Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זו בכלל לא פונקציה של ממשלה אלא של פוליטרוקים ופקידים למיניהם, מאחר וכל הממשלות ללא קשר לאג'נדה הפוליטית שלהן עשקו אותנו(גם אם זו האחרונה מגדילה לעשות). ממשלה באה, ממשלה הולכת - והם שם, נכונים לשרת את אדונם החדש.

רוצים דוגמה? במשך שנים נהנה הביטוח הלאומי מיתרות מטורפות, ללא קשר לממשלה. לא ראיתי שהיתרות האלו מחלחלות ולו במעט לשיפור קצבותיהם של קשישים עניים, הנאבקים במחירי תרופות ומוצרי יסוד מאמירים.

רוצים דוגמה לעושק? תסתכלו על חשבונות המים המנופחים שלכם, המממנים בעלי תפקידים, משרדים, מכוניות ושאר ירקות בתאגידי המים(באמת, איך הסתדרנו 60 שנה ללא תאגידי מים :lol:)...

צר לי, חברים. העם הזה מזוכיסט. מוכה - וגונח בהנאה :roll:.

המחדל עם תאגידי המים ידוע ונמצא בשלבי טיפול של צימצום התאגידים.

אף פעם לא נהיה שוויץ או קנדה, כי אין פה אוצרות טבע, וכי יש פה אויבים בכל הגבולות. עם זאת, ממשלת שמאל-מרכז יכולה להקל על האזרח בכך שתשלח את כל החרדים לעבוד. בצורה כזו גם לא יצטרכו להיות ממומנים ע"י המדינה, וגם יתחילו לשלם מיסים למדינה (ולחיות טוב, לשם שינוי). העודף בקופת המדינה יאפשר להוריד מיסים לכולנו.

פורסם
היו כבר ממשלות שמאל - מרכז, לא זכור לי שהן הקלו על האזרח או שלחו את כל החרדים לעבוד.

הם התחילו בצעדים בכדי לשלוח את כל החרדים לעבוד. צעדים שבוטלו במיידית עם חזרת הימין.

אני לא שמאלני. השמאל גם בא עם סט של חסרונות. אבל קואליצית ימין הנשענת על חרדים ותומכי התנחלויות הופכת את הציבור החילוני לבני ערובה.

אני חושב גם שהכותרת של האשכול "עושק נהגי ישראל", לא רואה את המציאות בצורה מערכתית. אפשר מחר לוותר על כל המיסים שמוטלים על נהגי ישראל (החל מקנית הרכב, ועד למס הבלו), אבל במקום זאת ישימו מס גדול על כל מוצר אוכל שאינו הבסיסי ביותר, או יגדילו מאוד את המס על רכישת דירה. השורה התחתונה היא שכדי לשלם את כל ההתחייבויות, המדינה צריכה X כסף בשנה. ואת ה- X הזה צריך לגבות מהאזרחים.

פורסם

את הכסף הזה אפשר למצוא בדרכים קצת יותר יצירתיות מאשר לעשוק את האזרח. דוגמאות ממדינות מערביות ונאורות קצת יותר מאיתנו:

קזינו - מיליארד שקל בהימורים בלתי חוקיים יוצאים מאזרחי ישראל,למה לא להסדיר את הנושא ולקבל את עלויות המיסוי? תירוצים כמו פשע אלימות וסמים כבר לא רלוונטים,הם כבר פה,במלוא הדרם.

ספורט מוטורי - ענף הספורט העשיר בעולם עדיין לא חוקי במדינת ישראל. מספיק לעבור על המספרים שמקבלות המדינות שמארחות את סבב הפורמולה 1 או מירוצי ראלי למיניהם,וזה בלי להתסכל על תוספת התעסוקה שהאירוע יוצר,והכנסות עקיפות מכמות התיירות שאירועים כאלו מביאים עימם.

אבל למה להיות יצירתי שאפשר פשוט להעלות בעוד 10% את המיסוי על הדלק ולהמשיך לעשוק את האזרחים?

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

אני חושב שההתלהמות מכל סוג שהוא איננה לטובה – ראו למשל מה בסופו של דבר קרה במצרים והאים נהיה להם טוב יותר.

באו נחשוב הגיונית. ע"מ לקיים תקציב מאוזן (ולא נכנס כרגע לסוגיית הניהול הנכון) הממשלה צריכה לגבות מיסים בסכום מסוים. היא יכולה לשים דגש על מס ההכנסה ולפחית את המיסים העקיפים: מס הקנייה, הבלו והמע"מ וכו. או להפך – היא יכולה לפחית את מס ההכנסה ולהכביד את המיסים העקיפים.

במקרה הראשון המורווחים יהיו המגזרים אשר אינם נמנעים בין משלמי מס הכנסה: החרדים, חלק גדול מערבים, המאכערים למיניהם אשר דרך הקשרים כאלה ואחרים עם הפקידות מתחמקים מתשלום המס וכדומה. דהיינו נטל המס עובר על המגזר העובד ומפחית בכך את כדאיות העבודה.

במקרה השני (הכבדת המס העקיף והפחתת המס הישיר) נטל המס נהיה אחיד יותר, וזה אגב מה שממליצים הארגונים הכלכליים כי הרי זה מה שמעודד עבודה.

בסה"כ הממשלה במדינה דמוקרטית יכולה לשנות במקצת את הזווית בה שטה הספינה, לכאן או לכאן, לא יותר מזה. אך המשטר הדמוקרטי הפרלמנטארי איננו יכול לשנות את סדר הדברים. אני מאמין שאם יבוא הנה מנהל מבריק בוגר הרוורד הוא ימצא דרך לייעל את המדינה בצורה קיצונית, להפחית את תקציבה ואת המיסים פי-2 מבלי לפגוע לא בשירותים לאזרחים, לא בביטחון ואפילו לא בביטוח לאומי. אך ע"מ ליישם רפורמה רדיקאלית הרי נדרש משטר דיקטטורי בסגנון פנושה שבצ'ילי ( וזה כבר דיון פוליטי שלא לפורום זה).

ובקשר לקומפיין של הגלובס ולמה התעוררו דווקא עכשיו - כדאי לבדוק מה הבעיה של בעל הבית עם הממשלה הנוכחית והיכן הוא נפגע. יש לי השארות, אך שוב הנושא לא לפורום זה.

פורסם
אני חושב שההתלהמות מכל סוג שהוא איננה לטובה – ראו למשל מה בסופו של דבר קרה במצרים והאים נהיה להם טוב יותר.

באו נחשוב הגיונית. ע"מ לקיים תקציב מאוזן (ולא נכנס כרגע לסוגיית הניהול הנכון) הממשלה צריכה לגבות מיסים בסכום מסוים. היא יכולה לשים דגש על מס ההכנסה ולפחית את המיסים העקיפים: מס הקנייה, הבלו והמע"מ וכו. או להפך – היא יכולה לפחית את מס ההכנסה ולהכביד את המיסים העקיפים.

במקרה הראשון המורווחים יהיו המגזרים אשר אינם נמנעים בין משלמי מס הכנסה: החרדים, חלק גדול מערבים, המאכערים למיניהם אשר דרך הקשרים כאלה ואחרים עם הפקידות מתחמקים מתשלום המס וכדומה. דהיינו נטל המס עובר על המגזר העובד ומפחית בכך את כדאיות העבודה.

במקרה השני (הכבדת המס העקיף והפחתת המס הישיר) נטל המס נהיה אחיד יותר, וזה אגב מה שממליצים הארגונים הכלכליים כי הרי זה מה שמעודד עבודה.

בסה"כ הממשלה במדינה דמוקרטית יכולה לשנות במקצת את הזווית בה שטה הספינה, לכאן או לכאן, לא יותר מזה. אך המשטר הדמוקרטי הפרלמנטארי איננו יכול לשנות את סדר הדברים. אני מאמין שאם יבוא הנה מנהל מבריק בוגר הרוורד הוא ימצא דרך לייעל את המדינה בצורה קיצונית, להפחית את תקציבה ואת המיסים פי-2 מבלי לפגוע לא בשירותים לאזרחים, לא בביטחון ואפילו לא בביטוח לאומי. אך ע"מ ליישם רפורמה רדיקאלית הרי נדרש משטר דיקטטורי בסגנון פנושה שבצ'ילי ( וזה כבר דיון פוליטי שלא לפורום זה).

ובקשר לקומפיין של הגלובס ולמה התעוררו דווקא עכשיו - כדאי לבדוק מה הבעיה של בעל הבית עם הממשלה הנוכחית והיכן הוא נפגע. יש לי השארות, אך שוב הנושא לא לפורום זה.

הבעיה שזה נכון אך ורק בתיאוריה.

החרדי הממוצע שלא עובד, שוכר דירה בגטו שלו במאה שערים או בשאר השכונות שלהם ששם למחירי הדיור אין שום קשר למחירי הדיור בישראל.

בנוסף אין לו שום צורך לנסוע לעבודה(כי היא לא קיימת) או לצאת לטיול בשבת כשאין תחבורה ציבורית, ולכן אין לו שום צורך בלהחזיק רכב.

זה עובדה ידועה שמחירי מוצרי המזון נמוכים בעשרות אחוזים אצל החרדים.

לחרדי אין טלוויזיה ככה שהוא לא משלם אגרה.

אז בכול מקרה היחידים שנדפקים מהמיסים האלה זה מעמד הביניים החילוני.

פורסם

אז יתכן שמאותו החרדי לא מצליחים לגבות יותר מקצת מע"מ שזה גם משהו. אך ראש הישיבה שלו סביר להניח שלא מסתפק בפחות ממרסדס R CLASS אשר גם טוחן דלק רציני ואז האיש משלם את מס הקניה, האגרות והבלו כמו בובעלע. כנ"ל גם אותו הערבי שתכף משלים את ארמונו בשכונת הרכבת בלוד וכמובן לא מוותר על הבומר החדש. סביר להניח כי כל אלה מורידים איזה שקל או שניים ממס ההכנסה שאני ואתה משלמים.

פורסם

מעבר למה שפורסם בכתבה רציתי לדעת מה דעתכם על מחירי הביטוח שאנחנו משלמים?

פשוט בעלה של בת דודה שלי מתגורר בגרמניה והא הבעלים של מרצדס 2005 SL55 AMG, ובשיחה שהייתה לי איתו בקשר לרכבים הוא סיפר לי שהוא משלם על ביטוח הרכב כ-500 יורו בשנה והביטוח הזה לפי מה שהבנתי הוא כולל גם את מה שקרוי אצלינו "חובה" וגם "מקיף".

אחרי ששמעתי את זה אני חושב שזה פשוט מוגזם שאני משלם על ביטוח חובה+מקיף על פיג'ו 206 2004 כ3700 שקלים כי לו יוצא לשלם הרבה פחות על אוטו ששווה בערך פי20 לפחות מהרכב שלי שלא נדבר על העלות המטורפת שבעלי רכב כזה יצתרכו לשלם בארץ.

• תוכן חדש...