Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מבלי להיכנס להאם זה ימנע גניבה או לא, לא נראה לי שהטבעת המספר בג'אנט תשפיע על האיזון. הרי לא מורידים חומר, אלה גורמים לעיוות (דפורמציה) בו, מה שלא אמור להשפיע על חלוקת המשקל.

העניין שהיה מטריד אותי הוא מה שיבגני כתב:

...

בד"כ ג'אנטים עשויים ממתכות פריכות ודפיקה עליהם עלולה לגרום לסדק, בנוסף לכך ריכוז של "חריצים" מהטבעה יכניס ריכוז מאמצים בחומר באזור זה, הדבר עלול להביא להיווצרות סדקים באזור הזה בהמשך.

אם המתכת של הג'אנטים היא אכן פריכה אז זו עלולה להיות בעיה.

פורסם

מכה על הג'אנט תוציא אותו מאיזון ולא תוכל לסדר אותו.

הדבר היחידי שאולי הייתי עושה זה חורט עליו בעדינות מבפנים, וגם זה מאוד לא מומלץ.

כל גרם יכול להרוס את האיזון לשם הדוגמא:

רכב נוסע במהירות של 100 קמ"ש= 27.8 מטר לשניה.

שינוי של 20 גרם זה 0.02 KG.

ונצא מנק' הנחה שהצמיג הוא 175/65 R14, לאחר חישוב יוצא שהרדיוס של הגאנט הינו 291.55 מ"מ משמע 0.29155 מטר.

בחישוב כוח צנטרפוגלי שיופעל על הגלגל, בשינוי של 20 גרם ונסיעה של 100 קמ"ש נקבל

0.02*27.78(בריבוע)=771.7284 נחלק ברדיוס הג'אנט ויצא שמופעל כוח של 52.95 ניוטון.

בשינוי של 20 גרם בג'אנט נגרם שינוי של 52.95 ניוטון.

אתה עדיין חושב שהגאנט לא יצא מאיזון?

קובי

פורסם

כן, אני עדיין חושב שהג'אנט לא יצא מאיזון. כמו שכתבתי:

הרי לא מורידים חומר, אלה גורמים לעיוות (דפורמציה) בו, מה שלא אמור להשפיע על חלוקת המשקל.

הדפורמציה היא מאוד מקומית ואני מאמין שלא תהיה לה שום השפעה על חלוקת המשקל.

לעומת זאת, ההצעה שלך של לחרוט על הג'אנט כן מורידה חומר ולכן משנה את חלוקת המשקל.

למען הסר ספק, אני לא חושב שכדאי לעשות את זה, אבל לא בגלל חשש לאיזון הגלגלים.

פורסם

לפני שנכנסים לשינוי/לא שינוי, מי הדביל שינסה להטביע בדפיקה על מגנזיום/אלומיניום/מתכת פריכה כלשהי שנמצאת בדרגת קשיחות גבוהה?

יש סבירות לא רעה לסדק, וסבירות של 99.9% להוציא את הגלגלים מאיזון. פשוט לא עושים את זה.

על פלדה ניתן לעשות את זה כי היא גמישה וניתן להטביע בקלות ללא הורדת חומר.

מה עושים עם מגנזיום/אלומיניום? אפשר לעשות etching עם חומצת לימון, etching מתוגבר חשמלית, פלייטינג, או חריטה רדודה ואיטית מאוד בשלבים ואז מילוי חומר (מתכת כלשהי, בקלית, או אפילו אפוקסי)

האפשרות הכי "אגרסיבית" שמשפיעה על המשקל הכי הרבה היא חריטה ומילוי חומר, אבל גם שם, עם טיפה תכנון אפשר להגיע למצב שהמשקל לא משתנה ביותר מגרם או 2, שזה כ"כ מעט שמדברים על דברים שאפילו כלולים בסטיית יצרן.

האפשרויות האחרות ישנו את המשקל בפחות מגרם אחד, זניח לחלוטין.

פורסם

חברים אני חושב שהגזמתם..

המספר באורך של כ5 ס"מ בלחץ למה שזה יוציא מאיזון? משקולת ששמים על הגאנט משפיעה יותר..

אנחנו ניהיה עדינים עם הגאנטים ,רק שיראו מספר לא עומק.

אם למישהו יש עוד שיטה חוץ מדפיקה חזקה אשמח לשמוע.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

הצעתי 4 שיטות בפוסט הקודם, 3 מהן ניתן לעשות בבית, ו 2 מהן קלות מאוד.

עוד משהו?

ותחרוט את זה בראש שלך:

על סגסוגת אלומיניום/מגנזיום, שזו סגסוגת קשיחה מאוד ופריכה מאוד, לא דופקים.

תעשה בעדינות? כלום לא יקרה. ככל שהחומר יותר קשיח יותר קשה לשנות את הצורה שלו.

תעשה חזק מדי? סדק.

"שביל הזהב" בעניין הזה דקיק מאוד, ולמען האמת, הסיכוי שתפגע באיזור שואף לאפס.

מה שכן, נתת לי רעיון אולי להעלות מדריך פשוט לקיבוע מספרים בג'נטים כנגד גניבה, רק שאין לי ג'נטים אז אני אצטרך למצוא מתנדב בסביבה....

פורסם

הכוונה שלי היא שהמכה תגרום לעיקום קל שיכול להיות שלא יראה לעין אבל יגרום לשינוי בחלוקת המשקל ובמהירות גבוהה הדבר יבוא לידי ביטוי.

מעבר לכך, למה אתה בכלל רוצה להוסיף מס'? מה זה יתן?

הגנב לא יגנוב בגלל המספר? אם אתה תראה אחר כך את הגנב נוסע עם הג'אנטים האלו אתה תוציא אלה ותילך להחזיר את הגאנטים?

קובי

פורסם

אלו גאנטים ישנים ,הבנתי שזה שילוב של מגנזיום ואלומיניום משהו כזה..

אני יראה לחבר את השרשור הזה נראה מה הוא יחליט.

אם הוא בכל זאת ירצה אני פשוט ידפוק את המטביע על החלק הכי עבה בגאנט.

אם יגנבו לפחות שיעבדו קשה על לצבוע ולהעלים את המספר ,למרות שאני לא הייתי מרכיב גאנטים עם מספר רכב שלא שלי כי זה היה נראה גנוב -בטוח מישהו ישים לב וככה זה יעזור למצוא ותם אם יגנבו אותם.

מקסימום לא עזר במניעת גניבה ,לא הפסדנו כלום ,כי גם ככה יגנבו אותם מתי שהוא .

חיפושיות 73-74

פורסם

אני לא חושב שאם מישהו רואה ג'אנטים הוא ישר חושב לבדוק אם מוטבע עליהם מס' רכב ולוודא שהם לא גנובים, ואז לחפש את בעל הרכב(ואיך הוא ימצא אותך בלי מסוף משטרתי שבו הוא יוכל להכניס את מס' הרכב שלך ולהגיע אליך?) ולהודיע לו.

קובי

פורסם

שלום

אני חושב שאתם קצת מגזימים.

אני נוסע על היילקס עם חישוקי סגסוגת.

שלפעמים מקבלים מכות, משתפשפים (ויורד חומר). טיולי שטח.

בוא נגיד שהם עוברים יותר מאיזה מכה קטנה עם פטיש וחותמת.

ואף פעם לא היתה לי בעייה

מצד שני אני לא מבין למה זה טוב.

פלג

פורסם
לפני שנכנסים לשינוי/לא שינוי, מי הדביל שינסה להטביע בדפיקה על מגנזיום/אלומיניום/מתכת פריכה כלשהי שנמצאת בדרגת קשיחות גבוהה?

יש סבירות לא רעה לסדק, וסבירות של 99.9% להוציא את הגלגלים מאיזון. פשוט לא עושים את זה.

על פלדה ניתן לעשות את זה כי היא גמישה וניתן להטביע בקלות ללא הורדת חומר.

מה עושים עם מגנזיום/אלומיניום? אפשר לעשות etching עם חומצת לימון, etching מתוגבר חשמלית, פלייטינג, או חריטה רדודה ואיטית מאוד בשלבים ואז מילוי חומר (מתכת כלשהי, בקלית, או אפילו אפוקסי)

האפשרות הכי "אגרסיבית" שמשפיעה על המשקל הכי הרבה היא חריטה ומילוי חומר, אבל גם שם, עם טיפה תכנון אפשר להגיע למצב שהמשקל לא משתנה ביותר מגרם או 2, שזה כ"כ מעט שמדברים על דברים שאפילו כלולים בסטיית יצרן.

האפשרויות האחרות ישנו את המשקל בפחות מגרם אחד, זניח לחלוטין.

בינתיים נגיד שהוא רוצה לחרוט מספר -מה הדרך הנכונה לביצוע?

חיפושיות 73-74

פורסם

יש לכם גישה לאוויר דחוס? אם כן, עפרון אוויר יכול להיות פתרון טוב. זה דומה למכונה של רופא שיניים ועושה פעולה דומה.

אבל אל תצפו שיצא לכם יפה במיוחד, אלא אם כן אחד מכן מקעקע במקצועו :).

פורסם

קמת בבוקר לרכב, ראית שגנבו את הגאנטים :shock: , אוקיי בלי פאניקה.

עכשיו מה נעשה?! נשאיר את האוטו על בלוקים ונטייל בכל הארץ עד שנמצא את הגאנטים.

נניח ואתה מאשדוד ,ותעלה תמונה של הגאנטים , וננניח אני גר בחיפה, ואני ידיג לך שראיתי גאנטים דומים,מה ?? תבוא לחיפה לחפש אותם בכל העיר?!!!, נפסיד ימי עבודה, נשכור בלש?

או שתעשה מה שהמליצו קודמי, או שתשלם עוד 100 שקל לביטוח(סתם זרקתי סכום) ותבטח גם אותם.

אביב8)

• תוכן חדש...