Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב כמו ששמתם לב אני חדש, אז קודם כל שלום לכולם ומקווה להשתלב פה :wink:.

הרכב שלי הוא יונדאי סונטה 2001 מנוע 2.0 (סתם לידע הכללי).

עכשיו לשאלה, חיפשתי פה די הרבה בפורום על משמעות השמן המיועד למנועי דיזל ועל השוני שלו מאחיו המיועד למנועי בנזין, ואת האמת לא הצלחתי למצוא תשובה טכנית "חותכת" בנוגע לנושא, רוב המידע הקיים מתייחס בעיקר לצמיגות ולחברה המציירת. כעת, אני רוצה לבצע איזה טיפול קטן (מכיוון שהרכב רק לפני חודש נרכש והגיע אליי) לרכב עד לטיפול הרציני בעוד כ-500 ק"מ, לשם זה ניגשתי לחנות החלפים המומלצת בעירי ורכשתי מסנן שמן מקורי של יונדאי ושמן חצי סינטטי בצמיגות 15W-40 של ConocoPhillips. הבעיה שעל אריזת השמן כתוב מפורשות "DIESEL ENGINE OIL", ציינתי את זה בפני הבעלים של החנות (שהוא למיטב ידיעתי מבין לא קטן בתחום המנועים) והוא אמר שאין שום בעיה להשתמש בשמן הזה גם במנועי בנזין הדורשים אותה צמיגות.

כרגע אני די בין הפטיש לסדן, אני חדש בעולם הרכבים ולכן גם כמות הידע שלי בתחום זה שואף לאפס, מבדיקה שלי, הרבה חברות שמנים אחרות עם אותה צמיגות מתאימים גם לדיזל וגם לבנזין אך אצלי על האריזה כתוב דיזל מפורש, השאלה היא האם אני אכן יכול להשתמש בשמן זה ללא חשש מיותר או שמא עליי להרחיק שמן זה מהמנוע שלי?

הכיתוב המופיע על השמן שרכשתי:

SAE 15W-40

API Service CJ-4, CI-4 PLUS, CI-4, CH-4/SM

API SERVICE CJ-4/SM

פורסם
כל עוד הוא עומד בתקן הזה שכתוב עליו (SM) הוא מתאים גם למנועי בנזין.

roeiw, תודה רבה! הורדת לי אבן מהלב.

• תוכן חדש...