Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בני זוג שמרוויחים כל אחד 12K ברוטו (ממוצע לגמרי) ישלמו כמעט 900 ש"ח לחודש במס בריאות. זה כמובן לא מספיק בעולם של היום ועל זה יש ביטוח משלים של הקופה (כללית פלטינום וכו') שעולה עוד אי אלו עשרות שקלים לחודש וכמובן ביטוחי בריאות פרטיים שמגיעים לעוד 200-300 ש"ח לחודש למשפחה בקלות (זה במידה ואתה לא רוצה להיות אחד מקורבנות "סל התרופות" אם וכאשר מגיע תורך רחמנא ליצלן).

חינם זה בטוח לא.

לגבי מחירי הרכב - זו תהיה תמימות לחשוב שעם כל הנושאים שעל הפרק (כמו חינוך, דיור, תחבורה ציבורית וכו') המשאבים ילכו דווקא לכיוון הפחתת המחירים על רכבים, במיוחד כשהמדינה מנסה - לכאורה - לצמצם בכמות כלי הרכב ולעודד תחבורה ציבורית ורכבים חסכוניים. אני אומר "לכאורה" כי רמת המינוע לא באמת תעלה אם ירדו המחירים, רק אנחנו ניסע במכוניות חדשות, טובות ובטוחות יותר.

המיסוי על רכב חדש הוא אחד ממקורות ההכנסה הבודדים הגדולים ביותר של המדינה, משהו בין 4 ל7 מיליארד ש"ח לשנה, אני לא זוכר את הסכום המדוייק. האם באופן אישי הייתי רוצה שזה המס הראשון שירד? כמובן. האם מבחינת המדינה זה צריך להיות הפוקוס, במחיר קיצוץ בדברים אחרים? זו כבר שאלה אחרת.

יודע מה, בוא ונגזים. נניח שזה לא רק 900 שקל. נגיד שמשפחה של 5 נפשות בישראל משלמת 1500 שקל לחודש שזה באמת הגזמה. אבל ה 1500 האלה הם 420 דולר. וזה כולל גם השתתפות בהשתלות וכיוצא בזה. איך תגיב אם אני אגיד לך שמשפחה אמריקאית באותו סדר גודל של 5 נפשות תשלם פי 4 לפחות כל חודש על אותה רמת בריאות שאת מקבל כאן בישראל האם זה יגרום לך להלם? יקום הבן אדם עם 3 ילדים ויגיד לי שהילדים שלא מעולם לא חלו בכל מיני דלקות שילדים חולים בהן. יקום הבן אדם ויגיד שהבן שלו מעולם לא נפל מהאופנים או מהעגלה כשהיה תינוק והיו צריכים לעשות לו בדיקות שלא נגרם נזק.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
בני זוג שמרוויחים כל אחד 12K ברוטו (ממוצע לגמרי)
1) ממש לא ממוצע - ממוצע שכר זה סביב 8500 ברוטו וממוצא הכנסות לזוג סביב 14000 לחודש.

2) משהוא צריך לשלם מיסים, את רוב המכוניות החדשות קונות חברות ההשכרה והליסניג, גופים אלו לא מתלוננים שאינם גומרים את החודש פעם אחרונה שבדקתי ולכן - שישלמו.

3) אנשים פרטיים שקונים רכב יקר, כלומר הפרוטה מצוייה בכיסם, שישלמו גם הם, אין בכך כל רע לדעתי.

4) נהגי מוניות וכ"ו - הרכב מוכר כהוצעה לצרכי מס.

יבוא מקביל - פורמלית אפשרי אך לא מתבצע בפועל.

יבוא של רכבים משומשים - אני אישית נגד, אנו לא פח האשפה של ארופה.

ישנו נושא חשוב שthe marker נגעו בו היום - מחירי החלפים. פערים של מאות אחוזים בין העלות בחול לזו בארץ. בנוסף יבוא אישי מקביל קשה ומתסכל, ולעיתים תלוי בטובות מהיבואן הרישמי. הנה לך נושא למחות עליו. מיסים הולכים לפחות לקופת המדינה ומישם לאזרחים (חלק מהאזרחים) פערי המחיר הולכים כמעת כולם לכיסי היבואן המונופוליסט.

פורסם
צודק ורק בישראל משפחה ממוצעת משלמת גג שבגג 500 שקל בעבור ביטוח רפואי וביטוח לאומי עוד כמה שקלים. תראה לי מדינה מערבית כמו שאתה טוען שמשפחה שלמה מבוטחת מבחינה רפואית מכף רגל ועד ראש בעבור $142 דולר לחודש?

יאללה, הלוואי ויגיע היום ויורידו את מחירי הדלק לרציפה אבל הכל יהפוך לפרטי. רק אז אנשים יהיו מאושרים.

לא יודע מאיפה הבאת את המספרים, אבל בשביל להיות מכוסה לגמרי מכף רגל ועד ראש במדינה הזאת אתה צריך גם ביטוח בריאות בסיסי של המדינה, גם ביטוח משלים של קופ"ח כלשהי, וגם ביטוח פרטי (למשל ביטוח בריאות של הראל - וזה לא פרסומת סמויה :D).

רק ככה אתה באמת יכול לישון בשקט שאם משהו יקרה חו"ח, אז יהיה לך עם מי לדבר. וזה לא עולה לי מעט, זה עולה כמעט כמו הסכום שרשמת, ואני בחור צעיר ורווק בלי משפחה משלי. עם הגיל הסכום רק עולה.

בארה"ב בשביל לקבל את את הכיסוי בריאותי שדיברתי עליו אתה אמנם תצטרך לשלם הרבה יותר, אבל לא כך הדבר בכל המדינות. ברוסיה למשל, משלמים מחירים הרבה יותר נמוכים בעבור שירותי בריאות השונים.

אני לא גר במרכז,אלא בצפון במעלות אם אתה מכיר,לא פאר התחבורה הציבורית.

אני אדייק,רכב חדש לדעתי זה מותרות,לא חייב לקנות רכב ב 110K,אפשר גם יד שניה ב 20K,מי שצריך רכב.

כיוון שרכב פרטי זה מאוד נוח,במיוחד במקום אין בו תחבורה ציבורית מפותחת,למשל בימי שישי או שבת,אם רוצים לנסוע,זה בעיה,לפחות באזור שלי,לכן הרכב הראשון שלי עלה 15K.

מי שרוצה ניילון,ריח של רכב חדש,יד 1,זה כבר מותרות,זאת דעתי בכול אופן.

מכיר את מעלות, ביקרתי שם, והייתי גם כמה בפעמים בכפר ורדים הסמוך בצימרים =] מקומות מקסימים.

המשפחה שלי שקלה מאוד ברצינות בזמנו לעבור למעלות.

אני האחרון שימליץ לאנשים לקנות רכב חדש מלית ברירה כמפלט האחרון, יש המון רכבים משומשים נהדרים שיתנו לך הרבה יותר תמורה והנאה, מאשר רכב חדש ומאוד בסיסי. ואפילו במחיר זול יותר. (כן, יותר זול אפילו מסוזוקי אלטו!)

אבל יודע למה זה לא ישתנה? כי יש בארץ תרבות ליסינג ואנשים עצלנים.

כשמצד אחד יש לך אנשים שלא מעניין אותם כלום חוץ מלקום בבוקר, לשים בסוויץ' מפתח, ללחוץ על הגז ולנסוע - אפילו מתעצלים לתפעל איזו ידית הילוכים באמצע החיים למרות שזה יחסוך להם דלק וזה אמין יותר - מתוך עצלנות גרידא.

ומצד שני יש לך חברות ליסינג שכל שנה קונות ללקוחות/עובדים שלהן רכבים חדשים וזולים, ואחרי שנה הם חייבים להפטר מהמלאי של הרכבים האלה אז הם מוכרים אותם במחירי רצפה ביחס לשוק לסוחרים/מגרשים/לקוחות פרטיים, אז ברור שכל אחד רוצה רכב שנראה חדש ועולה 30-50 אחוז פחות מרכב יד שנייה מקביל ממחיר המחירון שלו.

לתרבות הליסינג יש צדדים רעים ויש צדדים טובים, בצד הטוב אני יכול למנות הורדת מחירים על הרכבים יד שנייה, אם כי לא על כל הדגמים אלא בעיקר על הדגמים העממיים והרכבים שהם ממילא רובם מאוד פשוטים ובסיסיים ושאני אישית מעדיף לא לקנות ממילא.

בבריטניה לשם השוואה הרכב שזה בפרס מכונית הליסינג של השנה היה ב.מ.וו סדרה 3 החדשה (M3).

אצלנו זה מאזדה 3 החדשה. יחי ההבדל. בצד הרע של הליסינג יש יותר מידי דברים בשביל לספור אותם בהודעה אחת.

הבעייה הראשית טמונה כאן במס, ברגע שיש לך מס של מעל 100% על הרכב, ויש לך עוד יבואן שגם רוצה לשים את היד שלו בכיסים שלך עמוק עמוק, יוצא מצב שלקנות רכב חדש ונורמלי (לא זבל עופות ממונע ממדינת עולם שלישי), אתה צריך לקחת הלוואה ולהשתעבד לדוד מהבנק.

ברגע שאנשים פשוטים יוכלו לקנות רכב יחסית חדש (אפילו בלי עזרת הליסינג), יצא מצב של תחרות בריאה יותר על כיס הלקוח בכל סוגי הרכבים, החברות והסגמנטים, כמו שצריך להיות!

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

רק כעת ראיתי את השירשור הזה (למרות שפתחתי שירשור ניפרד על הנושא ).

בכל יום שעובר מתרחבת המחאה הציבורית שהחלה כמחאת הדיור , והתרחבה למחאה כללית על יוקר המחיה.

ואני שואל את עצמי , האם ענף הרכב והמיסוי האסטרונטמי על רכב וחלפים אינו קשוק ליוקר המחיה ?

האם רכב הוא מותרות בימנו ? ממש לא!

בישראל כמעט לכל בן אדם שני יש רכב , והרכב שאמור לשרת אותו עולה פי 2-3 מבחו"ל וכנ"ל לגבי החלפים ,

וכלה במחירי הדלק השערוריתיים.

כתוצאה מיוקר המיסוי על הרכבים :

1. נירכשות מכוניות קטנות יותר , פחות בטיחותיות עם מנועים קטנים = ביצועים עלובים.

2. קונים יותר יד 2 = בלאי מואץ = בטיחות מופחתת.

3. תיקונים לא איכותיים עם חלפים לא מקוריים = בטיחות מופחתת.

4. מכוניות נירכשות רובן בהלוואות המסבכות את הציבור כלכלית וחונקות את תקציבו.

5. נוסעים פחות ועל מכוניות מינוריות מתוקף מחירי הדלק.

6. משפחות רבות נאלצות להתחלק ברכב אחד למרות שזקוקות ל 2 .

ההשלכות המיידיות הנובעות מכל הסעיפים מעלה , יוצרות תמונה עגומה על מצב ענף הרכב בארץ

והמקשה כלכלית להחזיק רכב איכותי ובטיחותי בארץ , ולכן המיסוי על ענף הרכב וחלקיו חייב להכנס

ולהיות חלק ממחאת יוקר המחייה .

היתי שמח אם נושא כאוב זה יהיה חלק מהמחאה הציבורית שמשום מה לא ניכללה במכתב הדרישות להפחתת

מיסים שהציגו מארגני המחאה , כאילו שאחזקה / רכישת רכב בישראל שייך למעמד העשירון העליון במדינה

ולכן זה לא נושא שיש למחות עליו.

אני סמוך ובטוח שלרוב המוחים מתוך 200,000 האזרחים שהשתתפו בהפגנות נגד יוקר המחייה ,יש רכב פרטי , שאחזקתו או שידרוגו + ביטוחיו עולים להם / משלמי המיסים , אלפי שקלים בחודש ! בדיוק כמו שעולה להם

שכירות הדירה , משכנתא , גני הילדים , וכיו"ב.

אז מה ההבדל?

אני חושב שבמקום להתעסק בנושאים מינוריים בפורום המכובד הזה (יהיו חשובים כמה שיהיו ) , יותר

חשוב כעת להתרכז בנושא המחאה הזה , מתוקף המומנטום הציבורי למחאה הגדולה והכוללת המתרחשת

בארץ לנגד עינינו שעליה צריך לשים את מלא כבד המשקל.

אמיר

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם
כי לדעתי רכב זה מותרות,אתה יכול להחיות בלי רכב,אבל בלי בית זה בעיה.

זה לא מותרות- אם המס היה נמוך אנשים היו קונים יותר מכוניות חדשות ואיכות האוויר הייתה טובה יותר ,מכוניות יקרות מביאות אנשים להישאר עם מכוניות מזהמות וישנות וזה עולה בבריאות,בתי חולים וכו למדינה ... אין ספק שעל זה צריך לעשות מחאה ואני מקווה שאנשים פה יעשו משהו או לפחות איזה אוהל...

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

בדיוק היום קראתי כתבה על מיסוי רכבים בארה"ב והבנתי כמה אנחנו נדפקים.

המיסוי במדינה על רכב לא עודכן כ"כ הרבה שנים שזה פשוט בדיחה. ישראל נמצאת בין המקומות הגבוהים בעולם במיסוי על רכב. סתם לשם השוואה אם בישראל יש צורך בכ- 15 משכורות ממוצעות (נניח 8000 ש"ח למרות שממוצע מושפע מהמשכורות הקיצוניות הגבוהות) בארה"ב על רכב מיובא, שלא יוצר בארה"ב כמובן שגם עליו חלים מסי ייבוא יש צורך בכ-9 משכורות ממוצעות (נניח 2300 דולר לחודש) לרכישת רכב זהה. אני בטוח שבמדינות מפותחות באירופה, ארה"ב ואוסטרליה ישנם פחות רכבים ישנים מאשר בישראל (באופן יחסי לגודל המדינה). כמובן שיש עניינים נוספים כגודל השוק המקומי וכו' אבל לא בזה ברצוני לעסוק וזוהי סתם דוגמא.

אני דווקא תומך במחאה על רקע המיסוי ברכב. למה בעצם לא להקטין את המיסוי על הרכב ובכך להוזיל את עלותו לצרכן אך תוך כדי צמצום הזמן שיותר לרכב משומש וישן לנסוע על הכביש וזאת כדי להעלות את רמת הבטיחות בדרכים, מעבר לרכבים מזהמים פחות וכו' ?

מבחינה כלכלית המדינה לא מרוויחה על מכירות רכבים יד שנייה והקטנת המיסוי על רכבים חדשים סביר שתגרור מצב בו יותר רכבים חדשים נמכרים, רכבים עליהם המדינה כן מרוויחה ממכירתם ואולי בכך היו נפגעות הכנסות המדינה מעט פחות.

כמות המכוניות על הכביש לא בהכרח הייתה גדולה יותר (צמצום שימוש ברכבים ישנים בצורה נכונה יכולה למנוע זאת) - אינני חושב שעלות רכב יקר גורמת לצמצום כמות המכוניות על הכביש לדעתי מי שזקוק לרכב קונה רכב בהתאם לתקציב שלו, ולכן אינני בטוח שבעיית הפקקים הייתה גוברת במקרה כזה. כמו כן הנהגים היו נהנים מרכבים בטוחים יותר וחדישים יותר וכאמור גם מזהמים פחות.

טל.

פורסם

אם כבר, עדיף לעשות מחאה על התחבורה הציבורית, שבארץ היא בפער די רחוק ממדינות מערביות.

כל שנה יש עליה במסירת רכבים חדשים. יש יותר מדי מכוניות, יותר מדי פקקים, יותר מדי זיהום אוויר, איבוד זמן יקר וכו' וכו'.

אני לא רוצה לחשוב מה יקרה אם יורידו את המסים.. מצד שני אי אפשר לקחת מסים מופרזים ולא לתת אלטרנטיבה הולמת.

• תוכן חדש...