Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מקרה מאוד מוזר... יש לי בעיה ברכב מסוג סוזוקי בלנו 96 שנוזל הרדיאטור במיכל האגירה מתרוקן מהר מאוד ( ככה לפי דעתי).

מה זמן התרוקנות של נוזל הקירור במיכל האגירה מרגע מילוי עד גובה המקסימום שמסומן עד לאפס נוזל במיכל?

האם יש לכם טיפים לבדיקה כמו שצריך כדי שאוכל לתת את הזמן שמתרוקן אצלי? איפה לחפש מקורות נזילה? צינורות? איזה?

אשמח לתמונה להמחשה ככה יהיה יותר קל.

עזרא.

פורסם

המיכל לא צריך להתרוקן בכלל.

תבדוק שאין סדק במיכל עצמו,כמו כן תבדוק צינורות שמתחברים אליו ואל הרדיאטור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בדוק נזילות. אם נוזל קירור מתרוקן מהר, אמורה להיות נזילה חזקה - חשד העיקרי שלי נופל על משאבת מים. אם אין נזילות ניראות לעין, יכול להיות גם ראש מנוע. האם הרכב סוחב כרגיל?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בדוק תחילה מהקל לכבד.

בדוק

אפשרות של נזילה במערכת הקירור, הגורמת למשיכת מי הקירור ממיכל העבוי לעבר הרדיאטור.

האם מפלס מי הקירור במנוע קר תקין?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
בדוק נזילות. אם נוזל קירור מתרוקן מהר, אמורה להיות נזילה חזקה - חשד העיקרי שלי נופל על משאבת מים. אם אין נזילות ניראות לעין, יכול להיות גם ראש מנוע. האם הרכב סוחב כרגיל?

אז זהו שאם היתה נזילה חזקה הייתי שם לב מיידית שמד החום עולה.... הקטע הוא שכל כמה ימים שאני בודק את מיכל האגירה אני שם לב שהוא ריק משמע שהנזילה איטית אבל קיימת. מה שאני מנסה להבין מאיפה ..:-(

פורסם
בדוק תחילה מהקל לכבד.

בדוק

אפשרות של נזילה במערכת הקירור, הגורמת למשיכת מי הקירור ממיכל העבוי לעבר הרדיאטור.

האם מפלס מי הקירור במנוע קר תקין?

בברכה

צביקה

בבוקר שאני בודק כן.... השאלה איך אני בודק בדיקה שתתן לי משהו מוחשי

פורסם
בבוקר שאני בודק כן.... השאלה איך אני בודק בדיקה שתתן לי משהו מוחשי

הפתרון היחידי המקצועי, לגלוי ואבחון נזילות ממערכת הקירור הוא במכון רדיאטורים שבו קיים מכשער לבדיקת לחץ ברדיאטור, שבו תתגלה קרוב לוודאי נזילת מים ממשאבת המים, שלא מתגלת בעזרת קרטון מתחת לרכב, משום שהיא קיימת במנוע חם ועובד בעיקר.

בברכה

צביקה

פורסם
הפתרון היחידי המקצועי, לגלוי ואבחון נזילות ממערכת הקירור הוא במכון רדיאטורים שבו קיים מכשער לבדיקת לחץ ברדיאטור, שבו תתגלה קרוב לוודאי נזילת מים ממשאבת המים, שלא מתגלת בעזרת קרטון מתחת לרכב, משום שהיא קיימת במנוע חם ועובד בעיקר.

בברכה

צביקה

צביקה,

מה עלות בדיקה שכזו? במידה ומתגלה בעיה כלשהי במערכת הקירור מה עלות משאבת המים?

פורסם

שלום רב !

עלות הבדיקה במכון רדיאטורים או מוסך היא סמלית, והיא מגולמת לרוב במחיר התיקון של הנזילה או של תיקון או החלפת הרדיאטור.

במקרה של משאבת מים, לרוב מוחלפת גם חגורת טיימינג ומותחנים ומחזירי שמן, ואז העלות גבוהה בהתאם.

בברכה

צביקה

פורסם
שלום רב !

עלות הבדיקה במכון רדיאטורים או מוסך היא סמלית, והיא מגולמת לרוב במחיר התיקון של הנזילה או של תיקון או החלפת הרדיאטור.

במקרה של משאבת מים, לרוב מוחלפת גם חגורת טיימינג ומותחנים ומחזירי שמן, ואז העלות גבוהה בהתאם.

בברכה

צביקה

רכבי עבר לפני חודש טיפול 10000 שכלל גם החלפת רצועת טיימינג.. האם יש לי קייס לגשת למוסך ולהסביר להם שיש לי בעיה

בבריחת נוזל הקירור?

פורסם

עזרא שלום רב !

אין שום קייס , משום שנזילה לא התגלתה ולא נבדקה כלל בהחלפת טיימינג.

לרוב קיימת נזילה במנוע חם בלבד.

אך לרוב קיימת המלצה של מוסך להחליף משאבה בהחלפת טיימינג, במידה ולא הומלץ יתכן והמשאבה תקינה.

מכיוון שעדיין לא אובחנה הסיבה לאובדן מי הקירור, חזור למוסך לבדיקה במכשיר לחץ יעודי.

בברכה

צביקה

פורסם
עזרא שלום רב !

אך לרוב קיימת המלצה של מוסך להחליף משאבה בהחלפת טיימינג, במידה ולא הומלץ יתכן והמשאבה תקינה.

מכיוון שעדיין לא אובחנה הסיבה לאובדן מי הקירור, חזור למוסך לבדיקה במכשיר לחץ יעודי.

בברכה

צביקה

בסדר גמור....

אגש לבדיקה ואז אעדכן עם התוצאות.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
עזרא שלום רב !

בברכה

צביקה

צביקה,

אתה יכול לפרט בבקשה את תהליך בדיקת הלחץ? במה מדובר?

פורסם

שלום רב !

מחברים מכשיר יעודי המזכיר משאבה, המחוברת ישירות לרדיאטור בפתח מלוי מי הקירור.

למכשיר יש שעון המראה את הלחץ בליברות.

בעל המקצוע מנפח לחץ אשר גורם ללחץ במערכת, אם המחוג נשאר יציב במשך מספר דקות, אין נזילה, אם הוא מתחיל לרדת הדרגתית, קייימת נזילה שתיראה בעין גם לא מזוינת.

בדיקה נוספת ומדוייקת יותר, היא בדיקת לחץ הפוך(ליקייג), בו מחדירים לחץ אוויר בעזרת תבריג יעודי המתבר במקום הפלג בכל צילנדר בניפרד, כאשר השסתומים סגורים, במקרה של חדירת קומפרסייה למי הקירור, מים יעופו מפתח הרדיאטור כאשר המכסה רדיאטור פתוח.

התחל תחילה בבדיקת ואיתור נזילות ממערכת הקירור.

האם המנוע פולט עשן לבן?

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...