Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו לכל החחמולוגים שחושבים שהם יותר חכמים ממני בהתנלות וכו' שיסתכלו אחורה על גיל 17 - 19 ויגידו לי איזה רכוש, חסכונות ( אם בכלל ) ועבודה היית להם ואז תתחילו להשוות אותי, חשבתי על לשנות רכב מכיוון שלאחורנה כמות העבודה ירדה דרסטי ולכן המשכורת שלי גם קטנה.

.....

אני מסתכל לטווח של 3 שנים קדימה לא שנה.

אתה רק מחזק את מה שכתבתי קודם (גם אם קשה להבין בגלל לקות ההקלדה שלי).

אתה צריך לוותר על הרכב!!

קודם כל - לא מסתדר לי שבגיל 20 אתה עובד ולא משרת בצבא או מדבר על גיוס קרוב.

שנית - חוסר הרכוש וחסכונותת הוא בדיוק הבעיה שלך: אתה צריך להסתכל לא 3 שנים קדימה, אלא 10-15בטווחח שנים ואפילו הרבה מזה: רוצה להשאר עובד בשכר מימינום או רוצה להתקדם? רוצה להשאר רווק או להקים משפחה באיזה שהוא שלב?

בשלב שלך בחיים יש שני דברים שצריך לעשות:

1. ללמוד - והכוונה היא להכשרה כלשהי, שכיליה להיות מקצוע "עמלני" או השכלה אקדמית או כל דרך אחרת. העיקר היא שתפתח לעצמך דרך להתקדמות.

2. אם יש הכנסות - לחסוך את מרביתן, לצרכי העתיד הלא כל כך רחוק של הקמת משפחה או הקמת עסק.

לפי התאור שלך אתה חוסך 2K בחודש, וזה יפה, אתה גם מתאר ירידה בשכר - לכן אני מניח שהחסכון שלך יצטמצם. וותר על הרכב ותוכל לחסוך הרבה יותר.

בחור - ההתנהלות הכספית הנכונה כוללת לא רק את היתרה בבנק ב-30 בחודש. היא כוללת מחשבה לעתיד. נכון שזה קשה לבני 20, אבל אם אתה עובד - חשוב מאוד שתתחיל לחסוך כבר כעת לפנסיה. חשבת על זה? אני בטוח שלא. אבל דווקא החסכון לטווח של 40 שנה ויותר הוא זה שיפרנס אותך בזקנתך.

ה-60K שכבר חסכת הם סכום נאה לבן 20, אבל בקנה מידה של השנים הבאות הוא סכום זניח. מצד שני - כל ההוצאות השוטפות על רכב במהלך השנים מצטברות לעשרות ומאות אלפי ש"ח. שלא לדבר על הריבית או הרווחים שאת יכול לצבור על חסכון.

בקימור - בחר בין פינוק עכשיו לבין רווחה בשנים הבאות. אני מניח שאתה עדיין נסמך על שולחן הוריך (נדמה לי שהזכרת רכב ליסינג של אבא) - נצל זאת. ההורים יתמכו בך באהבה. בעוד 10 שנים הצרכים שלך יהיו הרבה יותר גדולים, ומאידך יהיה להם יותר קשה לתמוך בך. לכן בנה לעצמך בסיס מוצק כבר כעת. אני מסתכל על זה בעיניים של הורה: יש לי בן בן 20, הוא לומד כעת (עתודאי). אחד השיקולים ללימודים במסגרת העתודה היתה שכעת אני יכול לסייע לו. מי יודע מה יהיה בעוד 5-10 שנים.

סיימתי לחפור. חשוב שוב על מה שכתבתי. ברור לי שלא תשתכנע, ובמקרה כזה הייתי מנסה לחסוך לא על ידי החלפת הרכב אלא על ידי צמצום השימוש בו. עצם ההחלפה תעלה לך די הרבה כסף, והחסכון שתשיג אם תצמצם את הנסועה ישווה לחסכון בדלק שתשיג על ידי החלפת הרכב.

בהצלחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני יושב וקורא את התגובות ואני לא מאמין :shock:

הבחור ביקש ממכם עצה כלכלית?

אתם יודעים מה המצב הכלכלי של המשפחה שלו?

הבחור סה"כ ביקש לאיזה אוטו דומה למאזדה 3 שכבר יש לו הוא יוכל להחליף כדי לחסוך בדלק.

ואתם אומרים לו שהוא בן 20 ולא אמור להיות לו אוטו כזה? למה לא?

המצב הכלכלי שלכם אמור להדאיג אתכם והמצב שלו את עצמו.

לבחור שפתח את השרשור: אני גם בן 22 ויש לי מאזדה 3 2008 ואני לא חושב שאתה צריך לרדת לאוטו יותר נמוך (וכל אחד יגדיר לעצמו מה זה יותר נמוך) כי אנשים פה לא אוהבים שזה מה שיש לך.

אחד שם כתב טויוטה קורולה, והאוטו הזה הוא באמת יותר חסכוני מהמאזדה אבל אני אישית לא יודע אם בהרבה יותר או קצת יותר תנסה לבדוק עם אנשים שאתה מכיר!

בהצלחה!

פורסם

בחור שמתלונן על קושי לעמוד בהוצאות ועל ירידה בשכר מבקש עצה כלכלית. אילו לא היתה לו בעיה כלכלית השרשור לא היה נפתח מלכתחילה.

מעבר לכך - זה טיבו של פורום - שרשורים מתגלגלים לכיוונים לא צפויים, ומבחינתי יש כאן מסר לא רק לפותח השרשור, אלא להרבה צעירים שחושבים על רכישת רכב ראשון ואולי יקבלו זוית ראיה אחרת על שאיפותיהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עדיין, אף אחד פה לא אנליסט כלכלה שמכיר את הבחור מקרוב ואת המצב שלו ואם הבחור היה מחפש את זה הוא לא היה בא לפה.

פעם אחרונה שבדקתי פה זה קארספורום ולא כספורום.

פורסם

אין לי בעיה כלכלית אני דיי מנוהל כראוי, פשוט אני מסתכל על זה שבעתיד יעלו את מחירי הדלק על זה אני מסתכל ושאז הדלק יתיקר באותו הזמן כניראה שאני יהיה בצבא לכן אני חושב קדימה לא למחר שאין לי כיויחול איך לסיים את החודש.

קיצור כניראה שאני אשאר עם המאזדה וזהו הבאני את הנקודה שאין ממש הרבה אופציות או לעבור לאוטו קטן יותר או להשאר...

HU-AVH3300 | Front-morel dotech ovation | tw-Mt22 | Amp1-solid audio F45 | sub-Morel Ultimo | Amp2-Hifonics HFi1500D

Zoom Zoom

פורסם
עדיין, אף אחד פה לא אנליסט כלכלה שמכיר את הבחור מקרוב ואת המצב שלו ואם הבחור היה מחפש את זה הוא לא היה בא לפה.

פעם אחרונה שבדקתי פה זה קארספורום ולא כספורום.

הוא עצמו נתן את הרקע הכלכלי שלו, רבע מהמשכורת הולכת על דלק הערכה גסה לפי דבריו חישוב 1000 ק"מ 1:7 יוצא בסביבות ה1000 ש"ח כפול 4 זה 4K בחודש, נגיד שהוא חוסך 2K בחודש כדבריו נשארו לו 2K. תוריד טסט, ביטוחים, תיקונים וכד' נראה שקצת מופרך להחזיק כזה רכב.

הוא ביקש עצה וזה מה שעונים לו וזה הוא שפתח את השרשור שקשה לו עם מחירי הדלק.

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם
אין לי בעיה כלכלית אני דיי מנוהל כראוי, פשוט אני מסתכל על זה שבעתיד יעלו את מחירי הדלק על זה אני מסתכל ושאז הדלק יתיקר באותו הזמן כניראה שאני יהיה בצבא לכן אני חושב קדימה לא למחר שאין לי כיויחול איך לסיים את החודש.

קיצור כניראה שאני אשאר עם המאזדה וזהו הבאני את הנקודה שאין ממש הרבה אופציות או לעבור לאוטו קטן יותר או להשאר...

1. תישאר עם המזדה. בימינו קשה מאוד למכור רכב יד שניה. אני מניח שבכל מכירה תפסיד הרבה הרבה יותר כסף מאשר כל חיסכון (שולי, אני חייב לומר) בהוצאות דלק.

2. אל תיתן לעצמך קרדיט גדול מדי. יש פה כנראה אנשים שידעו ויודעים להתנהל כלכלית לא פחות טוב ממך. החוכמה היא לא הגרושים שמרוויחים וחוסכים בגיל 20 אלא מה שמרוויחים בגילאי 30 ו-40 ואיזה בסיס כלכלי-מקצועי יוצרים עד לאותו גיל.

פורסם

2. אל תיתן לעצמך קרדיט גדול מדי. יש פה כנראה אנשים שידעו ויודעים להתנהל כלכלית לא פחות טוב ממך. החוכמה היא לא הגרושים שמרוויחים וחוסכים בגיל 20 אלא מה שמרוויחים בגילאי 30 ו-40 ואיזה בסיס כלכלי-מקצועי יוצרים עד לאותו גיל.

היי, תנו ללידור מעט קרדיט, אחרי הכל הוא שאל שאלה בוגרת על אחזקת/החלפת רכב מהפן הכלכלי. אולי הוא לא ממש אהב את התשובות שקיבל אבל הוא כנראה בחר בבחירה הנכונה. חוץ מזה, אני חייב להעריך אותו, כמה אנשים בני 20+ חוסכים מהמשכורת שלהם במקום לשרוף את הכסף על בילויים ובחורות?

פורסם
הוא עצמו נתן את הרקע הכלכלי שלו, רבע מהמשכורת הולכת על דלק הערכה גסה לפי דבריו חישוב 1000 ק"מ 1:7 יוצא בסביבות ה1000 ש"ח כפול 4 זה 4K בחודש, נגיד שהוא חוסך 2K בחודש כדבריו נשארו לו 2K. תוריד טסט, ביטוחים, תיקונים וכד' נראה שקצת מופרך להחזיק כזה רכב.

הוא ביקש עצה וזה מה שעונים לו וזה הוא שפתח את השרשור שקשה לו עם מחירי הדלק.

אני לא עובד ככה אני קודם חוסך 2000 ש"ח

ואז מה שנשאר לי מהמשכורת זה ה רבע שהולך לי לא מסך הכל.

קיצור האשכול הזה נהיה יותר איך אני מתנהל בחיים מאשר איזה אפשרויות יש לי לחסכון בדלק, לא ממש עוזר לי, וכניראה שלא הראה שיוני משמעותי אם אני אחליף אוטו, כנראה שאשאר עם המאזדה.

HU-AVH3300 | Front-morel dotech ovation | tw-Mt22 | Amp1-solid audio F45 | sub-Morel Ultimo | Amp2-Hifonics HFi1500D

Zoom Zoom

פורסם

הבעיה היא שאתה קורה לאפשרויות שנתנו לך כאן בחסכון בדלק - התנהלות חיים

אין מה לעשות

רכב חסכוני יותר וחדש יותר - הכסף שאתה תשלם בשדרוג יבלע לך את ההפרש שאתה תחסוך על הדלק עם רכב חסכוני יותר

מה שזה אומר - לא חסכת כאן כלום אולי יותר גרוע, בזבזת וסתם - רכב טוב כבר יש לך.

---------

לנסות להמנע מלנהוג ברכב זה חד חד משמעי חסכון בדלק - איך שלא תביט על זה, בייחוד אם אתה גר קרוב לעבודה - הלוואי עליי ההטבה הזו.

---------

להמיר את הרכב שלך להנעה על גז - נו באמת, עולה 10K ש"ח, לוקח לך חצי תא מטען, אתה לא יכול להכנס לחניונים ועד שתחזיר את ה10K שקלים האלה הרכב יהיה גרוטאה.

---------

להתקין תא דלק מימני - בהצלחה עם חברות הביטוח והטסטים וגם בהצלחה בעולם הבא במידה ועשית טעות אחת קטנה וזה יתפוצץ...

---------

לעבור לרכב מיני - מתברר שהם בכלל לא בהרבה יותר חסכוניות מרכבי סופר מיני, אמנם אתה תראה בין 1:13 ל 1:16 אבל מנסיון ההבדל הוא לא כזה גדול ואתה נוהג ברכב בגודל של קופסאת גפרורים ועוד ידני.

הפתרונות היחידיים עד עכשיו שנראים מעשיים הם לעבור לתחבורה ציבורית מתי שאפשר או לרדת לרכב זול יותר בהרבה במצב טוב ולשמור בנק של כסף בצד להוצאות השוטפות.

אתה רוצה עצות טכניות איך לחסוך בדלק?

1. תתקין צמיגים חסכוניים יותר - זו לא בדיחה, אם במקרה אתה צריך בקרוב להחליף צמיגים - מזל טוב יש לך הזדמנות.

2. תיסע בלי מזגן מתי שאפשר.

3. אל תלחץ את הדוושה יותר מידי.

4. תגיע למהירות נסיעה קבועה כמה שיותר מהר ותשמור על סל"ד שלא מאמץ את המנוע.

5. כשאתה נוסע 90 עד 100 אתה חוסך הרבה יותר דלק מאשר 110 עד 120

6. תשמור על לחץ אוויר תקין בגלגלים.

7. תיסע בשעות שאין בהם פקקים כשאפשר.

8. תפחית משקל מיותר מהרכב - תא המטען זה לא מחסן.

9. תמצא אולי חברים לעבודה שמעוניינים להשתתף אתך בהוצאות הדלק תמורת טרמפ.

10. תדאג לנקיון מערכות היניקה והפליטה של הרכב - פיח לא עושה טוב לצריכת דלק.

בקיצור - חסכון בדלק והתנהלות זה חתונה קטולית בדיוק כמו ששמירה על הרכב במצב אופטימלי היא חלק מהכתובה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
עכשיו לכל החחמולוגים שחושבים שהם יותר חכמים ממני בהתנלות וכו' שיסתכלו אחורה על גיל 17 - 19 ויגידו לי איזה רכוש, חסכונות ( אם בכלל ) ועבודה היית להם ואז תתחילו להשוות אותי, חשבתי על לשנות רכב מכיוון שלאחורנה כמות העבודה ירדה דרסטי ולכן המשכורת שלי גם קטנה.

.

החוכמולוגים פה ענו לך כי שאלת שאלה.

לגבי מה אנשים פה חסכו בין גילאי 17 ל-20, כנראה שבגיל 17 הם היו עסוקים בבגרויות ובגיל 18 התגייסו לצבא.

מה איתך ?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

על מה אתה מבסס את ההמלצה שלך?

הפער בין רכב שצורך 1/14 לבין רכב שצורך 1/10, בהתבסס על נסועה של 12K בשנה ועלות דלק של 7.5 לליטר, היא כ-200 ש"ח בחודש. מדובר בחיסכון זניח ושולי, שבטל בשישים למול עלות החלפת רכב.

• תוכן חדש...