Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למרות כל מה שכותבים כאן שהצרפתיות ואני מדבר באופן אישי על פיזו השתפרו בתקופה האחרונה, האם זה באמת נכון או שזה רק נסיון לשינוי תדמית. באופן אישי אני נהנה מאוד לנהוג ברכב ובאופן יחסי הוא חסכוני.

מקרה אישי שקרה לי אתמול, שללא ספק התרחש בגלל חוסר באיכות חומרים, או חומרים לא מתאימים לאקלים הישראלי(למרות שהפעם קשה לטעון ככה).

המתזים הפסיקו להשפריץ מים, כמו כל בן אדם מלאתי מים, מפעיל את השפריצים והמים לא יוצאים.

שומעים רעש של משאבה ונדה.

אני יוצא מהרכב ומבחין שכל הכביש מלא מים, ממלא שוב פעם מים, עושה כמה בדיקות הפעם מישהו אחר מפעיל את המתזים.

ורואה שהצינור שיוצא מהמשאבה, הצינור שמתחבר בפיצול לצינורות של המתזים. הקונקטור הזה נשבר ומשם יוצאים המים.

על פניו זה נראה תקלה בקטנה, כולה להחליף קונקטור ב 10 שקל.

במזל הצינור לא השפריץ על איזה רכיב אלקטרניקה רגיש ולא גרם לנזק, זה יכול להגמר יותר גרוע.

אבל אני חושב לעצמי, אם בדבר כזה קטן ושולי, סך הכל הרכב פחות משנתיים על הכביש יש בעיות, מה יהיה בעתיד?

הפעם אני לא מאשים את האקלים החם של ישראל כי ככה או ככה הקונקטור הזה נמצא מעל המנוע, מקום שחם מטבעו.

היו עוד כמה תקלות בעבר עם הרכב, לא רוצה להכנס אלייהם.(ייתכן שזה בגלל תחזוקה לקויה של המוסך(ליסינג)).

העניין כאן זה בקשר לאיכות החומרים, הפעם ללא ספק האשמה היא לא בטעות אנוש.

אם חוסכים בדברים כאלה קטנים, או שלא עושים בקרת איכות כמו שצריך. מה זה אומר?

לא בא להתסיס נגד הצרפתיות, כמו שטענתי לפני הרכב מאוד מהנה לנהיגה ומרגיש איכותי וכרכב ליסינג הוא כן עסקה משתלמת לדעתי.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

סובארו לגאסי זה לא אוטו צרפתי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם כבר העלת לגאסי, רק להמחיש את ההבדל.

האוטו על הכביש מסוף 2006, עד עכשיו 0 תקלות חוץ מטיפולים שוטפים.

ה308 פחות משנתיים על הכביש ובמצטבר 3 תקלות.

יחי ההבדל הקטן

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

עד כה לא שמעתי על קטנקטור שנשבר סתם כך - בטח שלא ברכב בן שנתיים. סביר להניח שמישהו התעסק שם עם הקונקטור (לרוב זה קורה במוסכים, כאשר לקוח מתלונן ששפריצר אחד לא עובד כמו שצריך) - אבל זה רק הימור שלי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק,

אם להתייחס לשאלה שרשמת , תראה....

יש ליפיג'ו כבר כמה חודשים ( כמעט חצי שנה),לא היו לי בעיות כל שהן, האוטו פשוט עובד טוב.

הנסיון שלי איתן בנתיים טוב.

אני בטוח שלאור הנסיון שלי כעת , גם הרכב הבא יהיה פיג'ו.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם
עד כה לא שמעתי על קטנקטור שנשבר סתם כך - בטח שלא ברכב בן שנתיים. סביר להניח שמישהו התעסק שם עם הקונקטור (לרוב זה קורה במוסכים, כאשר לקוח מתלונן ששפריצר אחד לא עובד כמו שצריך) - אבל זה רק הימור שלי.

איציק

השפריצר זה לא מה שנשבר, מה שהתייבש יותר נכון זה המפצל שמחובר ל 3 צינורות, הצינורות האלו מתחברים לוישרים.

ברגע שלחצתי על הצינור גומי כל הפלסטיק של הקונקטור התפורר בפנים ככה שגם אם מישהו שיחק עם זה ושבר את זה, הוא לא היה אמור להתפורר בפנים. זה התפורר בגלל יובש. (ולא התלוננו על שפריצר לא עובד)

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

טרי מהיום!

הרכב שלי(308) התחיל להשמיע רעשי דפיקה פתאום על במפר\בור\מפגע בכביש, בהתלחה חשבתי שזה פנצר(נשמע כמו אחד), אך כול הגלגלים תקינים.

במבט מעמיק יותר גילה שחסר מוט ברזל בעובי של ס"מ ובאורך של 60 ס"מ באזור הגלגל הקדמי ימיני.

כמובן הרכב נגרר למוסך ששם אמרו,שימו לב, שהמוט הזה התברג החוצה(!) מחלה ידוע ב308 שברגים מתפרקים(!!).

פשוט לא יאומן, בנוסף, הגיר דופק בעומס בהילוך ראשון.

הרכב עם 72K בן שנה וקצת חודשים.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם
איציק,

אם להתייחס לשאלה שרשמת , תראה....

יש ליפיג'ו כבר כמה חודשים ( כמעט חצי שנה),לא היו לי בעיות כל שהן, האוטו פשוט עובד טוב.

הנסיון שלי איתן בנתיים טוב.

אני בטוח שלאור הנסיון שלי כעת , גם הרכב הבא יהיה פיג'ו.

למה?!

אולי בסמן שתקנה את הרכב הבא שלך רנו תהיה טובה יותר?

או הונדה?

למה אתה חושב שניסיון של כמה חודשים(!) עם מכונית ספיציפית מחייב אותך למותג/יצרן גם בעתיד?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תשמע, זה לא אתה, זו היא. לא המכונית - צרפת.

זה סוד שהצרפתים לא אוהבים אותנו? שיש שם הרבה עוכרי ישראל?

אני בטוח שבמחלקת התכנון של פז'ו, וגם ברנו, מוצייאם הנחייה מיוחדת לעובדי היצור לחבל במכוניות כאשר יש הזמנה מישראל. וזה הזמן לתת למתכנתי הרובוטים לעשות נסיונות עם זויות מיוחדות, מעיכת חלקים, ולאנשי השינוע לנסות להעביר את ארגזי החלקים על סקייטבורד, ולרסק אותם על הקירות. יש דרך טובה יותר לעשות שריטות בקירות ולבקש צביעה של אולם היצור?

אז מה הפלא שמתנכלים לך, לרכב שלך, ויש לו חלקים ש-אוי ואבוי, צריכים החלפה. ביחוד אם הם חתיכת פלסטיק מחורבנת, שבאמת חשובה ומונעת שימוש באביזר חשוב, אבל יש בתקלה כזו לאושש את תיאוריית הקונספירציה ולהיות מצג מבסס לסטיגמות הרווחות לגבי רכב צרפתי. אה, וגם לעורר את פעילי הפורום לצאת להפגנות ולהתפרק בפוסט כזה.

מהכרות עם כמה צרפתיות, כאלו שהן חינניות ומשמיעות קולות ענוגים, אני חולק על כך שהן מפגרות. יש להן שיק, מבטא מתנגן, וכמה הרגלים נשיים שיש למקומיות (שאני חסיד גדול של כמה מהן) מה ללמוד מהן. עניין האמינות - לא ממש חשוב במקרים כאלו, נכון?

מהכרות עם צרפתיות על ארבע (גלגלים, כן?) אז ב-15 או יותר השנים האחרונות אני עם סיטרואן ורנו, והיתה גם פז'ו בסביבה. אף פעם לא ראיתי שחלק כזה נפגם או התייבש. נדמה שהיתה ב-ZX, לקראת שנתה העשירית, בעיה עם צינור המים למתזים שהיה בו חריץ קטן - אבל לא ראיתי צורך לשתף את העולם בזה, וגם לא לעשות מחקר שווקים איפה אשיג בחצי שקל פחות. ונדמה לי שקונקטור כזה יעלה לך יותר מ-10 ש"ח. הרבה יותר, אבל הנושא הזה טחון כבר בפורום.

למקרא הדברים - אני לא בטוח שהחלק התייבש אלא נסדק/נשבר משימוש לא מיומן בכוח עודף. לך תדע מה עבר בליסינג, אולי במקרה מישהו דחף בכוח את הצינור אל הקונקטור. החלקים האלו בדרך כלל שורדים, מתאבנים יחד עם כל האבנית והקורוזיה שעוברת, ובסוף מתפוררים כאשר באים להחליף אותם.

בוא, תתנחם במשהו. הפז'ו לא לבד. מצאתי בפורום הטכני כמה דברים מהיומיים האחרונים , שקרו בטויוטות (זה אקראי בלבד וממש לא מייצג, אבל זה מה שמצאתי בצ'יק על כלי רכב חדשים יחסית)

טויוטה קורולה GLI שנת 2010 .בטנת הכנף הקדמית הימנית נשברה ונקרע ממנה חתיכה בקוטר של כ-10 ס"מ

טויוטה קורולה 2007 מנעול תא הכפפות שלי ננעל ולא ניתן לפתוח אותו חזרה בעזרת המפתחות

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
אם כבר העלת לגאסי, רק להמחיש את ההבדל.

האוטו על הכביש מסוף 2006, עד עכשיו 0 תקלות חוץ מטיפולים שוטפים.

ה308 פחות משנתיים על הכביש ובמצטבר 3 תקלות.

יחי ההבדל הקטן

יחי הסטטיסטיקה של 2 מכוניות.

אם זה היה הפוך, גם היית פותח את השירשור לרעת הלגאסי?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

ברור למה לא?, רווחים מהחברה אין לי. בלגאסי הגיר 4 מהלכים מיושן ודפוק לדעתי ואני לא מסתיר זאת.

חוץ מזה שגם הלגאסי החדשה מכוערת לדעתי ככה שלא חושב שמתי שנחליף את הנוכחית זה יהיה לחדשה.

כשטויוטה התחילו לעשות בעיות לא השמיצו אותם?

לעוד חבר יש C4 ליסינג בדיוק מאותו חודש על הכביש כמו ה 308,

לא מזמן התחילו לו תיקתוקים מההגה, ייתכן שזו אותה "המחלה" שהבחור שהזכיר קודם.

ולא פתחתי את התרד רק בגלל הבעיה הזו, בתקלות הקודמות.

פעם אחת נדלקו נורות האזהרה והרכב לא המשיך לנסוע. במוסך אמרו שמשהו שקשור למערכת ה ABS נותק.

פעם שנייה החליקה רצועת האלטרנטור, הרכב לא נתקע מכך אבל כשאישתך נתקעת ב 12 בלילה בעיר רחוקה כשההגה לא זז לה ומתחילה להלחץ שיש בעיה וקוראת לך זה לא אמור להיות ברכב חדש(זה היה כשהוא היה פחות משנה על הכביש). לא נעים.

אפשר לייחס את הבעיה הראשונה לטיפול לקוי של המוסך(אולי עשו משהו לא תקין בהחלפת הברקסים?)

את הבעיה השנייה אני לא מוצא סיבה לייחס למוסך, המוסכניקים לא היו צריכים להתעסק עם הרצועות עדיין.

ובוודאות החלק התייבש, זה לא שמישהו התעסק איתו. זה לא בעיה להבדיל בין פלסטיק יבש לפלסטיק שנשבר בצד אחד.

כל אחד קונה רכב מהנסיון שלו ואני לא מאחל לאף אחד תקלות, אבל כשבן אדם מנסה לצאת מהסטיגמות על רכבים צרפתיים(אולי בצדק אולי לא) ולוקח אחד מליסינג כי אחרי הכל זה לא מסכן אותו, ומקבל כמה חוויות לא נעימות. הוא לא יחזור לקנות את אותו הרכב לאחר מכן כרכב פרטי.

באופן כללי יצא לי להתקל בהרבה אנשים שמרוצים מהרכב שלהם וטוענים, החלפתי רק אלטרנטור, רדיאטור,חיישן XXX, וכו לא חסר.

אותם אנשים טוענים לאמינות, והשרכב תקין ואוכלים את זה שככה זה בכל רכב וזה קורה.

אותם אנשים צריכים להבין שרכב שמתוחזק כמו שצריך, דברים כאלו לא צריכים להתרחש לפחות לא ב 6 שנים הראשונות. תחזוקה מונעת לאחר מכן אפשר זה הגיוני להחליף.

אולי כל עניין האמינות זה מנקודות מבט שונות וההבדל לא כזה גדול אחרי הכל(מה שגורם לוויכוח של האמינות זה נק מבט שונות), כי יצא לי לראות כמה אנשים שפתחו כאן נושאים על הרכבים שלהם, שטוענים שהם מרוצים ולאמינות ועל הדרך החליפו לא מעט דברים.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
יחי הסטטיסטיקה של 2 מכוניות.

אם זה היה הפוך, גם היית פותח את השירשור לרעת הלגאסי?

אם הוא לא היה פותח ,אז אני הייתי עושה את זה, במידה והיה לי מידע כזה או אחר "לרעתה",לטובת הפורום ,החברים,וכלל הגולשים.

בברכה

מוטי

פורסם

לנו יש 308 ליסינג אוטוטו 3 שנים.

פעם אחת נדלקה מנורת מפלס שמן נמוך, לאחר בדיקה במוסך הוחלף אטם משאבת ווקום.

מעבר לכך בשלוש השנים האחרונות נשרפה נורה קדמית.

עכשיו, אף אחד לא יכול להאשים אותי באהבה יתרה למכוניות הפרנקיות. אממא, דרוש מעט שכל והגיון ישר על מנת שלא להשוות

רכב פרטי שלך שאתה מלקק אותו כל בוקר עם הלשון, לרכב ליסינג שאוכל בד"כ קש ואבק ואף אחד לא מרחם עליו בהחלפות הילוכים תחת עומס או במשחק עם התיבה האוטומטית והלאה והלאה.

כמה שאני טיפוס ששומר ומלקק את הרכב, אין שום קשר בין הפוקוס הפרטית שלי שבה אני מאיץ במתינות, בולם במתינות, כמעט ולא משחק בטיפטרוניק ו..נו, הבנת את העניין, לאותה 308 ליסינג של אשתי, שאמנם לא שוברים אותה בירידה לשבילים לא סלולים, אבל בוא נאמר שעובדת רוב הזמן בעומס כבד כולל בילוי תדיר באזור הכמעט אדמדם של מד הסל"ד, כולל משיכות הילוכים בטיפ' וכולל ק"מ מכופל ומשולש מזה הנעשה בפוקוס.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...