Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בזנין או דיזל that is the question!!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה. בבעלות הבית (יותר נכון בבעלותי) סוזוקי גראנד ויטרה ארוכה אוטומטית שנת 2000 בעלת מנוע בנזין. האוטו שירת אותנו בשלוש שנים האחרונות באמינות מופתית, ללא תקלה אחת.

הבעייה היא ירידת הערך והוצאות הדלק.

אז החלטנו דיזל, הרכב החדש אמור לנסוע בסביבות ה25000 30000 קילומטר בשנה.

הדרישות הן: משפחתית קומפקטית, אוטומטית, חדשה מהחברה, וכמובן דיזל.

על המכונית הנ"ל אני הולך לנהוג, אבל אבא קונה אז נכבד את הדרישות.והתקציב הוא בערך 170K

המועמדת המרכזית הוא גולף PDI עם 130 כ"ב טיפ', אחרי שסיטרואן סקודה סיאט ופיז'ו ירדו מהפרק.

מספר שאלות לי אליכם:

1. איך האמינות של הגיר טיפט' 5 הילוכים לעומת הגיר 4 הילוכים שעם שיךוב מנוע דיזל שחה בבעיות בהרבה מקרים?

2. איך הסחירות של האוטו?

3. איזה נתונים מרכזיים צריך לחשב לפני שקונים רכב דיזל - אגרות, מס, טיפולים, ביטוח וכו' ובאיזה דרך?

תודה מראש, הצעות למועמדות אחרות ייתקבלו בברכה.

גיא

פורסם

לגבי הגיר יש לך אחריות עליו, והגיר הזה חזק משמעותית מהקודם לו ה 4 הילוכים שמשרת את הפאסאט עם אותו מנוע וגם את רוב מכוניות הקונצרן, והוא הרבה יותר אמין.

לגבי הסחירות של הרכב זו גולף והיא נשכרת טוב, במיוחד הדיזל.

רק קח בחשבון שטסט עולה משהו בסביבות 4000 ש"ח והביטוח והשאר נראה שזה די דומה לכל מכונית מקבילה באותו סכום.

ד"א הגולף PDI מגיעה עם רמת אבזור גבוהה.

לדעתי אין על הקונצרן הזה בדיזלים, מנועים מאוד אמינים וחזקים.

I don't drive fast, I fly low

פורסם

היחידה היא ... אם לא כדאי לקנות את האיביזה עם אותו מנוע דיזל והיומרה המעט ספורטיבית.... במיוחד בכזה קילומטראז...

זה יהיה יותר בתור רכב שהוא גם יתן FUN

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
הבעייה היא ירידת הערך והוצאות הדלק

ירידת ערך תהיה בכל רכב. זה יכאב במיוחד ברכב שעולה 170000 ש"ח.

מספר שאלות לי אליכם:

1. איך האמינות של הגיר טיפט' 5 הילוכים לעומת הגיר 4 הילוכים שעם שיךוב מנוע דיזל שחה בבעיות בהרבה מקרים?

2. איך הסחירות של האוטו?

3. איזה נתונים מרכזיים צריך לחשב לפני שקונים רכב דיזל - אגרות, מס, טיפולים, ביטוח וכו' ובאיזה דרך?

1. לנו יש פאסאט עם הגיר הזה, שהלך אחרי 20000 ק"מ והוחלף באחריות. לעומת זאת אחרי 100000 ק"מ עם פאסאט TDI דור קודם בעל גיר ה-4 הילוכים - לא היו בעיות כלל (וקרעתי את המנוע...)

2. הסחירות, כמו כל גולף, כנראה טובה.

3. צריך בעיקר להשוות מחיר קניה מול בנזין מקביל. להשוות אגרות טסט (בדיזל מעל 4000 שקלים...) לבדוק עלויות טיפולים (מעט יותר יקרים בדיזל, לרוב), וביטוח צריך להיות דומה. בכל מקרה למי שנוסע 30000 ק"מ בשנה זה משתלם.

ועכשיו לנושא החשוב ביותר - אין שום טעם לקנות גולף חדשה כיום!!

170000?? 170000 לגולף?? תראה. אם כבר יש לך את הסכום הזה, אתה מוזמן להוציא אותו על גולף, אבל אני הייתי קונה כמעט כל דבר אחר בעשרות אלפים פחות וחוסך לי את הכסף הזה.

הגולף מתיישנת ומוחלפת בקרוב (דבר שלא יועיל לירידת הערך, למשל). האחריות עליה עדיין מוגבלת והאמינות לא מושלמת. המנוע שלה הוא החזק והטוב בקבוצה, אבל המחיר מטורף מעבר לכל הגיון. בכסף הזה אפשר כבר לקנות משפחתית גדולה מצוינת, עם מנוע בנזין, ואת הכסף שנשאר לשים בבנק ומהריבית לסגור את ההפרש בין הבנזין לדיזל.

מה שאני מנסה להגיד כאן, זה שאם אתה מחפש לקנות רכב דיזל בשביל לחסוך - הגולף לא תחסוך לך בדיוק.

היא תסע מהר, מאוד מהר. ותהיה מאובזרת מאוד, אני מניח. אבל חוץ מלהרשים את החבר'ה היא לא תעשה הרבה יותר.

הבעיה היא, שלשכנע אותך כנראה אני לא אצליח. פשוט מכיוון שמלבד האופציות שהורדת, אין עוד אופציות מתאימות למכונית אוטומטית עם מנוע דיזל. אם תוכל לעבור לידני - ההיצע מתרחב בהרבה. (כאשר האיביזה אפשרות מצוינת).

אני? מה אני הייתי קונה ב-170000?? מה שבטוח זה לא יהיה דיזל :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

שוב, כמו שאמרתי ההחלטה הסופית היא של אבא שלי, לא שלי, אני מזמן כבר הייתי הולך לכיוון אחק, למרות שאני לא מתנגד לגולף בכלל!!

ההסתייגות היחידה שלי היא הגיר האוטומטי...

פורסם

25000 עד 30000 ק"מ גם במחירי הסולר של היום זה קילומטרז' גבולי לכדאיות של רכב דיזל.

אם תשקלל את העלות היותר יקרה ואת ירידת הערך הנוספת של רכב דיזל ואת העבודה שמחירי הסולר כבר הגיעו לכ-60% ויותר ממחירי הבנזין תבין שהחסכון אינו מובטח.

בתנאי השוק הנוכחיים כל אוטו מפסיד הרבה מאוד בשנותיו הראשונות ולא משנה מאיזה תוצרת/דגם.

ממליץ לחשוב שוב על כל העניין (נראה שלהשאר עם הויטארה תהיה האופציה הזולה ביותר)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לאחר שראיתי את מודעתך בפורום קנייה ומכירה

אתה עושה טעות!!!! תשאר עם מה שיש חבל על כספך!

כל מכונית חדשה שתקנה תאבד את ערכה מהר יותר, ואת החסכון בהוצאות

(שאולי) תרוויח, לעולם לא יגיע לגובה ירידת הערך.תוספת הכסף שתוציא על המכונית החדשה!

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הבחירה האולטימטיבית בשבילך מבין לוגמות הסולר לדעתי : איביזה טורבו דיזל ספורט.

מנוע 1900 המשודך לתיבה בעלת שישה הילוכים המספק 130 כ"ס ומומנט של 31.7 קג"מ

המושג כבר ב1900 סל"ד!!

(נתוני יצרן)

על רמת הגימור של הקונצרן אין שום צורך לפרט.

מה המחיר שאלת?

כ-126 אלף ש"ח לגרסת 3 הדלתות וכ-130 אלף ש"ח לגרסת 5 הדלתות.

עשיתי גם חיפוש קטן באתר של היבואן והנה לינק המפרט מה הרכב כולל :

http://www.seat.co.il/story.html?id=4

עריכה: לא שמתי לב שביקשת קומפקטית אוטומטית , אני אשאיר את מה שכתבתי בכל זאת כי אם אתה היחיד שנוהג עליו אז הוא בחירה מצויינת

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

איך אתה יודע שהאיביזה תאבד מחיר בטירוף? (אני אשמח להוכחות, לי יש הוכחות נגדיות)

וגם - אם השיקולים הכלכליים משפיעים, למה אתם ממהרים להפטר מהרכב תוך בדיוק שלוש שנים? מבחינה כלכלית זה פשוט לא כדאי. אם הייתם שומרים על הרכב עוד נניח שנתיים, הייתם חוסכים הרבה כסף.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...