Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ראיתי וקראתי הרבה על המנוע הזה שהוא פשוט קל יותר חזק יותר ביחס למשקל וגודל שלו, וממה שאני זוכר השתמשו באיזה דגם RX של מאזדה במנוע הזה.

אבל מה שמעניין למה כיום הוא לא מנוצל ברכבים?

Opel Adam S 2017

פורסם

אני לא יודע לגבי למה היום לא משתמשים אבל השאלה עצמה לא נכונה,

זה שמכונית אחת או שתיים השתמשו בו לא נקרא שהוא היה בשימוש "בעבר"

ואגב אין לו הרבה מומנט הוא מיועד רק למכוניות קלות במיוחד לכן אף אוטו שאתה מכיר על הכביש לא מתאים לו.

פורסם

חזרתי מטיול בגרמניה לא מזמן, במהלכו הייתי בשני מפעלי אודי בגרמניה, שם המדריך אמר שהאודי הולכת להשתמש במנוע הרוטורי לגרסאת ההבריד החדשות שהולכות לצאת, המנוע יטעין את הסוללה, והמנוע הרגיל יהיה המנוע הראשי.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

הרשו לי לתקן אתכם

מאזדה עדיין מוכרת מכונית עם מנוע רוטורי, הם למעשה היצרן היחיד שעדיין מפתח ומשפר את הרעיון.

על דגמי הRX השתמשו במנוע רוטורי, היו גם גרסאות רוטוריות לטנדרים של מאזדה ואם אני זוכר נכון נתקלתי בעוד איזה רכב יפני משנות ה70 עם מנוע רוטורי.

NSU השתמשו במנוע רוטורי, בRU80, יותר נכון ויפה לקרוא לזה מנוע וואנקל, מגיע לבחור קצת כבוד.

מהיכרות אישית עם הRX7 והRX8, צריכת הדלק די גבוהה במיוחד אם לוקחים בחשבון את נפח המנוע (1200 סמ"ק).

יש חסרונות ויש יתרונות לכל דבר, כך גם למנוע הוואנקל.

2011-Mazda-RX-8-Front-Angle.jpg

haters will hate

פורסם

הבנתי(מויקיפדיה) שהיתרון שלו בכך שהוא בעיקרון אמור להיות אמין יותר- פחות חלקים נעים, יותר אמינות. אבל בפועל זה ממש לא ככה.

אז מה היה הטעם ללכת עם הראש בקיר בפיתוח ושיפור המנוע הזה?

פורסם

NSU (אחת החברות שהתכנסו לתוך אודי) השתמשה בממנוע הואנקל ב-RO80 (ולא RU80). הבעיה היתה שחיקה מהירה מאוד של המנועים שהצריכה טיפולים יקרים עד כדי החלפת מנוע אחרי כמה עשרות אלפי ק"מ (זה מזכרוני, עם חיזוק מהויקיפדיה).

אאל"ט מנועי ואנקל משמשים היום להנעת מל"טים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יתרון מנוע וונקל הוא בכך שאין צורך להמיר תנועה קווית לתנועה סיבובית, הדבר מאפשר סל"ד גבוהה יותר וכמו כן נצילות המנוע ( בתאוריה ) גבוהה יותר .

עקב אכילס של המנועים הללו אמינות ירודה, בעיקר עקב שחיקה גבוהה.

פורסם

מאזדה השתמשה ומשתמשת במנועים רוטורים בכל סדרת הRX שלה מהR100 עד הRX8.

בארץ מעטים המוסכים שיודעים לטפל במנוע שכזה(אם בכלל) בגלל שלא היה יבוא סדיר של רכבי מאזדה עם מנוע רוטורי.

אלה מנועים חזקים,אבל הבלאי שלהם לעומת רכב עם מנוע רגיל הוא גבוה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

קודם כל תודה על התשובות ועל המידע, תמיד טוב לדעת דברים כאלה בכללי :)

ממה שיצא לי לקרוא גם ברשת על המנוע, הבנתי שהפינות במשולש שבאות במגע עם הפנים של המנוע פשוט נשחקות אחרי כמה אלפי ק"מ, מה שמבחינת הגיון נראה נכון ביותר עקב שהוא בא במגע כל הזמן עם הדפנות.

מפליא אותי שלא מצאו פיתרון לבעיה הנ"ל.

אגב מה ז"א המנוע שותה דלק לעומת מנועים אחרים?

כמה אוכלות ה RX למשל של מאזדה? כמו רכב עם מנוע רגיל?

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...