Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום כרגע יש לי מאזדה 3 שנת 2007 רני בחור כבן 20 ולאחרונה שמתי לב שרבע מהמשכורת שלי הולכת רק על דלק, עכשיו שיעלו את המחיר של הדלק יהיה לי מאוד קשה להחזיק את הרכב שלי לבדי ואני מחפש עכשיו רכב שיחליף את המאזדה שלי

התקציב שלי הוא עד 60 k כניראה שאני יעשה טריידאין על המאזדה.

הדרישות שלי זה לא ממש משנה לי אם זה אוטומט או ידני לומרות שרצוי אוטומט

שיהיה חסחוני בדלק, לפחות 1 ל 15 בממוצע.

ושלא יהיה פחות משנת 2007.

ושהיה אוטו יפה לא סיריין ספארק ורכבים כאלה רצוי שהיה משפחתית ( אוהב רכבים בסגנון של המאזדה )

ושיוכל לשמור על הערך שלו לטווח ארוך אם אפשר כמו המאזדה.

בתודה ובצער רב, לידור. 

HU-AVH3300 | Front-morel dotech ovation | tw-Mt22 | Amp1-solid audio F45 | sub-Morel Ultimo | Amp2-Hifonics HFi1500D

Zoom Zoom

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ולמה בחור בן 20 צריך להתנייד על רכב באורך 4.5 מטר?

בגדול המשוואה אומרת שעם הגודל בא התיאבון לדלק, והחלפת המאזדה שלך במשפחתומטית אחרת לא תיתן לך שום דבר.

רוצה לחסוך? "רד" לרכב סופר מיני בעל מנוע צנוע יותר ותראה חסכון של מאות ואלפי שקלים בהוצאות הדלק בשנה. ב 60,000 ש"ח נכנסות לך סוויפט ויאריס למשל, כאשר זו האחרונה תיתן צריכת דלק טובה משמעותית מהמאזדה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

רנו מגאן טורבו דיזל ידנית תתן לך צריכת דלק של 1:15 וגודל של משפחתית.

נראה אותך מוצא אחת עם ק"מ נורמלי...

קח בחשבון שאי אפשר לאחוז במקל משני קצותיו וכל הקלישאות האלה - והמגאן לא תשמור על ערכה בכלל - ככה שאת רוב החיסכון שלך בדלק אתה תוציא בירידת הערך.

הצעה שלי - תמכור את המאזדה בשוק הפרטי ותקנה פיאט פנדה חדשה במבצע של אורנג'. נכנס לך בול בתקציב וקונה לך רכב חדש וחסכוני.

פורסם

כמה אתה נוסע בחודש? כדאי לך לעשות חישוב כמה באמת אתה יכול לחסוך בדלק, כי על המכירה אתה תפסיד כנראה המון כסף. השוק מת.

פורסם

הבעיה העיקרית שלי שאני לא יכול לראות את הרכבים האלה והם ממש לא כיפים לנהיגה . הרנו אופציה אפשרית למרות שיש גם לאנסר הצורות החדשות היה אותה לאבא שלי ולו היה דלקן אבל לא זכור לי שהיא צרכה הרבה יש למשהו מושג אולי כמה היא צורכת והאם משתלם להביא אותה לטווח הרחוק?

HU-AVH3300 | Front-morel dotech ovation | tw-Mt22 | Amp1-solid audio F45 | sub-Morel Ultimo | Amp2-Hifonics HFi1500D

Zoom Zoom

פורסם

צריכת הדלק של הלנסר פחות או יותר זהה למזדה 3.

לא תחסוך שום דבר.

אין פתרון קסם - או לעבור לרכב יותר קטן או לרכב דיזל.

גיר ידני יכול לתרום לחיסכון.

רוצה רכב חיסכוני וקצת יותר גדול ממיני (לפחות בפנים) ?- הונדה ג'אז יכולה להיות אופציה טובה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם רכב 1.6 משפחתי שואב לך רבע מהמשכורת בדלק אז או שאתה מתנייד המון קילומטרים ביום,או שהמשכורת שלך לא עוברת את ה5K בחודש ולכן אני באמת לא רואה שום סיבה שבחור בן 20 יחזיק ברכב חדיש,עם ירדת ערך גדולה יחסית,כאשר "רק הדלק" גומר לו 25% מההכנסה שלו,

סופר מיני ידנית מתחילת אמצע שנות ה2000 תתאים לך הרבה יותר.

Porsche 944 turbo

פורסם

טויוטה סטארלט 1300. רכב קטן, חזק וחסכוני ואמין מאוד. יותר טוב מסוויפט ושרייד זה בטוח

נ.ב

תשתדל להימנע מכל המאזדות החדשות האלה. זבלה של רכבים!

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

אמנם לא אמרת כמה אתה נוסע בשנה אבל אני אקח את הסיכון:

1. בעבודה אתה אמור לקבל החזרים על הדלק. אם אתה לא מקבל, תדרוש את זה!

2. תתארגן עם עוד עובדים שתתחלקו בדלק/בנסיעות.

3. תצמצם את הנסיעות שהם לא חובה.

ההבדל בין מאזדה לרכב של 1-15 ,לרוב עם ישראל הוא לא כזה גדול מבחינה כספית כמו שהוא ניראה, כול שכן אם אתה מיישם את 3 הדברים הנ"ל.

רכב משפחתי 2007, שאוכל 1 ל-15, ב-60 אלף זה פנטזיה או רנו מגאן דיזל שחוטה. אני הייתי הולך על הפנטזיה.

פורסם

הבנתי, הכללי אני מקבל החזר נסיעות מהעבודה אבל זה גרושים יוצא לי כי אני גר קרוב לעבודה הדלק הולך לי ממש בעיר יוצא לי להסתובב עם חברים לנסוע לחברים ולשבת דיי הרבה עם החברה אז זה נסיעות קטנות שבסוף חודש מצתברות ל 1000 ק"מ אני לא ממש יודע אם זה הרבה או קצת אני יודע שמבחינת הדלק זה הרבה, נסיעות לעבודה אני לא אוהב לעשות טיולים וזה לא יצא לי משתלם אני גר קרוב יחסית לעבודה לעומת שאר העובדים שהם גרים במרכז העיר ונסיעה לשם תגזול ממני יותר זמן וכסף.

כניראה שבנתיים אז אני אשאר עם המאזדה, אולי אני אחסוך לי עוד קצת כסף ואולי אמצא משהו שמתאים לי, ודיזל אני לא אוהב הטיפולים שלו יקרים לעומת בנזין ובעיקר לעומת המאזדה שהטיפולים שלה זולים יחסית.

Zoom Zoom

פורסם
ולמה בחור בן 20 צריך להתנייד על רכב באורך 4.5 מטר?

איתמר.

אני אהיה קצת יותר חריף:

ולמה בחור בן 20 שמרוחל (בערך) שכר מינימום צריך להתנייד על רכב בבעלותו? ובינינו - גם מי שמרויח שכר מינימום בגיל יותר מבוגר?

לדעתי יש לך בעיה של התנהלות כלכלית - סדר עדיפות שגוי. אבל אולי זה רק החינוך שאני קיבלתי. כשהייתי בגילך ועוד כמה שנים אח"כ חסכתי 80% ממשכורתי. כאשר התחתנתי החסכונות מימנו שליש מעלות דירה במקום טוב.

תחשוב על כך שלמעשה אתה עבד של הרכב - לפחות מחצית מהכנסתך נשרפת עליו (דלק, רישוי, ביטוח נהג צעיר, ירידת ערך).

לדעתי עליך למכור את הרכב ולמסוך לעתיד את הסכום שעד כה הוצאת על רכב, ואם להוציאו - לעשות זאת על לימודים או הכשרה מקצועית. אחרת תגיע בעתיד למצב של "לא גומר את החודש". בינתיים יש תח"צ, יש רכב של אבא ואפשר מדי פעם לקחת מונית ספיישל. נכון שזה עושה קצת פחות רושם על החברים, אבל, בינינו, אתה צריך לחשוב על עצמך, לא עליהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני אהיה קצת יותר חריף:

ולמה בחור בן 20 שמרוחל (בערך) שכר מינימום צריך להתנייד על רכב בבעלותו? ובינינו - גם מי שמרויח שכר מינימום בגיל יותר מבוגר?

לדעתי יש לך בעיה של התנהלות כלכלית - סדר עדיפות שגוי. אבל אולי זה רק החינוך שאני קיבלתי. כשהייתי בגילך ועוד כמה שנים אח"כ חסכתי 80% ממשכורתי. כאשר התחתנתי החסכונות מימנו שליש מעלות דירה במקום טוב.

תחשוב על כך שלמעשה אתה עבד של הרכב - לפחות מחצית מהכנסתך נשרפת עליו (דלק, רישוי, ביטוח נהג צעיר, ירידת ערך).

לדעתי עליך למכור את הרכב ולמסוך לעתיד את הסכום שעד כה הוצאת על רכב, ואם להוציאו - לעשות זאת על לימודים או הכשרה מקצועית. אחרת תגיע בעתיד למצב של "לא גומר את החודש". בינתיים יש תח"צ, יש רכב של אבא ואפשר מדי פעם לקחת מונית ספיישל. נכון שזה עושה קצת פחות רושם על החברים, אבל, בינינו, אתה צריך לחשוב על עצמך, לא עליהם.

וואלה מסכים איתך. בן 20 לא צריך להחזיק רכב חדש, זה מוקדם מדי ולא כדאי בעליל כל עוד המשכורת שלך לא גבוהה דייה.

ואני אתן לך פתרון עוד יותר טוב. אני לא יודע איפה אתה גר בדיוק אבל ממה שהבנתי אתה גר בסביבה עירונית ורכב בעבורך לא נחוץ כל עוד אתה גר קרוב מאוד לעבודה.

קח אופניים או תקנה אופנוע, הרבה יותר חסכוני והרבה פחות כאב ראש. במיוחד אם אתה לא מרבה בנסיעות מחוץ לעיר.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

אפשר למצוא היום גם רכבים משנות 2002 עד 2005 במחירים שנעים בין 20K ל30K ויש לא מעט כאלה שהם במצב טוב, אמינים ויחסית חסכוניים בדלק - קצת יותר מהמאזדה שלך אפילו וחלקם בערך אותה צריכת דלק.

אם אתה קונה רכב כזה אתה נשאר עם 30 עד 40 אלף שקלים בכיס שלך שאותם אתה יכול להשתמש להוצאות של דלק ותחזוקת הרכב לשנתיים הבאות של החיים שלך בלי לדאוג יותר מידי לעליית המחירים השערורייתית של כל מה שזז או לא זז מסביבנו.

בנוסף לזה - אם אתה באמת גר קרוב לעבודה - תימנע משימוש ברכב ותשתמש בו רק לשעות הפנאי שלך - יחסוך לך הון תועפות.

בלאי, תחזוקה שוטפת, דלק, חניה ועוד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ואוו איך ישר מגיעים לכיס של אנשים, אני מתנהל הרבה יותר טוב מכל אחד פה מגיל 15 אני חוסך, למי שרוצה לדעת גיל 17 קניתי את הרכב הראשון שלי פולו 97 ב 20K שנתיים אחרכך גיל 19 את המאזדה 67K, לצורך העניין אני חוסך לי כל חודש מעל ל 2000 ש"ח בלי קשר להוצאות על רכב וכו' אז אם משהו יכול להגיד שאני לא יודע להתנהל זה בעייה חמורה בדרך כלל לפי מה שאני יודע לאנשים בגילי לרוב אין רכב או רישיון עם חובות בחברות הפלאפון ולא יודעים מה לעשות עם עצמם אז לדעתי אני דיי יודע להתנהל בחיים.

בעניין הרכב אני לא מוכן להשתנמך רק להשתדרג. שנת 2000 - 2005 אני לא מעוניין מכיוון שהערך יורד מהר יותר וגם לא משתלם מבחינת תחזוקה ובלאי של חלקים שמן הסתם ברכבים בשנים האלה יהיה יותר צורך בתחזוקה מאשר רכב חדש יותר.

חשבתי על טויוטה קורולה החדשה, לפי מה שידוע לי הצריכת דלק הממוצעת שלה היא 1 ל 15 בערך אני מאמין שאם אני אוסיף עוד כמה שקלים ( אבא שלי יכול לעזור פה ) אני יוכל להביא אותה, איך היא לדעתכם?

Zoom Zoom

פורסם

ביקשת עצות קיבלת עצות.

אתה טוען שרבע מההכנסות שלך הופך להוצאות על דלק מצד אחד

אתה מחפש ב60K רכב שיהיה חדש, חזק, משפחתי, חסכוני, אמין יפה וגם אופה

יפה שאתה יודע להתנהל אבל חבל שאתה לא יודע להיות מציאותי.

איפה בדיוק אתה רוצה להכניס בתקציב שיורד מתחת ל90K טויוטה קורולה חדשה?!?

אולי רובוטית תיכנס לך לתקציב אבל עם איך שאתה מתנסח, עדיף שתישאר עם המזדה.

הדבר היחידי שעובר לי בראש זה פיאט גרנדה פונטו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...