Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה זה נותן להחליף משפחתית אחת באחרת,

הדבר היחיד שיתן חסכון דלק דרסטי יחסית זה לעבור לאחת הפחיות שנמכרות בגיזרת ה60 : ספארק, פיקנטו ,אלטו וכו'.

כל דבר אחר, כולל סוויפט וכאלה , לא יביא לחסכון מהותי אם בכלל. הרכבים האלה ,אוטומטיים, צורכים בגיזרת ה1:10 או לא רחוק משם (מנוע יותר חלש, רכב יותר קל, כמעט הקטנה ביחס ישר מול משפחתית 1.6 )

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה נוסע 1000 קילומטר בחודש. צריכת הדלק של המאזדה היא בערך 1 ל-10. זאת אומרת שאתה מוציא 100 ליטרים בחודש שהם 730 שקל על דלק.

רכב של 1 ל-15 ייתן לך צריכת דלק חודשית של 66.6 ליטר שהם 486 שקל.

ההפרש הוא 243 שקל כול חודש. סכום לא נמוך, אבל זה מה שיקפיץ לך את המשכורת? זה מה שיכסה את המשכנתא? יוציא את החובות?

כניראה שלא.

אם יש לך עכשיו רכב שסה"כ אתה מרוצה ממנו חוץ מצריכת הדלק, ואין לך כוונה לקנות רכב קטן יותר עם עלויות ביטוח קטנות יותר במקומו, כול ההתעסקות הזאת פשוט לא שווה, כול שכן שהיא לא ממש מציאותית בתקציב הנוכחי וסיכוי גדול שבסופו של דבר אתה רק אפילו תפסיד מזה.

פורסם

+1 לזה שמעליי

רק רוצה לחזק.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נראה לי שכדאי לך לשקול את הקליאו במבצע, או את הגרנדה פונטו הידנית.

שתיהן יתנו לך 5 כוכבי בטיחות ונסיעה חסכונית.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

תקלת מנוע אחת בגלל חוסר אמינות וכל החסכון הזה בדלק לעומת רכב אחר שלוקח ליטר אחד או שניים יותר לקילומטר - והחסכון הלך לעזעזל...

מה זה נותן לקחת רכב חסכוני יותר אבל באופן סטיסטי פחות אמין?

הפיאטים כרגע דווקא מראים אמינות טובה מאוד רק צריך לזכור לטפל בהם בזמן - אבל הגרנדה פונטו עדיין לא נמצאת מספיק זמן על הכביש בשביל להוכיח את זה וזה גם דבר שצריך לקחת בחשבון - יש כאן סיכון מסויים.

אני בסה"כ חושב שזו הצעה טובה ומאוד מסכים איתה אבל כדאי לקחת בחשבון שהדברים האלה יכולים לקרות.

לי כמו שזה נראה - רק התהליך של שדרוג רכב מבטל את הכדאיות הכלכלית בלעבור לרכב חסכוני יותר - בייחוד אם לא מדובר באחזקת רכב לטווח ארוך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טויוטה פריוס מהשנים הראשונות 2005

תביא לך 15 לליטר והיא גם נראת משפחתית

היא תכנס לך לתקציב בתוספת כמה אלפים בריאים.:lol:

פורסם

והחלפה אחת של התאים החשמליים תעלה לך משהו כמו שמונה אלפיות... אמנם הם אמורים להחזיק משהו כמו עשר שנים אבל הייתי מברר מה המצב של המנוע החשמלי והתשתית שלו לפני שהייתי בכלל הולך על רכב היברידי, שנראה כמו קופסאת אוכל על ארבע גלגלים.

Pioneer TS-X150

פורסם

תקלת מנוע אחת בגלל חוסר אמינות וכל החסכון הזה בדלק לעומת רכב אחר שלוקח ליטר אחד או שניים יותר לקילומטר - והחסכון הלך לעזעזל...

מה זה נותן לקחת רכב חסכוני יותר אבל באופן סטיסטי פחות אמין?

הפיאטים כרגע דווקא מראים אמינות טובה מאוד רק צריך לזכור לטפל בהם בזמן - אבל הגרנדה פונטו עדיין לא נמצאת מספיק זמן על הכביש בשביל להוכיח את זה וזה גם דבר שצריך לקחת בחשבון - יש כאן סיכון מסויים.

אני בסה"כ חושב שזו הצעה טובה ומאוד מסכים איתה אבל כדאי לקחת בחשבון שהדברים האלה יכולים לקרות.

לי כמו שזה נראה - רק התהליך של שדרוג רכב מבטל את הכדאיות הכלכלית בלעבור לרכב חסכוני יותר - בייחוד אם לא מדובר באחזקת רכב לטווח ארוך.

הגרנדה פונטו קיימת משנת 2005, שזה אומר 6 שנים על הכביש. בנוסף המנוע שלה כבר קיים בערך 2 עשורים עם התפתחויות אבולוציוניות ונחשב לאמין מאוד (מנוע הפייר).

לגבי אמינות של מזדה 3 מול גרנדה פונטו - אין לי בסיס נתונים להשוואה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

תשובה יפה - המציאות היא שמסטיגמות קשה להפרד.

Pioneer TS-X150

פורסם

משהו לא מסתדר לי במתמטיקה. כתבו לפני, "אתה נוסע 1000 קילומטר בחודש. צריכת הדלק של המאזדה היא בערך 1 ל-10. זאת אומרת שאתה מוציא 100 ליטרים בחודש שהם 730 שקל על דלק." זה רבע מהמשכורת שלך?

אם כן רק ירידת הערך צריכה להבריח אותך מרכבים בכלל.

עצתי היא הישאר עם הרכב. כל משחק של מכירה וקניית רכב אחר בחשבון סופי יעלה לך יותר מהרכב הנוכחי. (אלא אם כן תעבור לרכב בסכום של 10,000 שאז אין לך כמעט ירידת ערך).

אתה יודע בוודאות מה צריכת הדלק של האוטו שלך?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אתה נוסע 1000 קילומטר בחודש. צריכת הדלק של המאזדה היא בערך 1 ל-10. זאת אומרת שאתה מוציא 100 ליטרים בחודש שהם 730 שקל על דלק.

רכב של 1 ל-15 ייתן לך צריכת דלק חודשית של 66.6 ליטר שהם 486 שקל.

ההפרש הוא 243 שקל כול חודש. סכום לא נמוך, אבל זה מה שיקפיץ לך את המשכורת? זה מה שיכסה את המשכנתא? יוציא את החובות?

כניראה שלא.

אם יש לך עכשיו רכב שסה"כ אתה מרוצה ממנו חוץ מצריכת הדלק, ואין לך כוונה לקנות רכב קטן יותר עם עלויות ביטוח קטנות יותר במקומו, כול ההתעסקות הזאת פשוט לא שווה, כול שכן שהיא לא ממש מציאותית בתקציב הנוכחי וסיכוי גדול שבסופו של דבר אתה רק אפילו תפסיד מזה.

קודם כל מחזק את דבריו של זה.

ההבדל השנתי בהוצאות הדלק יהיה זניח.

אתה מעוניין בשידרוג הרכב תוך הוצאה נוספת (רוצה להוסיף לטויוטה חדשה..) בכדי לחסוך כמה מאות שקלים לחודש?

רק ירידת הערך תגמור לך את כל החיסכון.

דבר נוסף, כתבת שאתה לא מעוניין ברכבים מתחילת שנות ה-2000 בגלל שירידת הערך שלהם גבוהה יותר?!

ככל הערך הרכב נמוך יותר כך הוא מפסיד סכום קטן יותר כל שנה.

לדוגמא: נניח שהמאזדה שלך עולה 60K ומאבדת של שנה 10% (היית מת!) ירידת הערך שלך בשנה היא 6K ש"ח.

נניח ותקנה מאזדה 323 בעלות של 30K ונניח שגם היא מאבדת 10% בשנה (בפועל היא מאבדת פחות משלך) ירידת הערך תהיה 3Kש"ח.

כלומר חסכת 3K ש"ח בשנה.

בנוסף הפרש המחיר של 30K ש"ח אמור לכסות לך עלויות דלק של שלוש שנים בערך.

אז ככל הנראה אתה לא יודע להתנהל כלכלית.

מה שבטוח זה שאתה לא יודע לקבל ביקורת.

פורסם

טוב כניראה ש davemustaine87 נתן פה את התשובה שכניראה ציפיתי לשמוע אם אפשרות שאולי אני טועה

המאזדה שלי אוכלת בממצוע 1 ל 8\9.

עכשיו לכל החחמולוגים שחושבים שהם יותר חכמים ממני בהתנלות וכו' שיסתכלו אחורה על גיל 17 - 19 ויגידו לי איזה רכוש, חסכונות ( אם בכלל ) ועבודה היית להם ואז תתחילו להשוות אותי, חשבתי על לשנות רכב מכיוון שלאחורנה כמות העבודה ירדה דרסטי ולכן המשכורת שלי גם קטנה.

דרך אגב אכן יש לי בעיה חמורה עם לקבל ביקרות כי אני אדם פרפקציוניסט נוירוטי ( בעיה ) ולכן כל מה שאני עושה לדעתי הוא המהלך הנכון כי אני מסתכל לטווח של 3 שנים קדימה לא שנה.

HU-AVH3300 | Front-morel dotech ovation | tw-Mt22 | Amp1-solid audio F45 | sub-Morel Ultimo | Amp2-Hifonics HFi1500D

Zoom Zoom

פורסם
התקציב שלי הוא עד 60 k כניראה שאני יעשה טריידאין על המאזדה. 1. התקציב הוא 60 אש"ח, לא רע.

הדרישות שלי זה לא ממש משנה לי אם זה אוטומט או ידני לומרות שרצוי אוטומט זה לא ממש רלוונטי כי לרוב הרכבים המשפחתיים ישנה תה"ל אוטומטית.

שיהיה חסחוני בדלק, לפחות 1 ל 15 בממוצע. 2. הממוצע לא ממש רלוונטי לך כי לתיאורך אתה נוסע נסיעה שרובה עירונית ורכב כזה יצרוך 20%-30% יותר בנסיעה שרובה עירונית.

ושלא יהיה פחות משנת 2007. 3. בסדר.

ושהיה אוטו יפה לא סיריין ספארק ורכבים כאלה רצוי שהיה משפחתית ( אוהב רכבים בסגנון של המאזדה ) 4. לא מובן, בוא נניח שאתה מתכוון לרכב משפחתי.

עריכה: לא נשאר לי אלא לחזק את התגובות שנאמרו. ד"א, גם אני הייתי בן 18 (לפני הרבה זמן) כמוך, קיבלתי מספר עיצות נבונות בנוגע להתנהלות הכלכלית שלי כמוך והתעלמתי מהן (כמוך?). לשיקולך.

ושיוכל לשמור על הערך שלו לטווח ארוך אם אפשר כמו המאזדה. 5. בסדר.

אוקצור, 1+2+3+4+5 = אין רכב כזה.

-שנה דרישות אם ברצונך להחליף את הרכב הנוכחי שלך.

-בדוק את הנחות היסוד שלך בנוגע לצריכת הדלק/תחזוקה חודשית/ירידת ערך ברכבך הנוכחי.

פורסם

אם אתה רוצה לחסוך בדלק במצב הנוכחי, תאמץ מדי פעם הרגלי נסיעה מתונים יותר. פחות רגל על הגז ותאוצות איטיות.

הביאו פה כתבה לא מזמן על נסיעה עדינה עם מאזדה 3 לעומת נסיעה אגרסיבית. הפערים הגיעו בין ליטר ל-7 קילומטר לליטר ל-14 קילומטר(!)

ככה שהפערים יכולים להיות אדירים רק משינוי בסיגנון הנהיגה.

• תוכן חדש...