Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעשה בארבעה גלגלים - קליאו ספורט MK2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברי הפורום היקרים.

ברצוני לשתף אתכם בסיפור שעבר עלי במהלך השבועיים האחרונים.

לפני כחצי שנה רכשתי את רכבי, ונהנתי איתו מאוד בתקופה הזאת, רק דבר אחד הפריע לי - בנסיעה מעט מהירה (בגבולות המהירות החוקית, כמובן! - ט.ל.ח) ההגה היה רועד לי.

החלטתי לשים לזה סוף, ושמתי צעדי לכיוון הפצ'ריה הקרובה. נאמר לי שם שאחד הצמיגים שלי לא תקין, ועל כן עלי להחליפו - וזה יפתור לי את הבעיה.

התייעצתי עם חבר טוב, שאמר לי לגשת לחו"ד שניה.

וכך עשיתי - נסעתי לפצ'ריה שניה - שם נאמר לי שצריך לעשות איזון גלגלים, אבל אין לו זמן, אז הוא שלח אותי לפנצ'ריה שלישית.

נסעתי לשם - ואכן שם איזנו לי את ארבעת הגלגלים (ושברו לי את אחת הקאפות, שמכסות את איזור הברגים :mad2: ). כמו כן, לא סגרו את אחד הברגים כמו שצריך, והגלגל נתקע. הבנתי עם מי יש לי עסק, יצאתי משם במהירות האפשרית.

הגעתי הביתה, והחלטתי על חו"ד שלישית - השתמשתי בכפתור הקסם של הפורום "החיפוש" האגדי :inlove:.

לאחר עיון מעמיק - הגעתי למסקנה שהמקום המומלץ לנסוע אליו הוא "יואל מכוני רכב".

הגעתי למכון הנ"ל, בוצעה לי בדיקה לכל ארבעת הגלגלים, לצורך הבנת המצב.

נמצא כי שני ג'נטים עקומים מאוד, צמיג אחד ש"לא יושב טוב על הג'נט", וכי הצמיג הרביעי "נראה לו מוזר מאוד".

הצעת המחיר שקיבלתי הייתה - 480 על כל ג'נט לתיקון.

אמרתי להם שאחשוב על כך, ובינתיים נבדק לי "הגלגל המוזר".

לאחר שהורד הגלגל נבדק, ונשללה האפשרות כי מדובר בבעיה בצמיג או בג'נט, התברר שאחד הבעלים הקודמים - הוסיף "ספייסר" לדיסק האחורי, כנראה לצורך החלפת הצמיגים בגדולים יותר. הספייסר הנ"ל היה קיים רק בצד אחד.

attachment.php?attachmentid=253897&stc=1&d=1314545047

attachment.php?attachmentid=253896&stc=1&d=1314545047

הורדנו את הנ"ל, והרי זה פלא, הצמיג מסתובב באופן מושלם.

(זה המקום לציין, כי הגלגל הזה הורד כבר מספר פעמים בטיפולים - בין היתר במוסך מורשה יבואן של קרסו, בצמיגיות הקודמות, ואף אחד מהם לא שם לב לזה!).

כמו כן, סודר הגלגל שלא ישב בצורה טובה על הג'נט, ועוד כמה סידורים, בסה"כ הבדיקה + סידור הגלגל + בדיקת הגלגל הסורר עלו לי כ-250 ש"ח.

החלטתי ללכת על יישור הג'נטים. בעיקר מכיוון שמדובר על ג'אנט של קליאו קאפ שנראה נהדר על הרכב והוא נדיר מאוד. הוסבר לי שכשמדובר במספר ג'נטים, נהוג להשאיר ג'נט אחד אצליהם לתיקון, ולאחר שיהיה מוכן להגיע ולהשאיר את הנוסף.

מי אני שאתווכח - השארתי ג'נט ראשון, נסעתי הביתה עם הספייסר

attachment.php?attachmentid=253914&stc=1&d=1314577642

לאחר מספר ימים, התקשרו להגיד לי שהג'נט מוכן ושאני יכול להגיע ולהשאיר את השני

attachment.php?attachmentid=253898&stc=1&d=1314545115

היום, בשעה טובה, התקשרו אלי ואמרו לי כי הג'נטים מוכנים, ושאני יכול להגיע לקחת אותם.

לאחר מאבק קטן עם הספייסר, הורכב הגלגל, ונסעתי לשלום.

ואנקדוטה קלה לקינוח:

במסגרת חיפושי אחרי רביעיית צמיגים חדשה, פניתי, בין השאר, למקום מוכר בפורום שלנו שהציע לי צמיגי פירלי פי-זירו במחיר "נהדר" של 500 ש"ח לצמיג (600 ש"ח בד"כ). לכאורה מחיר נהדר, אך אליה וקוץ בה - תאריך הייצור, שימו לב! שנת 2006!!! נראה לי שאני אחשוב על זה עוד קצת :roll:

עד כאן עובדות, ועכשיו לרושם האישי:

איכות הנסיעה (במסגרת המהירות החוקית המותרת בארץ, כמובן :evil: ) השתפרה פלאים, והרעידות נעלמו לחלוטין.

עוד צעד קטן בהחזרת הספורטיבית הקטנה שלי לשלמות 8)

אליהו.

נ.ב.

אם מישהו יודע היכן ניתן להשיג רביעיית טויו T1R טרייה (2007-8 :wink:) לרכב במחיר סביר - אשמח לשמוע.

2011-08-23 13.42.001.jpg

פורסם

חבר 2008-7 זה ממש לא טרי!

אני בירושלים קניתי T1R עם תאריך של חמישה חודשים אחורה והאמת שאם הייתי מתאמץ יותר אני חושב שהייתי מוצא טריים יותר.

אגב,קליאו יפייפה!

פורסם

בוקר טוב, למען הסר ספק הנ"ל נאמר בציניות :? (יחסית ל-2006, צמיגים מ-2008 טריים).

בדקתי אצל אנטון, צמיג ישיר, ובעוד כמה פצ'ריות לגבי הטויו T1R ובכולם הוא כבר לא מספיק טרי לטעמי - סביבות סוף 2010.

פורסם

07-08, מה קרה, יש סנקציות יבוא על ישראל?

גש לצמיג ישיר בפ"ת, יש להם את הT1R מסוף 2010, שם רכשתי זוג לפני כחודש (כולם טוענים שבגלל האסון ביפן מאז לא היה יבוא של הדגם הנ"ל).

480 ש"ח לג'נט, לא היה שווה יותר סט חדש בסכום דומה?

אני זוכר את הג'נטים שלך, גם צביעה לא תזיק להם.

אגב, בעיית הרעידות הנוראיות בבלימה כבר נפתרה?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

ואנקדוטה קלה לקינוח:

במסגרת חיפושי אחרי רביעיית צמיגים חדשה, פניתי, בין השאר, למקום מוכר בפורום שלנו שהציע לי צמיגי פירלי פי-זירו במחיר "נהדר" של 500 ש"ח לצמיג (600 ש"ח בד"כ). לכאורה מחיר נהדר, אך אליה וקוץ בה - תאריך הייצור, שימו לב! שנת 2006!!! נראה לי שאני אחשוב על זה עוד קצת :roll:

תעשה שירות ציבורי טוב אם תספר מי "הצדיק".

זה מצדיק צליבה ציבורית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אקסודוס - שים לב בבקשה להודעה מעליך.

בעיית הרעידות בבלימה נעלמה עוד מכשקניתי את הרכב, הבעיה הייתה בשתי ציריות פגומות - שהוחלפו.

כפי שרשמתי, הבעיה היחידה הייתה הרעד בהגה במהירות מעט גבוהה.

אביאל - תודה :oops: אני אמסור לה :)

falou - מדובר בספונסר פורום. אני די מחבב את השימוש בפורום, ועל כן אמנע מלפרסם זהותו.

פורסם

תעשה מה שאתה רואה לנכון, אבל אל תרמוז שמרחיקים משתמשים בגלל שהם פוגעים במפרסמים.

זו חתיכת האשמה חמורה, שאין מאחוריה ולא כלום.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מדובר ברפליקה לג'נטים של קליאו V6. עם סידור לארבעה ברגים ולא לחמישה כמו פה:

Renault_Clio_v6-sport-2.jpg

בכל מקרה, על טעם ועל ריח לרוב אי אפשר להתווכח, אבל אני בטוח שתסכים איתי ששלי נראים קרביים משמעותית ממה שהעלת.

פורסם

רפליקה? אלו חישוקים שונים. בקליאו V6 MK2 אלו O.Z סופרטוריסמו.

ואני דווקא מעדיף את הספידליין טוריני על פני החישוקים שלך.

פורסם

לא מסכים איתך. הג'נטים נראים מדהים על הרכב, בטח ובטח מרשימים יותר מה"הספידליין טוריני"(?) שלטעמי נראים ממש אנמיים.

פורסם
רפליקה? אלו חישוקים שונים. בקליאו V6 MK2 אלו O.Z סופרטוריסמו.

ואני דווקא מעדיף את הספידליין טוריני על פני החישוקים שלך.

סבבה, אז תשים על הרכב שלך ספיד-ליין טוריני... :roll:

בכל מקרה, AINO מתבייש קצת לומר מי הוא הספונסר המדובר לכן אדבר בשמו, מדובר בג.מ.פורטל ולטעמי זה בושה שהם מציעים למכור צמיגים כאלו כ"חדשים". אפילו כצמיג רזרבי לא הייתי שם אחד כזה.

פורסם
סבבה, אז תשים על הרכב שלך ספיד-ליין טוריני... :roll:

אתה כועס?

בסה"כ עניתי לזה:

אני בטוח שתסכים איתי ששלי נראים קרביים משמעותית ממה שהעלת

פורסם

אני לא כועס, אבל לדעתי זה סתם ויכוח עקר שמסיט את תשומת הלב מהנושא העיקרי של הת'רד.

הרכב הזה סבל מבעיה ועבר לפחות 4 בעלי מקצוע שונים שאף אחד מהם לא שם לב לספייסר המיותר הזה שיש שמה.

זה בהחלט מעיד על רמה נמוכה.

• תוכן חדש...