Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרק, שאלה הפוכה - אולי אם תענה עליה אני אצליח להבין את ההגיון שלך.

נניח מדובר ברדיאטור קירור מנוע.

במהירות מאוורר נמוכה ספיקת האוויר תהיה נמוכה יותר והאוויר הקר ישאר יותר זמן ליד הרדיאטור ויקרר אותו יותר.

יותר חום עובר לאוויר החיצוני, האוויר שמפונה מהרדיאטור יותר חם, והקירור יעיל יותר.

ובמהירות הגבוהה האוויר הקר יעוף מהר מהרדיאטור ויקרר אותו פחות.

עד כאן לפי מה שאתה אומר הכל בסדר, נכון?

אז מדוע בכל זאת במציאות כשרוצים לקרר יותר את הרדיאטור מפעלים את המאוורר שלו במהירות גבוהה ?

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מרק, שאלה הפוכה - אולי אם תענה עליה אני אצליח להבין את ההגיון שלך.

נניח מדובר ברדיאטור קירור מנוע.

במהירות מאוורר נמוכה ספיקת האוויר תהיה נמוכה יותר והאוויר הקר ישאר יותר זמן ליד הרדיאטור ויקרר אותו יותר.

יותר חום עובר לאוויר החיצוני, האוויר שמפונה מהרדיאטור יותר חם, והקירור יעיל יותר.

ובמהירות הגבוהה האוויר הקר יעוף מהר מהרדיאטור ויקרר אותו פחות.

עד כאן לפי מה שאתה אומר הכל בסדר, נכון?

אז מדוע בכל זאת במציאות כשרוצים לקרר יותר את הרדיאטור מפעלים את המאוורר שלו במהירות גבוהה ?

מסכים עם דברייך בעניין מערכת הקירור של נוזל הקירור ברכב.

ההגיון במערכת מיזוג האוויר שונה. ככול שהאוויר נמצא יותר זמן על המאדה הטמפ' שתקבל בפתחי המיזוג נמוכה יותר.

ההגיון הוא פשוט מאוד, הקרר המגיע למאדה נמצא בחלקו במצב צבירה נוזלי בלחץ נמוך, כאשר הקרר עובר דרך המאדה אוויר חם המגיע למאדה כתוצאה מעבודת המפוח גורם לשינוי מצב הצבירה של הקרר לגז בלחץ נמוך (כול התהליך של שינוי מצב הצבירה תלוי האם הקרר במאדה התחמם מספיק בכדי לשנות את מצב הצבירה) כתוצאה מהתהליך שציינתי הטמפ' של האוויר יורדת.

לכן אני טוען את מה שטענתי קודם לכן אבל עדיין המסקנה הסופית התיאורית היא בגדר תעלומה.

איזה כייף לי :)

פורסם

זה נכון.

ככל שמהירות המפוח איטית יותר, כך הטמפ' בפתחי הקירור תיהיה נמוכה יותר.

אין על זה שום ויקוח.

אבל ככל שמהירות המפוח תיהיה גדולה יותר, הוא יפנה יותר קור מהמאדה, האוויר יספיק להתקרר פחות, אבל זרימת האוויר החם תחמם יותר את המאדה, כאן פועל בדיוק אותו עיקרון כמו במקרה של קירור מנוע.

אם הטמפ' במאדה תעלה המדחס יעבוד יותר בשביל להוריד את הטמפ' לרמה שנקבעת על ידי טרמוסטט מזגן.

• תוכן חדש...