Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ירח דבש- היכן?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אם כבר מתחילים לדבר על רומא, קבל המלצה למלון חמוד במיקום שלדעתי הוא הכי טוב ברומא (במונטי).

Hotel Grifo

מלון רומנטי ואינטימי בסמטא מדהימה, אזור מרכזי ושקט (לא שומעים מילוני תיירים ברחוב), בקפה ליד יש את הקפוצ'ינו הטוב ביותר שטעמתי, ובסמטא המקבילה יש את הגלידריה הטובה ברומא לדעתי. יש מסעדות רבות וטובות באזור.

מומלץ בחום. אם תרצה פרטים נוספים בפרטי אז בכיף.

עריכה: הוא לא הכי פנסי שמנסי, אבל חמוד ומשפחתי.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
סיקרנת אותי. אמנם שכחתי כבר את יום הנישואין ה-20 שלי, אבל רעיונות מקוריים מעניינים אותי.

אירופה בעיני ישראלים שונה מאירופה בעיני אירופאים. היבשת הזאת כל כך מגוונת ועשירה שאפשר לטייל בה במשך שני עשורים ועדיין לא למצות את כולה. בישראל לעומת זאת נוטים לחשוב שאם ראית שני ארמונות, שלושה אגמים ואת היער השחור, אז "סגרת ת'פינה".

ושלא תגידו שאני אנטי-ישראלי, בארה"ב המצב אפילו יותר גרוע. מבחינתם אירופה זה מין גן חיות חמוד ואקזוטי איפשהו "רחוק", רבים מהם בכלל לא מסוגלים למצוא את היבשת על המפה. למעשה, גם ישראל זוכה לאותו יחס מתיירים בחו"ל. מרבית האנשים שמגיעים לארץ חושבים שכל העסק מסתכם בים המלח, כמה כנסיות והטיילת של ת"א. בהמשך הם מגלים עולם ומלואו, אבל כשחושבים על יעד לחופשה, זה לא מה שהם רואים בדמיונם.

לענייננו, מתי בפעם האחרונה ביקרת בלוקסמבורג? טיול בעיר הזאת הוא כמו גלידה של האגן דאז - דבר איכותי באריזה קטנה ויקרה. את רוב החלקים המעניינים שם אפשר לעבור בטיול רגלי (כל יום חלק אחר), וקטעי קישור אפשר לעשות באוטובוסים (שיטת התח"צ העיקרית הנהוגה באזור). להיות בלי אוטו זה רק יתרון, ולהגיע לשם/משם אפשר עם רכבת מצרפת, גרמניה או בלגיה, ולהנות מאחלה נוף בדרך. בעיר עצמה אפשר לראות את הקניונים המדהימים ביופיים, מסוג הדברים שבד"כ דורש נסיעה של שעה להרים או לעמק הסמוך. ואז יש את הפארקים... בכל אחד מהם אפשר להעביר חצי יום ולהתנתק מהמציאות כאילו אתה בסיני.

הריביירה הצרפתית נחשבת למשהו מיוחד, אקזוטי ויקר בטירוף. האמת היא שלא חסרים שם מלונות משפחתיים קטנים שמאפשרים לראות את האזור בתקציב של 60 יורו ללילה, עם אוטובוסים שיקחו אותך לעיר וטיולים מאורגנים למונקו, מונטה קרלו והמקומות היותר מעניינים. יש שדה תעופה צמוד (בניס) אליו אפשר להגיע עם טיסה פנימית זולה, תחנת רכבת וכל מה שצריך. ניקוי ראש יסודי שמראה לך איך בת ים ונתניה היו אמורות להיראות במצב האופטימלי. ואחרי זה כמובן אפשר לספר לכולם שנפשת עם שועי עולם בריביירה הצרפתית... :-)

אופציה אחרת היא אנגליה, כאמור. אזור Cornwall ו-Penzance הוא אחלה מקום להעביר בו סופ"ש שקט עם גיחות מזדמנות לכבישי הנהיגה הטובים ביותר באי. לחובבי הנוף העירוני, מנצ'סטר וליברפול יכולות לספק תעסוקה לארבעה ימים בכיף, יומיים מתוכם ילכו רק על קניות במחירים מצחיקים בקניונים הענקיים שלהם. וויילס מציעה חווייה כפרית מסוג אחר, דומה למה ש"מגלים" כיום התיירים שנוסעים לסלובניה ומרכז אירופה.

ואם כבר סלובניה... לגור ארבעה ימים בחוות תיירות, לטייל בין האגמים והמערות - אם עושים שיעורי בית ולא נופלים למלכודות תיירים, אפשר לעשות את כל זה בתקציב לא גבוה במיוחד.

בלגיה והולנד - רק בין הערים והתעלות של הולנד אפשר לבלות כמה ימים בכיף, עם קטעי קישור זולים ונוחים באמצעות תח"צ. בבלגיה אפשר להעביר יומיים באנטוורפן, להתחבר להיסטוריה, להתרשם מהחלק המודרני של העיר ואולי גם לקפוץ לחצי יום בבריסל, פשוט בשביל לומר שהיית בבירת האיחוד האירופי.

ויש עוד הרבה - עוד לא נגענו בגרמניה, צרפת, ספרד ומדינות נוספות.

בקיצור, לא חסר אופציות מעניינות בשלל תקציבים, הכל תלוי בבן אדם ובהעדפות שלו. למרבה הצער, כל עוד רוב האוכלוסיה ממשיכה להשתרך אחרי "דילים" למיניהם ולא משקיעה במחקר יסודי, אירופה נצרבת בתודעה הציבורית בתור "המקום ההוא עם הטירות". יש איזה גישה כזאת של "עזוב'תי באמאש'ך, אני בחופשה, מה אני צריך את כל הכאב ראש הזה.... שהסוכן ירוץ בשבילי", וזה מוביל לכך שכל הנסיעה, רומנטית ומעניינת ככל שתהיה, ממצה רק חלק קטן מהפוטנציאל שלה.

פורסם

בקיצור, לא חסר אופציות מעניינות בשלל תקציבים, הכל תלוי בבן אדם ובהעדפות שלו. למרבה הצער, כל עוד רוב האוכלוסיה ממשיכה להשתרך אחרי "דילים" למיניהם ולא משקיעה במחקר יסודי, אירופה נצרבת בתודעה הציבורית בתור "המקום ההוא עם הטירות". יש איזה גישה כזאת של "עזוב'תי באמאש'ך, אני בחופשה, מה אני צריך את כל הכאב ראש הזה.... שהסוכן ירוץ בשבילי", וזה מוביל לכך שכל הנסיעה, רומנטית ומעניינת ככל שתהיה, ממצה רק חלק קטן מהפוטנציאל שלה.

האמת היא שאני דיי שונא "טיולים מאורגנים", מעולם לא יצאתי לאחד.

כל הכיף בשבילי זה לשבור את הראש בעצמי מה לראות, מתי, איך והיכן.

אני לא מחפש את "המקום ההוא עם הטירות", למרות שאני מחפש טירות בנרות (מנהלים-סליחה: חחחח חרוז), אבל התקציב לוחץ יותר מדיי בכדי לבלות כמו שצריך לצערי הרב.

עקרונית יש גם הרבה מקומות באירופה שלא ממש מעניינים אותי במיוחד, דבר שעקרונית מעט מחקר אמור להבהיר...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז, לא משנה לאן תיסעו, אני מקווה שלא נראה ממך שרשור כזה: "ירח דבש - כיצד?", אה? :-D

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

Derish - מכל המקומות על לוכסמבורג לא חשבתי. בהולנד טיילתי וברור לי שאני צריך לחזור (ויש לי שם קטע של שורשים), את גרמניה אי אפשר לכסות גם בשנה (גם שם יש לי שורשים, אבל את החלק העיקרי שלהם ביקרתי לפני 3 שנים), את הריביירה, צפון איטליה וכמה פינות בספרד טעמתי ויש טעם של הרבה עוד.

הגישה שלי היא לנסוע לאיזור מסויים לשבוע שבועים ולא לגמוא מרחקים, כלומר כן - אבל בסדרי גודל של כוכב עם מוקד אחד או שניים, או טיול עירוני ממצה. אני לא מסוגל לתפוס את ההגיון של 10 מדינות ב-8 ימים. אני מעדיף עיר אחת (גדולה) או איזור (מוגבל) בשבועיים ויש לי רשימה ארוכה של יעדים. עכשיו הוספת לי עוד אחד.

לגבי האמריקאים - רובם לא יצאו מעולם מתחומי העיירה שלהם, לכל היותר הגיעו לעיירת המחוז. השכלה ובודאי השכלה כללית אינה הלחם של רוב העם אלא רק של קבוצה קטנה יחסית של משכילים, ונדמה שגם אלה מתיחסים לאירופה, או לפחות למערבה, כמקשה אחת. דווקא מבחינה זאת הישראלים קצת פחות גרועים, רק חבל שלימודי הגיאוגרפיה בבית הספר נחשבים לנחותים כיון שהם כל כך מעניינים.

Drivemaster הזכיר את בודפשט - בדיוק חזרתי מ-5 ימים שם. נראה לי פחות או יותר הזמן הסביר כדי לעשות את כל אתרי החובה. בכל זאת הברווז רוצה לגעגע באנגלית ונושא זה די בעייתי בבודפשט, השפה שם לא דומה לשום דבר שרובינו מכירים והמקומיים לא עושים שום מאמץ לתקשר עם הזרים בשפות יותר נפוצות. באותו סל אפשר להכניס גם את פראג, אם כי אני לא זוכר עד כמה האנגלית היוותה שם בעיה. נדמה לי שפחות מאשר בבודפשט, אולי כיון שהם קרובים מאוד למערב (כמה עשרות ק"מ מגבול גרמניה).

ברווז - אתה מתכוון לרכוש חבילה מסודרת או לארגן את הטיול באופן עצמאי? כיון שאתה די מוגבל בתקציב שים לב לנושא מחירי הטיסות, אשר משתנה באופן חד מאוד אפילו בין ימי השבוע ואפילו בין טיסת בוקר ללטיסת אחה"צ באותו יום. לפעמים יותר זול להקדים טיסה הלוך או לדחות טיסה חזור ולשהות במלון עוד לילה, ויש גם מלונות שנותנים לילות בונוס לאנשים ששוהים מספר לילות ברציפות. לכן בצע חיפוש יסודי של אופציות הטיסה והלינה כדי למצוא את המתאים לך ביותר.

ודבר אחרון - איני יודע מה טיב המלונות שהציעו לך. אני שהיתי ברומא במלון 3 כוכבים קטן באיזור הטרמיני והייתי מרוצה, אבל זה מלון לחופשה, לא לירח דבש. למטרה שלך בחר מלון עם 4-5 כוכבים, הרי אתה בא להתפנק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא ממש "בא להתפנק", אני צריך מלון כדי לישון. אה, ועוד משהו אחד.

אני מהמשוגעים האלה, שחייבים לחקור כל פינה נידחת וכל אטרקצייה במקום לנוח.

תודה על הטיפ לגבי הטיסות. האירגון הוא עצמאי, לא אוהב שקובעים לי מה לעשות וסדר יום.

אה, ועוד דבר אחד:

מאז החווייה של "מלון" 3 כוכבים בברצלונה (יותר כמו אכסנייה קטנה ומעפנה) אי שם ב-2002, אני נוטה לכיוון ה-4 כוכבים.

פורסם

sperial - אני חושב שרומא היא רעיון טוב במקרה הנ"ל, שאר ההצעות שלי היו בגדר המלצה כללית.

לגבי לינה - בשלוש השנים האחרונות יצא לי לשהות בקרוב לחמישים מלונות שונים, עם שלל כוכבים וירחים.

לצערי דירוג הכוכבים בימינו הוא 80% בולשיט, ולא מבטיח שום איכות. יצא לי להיות בבתי מלון נהדרים עם

שני כוכבים, או ללא כוכבים בכלל. הייתי גם במלונות 4 כוכבים שתוחזקו באופן מביש ולא עמדו בקריטריונים

בסיסיים של נוחות או נגישות. שיטת הכוכבים היא אינדיקציה ארכאית המבוססת על שירותים מסויימים שבית

המלון מספק, ואינה מתייחסת בהכרח לרמת הפאר או לאיכות הכללית. כיום הרבה יותר פשוט ללכת לאתרי

אינטרנט יעודיים, להסתכל על תמונות של המלון ולבדוק מה אנשים אומרים עליו. זה הדבר היחידי שאמור

לעניין אותכם, ולהוציא יותר כסף על מלון יוקרתי לא בהכרח יבטיח שהות נעימה יותר.

הערה נוספת בעניין זה - דווקא באיטליה יצא לי לשהות בכמה מלונות *4 שעלו כמו 2 ונתנו חווייה של 5.

זה נפוץ למדי באיזורים תעשייתיים כמו פרברי מילנו, היכן שאוכלוסיית אנשי העסקים מכתיבה צרכים שונים

מאלה של התייר הממוצע בעיר הגדולה.

פורסם

תראה, בפריס הייתי במלון 2 כוכבים ונהניתי. בכמה מקומות ב-3 כוכבים והיה טוב. תלוי במלון ובדרישות שלך. במלון שבו שהיתי ברומא שנשא את השם המחייב "Hotel Paris" קיבלנו חדר די קטן עם מקלחת צפופה בעוד שזוגות אחרים שהגיעו בדיל דומה לשלנו קיבלו חדרים יותר מרווחים (לא יודע לגבי המקלחת). אבל כיןוו שבאנו לטייל כל מה שעניין אותנו היה שהחדר יהיה נקי ואת זה סיפקו לנו סה"כ החוויה היתה חיובית.

כמה המלצות לגבי רומא:

1. קנו Roma Card או איך שנקרא כרטיס התיירים - מקנה נסיעה חופשית בתחבורה הציבורית וכן כניסות או הנחות בכניסה להרבה אתרים.

2. הזהרו מכייסים - אישית לא נתקלתי בהם אבל מדובר בעיר תיירים כך שברור שהם נמצאים בהמוניהם, במיוחד בתחבורה הציבורית הצפופה מאוד (האיטלקים יכולים ללמד את רכבת ישראל איך לדחוס קרונות) ובאתרי התיירות. כנ"ל חוטפי תיקים. חבל לקלקל טיול בגלל גניבה, אז להתארגן בהתאם.

3. אם מזג האויר יאפשר - נצלו את הרגליים. המרחקים מאפשרים זאת, ואת התחבורה הציבורית יש לנצל לשתי מטרות - אתרים מרוחקים וחסכון בזמן.

4. שדה התעופה FCO היוא איום ונורא. קשה להתמצאות בהגעה ויחס מגעיל בעזיבה. אל תתרגש, כך שדות וחברות התעופה האיטלקיים. ברגע שתצא מהשדה יהיה הרבה יותר סימפטי.

לגבי טיסות - אני נוהג לעשות שני דברים:

א. לבדוק בתוכנית הטיסות באתר של נתב"ג איזה חברות טסות בימים שמעניינים אותי, ואז גולש לאתרי אותן חברות ומבצע את הליך ההזמנה עד שלב התשלום, וכך יכול לבדוק את המחיר המדוייק לכל טיסה וטיסה. כמובן שתשלום מתבצע ר לאחר שאני בוחר בטיסות.

ב. בודק באתרים כגון גוליבר, איסתא, דקה 90, השטיח המעופף, ארקיע, ישראייר, קשרי תעופה - לפעמים יש להם טיסות שכר זולות ומתאימות.

לגבי מלונות: אני מבצע חיפוש באתרים כגון booking.com ו-tripadvisor - הראשון הוא אתר להזמנת מקומות, השני נותן חוות דעת על בתי המלון והפניות לאתרי הזמנות. כמוכן, במלונות המאפשרים זאת, בודק באתרי המלון או הרשת, ואז מזמין את העסקה המתאימה לי ביותר. שים לב היטב לאותיות הקטנות, במיוחד מדיניות ביטול.

בטיולים מורכבים אני פותח חמ"ל עם כמה מחשבים (וכמובןעובד בשיתוף עם האשה ולפחות אחד הילדים) - אחד לאתרי ההזמנות, אחד לאתרי הביקורות, שלישי למפות או כל דבר אחר שצריך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב.

אחרי חישוב קצר, של התקציב העוד יותר קצר, נפלה ההחלטה על פראג (מכל המקומות, איפה שלא חשבתי שכף רגלי תדרוך לעולם).

מה יש שם לעשות (בבקשה להימנע מבדיחות גולם, תודה), לראות, מה האוכל המקומי?

מי שהיה שם, אשמח להמלצות.

פורסם

אני מקווה שאתה צוחק... :shock: לא מתאים לך להתבטא בצורה כזאת.

כנראה שזה עניין של טעם - אני מצאתי בפראג אוכל מצויין במחירי רצפה, ובכלל העיר הפתיעה לטובה מכל הבחינות.

מאד קל להבין את העיר מבחינה גאוגרפית, היא מחולקת לרובעים עם מספרים (פראג 1, פראג 2 וכו') כשהמספור

מתחיל מהמרכז ומתפשט כלפי חוץ. יש תחבורה ציבורית טובה שמחברת בין החלקים השונים, אך רוב הפעילויות של

התיירים מתרכזות בתוך אזורים 1-3, ובמקרה הנ"ל אם אתם ללא רכב הייתי מחפש מלון במרחק הליכה מהאקשן.

prague_map.jpg

מומלץ לשים לב לתחזית מזג האוויר, ולא לשכוח שבמרכז אירופה הולכים לישון מוקדם (יחסית), לכן המסעדות בד"כ

יהיו פתוחות עד 10 בלילה בערך, ועיקר הפעילות בהן תהיה בין 6 ל-8. יש מקומות שעובדים כמו בארץ, "עד הלקוח

האחרון", אבל זה לא נפוץ במיוחד. שימו לב שגם התח"צ פועלת בהתאם לשעות אלה, לכן אחרי 11 יש פעילות די

מצומצמת של המטרו והאוטובוסים.

נקודה נוספת: הם לא עובדים עם אירו. כדאי להצטייד מראש בכמות קטנה של קורונות (במטבעות, לא בשטרות!)

ואת השאר אפשר למשוך במקום מהכספומט לפי הצורך.

פורסם

אני מקווה שבדקת היטב, אני לא בטוח שפראג באמת יותר זולה מרומא.

מכל מקום - אני מנסה לחזור 6 שנים לאחור - הייתי בפראג 3 ימים. יום אחד הוקדש לצד המערבי של הנהר (הארמון) ולעיר החדשה, יום אחד לעיר העתיקה ולרובע היהודי, יום אחד טיול לקרלובי-וארי (לא לוותר).

בערב - ערב אחד באופרה (חרפתי, אבל צריך להביא בחשבון שזה היה אחרי לילה לבן של טיסת בוקר), ערב אחד בתיאטרון אור שחור (הפנו אותנו לתאטרון בשם WOW, שהתברר שהבמאי היה ליאור כלפון. יוצא מהכלל - אבל, כאמור, זה היה ב-2005.

היתה גם חויה שלילית אחת - כייסו את אשתי על גשר קארל. בכלל - פראג היא גן עדן לכייסים ודי מתחרה בברצלונה ופאריס, אז השמרו לרכושכם. המקומות המועדים לפורענות הם הארמון, גשר קארל והשעון האסטרונומי אבל הם יכולים להיות בכל מקום והם מקצוענים. לשמור את כל המסמכים בפאוץ' פנימי ולהשאיר בחוץ רק כמה קורונות לשימוש שוטף. יחס ההמרה קל מאוד - קורונה שווה 20 אג'.

התחבורה הציבורית מצוינת. לשמור את הכרטיסים עד סוף כל נסיעה - מבקרי הכרטיסים מחכים בד"כ ביציאה מתחנות המטרו ומציקים רק לתיירים.

המלון שבו שהיתי היה Hotel Ibis Praha Wenceslas Square transparent.png(באותו זמן נקא נובוטל, אבל זו אותה רשת) די מרכזי (5-10 דקות הליכה מהקצה הדרומי של כיכר ואצלב ויש גם תחנת מטרו סמוכה), זכור לי לטובה.

פורסם

לא היה לי זמן לכתוב לעומק :wink:

ביליתי בפראג חמישה ימים לפני כארבע שנים. נכון לאז, המלונות של נובוטל במרכז העיר היו מומלצים - אני אישית מעדיף את זה שרחוק טיפה מהמרכז התיירותי (שכחתי את שמו, גם לידו יש איביס). ניתן לבצע כמעט הכל ברגל, אם אתם בקטע ובכושר הליכה סביר.

העיר רומנטית מאד, ויש בה סמטאות ציוריות ושפע אתרים (ראה המלצות ובמדריכי הטיול באינטרנט).

לגבי האוכל, אכן יש מסעדות סבירות, אך לטעמי המזון הוא לא מהמשובחים, בטח שלא המאכלים המקומיים. זה עניין של טעם (לשם השוואה, ברומא טרפתי כל מה שלא היה מחובר לרצפה, שלא רץ מספיק מהר ושלא צעק מספיק חזק).

נקודה חזקה היא האלכוהול שנמכר במחירים מצחיקים (פחות מחצי מאשר בישראל) והבירה המעולה שנמכרת במחיר נמוך יותר מאשר מים מינרליים. מומלץ לנסות את המבשלה שעל ראש הגבעה ממול למרכז העיר.

פראג היא בהחלט יעד נחמד מאד. מה שכן, שים לב לאזהרות שלעיל מפני כייסים, והשאר כל מה שלא נחוץ ליומיום בכספת החדר. שים כמה מטבעות בכל כיס כדי שהכייס ייקח משהו ויעוף לעזאזל בלי לנסות להוריד ממך את הפאוץ' הפנימי.

Winston S. Churchill -

פורסם
לצערי הרב אני חושש שאתה צודק בעניין הזה. אבל, אירופה קוראת לי. מלכחתחילה רציתי ללכת ללונדון, לראות כמה טירות, חנויות כלי נשק עתיק, יערות מדהימים, כפרים ציוריים, דברים כאלה, שלא לדבר על לשלב את זה עם מוזיאון נחמד או שניים, ואיזה קניון (או 10) כמו שאין בארץ.

אבל חלומות לחוד ותקציב לחוד...

זמן- עד 4 לילות בדוחק, תקציב נמוך מאד (אני מקווה שאצליח להתארגן על 10K :shock: זה נכון לכרגע).

טירות, ערים רומנטיות, כפרים ציוריים והכנסת אורחים שלא חוויתי באף מדינה - זה סקוטלנד. תרשום לעצמך את זה לעתיד. טיול של 18 יום יצא לי ולאישה 21K לא כולל התחביבים הפסיכיים שלנו (קצת רכבי יוקרה, קצת נהיגת מסלול, הרבה הופעות רוק) אבל כולל קניות.

לגבי 4 ימים בתקציב נמוך יחסית:

רומא - יקרה יחסית

פראג - קטנה, זולה יחסית - אבל אחרי 3 ימים יש הרגשה קלה של מיצוי

בודפשט - יפה, זולה יחסית

וינה - יקרה יותר אבל יש הרבה מה לראות ולעשות וכנ"ל זלצבורג.

הלהיט מבחינתי (למרות שאין טירות) - ברלין. לדעתי אחת הערים המטריפות שיש.

כמובן שבתקציב הזה גם פאריז, וגם לונדון נכנסות. שלושת אלה ישאירו לך הרבה טעם של עוד (בכולן הייתי כמה פעמים ועדיין לא סיימתי לטייל בהן). אגב, גם בלונדון אין ממש טירות. יש יותר ארמונות.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

ארילו - בברלין אולי אין טירות אבל יש ארמונות - צריך לנסוע וללכת קצת (שרלוטנבורג, פוטסדאם), מפצים על החסר בטירות. בכלל אני אהבתי את ברלין מאד, ולמיטב זכרוני היא בסך הכל עיר זולה. לא בדקתי מחירי מלונות אבל מזון ותחבורה זולים מאוד, ומה עוד צריך תייר?

לגבי פריס ולונדון - הבחור מוגבל ל-4 ימים. אם לברלין צריך שבוע בשביל ה-must ושבועיים שלושה בשביל לא להיות בלחץ הרי פריז ולונדון מחייבות יותר זמן, וחבל לנסוע אליהן ל-4 ימים. כמוכן, בשל קוצר הזמן, עדיפה טיסה קצרה יחסית, כלומר הבלקנים, איטליה או מזרח אירופה. רומא, פראג ובודפשט מתאימות יותר גם למסגרת הזמן.

• תוכן חדש...