Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וואו!

אין התחלה יותר טובה מלתאר את הנסיעת מבחן על הקליאו מאשר וואו!

לפני שאתחיל לתאר את חווית נסיעת המבחן וההתרשמות שלי מהשירות של קראסו, אני רק יבהיר שכאשר באתי לבחון את הרכב באתי עם הציפויות המתאימות לרכב מהקטגוריה הזו ולכן אני עד עכשיו נדהם מהיכולות שלה.

לא ציפיתי לרכב מהיר או בעל יומרות ספורטיביות, לא הייתה לי כל כוונה להשוות אותה למשפחתומטית ממוצעת (למרות שהיא די הפתיעה פה) ובאתי ללא כל ציפייה לחפש ולקבל מה שהיא לא, לאומת רוב האנשים שבאים לרכוש רכב מיני/סופר מיני.

באתי במטרה אחת, לחפש את חבילת הסופר מיני/מיני האיכותית ביותר, שנותנת הכי הרבה, שמרגישה טוב ושכל זה יהיה במחיר הנכון.

זה התחיל בפגישה איתה פנים מול פנים, כבר פה היא שידרה משהוא אחר מהאחרות , היא בעלת עיצוב מרשים ובהחלט נראית טוב, פנסי הערפל מוסיפים את שלהם ובכלל המראה הכללי הוא של רכב "אמיתי" ומסוגנן בטעם טוב ולא צעצוע מוחצן ומושך עיניים.

זה המשיך בכניסה אליה, הרכב כבר במבט ראשון נראה הרבה יותר מרווח מהמתחרות בהפרש ניכר לעין, העיצוב הפנימי מזמין להיכנס ומשדר יציבות ונועם, הקונסולה המרכזית מאוד לטעמי, פשוטה ונקייה, אין בלאגן בעיניים - אהבתי.

הישיבה בה משרה בך בתור הנהג בטחון, מרווח הנהג נדיב מאוד ובכללי הרכב מרווח בצורה יוצת דופן. נבדקו המושבים מאחורה ומקדימה, נבדק תא המטען ותא הכפפות - אין מה להגיד הרכב מרגיש גדול ומרווח ובהחלט לא נראה שנופל מרכבים משפחתיים מבחינת המרווח והנוחות.

מיקום האביזרים ברכב הרגיש כאילו השקיעו מחשבה רבה במיקומם. הרגשתי שהכל יושב לי במקום, מידית ההילוכים, ההגה, מיקום המזגן ולוח השעונים. גודל ההגה וחומריו נעימים למגע וכך גם גודל ידית ההילוכים .

לנסיעה עצמה הגעתי עם אישתי, הבן שלי בן שנה וחצי והכיסא הגדול מאוד שלו ואבא שלי, רציתי לבחון את הרכב במצב כמעט מלא מבחינת סחיבה ומרחב פנים והרכב הצטיין בזה מאוד.

במושב האחורי בנוסף לכיסא הבטיחות יכולים לשבת בכיף עוד שני נוסעים בוגרים בנוחות, נבדק בעצירה ולא בנסיעה.

לנסיעה עצמה יצאנו כאשר אשתי מאחור עם הבן, אבי בכיסא על יד הנהג ואני נוהג. יצא לי לבדוק את הרכב כמעט שעה שלמה בשלושת התנאים הקריטיים לרכב, בתוך העיר עם המהמורות, העצירות וחילוף ההילוכים המרובה, בכביש המהיר בהאצות, עקיפות ושיוט ואפילו בפקק תנועה שנגרם עקב תאונה.

בתוך העיר, הרכב שיכח את המהמורות בצורה מדהימה, הבולמים מרגישים קצת נוקשים אבל סופגים את הקפיצות בצורה מעולה ביחד עם המושבים הנוחים הנסיעה עצמה מרגישה נעימה, חלקה ולא מעייפת. אבא שלי, שהוא בעל בעיות גב קשות ואחרי מספר ניתוחים, שסובל מאוד בנסיעות, ציין מאוד לטובה את השיכוח המצויין של הקליאו ולאחר שעה נסיעה ברכב יצא רענן וללא כאבי גב.

להוסיף לזה את הקלאץ' הרך וידית ההילוכים שממוקמת בצורה נכונה - הנסיעה בעיר מרגישה טובה וקלה.

המנוע מרגשי זריז, בעיקר בתוך העיר, הרכב סוחב יפה 3 אנשים בוגרים ופעוט כאשר המזגן פועל בשיא העוצמה.

בתור אחד שסובל נורא מחום וחי בשנים האחרונות במקום שהחורף בו הוא תמידי, אני יכול להגיד שהמזגן עשה את העבודה שלו גם מקדימה וגם מאחור - הרכב לא הרגיש קפוא אבל בהחלט הרגיש צונן וקר (אגב הנסיעה הייתה בסביבות 12 וחצי בצהריים - שיא החום).

לאחר מכן יצאנו לאיילון, הרכב האיץ יפה מאוד עד ה-110 קמ"ש ופה כבר התחילו להרגיש את השפעות ה1200( בתור אחד שנוסע בממוצע על 90, אז זה ממש לא מפריע לי) לא בדקתי את הרכב מעל המהירות הזו, כי אין לי צורך.

הרכב מרגיש יציב על הכביש, בעיכולים, בעקיפות ובנסיעה בקו ישר הוא משרה המון ביטחון לאומת רכבים קטנים אחרים שכשאתה עובר איתם את ה-100 אתה מרגיש שהם לא מחוברים לכביש.

גם פה המזגן לא איכזב, הרכב הרגיש קריר בפנים ואפילו הורדתי אותו לרמה השנייה של החוזק.

הנוחות גם פה לא איכזבה, בנקודה הזאת כבר הבן שלי נרדם.

בחזור, מהצד השני של איילון, נתקלנו בפקק.

מעולה, עכשיו אפשר יהיה לבחון את הנוחות במצב הכי אידיאלי של כבישי ארצינו, שוב פעם בזכות הקלאטץ' הרך וידית ההילוכים לא הורגש קושי לצלוח את הפקק המעיק. כמובן שפה תרמו הרבה גם המושבים הנוחים להפליא, שלא עייפו אותי לרגע, הם מרווחים וגדולים, אוחזים ורכים אך לא רכים מידי.

והמזגן, שפה עלה לרמתו השלישית עשה את עבודתו נאמנה!

חזרנו לתוך העיר, בדרך לסוכנות להחזיר את הרכב והצתערתי מאוד שאני לא יכול לחזור עם הרכב הבייתה.

בכללי,

- הרכב הרגיש רכב! מרווח ויציב עלה על כל הציפיות שלי והוא באמת השאיר אותי המום!

- נוח נוח נוח!

- המזגן קירר ועבד בצורה נפלאה.

- הגיר הרגיש רך יציב וממוקם נכון, ולא העביר את הרעידות של הכביש.

- הקלאטץ' היה רך ומצויין, לא הרגשתי קושי בהעברת ההילוכים, כל המערכת עובדת בצורה חלקה.

- לרכב בידוד רעשים לא פחות ממדהים.

- המערכת סבירה, בהחלט שומעים בה טוב ויש אפשרות לחבר מקור סאונד חיצוני.

- נותנת הרגשה של רכב מקטגוריה יותר גדולה וגם מרגישה כזאת.

- את הבטיחות לא בחנתי וטוב שכך, אבל 5 כוכבי בטיחות ו6 כריות אוויר מדברים בעד עצמם. מה גם שהתחושה שהיא משדרת היא תחושה של ביטחון.

המינוס היחידי מבחינתי זה מחסור באיזופיקס.

במבחן, עם רגל כבדה על הגז, על מנת לבחון אותה בגבולות, ותנאי שטח משתנים (עיר, שיוט ופקק) היא הראתה צריכת דלק ממוצעת של 1/16. שמבחינתי זה מעולה, אם אני אנהג בה כמו שאני בדר"כ נוהג אני מאמין שאני אגיע לצריכה של 1/18.

מה?! את כל זה מקבלים במחיר של 70,000 שקל?! במחיר של מיני כגון הספארק? קצת יותר מפיקנטו?!

בזמן המתנה של חודש בערך?!?

חבר'ה, היום זו הקנייה הכי חכמה שאפשר לעשות לפי דעתי, הקליאו נותנת המון , לא רק באיבזור אלא גם מבחינת ערך מוסף ויש לה הרבה ממנו!

לדעתי, אם משווים אותה לשאר השוק הישראלי, היא שווה הרבה יותר.

אם ב-63 את קונה פיקנטו, ב-70 ספארק ופנדה ב-80, אז אנשים באמת משוגעים.

מי שמחפש היום רכב מיני/סופר מיני ולא חושב על הקליאו הוא פשוט לא בקו הבריאות.

אני אגב הזמנתי אחת בצבע כחול ג'ינס.

ולחשוב שכמעט קניתי ספארק לפני שקראסו הגיעו עם המבצע שלהם.

אגב, את כל זה ליווה השירות המעולה שקיבלתי מהנציגים בסוכנות המכירות בתל אביב, ספציפית אני אציין את זכי, שנתן לכל חווית הקנייה הזו פן אחר לגמרי. אם זה במציאת זמן פנוי במיוחד בשבילי ביום שישי, לאחר שהכל כבר היה תפוס, אם זה להישאר איתי הרבה מעבר לשעות העבודה. הרגשתי שבאמת משקיעים בי ואיכפת להם ממני בתור לקוח. גם האחראי שלו נתן הרגשה מעולה.

בכלל, יצאתי משם עם הרגשה נהדרת, גם מהרכב וגם מהשירות של קראסו.

אני רק יכול להמליץ.

• תגובות 296
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חברה, אתם שואלים אותו שאלות כאילו שזכי האחראי על מותג רנו בארץ.

הוא בסה"כ נציג מכירות באחד מאולמות התצוגה.

עם כל הכבוד לעובדה שאכן הוחלט לגבות תשלום על צבע מטאלי (כפי שנהוג גם ביבואנים אחרים)

לגבי הרכב,נכתב כאן בטעות מעליי ע"י MIT5 שיש תשלום על חלונות כהים,אך לא כך הדבר.

החלונות הכהים מגיעים כך ללא תוספת תשלום.

לגבי השוני בין המפרטים,העברתי את העניין לטיפול אצלינו,ויבוצעו תיקונים באתר האינטרנט שלנו.

כפי שבוודאי ידוע לכולכם כאן,לפעמים קיים שוני בין המפרטים בחו"ל לאלו שבארץ,וכנראה שכך המצב.

שבת שלום לכוווווולם!

ותשמרו על החיוך,ועל הרוח הטובה.

זכי :-D

לענייננו -

1. תוספת על תשלום לצבע מטאלי עברה מהעולם מזמן. ורק יבואנים ארכאיים עוד דורשים את זה.

במרבית החברות זה ללא תוספת תשלום. ובצדק.

2. שוניי בין מפרטים - סוכנים שאומרים דברים סותרים. (גם זכי שאומר שמחיר הרכב לא יעלה והנה הוא עלה ב1000) - כל זה מעיד על חוסר מקצוענות.

לי אין יבלות בקשר לקרסו.

הרנו האחרונה שהייתה לנו טופלה בקרסו בין שנת 85-87.

מאז היא עברה למוסך אחר עד שנת 2000 בה היא נמכרה.

לי כואב שמישהו יוצא עם מוצר טוב ובמצע נהדר ומהר מאוד מקלקל אותו.

אתה יודע טוב מאוד שנתוני המכירות של קרסו מדשדשים.

ואם יש משהו שהציל אותם זה הליסינג.

בכל מקרה יש לכם להיט ביד.

התגובה מצד הקוראניות והיפניות עוד תבוא (ואני לא מדבר על הבדיחה הזאת שקוראים לה אקו-מיקרה שגם ב-50 לא הייתי קונה אותה).

פורסם

עד כמה הדעות יכולות להיות חלוקות לגבי ביצועי הרכב עם המנוע הצנום+מזגן? מישהו יכול לתת חו"ד חד משמעית :-)

האם הרכב סוחב ונסבל או שמדובר בעגלה גרועה יותר מהפיקנטו :lol:

אני כמובן מדבר על הרנו קליאו MK3 הדנדשה עם מנוע 1.2 ו75 כ"ס שנמכרת כרגע ע"י קרסו ב70K+תוספת לצבע מטאלי.

פורסם

פשוט מאוד.

יש שני סוגי נהגים פה בפורום.

יש את אלו שצריכים רכב ליומיום וככה הם רואים אותו (כמשהו שמשרת אותם הכי טוב בתוך קטגורית המחירים), ויש את אלו שדורשים המון מהמנוע וחושבים שרכב צריך מעל הכל להיות מהיר.

הראשונים יכולים ליהנות מדי פעם מלחיצה פה ושם, אבל הם יודעים שאין להם את הרכב הכי מהיר בשוק, ולא אכפת להם באמת (אני משתייך לאלו).

הקבוצה השנייה כל הזמן רוצה לשפר, למתוח את הגבולות, לחפש עוד כ"ס בשביל להוציא מהמנוע, וגם להראות לחברים ש "לי יש את הכי גדול".

לדעתי אין כזה דבר רכב עגלה, אלא פשוט רכב שהציפיות ממנו לא מותאמות למציאות.

יש לי חבר שקנה רכב חדש ביותר מ200000 ש"ח, והתבאס לגמרי כשהוא "נאנס" על ידי 106 ראלי של חבר אחר.

עכשיו הוא אשכרה שוקל להחליף את האוטו.

הנאה מנסיעה (גם ספורטיבית) אפשר להוציא מכל רכב, בלי קשר למנוע.

אני נוהג כיום על טווינגו עם מנוע 1200.

המזגן מעיק טיפה? ממש טיפה.

כשאני משייט לי על 120, הוא ממש לא מפריע.

ואם אני צריך להאיץ, מכבים אותו לשניה.

ואם אין לך את השניה לכבות את המזגן ולתכנן את העקיפה או ההאצה, קנית את הרכב הלא נכון, ואז זו בעיה שלך, לא של האוטו.

אני מתנחם בזה שכשאני עוצר ליד סופר לאנסרים (אוטומטיים) או 323F של ערסים, אני אצא הרבה יותר מהר מהרמזור, פשוט כי הם לא יודעים לנהוג

צריך לדעת מה סגנון הנהיגה שלך, ולפי זה לקנות את הרכב.

למי שמחפש רכב ליומיום, שיהיה חסכוני יחסית, נוח ועם אחריות, הקליאו מתאימה.

למי שמחפש מפלצת האצות, תעברו הלאה.

באופן אישי אני שוקל לקנות את הקליאו עוד כמה חודשים, למרות סלידתי מקרסו והשירות שלהם.

זה אחרי שהגעתי לשם פעם אחת עם שאלה תמימה לגבי הרנו 11 שלי וקיבלתי צעקות על זה שהרכב שלי ישן מדי בשביל שהם יתנו לי שירות

(רק שאלתי אותם איפה אפשר לשכפל מפתחות של רנו, כי לא מצאתי בשום מקום).

פורסם

אנשים הגיוניים, אמורים לדעת שהרנו קליאו המוצעת או אפילו ה+206 וגם הקטנות כגון אלטו, פיקנטו ודומיהן, הם לא רכבים ספורטיביים ולא מתיימרים להיות כאלו. לכן אין טעם ללכת עליהם ולקוות לצאת ראשון ברמזור או משהו בסגנון. פשוט אני קורא כאן התרשמות של אנשים, שאני מניח שהם הגיוניים ומבינים מה המגבלות של הרכב ומה אפשר לקבל ממנו בגדול. וההתרשמויות שלהם הן דיי סותרות, לכן שאלתי :)

פורסם

יוסי, אתה רציני?

יש לי פנדה, כך שאני לא חושב שהדבר הראשון שרכב צריך להיות זה מהיר.

אבל, המנוע הצנום על הבודי הכבד של הקליאו + מזגן - זה לא זה. וכבר אמרתי, הפנדה שלי נוסעת יותר טוב והיא עם 172K ק"מ ב6 שנים!!!

אולי עם מנוע אחר, כמו ה-TCE זה יהיה באמת להיט.

משכנתא זה קל

פורסם

האמת היא שמהמכוניות שנהגתי עליהן בעשור האחרון (כחדשות), היו רק 8 שבאמת אמרתי "זו עגלה, ממליץ להימנע מזה".

המשותף לכל אלו זה מנוע 1.6 עם תיבה אוטומטית דבילית לחלוטין (יונדאי גטס היא עניין אחר כי היא גרועה גם בידני).

ופנדה היא אחלה רכב.

אולי הקליאו כבדה יותר אבל לאנשים מסוימים זה יותר מתאים.

ועדיין, כשמדברים על יחס של "ברזל לשקל", כיום הקליאו מנצחת.

פורסם

fitch

אני לעומתך, נוסע על פונטו ספייס רובוטית 2004, ככה שמבחינת רכב אין ביננו הרבה הבדל.

ואני דווקא חושב שהמנוע והמזגן של הרנו בהחלט מספקים את הסחורה, הרכב הרגיש לי זריז בהילוכים הראשונים ומספק מאוד באחרונים, המזגן קירר את הרכב והרגישו אותו גם מאחור , תעיד על זה אישתי שכל חייה גרה במדינה חורפית וזהו הקיץ הראשון שלה לתקופה כזו ארוכה והרגישות שלה לחום נורא גבוהה.

הצריכת דלק הממוצעת שלי בפונטו היא 1/18.5 עם מזגן ע"פ חישובים של קבלות, זה יעיד על צורת הנסיעה שלי.

כאחד שלוקח ומתיחס לקליאו בהתאם לרכב שהוא ולמה שהוא אמור לספק, נהנתי בצורה בלתי רגילה.

ברור לכלונו שעם מנוע בשרני יותר החוויה תוכל להתעצם, אך בהשוואה למתחרות אחרות שמספקות פחות הקליאו פשוט נותנת יותר.

בתור חבילה כוללת, לא משנה איך אנשים יסובבו את זה, הקליאו במחיר שלה היום וגם בכמה אלפים בודדים יותר היא האופציה הטובה והשפויה ביותר.

אתה באמת יכול להשוות אותה לפנדה ב-80?

פיקנטו ב-63?

ספארק ב-70?

אלו רכבים שבכלל לא בקטגוריה של הקליאו, אבל באותו תווך מחירים, ואנשים שקונים אותם בגדול מחפשים את מה שלקליאו יש להציע פחות או יותר, לכן ההשואה.

חיסכון בדלק, רכב חדש במינימום הוצאה כספית, והתניידות.

מעבר לזה, כל תוספת שמתקבלת היא בונוס רציני וכמו שכבר אמרתי, בנוסף לכל התוספות והאבזור שהקליאו מגיעה איתן, יש לה ערך מוסף שמתלווה לחבילה הכללית ועושה את כדאיות העסקה פשוט משתלמת הרבה יותר.

פורסם

סם,

כפי שציינתי בתגובתי הרכב עליו נהגתי(נראה לי אותו רכב כסוף שפיטץ' נהג עליו) היה עם פחות מ-300 ק"מ. אין ספק שעליו "להפתח", כי כרגע הוא לא עובר מבחינתי. אחרת הייתי כבר מזמין אותו לרעייתי.

אשמח לנסות את אותה המכונית באותם כבישים בספטמבר. אם אכן ייבצע המנוע כמצופה לאחר כמה אלפי ק"מ, נרכוש את המכונית.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
חברה, אתם שואלים אותו שאלות כאילו שזכי האחראי על מותג רנו בארץ.

הוא בסה"כ נציג מכירות באחד מאולמות התצוגה.

לענייננו -

1. תוספת על תשלום לצבע מטאלי עברה מהעולם מזמן. ורק יבואנים ארכאיים עוד דורשים את זה.

במרבית החברות זה ללא תוספת תשלום. ובצדק.

2. שוניי בין מפרטים - סוכנים שאומרים דברים סותרים. (גם זכי שאומר שמחיר הרכב לא יעלה והנה הוא עלה ב1000) - כל זה מעיד על חוסר מקצוענות.

לי אין יבלות בקשר לקרסו.

הרנו האחרונה שהייתה לנו טופלה בקרסו בין שנת 85-87.

מאז היא עברה למוסך אחר עד שנת 2000 בה היא נמכרה.

לי כואב שמישהו יוצא עם מוצר טוב ובמצע נהדר ומהר מאוד מקלקל אותו.

אתה יודע טוב מאוד שנתוני המכירות של קרסו מדשדשים.

ואם יש משהו שהציל אותם זה הליסינג.

בכל מקרה יש לכם להיט ביד.

התגובה מצד הקוראניות והיפניות עוד תבוא (ואני לא מדבר על הבדיחה הזאת שקוראים לה אקו-מיקרה שגם ב-50 לא הייתי קונה אותה).

על לאון 2011 שילמנו 2000 שקל על צבע אדום

פורסם

בגלל שההרגשה שלי היא שכולנו עשינו את הנסיעה בסוכנות בתל אביב על אותו רכב.

שימו לב שיש כאן 3 סוגי חוות דעת לגבי המנוע.

504 וfitch עשו את הנסיעות מבחן לפני שאני עשיתי אותה והשורה התחתונה שלהם לגבי המנוע היא שהוא לא מספק את הסחורה.

בנסיעת מבחן שלי המנוע בהתחלה היה קצת חנוק בהרגשה שלו אבל אצלי אחרי שני שליש מהעליות הרגשתי שינוי לטובה במנוע, בתגובה שלי ציינתי שאני לא יודע אם זה בגלל שהתרגלתי או שהמנוע באמת התחיל להפתח (כשאני החזרתי את הרכב הק"מ היה באיזור ה-570) ואילו האנשים שלקחו את הרכב ביום שישי מדווחים פה על מנוע שעונה על הציפיות שלהם ואפילו מרגיש "זריז"

ולכן המסקנה המתבקשת היא שהמנוע עוד בהרצה ולכן אני ממליץ ל-fitch ול-504 לתת לרכב עוד צ'אנס כאשר יגיע לאיזור סיום ההרצה שלו (1600 ק"מ).

דבר נוסף שאני רוצה לציין ולא ציינתי (קראתי עכשיו שוב את מה שכתבתי) הוא שאני התייחסתי למנוע בטווח החסכוני שלו ושם ,כמו שאמרתי, ההרגשה היא שאם העברת את ההילוכים מהר, האוטו מגיע להילוך חמישי באיזור השישים ומשם לאט לאט מגיע ל-100. מהצד השני, במידה ואתם לא מתייחסים לנורת ה-shift up החסכונית ומושכים את ההילוכים, הרכב מרגיש יותר נמרץ, לא שאני שומכר או משהו אבל הרכב שמר קצב עם התנועה ואפילו עקף כמה פוקוסים ורכבי ליסינג אחרים וכל זה בזמן שהוא מרגיש כמו דבק לכביש וההגה מאוד מתקשר (מדוייק מאוד ובמשקל הנכון).

לגבי מה שאמרו על קרסו אני לא יכול להגיב כי לא היה בבעלותי רנו בעבר אבל אם אני משווה את היחס החם והאדיב שקיבלתי בסוכנות אני יכול לומר שזה צעד ראשון בכיוון הנכון.

:king:

• תוכן חדש...