Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להתקין ברכב שלי: מערכת, סאב ומגבר.

יש לי את החלקים, ואני רוצה התקנה מקצועית.

כמה אמורה לעלות לי התקנה בלבד?

פורסם

יש מאחורה כרגע רמקולים 6*9 של בוסטון אקוסטיקס, שהם מספיקים לצרכים שלי.

אם התכוונת אם יש בכלל חוטים רצים לשם, אז כן - נראה לי דו-גידי רגיל לכל רמקול.

פורסם

שאתה רושם שאתה רוצה להתקין מערכת, אתה מתכוון רדיו דיסק כבר מותקן ?

כששאלו מעליי לגביי חיווט , אז הכוונה לכבלי מתח למגבר (+ ו -) , כבל RCA לחיבור המגבר לרדיו דיסק (לרדיו דיסק צריך להיות יציאות RCA במידה ולא צריך לרכוש מנחת), כבלים איכותיים יותר לרמקולים.

בכל מקרה להתקין אלמנטים כאלו זה גם מאוד תלוי ברכב עצמו, יש רכבים שזה יחסית מהר , ויש כאלה שכדי להעביר כבלים צריך לעבוד קשה.

הערכה מחיר גסה: יכול לנוע בין 300 ש"ח להתקנה "חאפרית" - 1000 ש"ח להתקנה מקצועית עם חיווט טוב ופלטה למגבר.

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

הרכב הוא סיאט איביזה.

יש כבר רדיו דיסק מותקן, אני רוצה להחליף אותו באחד אחר.

יש מאחור רמקולים, אני רוצה להוסיף להם מגבר וסאב.

אלף שקל התקנה? לא מדובר בעבודה בלבד? של שעה בערך?

כאילו כמה זמן כבר לוקח להעביר כבלים ולחבר את החלקים?

אני שואל ברצינות, לא בזלזול או משהו.

פורסם

שוב הכל תלוי ברמת ההתקנה שמשליכה ישירות על איכות הסאונד.

ברור שאפשר לחבר פלוס מינוס, להדק עם ברגים את המגבר לגב המושב ותוך שעה תצא עם מערכת עובדת , אבל שעושים התקנה מקצועית לרוב אתה מונע הרבה רעשיי רקע , קירקושים למיניהם, וכמובן זה נראה יותר טוב.

כרגע אתה עם רדיו דיסק מקורי של הרכב או רגיל ?

פורסם

כרגע יש רדיו דיסק:

Alpine CDS 9894RB

משהו כזה, את המספרים אני כותב מהזיכרון.

נראה לי שזה אחלה רדיו אבל אני רוצה בלוטוס.

פורסם

עצה שלי לגביי בלוטוס, תרכוש דיבורית בלוטוס בנפרד.

פורסם

התקנה מיקצועית לסטאפ כזה כולל חיווט 4 גייג מיקצועי עולה להערכתי בין 500 ל700 ש"ח בטופ

פורסם
התקנה מיקצועית לסטאפ כזה כולל חיווט 4 גייג מיקצועי עולה להערכתי בין 500 ל700 ש"ח בטופ

רק לפי ההודעה הזאת, אני מבין שאתה לא מקצועי בעליל.

קיט כבל מתח 4G מקצועי כהגדרתך, זה יהיה קיט עם כבל נחושת וכו'.

רק הקיט מתח עלותו היא כ400 ש"ח לצרכן.אמרת מקצועי לא? דהיינו אודיסון,סטינגר וכו'.

עוד לא דיברנו על כבלי RCA, שכבלים "מקצועיים" או יותר נכון נורמלים ולא של שקל וחצי, יעלו לפחות 100ש"ח לצרכן, דהיינו עוד 200 ש"ח עלRCA

עכשיו תוסיף כבלי רמקולים.

ועכשיו תסביר לי איך אתה מתמחר התקנה "מקצועית" ב700ש"ח מקס', כאשר רק חיווט "מקצועי" יעלה בערך 500-600ש"ח.

100 ש"ח עבודה ברוטו?:roll:.

אני פוחד לראות איך נראית עבודה כזאת..

איפה פלטה למגבר? מצופה בלבד תואם לתא המטען? קידוח לחורים של הכבלים בכדי שלא יהיה שם קן נחשים מאחורה? סופיות כבלים?וכו'?

מה עם העברת חוטי רמקולים לדלתות דרך הקונקטורים? גם זה יהיה בתוך ה100ש"ח?

ומה קורה עם זה רכב בעייתי מבחינת קונקטורים? כמו הונדה למשל וכו'?

המחיר שאתה ציינת, מתאים להתקנה כפי שמבוצעת לצערי ברוב המקומות בארץ, אבל מקצועיות רחוקה מזה שנות אור.

במחירים שציינת, אתה מקבל קיט התקנה 4G סיני, שבמקרה הטובה הוא 8G עשוי אלומיניום, עם כבלי RCA של שקל וחצי שעטופים בנייר כסף.

וההתקנה לא תכלול העברה של כבלים בדלתות, אלא שימוש בכבלים האומללים שרצים ברכב מהחברה.

שלא נדבר על המגבר מאחורה, שיותקן במקרה הקיצוני על פלטה ערומה שמתחת למושב יש קן של נחשים.

אז לפני שזורקים משפטים כמו "התקנה מקצועית" עם "חיווט מקצועי", צריך להבין בכלל מה זה אומר.

ולא לזרוק מחירים לא ריאלים לגבי כלום.

הפורום הזה הוא פתוח לציבור, ואתה סתם מטעה את האנשים שמגיעים להתייעץ והולכים להוציא את מיטב כספם בהתאמה.

under construction..

פורסם

חברים, קודם כל - תודה רבה על התגובות והעזרה.

עכשיו עוד שאלות :)

ברכב הקודם שלי שמתי את המערכת שלקחתי מהאוטו של אחי - ולו הייתה התקנה מקצועית, ואני מאמין שהרכיבים שם איכותיים - בדקתי ויש שם ככה:

*כבל מתח אדום ועבה שרץ מהאיזור של תיבת הפיוזים למגבר בתא המטען.

*ממש לפני שהכבל מתח הזה נכנס למגבר, הוא מתחבר לאיזה סליל כזה גדול יחסית, בגודל של קופסת שימורים, כבד מאוד, שכתוב עליו Rockford Fostgate, ואז למגבר. כלומר הוא עובר דרך הדבר הזה. מה זה?

*יש 2 כבלים RCA זוגיים שנראים לי איכותיים (עבים, מסוככים) מחוברים למערכת (4 RCA) ורצים אחורה למגבר - נראה לי שזה 1 לכל רמקול אחורי ו2 לסאבוופר (לפי הכניסות במגבר אני אומר).

אם אני מביא גם את הכבלים האלה (והקופסת שימורים הזאת?), יוזיל את ההתקנה? אפשר להשתמש בזה?

ברכב שלי, אגב, המגבר היה מחובר לגב המושב האחורי באמת. והסאב סתם יושב ככה בתא המטען, לא מחובר לרצפה הכוונה.

פורסם

קופסת השימורים הינה קבל, שתפקידה לייצב מתח בעומסים גדולים.

ועדיין מחיר ההתקנה יהיה כפי שרשמתי בהודעתי הקודמת 300-1000 תלוי מי מתקין, זה יהיה לו רציני סתם לזרוק מחיר ואז תגיע למתקין והוא ידרוש יותר ותחשוב שעושקים אותך.

בעל המקצוע צריך לראות פיזית את הרכב להאריך את זמן העבודה, ואת מורכבותה ואז לתת הצעה בהתאם.

לא חסר בארץ מתקינים ברמת ה 300-500 ש"ח , אבל ישנם מס' מאוד מצומצם של מתקינים ברמה מאוד גבוהה שבשביל סכום כזה הם לא מרימים מברג, וזה לא בגלל שהם יקרנים אלא העבודה + התוצאה שונה לחלוטין מכל התקנה .

פורסם

ואיך אני אמור לדעת מה רמת האיכות של המתקין? קראתי פה שאסור לבקש\לקבל המלצות...

ומה בנוגע לעניין של הכבלים והרכיבים שיש לי ברכב הישן? יוזיל את ההתקנה או לא רלוונטי?

• תוכן חדש...