Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי בדיקה לרכב שאני קונה מליסינג ואמרו לי שצריך לעשות לו כיוון פרונט, ניקוי מערכת קירור ושה- וו הקדמי מעוך.

על פניו בדיקה טובה, נכון? זה רכב מליסינג והם התחייבו לתקן הכל במוסך מורשה.

מה זה אומר "וו קדמי מעוך"?

בטופס טיפול רשמו כי החליפו רצועת מנוע, מתחו רצועת תיזמון וגלגלות, החליפו בית טרמוסטט וביצעו ניקוי למערכת הקירור.

האם זה עונה על הדרישות?

ניקוי מערכת קירור - למה הכוונה?

תודה לעונים.

פורסם

ניקוי מערכת קירור הכוונה שהחליפו נוזל קירור תוך שטיפת המערכת. מה שחשוב יותר וצריך לבדוק הוא אם נעשה ניקוי יסודי לרדיאטור (בשביל זה צריך לפרק אותו). עוד דבר- כתבת ש"מתחו רצועת תיזמון וגלגלות". רצועת תזמון מחליפים ולא מותחים וגם כן גלגלות... חוץ מזה באיזה וו קדמי מדובר?

פורסם

ראשית, על איזה רכב מדובר?

לגבי מערכת הקירור צריך לבדוק מדוע נוקתה? נוזל קירור איכותי יכול להחזיק שנים במערכת ללא משהו חריג. אולי בכלל היה שם מיים רגילים תקופה? אני מניח שזה גם מיתקשר לבית טרמוסטט שהוחלף לו וגם את זה צריך לבדוק למה.

לגבי וו קידמי זה הוו הזה שמחובר מקדימה בתחתית הרכב אל גוף הרכב. יש רכבים כמו הפיאסטות הישנות שהווון הזה בולט מקדימה. בדר"כ יש לו נטייה להיתעקם שנצמדים למדרכות מעט גבוהות. הוו הזה אם אני לא טועה הוא וו חילוץ במצבי חירום שאין ברירה וצריך למשוך את הרכב קדימה מכל סיבה שהיא.

:)
פורסם
עשיתי בדיקה לרכב שאני קונה מליסינג ואמרו לי שצריך לעשות לו כיוון פרונט, ניקוי מערכת קירור ושה- וו הקדמי מעוך.

על פניו בדיקה טובה, נכון? זה רכב מליסינג והם התחייבו לתקן הכל במוסך מורשה.

מה זה אומר "וו קדמי מעוך"?

בטופס טיפול רשמו כי החליפו רצועת מנוע, מתחו רצועת תיזמון וגלגלות, החליפו בית טרמוסטט וביצעו ניקוי למערכת הקירור.

האם זה עונה על הדרישות?

ניקוי מערכת קירור - למה הכוונה?

תודה לעונים.

עשו לכם הרגל קבוע.

לפני שאתם לוקחים רכב שבחרתם לקנות לבדיקה במכון, סעו איתו במהירות

של למעלה מ100 קמ"ש מחוץ לעיר לפחות רבע שעה.

במהלך נסיעה כזאת אפשר לבדוק את אחיזת הכביש, אם ההגה מושך לאחד הצדדים, את מצב המיתלים, ומה היא מידת הרעש העולה מהמנוע, הגיר, ומיסבי הגלגלים. שימו לב על שעון החום והשגיחו אם המחוג של שעון החום יציב במקומו , או שהוא מטפס לאט לאט.

יש לנו נטיה לבדוק את הדברים הגדולים כמו מצב השלדה ,המנוע , והגיר.

לא פחות חשוב לבדוק דברים קטנים כמו החלונות החשמליים, הנעילה המרכזית, מערכת המיזוג והחימום וכן לוח השעונים. התיקונים של מערכות אלה עולים לא מעט כסף.

רק אם מצאתם את הרכב תקין בעינכם, קחו אותו לבדיקה במכון מורשה, על זה אל תוותרו בשום מקרה, בהצלחה

פורסם
ניקוי מערכת קירור הכוונה שהחליפו נוזל קירור תוך שטיפת המערכת. מה שחשוב יותר וצריך לבדוק הוא אם נעשה ניקוי יסודי לרדיאטור (בשביל זה צריך לפרק אותו). עוד דבר- כתבת ש"מתחו רצועת תיזמון וגלגלות". רצועת תזמון מחליפים ולא מותחים וגם כן גלגלות... חוץ מזה באיזה וו קדמי מדובר?

אני לא סגור על איזה, בבדיקה אמרו שהיא מעוך, אני מניח שזה קורה כשחונים והמדרכה גבוהה וזה קצת מתעקם... לגבי מתיחת רצועת תזמון, זה מה שהם רשמו, לא הצלחתי לתפוס אותם לשאול מה זה בדיוק

פורסם
בן כמה הרכב? מוזר שברכב בן שנה עד שלוש צריך להחליף נוזל קירור..

איזה סוג?

שברולט אופטרה 2008... מליסינג נהג יחיד, 53K ק"מ בסה"כ... לא יותר מדי

פורסם
עשו לכם הרגל קבוע.

לפני שאתם לוקחים רכב שבחרתם לקנות לבדיקה במכון, סעו איתו במהירות

של למעלה מ100 קמ"ש מחוץ לעיר לפחות רבע שעה.

קצת בעייתי, מאחר וזו נסיעת מבחן, לקחת לסיבוב של יותר מרבע שעה.

ובכל מקרה יש אחריות גם אחרי שאני יוצא עם האוטו

פורסם
מספיק... לרשום... בסגנון... כזה... כי... אנחנו בפורום טכני מכובד ולא בצ'אט של מגמגמים.

גם לבקש לכתוב מכובד אפשר לעשות באופן מכובד. אגב, הסימן "..." הוא סימן מקובל בשפה העברית ואין קשר בינו לבין גמגום, אלא כי רצונו של הכותב לומר כי ישנו המשך, אך מיותר לרשום אותו.

פורסם
מספיק... לרשום... בסגנון... כזה... כי... אנחנו בפורום טכני מכובד ולא בצ'אט של מגמגמים.

אז אולי כדאי שתשלח אותו לעשות בגרות נוספת בלשון ובלי ציון של 95 ומעלה, תשלול ממנו זכויות של כתיבה בפורום?

אני מבין את רצון הנהלת הפורום להביא את רמת הכתיבה וסימני הפיסוק של המשתמשים לגבוהה ככל האפשר, אבל התגובה שלך מוגזמת ופוגעת.

ההודעות של הכותב היו ברורות, ללא שגיאות כתיב ונוסחו בצורה עניינית ומנומסת, קצת פרופורציות לא יזיקו.

• תוכן חדש...