Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באירופה שיעור ההחלפה באחריות בשנה הראשונה למצברי VARTA הוא 1%, וזה נכון גם בארצות קרות מישראל כמו גרמניה וגם בארצות חמות כמו ספרד, איטליה ויוון.

בארץ היקף האחריות למצברים תוצרת VARTA בעלי 12 חודשי אחריות - 4%. ומה לגבי אלו עם 20 חודשי אחריות? אל תשווה וורטה שחור בארץ עם וורטה כחול או כסף באירופה, זה לא חוכמה.

באירופה לא מקובל להחליף מצבר כשהבעיה היא ברכב - טעינת יתר, טעינת חסר, זליגה, השארת אורות וכו' סליחה מישהו עושה לנו טובה? כל משווק מצברים שאני מכיר בודק טוב טוב את הרכב לזליגות מתח וכו' לפני מימוש אחריות! אף אחד לא פראייר במיוחד לא בארץ. אני לא מבין מאיפה הבאת את זה..

בארץ עלות ההחלפה באחריות זולה יחסית ליצרנים מקומיים (שנפ, וולתא) בשל הגנות מיסוי להן הם זוכים, הטבה זאת לא קיימת ליבואנים ולכן היצרנים הישראלים שהם גם הגדולים בשוק (בנתיים) לא מתאמצים "לחנך" את השוק להיות מקצועי כמו באירופה. שכחת לציין ששנפ וגם וולטא אאל"ט מייבאות מצברים, מהמזרח.

המזל העיסקי של טלרון שהיתרון באמינות של מצברי VARTA מתקזז עם האפליה במיסוי היבוא

לאור האמור לעיל ברור למה לא טלרון ולא אף משווק מצברים גדול אחר, לוקח סיכון ומציע אחריות ארוכה מ 20 חודש כמו באנגליה.

אני חושב שאתם צריכים לקחת "סיכון" וליישם בארץ את מה שנהוג באירופה, הרי אתם יודעים שיש בידיכם מוצר טוב יותר מהמתחרים, אז למה לא להרחיב את האחריות? קחו דוגמא מחברת האם שלכם לובינסקי שנותנת שנתיים אחריות יבואן מלאה על רכבים משומשים שלה (עד 3 שנים על הכביש) כי הם מאמינים במוצר שלהם!

בסופו של דבר מצבר זה מצבר לא משנה איפה הוא משווק! אם באירופה המשווקים לא קורסים כלכלית ממתן 3,4 ו-5 שנים אחריות, למה שפה יקרסו? להיפך - זה רק משפר את העסקים.

*סליחה על הסטייה מהנושא

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לי נראה שדווקא הרווחת מכל הסיפור. יכולת לקבל מצבר משומש בדיוק מאותו הדגם והוא לא היה מחזיק לך עשירית ממה שיחזיק המצבר שקיבלת.

לדעתי אתה צריך להיות מרוצה ולהניח לעניין הדגם, שברור לך שמבחינה טכנית הוא חסר משמעות.

פורסם

באמת שאני רוצה להשתכנע שהמצברים זהים 1:1.

אני לא מבין אבל למה ליבואן עולה יותר לקנות מצבר של ורטה מאשר של סטראטאפ/פאאוראפ - הרי האחריות היא על חשבון היבואן ולא היצרן. לא?

בכל מקרה, ויתרתי די בקלות גם בחנות המצברים וגם כאן אני מוותר בקלות כי זאת מדיניות היבואן.

גם לי נשאר טעם רע בפה. ששילמתי על ורטה. ואחרי שנה אני נוסע עם סטארטאפ (או פאוראפ - לא זוכר כבר :oops:), לדעתי זאת מדיניות קצת לקויה. אם אתה מאמין במוצר שלך תחליף 1:1.

פורסם
באמת שאני רוצה להשתכנע שהמצברים זהים 1:1.

אני לא מבין אבל למה ליבואן עולה יותר לקנות מצבר של ורטה מאשר של סטראטאפ/פאאוראפ - הרי האחריות היא על חשבון היבואן ולא היצרן. לא?

בכל מקרה, ויתרתי די בקלות גם בחנות המצברים וגם כאן אני מוותר בקלות כי זאת מדיניות היבואן.

גם לי נשאר טעם רע בפה. ששילמתי על ורטה. ואחרי שנה אני נוסע עם סטארטאפ (או פאוראפ - לא זוכר כבר :oops:), לדעתי זאת מדיניות קצת לקויה. אם אתה מאמין במוצר שלך תחליף 1:1.

מסכים איתך לחלוטין.

אני עם מצבר של ורטא כבר לא מעט זמן, ומרוצה ממנו מאוד.

אין לי שום טענות לגבי האיכות, המוצר מבחינתי מספק את התמורה היטב וכך צריך להיות.

מבחינת שירות, אני חושב שאם מחליפים לך מצבר תקול של ורטא, עליך לקבל ורטא חדש. לא פאואר אפ או ספורט אפ או שום דבר אחר.

מבחינתי המקרה מייצג מצב שבו נותנים ללקוח שירות טוב אך חלקי, במקום שירות מלא ומעולה.

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

לוקי - שים לב שההחלפה למצבר חדש הייתה יוזמה של החנות. כי מבחינת היבואן יכל לשים לי גם משומש וזה היה בסדר.

תיאוריית הקונספירציה שלי היא שהמצברים כאמור לא זהים.

ההבדל במחיר נובע מפער באיכות (ואם הכי יקר מתפגר אחרי פחות משנה - השם ישמור לגבי האיכות של הזול :oops:)

בכל מקרה, לפעמים אחד הדרכים הכי משכנעות של בעל עסק לקנות אותנו זה למכור לנו את המוצר הזול יותר על פני מוצר יקר יותר. אנחנו בטוחים שהנה הוא יצא "גבר" ומוכן להרוויח פחות העיקר לצאת ישר כמו סרגל, שלמעשה הרווח על המוצר הזול הוא גדול יותר.

בשיחה עם חבר שלי, בעל פאב, אמרתי לו שהוא בטח מעדיף את הלקוחות שבאים ושותים ויסקי יקר מאשר כל לוגמי הבירה.

הוא צחק ואמר שממש לא. הרווח שלו מ-2 כוסות בירה הוא הרבה יותר גדול מאשר כוס ויסקי שעולה אותו דבר.

ובויסקי היקר ביותר (ג'וני בלו) הרווח הוא הכי קטן.

הוא מעדיף שתבוא ותשתה בירה יחד עם צ'יסר זול מאשר שתבוא ותשב על מנה של ג'וני בלו.

וזה מחזיר אותי לכאן, מר VARTA ממש משכנע אותנו לא לקנות VARTA אלא את אחד המוצרים האחרים (שקר-אפ) כי הם זהים, אבל זולים יותר וההבדל הוא רק באחריות שהיא מאוד יקרה לו.

מצד שני הוא אומר שעולה לו יותר כסף משמעותית לקנות מצבר VARTA אף על פי שתיאורטית זה אותו מוצר, מאותו מפעל וכו' וכו' ורק המדבקות שונות. לא ברור למה. האחריות ניתנת על ידך, לא? אז למה שיחייבו אותך יותר על מצבר מסוג זה או אחר אם כולם זהים?

בלי קשר- שאדם רוכש מותג או אחריות והוא בא לממש אותה בידיעה שהוא השקיע ממיטב כספו לקבל משהו טוב ומציעים לו תמורת המצבר שלו איזה מצבר משומש ממקור לא ידוע או מצבר חדש נחות יותר - ההרגשה לא נעימה.

אולי זה הסטנדרט בענף ובטח שאני לא זה שישנה אותו.

מה שנקרא: "כשר, אבל מסריח".

* VARTA - למען הסר ספק - אני מאוד מעריך את זה שאתה יושב וכותב כאן בפורום ותורם מהידע שלך. אני חושב שנוכחות של אנשים שעוסקים בענף כאן נותנת לנו לראות דברים מזווית אחרת ולכם לקבל מושג על מה קורה בשטח.

ולמרות כל זאת - לא כל הלקוחות יוצאים מרוצים. אני לא יצאתי מרוצה. אני חושב שתיארתי את הדברים באובייקטיביות ולא ניפחתי או השמטתי שום דבר. הרכב תקין. נבדק פעמיים על ידי הבחור משירותי הגרירה ומוכר המצברים. כל אחד לקח איזה 5 דקות לבדוק. הניע, כיבה וכו' מספר פעמים.

יש לרכב שעון טעינה מקורי שמראה את המתחים ואת הטעינות. הערכים קבועים ותקינים וזהים ב-6 או 7 השנים שהרכב אצלי.

המצבר הקודם תוצרת טודור נקנה כי היה הכי זול באוטו-דיפו בזמנו והחזיק 5 שנים בערך.

כל אחד יכול לקרוא את המקרה, את התגובות ולהחליט מה שבא לו.

• ספונסר פורום
פורסם
לוקי - שים לב שההחלפה למצבר חדש הייתה יוזמה של החנות. כי מבחינת היבואן יכל לשים לי גם משומש וזה היה בסדר.

תיאוריית הקונספירציה שלי היא שהמצברים כאמור לא זהים.

זהים לחלוטין, יש גם קונספירציה שהאמריקאים לא נחתו על הירח, אני היבואן הגדול בישראל, המוניטין שלי בענף החלפים לרכב ללא רבב - ניראה לך שהייתי טורח לומר זאת מאות פעמים בפורום אם זה לא היה נכון???!

ההבדל במחיר נובע מפער באיכות (ואם הכי יקר מתפגר אחרי פחות משנה - השם ישמור לגבי האיכות של הזול :oops:)

מקריות בלבד הסברתי שמצבר זה גם מזל, בפרט שהיקר והזול זהים לחלוטין

בכל מקרה, לפעמים אחד הדרכים הכי משכנעות של בעל עסק לקנות אותנו זה למכור לנו את המוצר הזול יותר על פני מוצר יקר יותר. אנחנו בטוחים שהנה הוא יצא "גבר" ומוכן להרוויח פחות העיקר לצאת ישר כמו סרגל, שלמעשה הרווח על המוצר הזול הוא גדול יותר.

כלכלית עדיף לטלרון למכור את מותג VARTA, המכירה ללקוח הקצה היא בשליטת החשמלאי שאין לנו שליטה עליו, ריבוי מצברים זולים בשוק גורם לרוב החשמלאים לא להתאמץ ולהציע ללקוח את הזול ביותר למרות שכלכלית כדאי לקנות את המצבר בעל האחריות הארוכה יותר (המחיר אחרי הנחה - דומה מאד).

וזה מחזיר אותי לכאן, מר VARTA ממש משכנע אותנו לא לקנות VARTA אלא את אחד המוצרים האחרים כי הם זהים, אבל זולים יותר וההבדל הוא רק באחריות שהיא מאוד יקרה לו.

מצד שני הוא אומר שעולה לו יותר כסף משמעותית לקנות מצבר VARTA אף על פי שתיאורטית זה אותו מוצר, מאותו מפעל וכו' וכו' ורק המדבקות שונות. לא ברור למה. האחריות ניתנת על ידך, לא? אז למה שיחייבו אותך יותר על מצבר מסוג זה או אחר אם כולם זהים?

אתה חזק בקיטורים ופחות בעסקים, למי שזה עולה אותו דבר זה ליצרן בגרמניה, הוא מוכר לטלרון בארץ במחירים שונים משמעותית וללא אחריות. כך מבוצע בידול מותגים בעסקים בין לאומיים.

חברת קונטיננטל מייצרת עשרות מותגים של צמיגים, צמיג קונטי וצמיג וייקינג זהים אבל מיובאים לארץ בעלויות שונות מאד, מי שרוצה לקנות מותג משלם.

בלי קשר- שאדם רוכש מותג או אחריות והוא בא לממש אותה בידיעה שהוא השקיע ממיטב כספו לקבל משהו טוב ומציעים לו תמורת המצבר שלו איזה מצבר משומש ממקור לא ידוע או מצבר חדש נחות יותר - ההרגשה לא נעימה.

אולי זה הסטנדרט בענף ובטח שאני לא זה שישנה אותו.

מה שנקרא: "כשר, אבל מסריח".

קנית מוצר שכלל תנאי אחריות מסוימים, שמולאו הרבה מעבר למה שאתה זכאי לו.

הדבר היחיד שאני מצר עליו זה שהציפיות שלך ושל שאר השוק שונות ממה שכל המשווקים מחויבים לו, מאחר ונוהג זה מובל על ידי היצרנים הישראלים שנפ וולטא כדאי אולי לפנות אלהם.

גם לרכב שלך, שיקר קצת יותר ממצבר אין ביטוח לחלפים מקוריים וכשיהיה נזק, תקבל חלפים זולים מטיוואן, גם אם תתאכזב, תהיה לא מרוצה ותפציץ כל פורום זמין בטענות.

במקרה זה קיבלת מצבר זהה וחדש ולא מצבר משומש מטיוואן, כמו שחוזית ביננו היה חוקי לעשות.

* VARTA - למען הסר ספק - אני מאוד מעריך את זה שאתה יושב וכותב כאן בפורום ותורם מהידע שלך. אני חושב שנוכחות של אנשים שעוסקים בענף כאן נותנת לנו לראות דברים מזווית אחרת ולכם לקבל מושג על מה קורה בשטח.

בטא את הערכתך במינימום אמונה, שמה שאני כותב וחותם עליו כנראה אמין.

הערותי למעלה בכתום

אני לרשות כל אחד ממשתתפי הפורום בסיוע בהודעות פרטיות בכל עת, אם ירגיש שניפגע וקופח, אני רק מבקש שתקדימו בקריאת כתב האחריות

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

שמע, 3 דברים:

1. באחריות היבואן מחליף לחלק מקורי חדש.

2. לא יודע בקשר למוכרי קצה - חשמלאים - אבל אתה זה שבעצם מסביר לנו שעדיף לקנות את המותג הזול.

3. אין טעם להמשיך לטחון מים וחבל שאתה חושב שאני "מפציץ כל פורום זמין בטענות". פירסמתי רק את ההודעה הזאת וגם היא התחילה מאוד מאוזן ותראה את הכותרת - טענתי שנראה לי שדפקו אותי - עדיין נראה לי ככה.

פורסם

מסבירים לך אבל אתה לא רוצה להקשיב, רק להשמיע.

לא דפקו אותך-רק מימשו את תנאי האחריות של המצבר שרכשת ואם אתה משווה את האחריות של רכב למצבר, הייתה מגלה שתקבל מצבר אחר לגמרי מזה המקורי שהיה מתוקן ברכב.

אם כבר לשנות את הכותרת אז צריך להוריד את השאלה בסוף, כי תשובות שונות ממה שציפית לקבל אתה לא מקבל.

פורסם

לא דפקו אותך-רק מימשו את תנאי האחריות של המצבר שרכשת ואם אתה משווה את האחריות של רכב למצבר, הייתה מגלה שתקבל מצבר אחר לגמרי מזה המקורי שהיה מתוקן ברכב.

אם כבר לשנות את הכותרת אז צריך להוריד את השאלה בסוף, כי תשובות שונות ממה שציפית לקבל אתה לא מקבל.

ויפה שעה אחת קודם.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני לא מסכים עם מה שאתה אומר.

שמעתי והשתכנעתי.

ההתנהלות של החנות מולי הייתה ללא רבב.

לא דפקו אותי ספציפית.

אני אישית מוחה כנגד מדיניות החלפת המצברים בכלל ולא בפרט במקרה שלי. וזה כבר דיון ברומו של עולם. ויש לנו מספיק כאלו בפורום.

יש כאן מספיק מגיבים שחושבים שמה שקרה זה לא הוגן.

בכל מקרה, אני שוב חוזר -

אני מעריך את תשובותיו של רן מנכ"ל ורטה.

אני מבין שההתנהלות הייתה בסדר מבחינתו והייתה לפי תנאי האחריות.

סה"כ היה כאן דיון בוגר ורציני בין אלפי דיונים חסרי משמעות שיש כאן. למדנו והשכלנו על מדיניות החלפת המצברים בארץ. אני בטוח שהמון אנשים למדו דברים שהם לא ידעו מקודם.

כל אחד ייקח את המסקנות שלו איתו.

• ספונסר פורום
פורסם

נקמצ'י - תודה, אני לשרותך גם בעתיד למרות הספקנות

נישאר רק שתענה לי לשאלתי בפרטי, מי החשמלאי ששרת אותך (היטב), כדי שאוכל רק לוודא שהוא אכן לא מממש את חשדך ההגיוני ואינו מבקש את טלרון לשפות אותו על התקנת מצבר VARTA חדש כשבפועל החליף StartUp חדש.

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

שמעתי והשתכנעתי.

לא דפקו אותי ספציפית.

אני אישית מוחה כנגד מדיניות החלפת המצברים בכלל ולא בפרט במקרה שלי. וזה כבר דיון ברומו של עולם. ויש לנו מספיק כאלו בפורום.

בכל מקרה, אני שוב חוזר -

סה"כ היה כאן דיון בוגר ורציני בין אלפי דיונים חסרי משמעות שיש כאן. למדנו והשכלנו על מדיניות החלפת המצברים בארץ. אני בטוח שהמון אנשים למדו דברים שהם לא ידעו מקודם.

הנושא הזה כבר עלה מספר פעמים בפורום ותמיד התקבלה אותה תשובה, רק שאתה היית עסוק "בשתו לי אכלו לי" שלא טרחת אפילו לברר או לעשות חיפוש לפני שפתחת את השרשור כך שאני מוצא את השרשור הזה, יחד עם הכותרת הדי בעיתית שלו, מיותר.

פורסם

שמעתי והשתכנעתי.

לא דפקו אותי ספציפית.

בכל מקרה, אני שוב חוזר -

תפסיק להתנשא!

אתה מוחה רק על מה שקרה לך וזה די משתמע מהכותרת של השרשור.

עוד דבר, הנושא הזה כבר עלה מספר פעמים בפורום ותמיד התקבלה אותה תשובה, רק שאתה היית עסוק "בשתו לי אכלו לי" שלא טרחת אפילו לברר או לעשות חיפוש לפני שפתחת את השרשור, כך שאני מוצא את השרשור הזה, יחד עם הכותרת השנויה במחלוקת, מיותר.

פורסם

אני מתנשא?! :shock:

דניאל - אתה מנהל פה, לא?! תשנה את הכותרת אם לדעתך היא שגויה.

ותדע לך שההערות שלך קצת מעליבות, אבל אני ילד מספיק גדול כדי להתעלות מעליהם.

פורסם

אין בכוונתי להעליב, אך אם אתה חושב שהתקיים פה דיון בוגר, לעומת הרבה דיונים בפורום הזה שהם חסרי משמעות, אז אני נשאר בדעתי לגביך, לפחות על סמך שרשור זה.

לגבי הכותרת, לאחר שנאמרו הדברים והבנת מה שהבנת, מה הייתה משנה בה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...