Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קליאו 1.2 ידני 2011

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר וכבר יש אשכול פתוח לגבי הרכב לא אפתח עוד אחד. :roll:

כרגע יש לי הזמנה לפיקנטו שהייתי אמור לקבל כבר החודש וזה נדחה לעוד חודש.(השירות של קיה ממש גרוע)

השאלה פה איך הרכב :

1)אמינות

2)צריכת דלק

3)טיפולים(אחזקה)

4)יחס עלות תועלת

קיימת סטיגמה לגבי הרכבים הצרפתיים שהם בעייתים באמינות ... להאמין לזה או לא?

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם נפח המנוע הוא 1149 סמ"ק זה כנראה אותו מנוע שהיה עוד ברנו טווינגו החל משנת 1997 בערך.

אחר כך ברנו קליאו B, שם המנוע היה קיים בגירסת 8 או 16 שסתומים, 60 ו 75 כ"ס בהתאם.

למה המנוע של ה 206 + נקרא מנוע ישן ואילו של הקליאו מנוע חדשני יותר ?

פורסם

בהנחה ומה שרשמתי נכון ומנוע של הקליאו יצא באיזור שנת 1996-1997 וגירסת 16 שסתומים יצאה כמה שנים מאחר יותר, אז השורשים של המנוע של 206 מגיעים הרבה יותר אחרוה, לפיזו' 205, איזור שנת 1988. והוא עדיין עם 8 שסתומים (לא שזה חיסרון כזה גדול)

כמובן שמנועים של היום הם לא בדיוק אותם מנועים של אז, נוסף ניהול ממוחשב, הזרקת דלק, מערכות לבקרת זיהום אוויר ועוד. אבל הבסיס המכאני בעיקרון לא השתנה.

פורסם
בהנחה ומה שרשמתי נכון ומנוע של הקליאו יצא באיזור שנת 1996-1997 וגירסת 16 שסתומים יצאה כמה שנים מאחר יותר, אז השורשים של המנוע של 206 מגיעים הרבה יותר אחרוה, לפיזו' 205, איזור שנת 1988. והוא עדיין עם 8 שסתומים (לא שזה חיסרון כזה גדול)

כמובן שמנועים של היום הם לא בדיוק אותם מנועים של אז, נוסף ניהול ממוחשב, הזרקת דלק, מערכות לבקרת זיהום אוויר ועוד. אבל הבסיס המכאני בעיקרון לא השתנה.

בתור משהו שמראה שליטה מכאנית מדהימה אם היית היום צריך לבחור רנו קליאו 1.2

או 206 + מה היית בוחר ?

פורסם

מצטער, אני לא ממליץ על דגם זה או אחר.

כל אחד יעשה את הבחירה שלו לפי טעמו האישי, לפי דרישתיו ולפי נתונים של המכוניות הרלוונטיות.

פורסם
מצטער, אני לא ממליץ על דגם זה או אחר.

כל אחד יעשה את הבחירה שלו לפי טעמו האישי, לפי דרישתיו ולפי נתונים של המכוניות הרלוונטיות.

אתה צודק 100% כל אחד צריך לבחור לפי טעמו

אז אני אנסה לשאול שאלה אחרת:

האם אתה רואה הבדלים בין המכוניות בשלושת הפרמטרים הבאים:

1)אמינות / תחזוקה

2)הנאת נסיעה - האם האם אני כנהג יחוש את ההבדלים בין גודל המנועים בזמן נסיעה

3) שווי ערך עתידי / איבוד ערך

תודה רבה על כל העזרה

פורסם

דעה אישית:

אנחנו מחזיקים בבית רנו קליאו 1.2 16 שסתומים 75 כ"ס MK3 ידנית (רכב של אישתי), כבר 3 שנים פלוס.

למיטב הבנתי מדובר על אותו המנוע בקליאו החדשה.

מנוע 16 שסתומים החל בשיווק רק בשנת 2003 והלאה, לפני כן היה מדובר על מנוע 1.2 8 שסתומים המפיק 60 כ"ס.

בכל מקרה לעיניינו, הרכב שלנו נמצא על 66,000 ק"מ, נסענו איתו לצפון, לאילת ולכל מקום, עם 4 נוסעים עם תיקים.

(נסענו גם בעליות של חיפה)

המנוע מושך נהדר, ז"א המומנט קיים כבר בסל"ד נמוך ומאפשר האצה טובה ביציאה מהמקום. (ציטוט של אישתי, אני תמיד יוצאת ראשונה ברמזור- ולא היא לא נהגת שודים)

אל תצפו לאיזו מפלצת אבל הוא לא מתקשה כל וכלל בשיוט גם של 130 קמ"ש. כנ"ל לגבי עקיפות.

הגיר מתאים כמו כפפה למנוע, ומכאן היכולת לנצל את המנוע בכל טווח הסל"ד, הרכב לא מרגיש עצלן כלל וכלל.

צריכת הדלק היא מעולה, 1 ל 18 במדידה האחרונה.

זהו.

סה"כ רכב מעולה.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם
דעה אישית:

אנחנו מחזיקים בבית רנו קליאו 1.2 16 שסתומים 75 כ"ס MK3 ידנית (רכב של אישתי), כבר 3 שנים פלוס.

למיטב הבנתי מדובר על אותו המנוע בקליאו החדשה.

מנוע 16 שסתומים החל בשיווק רק בשנת 2003 והלאה, לפני כן היה מדובר על מנוע 1.2 8 שסתומים המפיק 60 כ"ס.

בכל מקרה לעיניינו, הרכב שלנו נמצא על 66,000 ק"מ, נסענו איתו לצפון, לאילת ולכל מקום, עם 4 נוסעים עם תיקים.

(נסענו גם בעליות של חיפה)

המנוע מושך נהדר, ז"א המומנט קיים כבר בסל"ד נמוך ומאפשר האצה טובה ביציאה מהמקום. (ציטוט של אישתי, אני תמיד יוצאת ראשונה ברמזור- ולא היא לא נהגת שודים)

אל תצפו לאיזו מפלצת אבל הוא לא מתקשה כל וכלל בשיוט גם של 130 קמ"ש. כנ"ל לגבי עקיפות.

הגיר מתאים כמו כפפה למנוע, ומכאן היכולת לנצל את המנוע בכל טווח הסל"ד, הרכב לא מרגיש עצלן כלל וכלל.

צריכת הדלק היא מעולה, 1 ל 18 במדידה האחרונה.

זהו.

סה"כ רכב מעולה.

בדקתי עם רנו והם טוענים

b4lok12ce5 דגם יצרן מנוע:

האם יש לך מושג האם מדובר על אותו מנוע ?

באינטרנט ראיתי שהוא נקרא D4F

פורסם

לפי מה שאני יודע, ולפי אתרים.

מדובר על D4F בגרסאת ה16V כמו בטווינגו 16V. המנוע הזה קיים ברנו מ-2001 לדעתי.

משכנתא זה קל

פורסם

היום לקחתי נסיעת מבחן קליאו 1.2 ידנית והנה התרשמותי על הרכב:

לפני תחילת הנסיעה

הרכב מגיע מאובזר בהרבה ממה שמצפים בסיגמנט (יחסית ל 206 +) יש לו תוספות שלא חייבים אותם אך אם מקבלים כסטנדרט

ואני חושב שכולם יברכו על כך

הגה מעור נותן הרגשת אחיזה נעימה יותר

CROSS CONTROL

חלונות תרמים שמתכהים בשמש

הגבלת מהירות

מחשב דרך

מד טמפרטורה חוץ

שעון חום

כסא נהג מתכוון מעלה ולמאטה

הגה מתכוון

מצת חשמלי

מראות חשמליות

מפשיר אדים במראות

מגב אחורי

תא מטען מכובד מאד

תוסיפו לזה את 5 כוכבי הריסוק עם כל טכנולוגיות הביטחון לנסיעה

מרחב פנים ענק שלא מבייש משפחתית 1.6 הריי קרסו שיחקו אותה בגדול (למרות שאני עם ניסיון מר מהם לפני 20 שנה עם רנו 11)

ועכשיו לנסיעה

הרכב נוסע טוב מאד ביחס לסיגמנט נסעתי על דרכים מקולקלות (כבישי ארץ ישראל) והוא נסע בסדר גמור לא הרגשתי שום מהמורות ואף היה דיי אטום אקוסטי, כיסא הנהג דיי רך כך שאין מרגישים את פניי הדרך

הרכב דיי זריז למהירות עד 75 קמ"ש אך מגיע גם מעבר לזה

נסיעה בסל"ד 3000 בהילוך 5 מביעה את הרכב למהירות של 95 קמ"ש אך כדיי לנסוע 110 הוא עובד 3500 סל"ד (זה נראה לי קצת גבוה אך המוכר אמר שזהו סטנדרט היום בידני) המזגן היה בסדר (נהגתי ב 13:30 בצהריים והרכב חנה בחוץ) למרות שאני איש של קור לא סבלתי

לסיכום נראה לי רכב הטוב ביותר בסיגמנט (אני מחכה לראות תוצאות מבחן דרכים של אדם מקצועי ממני) ועכשיו אני אם בעיה כי הזמנתי 206+ ואני יהיה צריך כנראה לבטל אבל קרסו עדיין מפחידים אותי

אשמח לשמוע עוד חוות דעת

ממליץ על נסיעת מבחן

פורסם
אתה בטוח שההגה היה מצופה עור והחלונות מתכהים בשמש בדגם ה-1.2 הידני? זה לא מוזכר באף מקום אחר.

בוודאות ההגה מצופה עור.

אני כמעט בוודאות אקנה את הרכב אבל אני לא מבין את קרסו שלא נותנים נסיעת מבחן!

מה זה השטות הזאת? הם לא מבינים שאני חייב נסיעת מבחן לפני שאני קונה? איזה שירות גרוע!

פורסם
אתה בטוח שההגה היה מצופה עור והחלונות מתכהים בשמש בדגם ה-1.2 הידני? זה לא מוזכר באף מקום אחר.

בטוח 100%

פורסם
בוודאות ההגה מצופה עור.

מה זה השטות הזאת? הם לא מבינים שאני חייב נסיעת מבחן לפני שאני קונה? איזה שירות גרוע!

היום עשיתי נסיעה מבחן בסוכנות רנו בראשון לציון

פורסם
בוודאות ההגה מצופה עור.

רק לפני יום-יומיים הגיעו להם רכבים לנסיעת מבחן!

היום עשיתי נסיעת מבחן בסוכנות בת"א אחרי שחיכיתי שבוע.

תלך לסוכנות הקרובה אלייך ותעשה נסיעת מבחן. (רצוי להתקשר לפני ולוודא שגם לשם הגיע רכב לנסיעת מבחן)

• תוכן חדש...