Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מסכים עם כל מילה.

אותו דבר בעניין הצפירות באור צהוב (לפני ירוק).

טיפה סבלנות, מה יש? אף אחד לא יפסיד את הרמזור, הוא עוד לא ירוק בכלל.

בשביל אנשים כאלה המצאתי פיתרון מהפכני שיטה בעלת 7 שלבים:

5266598.jpg

שלב1:

איתור המפגע. ברמזור עומדות 2 מכוניות. להלן מכונית מס'1 ומס'2. גלאי הצפירות המותקן ברמזור מזהה צפירה ממכונית מס'2 כשהאור עוד לא התחלף לירוק.

שלב2:

הנהג במכונית מס'1 עובר את הרמזור ונקלט ע"י עינית לייזר, שנותנת אישור למערכת להתקדם לשלב 3 כשהרכב עבר.

שלב 3:

בידוד המפגע. מכונית מס'1 חוצה בבטחה את הרמזור, הרמזור מתחלף לאדום, צ'קלקה כתומה על הרמזור מתחילה להבהב והמחסומים (a) עולים וחוסמים את מכונית מס'2.

שלב 4:

טיפול במפגע. פלטפורמה (b) נפתחת ומכונית מס'2 נופלת לתא הריסוק שבנוי בכביש.

שלב 5:

פלטפורמה (b) נסגרת ומוחצת את המפגע, כשבסגירה מלאה המחסומים (a) יורדים חזרה.

שלב 6:

הרמזור מתחלף לירוק והתנועה ממשיכה לזרום כרגיל.

שלב7:

המפגע מפונה בתעלות תת קרקעיות למצבור מתכת למחזור.

ככה מנקים את הזבל וגם שומרים על איכות הסביבה!

לצערי עניין הצפירות כבר נכנס בהרבה אנשים מתוך הרגל.. ספק אם חושבים עליו אפילו..

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הרגל מגונה.

צריך לטפל בהרגלים מגונים, לא? כמו שמשרישים בילד שלעשות במכנסיים זה הרגל מגונה, כך צריך להשריש בנהג שלצפור סתם כמו פיל באמצע משגל זה הרגל רע מציק ומגעיל וצריך לעקור אותו מהשורש.

כמו שאתה לא עומד וצורח בתור לבנק אל תצפור בתור ברמזור.

אנשים צריכים ללמוד לכבד את הסביבה שלהם, ולחשוב לפני שהם עושים משהו אם זה לא מציק לסובבים אותם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
למה חיללו את ישבנך? אם אתה לא בולם בבום ולא נותן גז, אלא ממתן לאט לאט את הנסיעה שלך, הטמבלים או שמיד יעקפו אותך או שבלית ברירה יאטו איתך. אף אחד, הכי טמבל בעולם, לא רוצה להיכניס בך בכוונה וכל עוד אתה לא תהיה פתאומי, נראה לי שזה בסדר.

א', טרם חיללו, תודה לאל.

ב', לא ישבני שלי, אלא של מכוניתי.

ג', יפית.

ד', אם תקרא טוב את שכתבתי, תוכל להבין שברגע שהרמזור מתחיל להבהב, אני מתחיל להאט, וזה שמאחורי מתחיל להאיץ!!!

ברווז, מבין אותך עקב ה ADHD שיש לי, צברתי לי מלאי של ריטלין ספייר-אתה מוזמן לקחת :-D

לא עזר לי כשהייתי קטן, לא יעזור לי גם בימינו אנו. אני חסר תקנה כבר...

הרגל מגונה.

צריך לטפל בהרגלים מגונים, לא? כמו שמשרישים בילד שלעשות במכנסיים זה הרגל מגונה,

אין לך מושג עד כמה אהבתי את ההשוואה הזו. פשוט כך. אנאלוגייה מושלמת. יישר כח!

כך צריך להשריש בנהג שלצפור סתם כמו פיל באמצע משגל

וזה כבר בכלל שפך אותי פה מצחוק... :lol: :lol: :lol:

זה הרגל רע מציק ומגעיל וצריך לעקור אותו מהשורש.

אה... אני לא יודע מתי לאחרונה יצא לך לעמוד בתור כלשהו, אבל המצב לא הרבה יותר טוב שם, לפעמים.

אנשים צריכים ללמוד לכבד את הסביבה שלהם, ולחשוב לפני שהם עושים משהו אם זה לא מציק לסובבים אותם.

ולמה שהם יחשבו על מישהו זולתם? הרי מה ייצא להם מזה?!

הרי מי שצופר חושב שאתה דפוק, כי אתה כנראה יושן או עיוור צבעים ולא מסוגל להבחין בשינוי הכל כך זניח של אורכי הגל של הצבעים בין צהוב לירוק. א-ת-ה הדפוק. בדיוק כמו במקרים שתיארתי עם ישבן מכוניתי- הגדילו לעשות התולעים הללו ולסמן לי תנועות של "משוגע, מה אתה עושה? למה לבלום?! אני ממהר! אין לך לב, עריץ מרושע שכמותך?".אשכרה. הרימו הידיים לראש, וצועקים לשמשה הקדמית "מה אתה עושה, יא...".

מצורפת תמונה להמחשה.

d7667a2e-6d32-40b1-b1f5-f1d1917ea43b.jpg

אגב. על אלה שלא נותנים זכות קדימה (על עצור אני כבר לא מדבר) ועוד צופרים לך ועושים לך אצבע משולשת, כאילו הרגע תפסו אותך בועל את אימו של במבי ומבשל אותו בחלב שלה תוך כדי, מי-ני-מום, טרם דיברתי. היו כמה וכמה כאלה.

הוציאו אותי "הדפוק". מאד נחמד מצידם.:?

אני בעד הצעת חוק שתכריח לייצר משבת לצופר כל עוד חגורות הבטיחות לא נמתחו ולהתקינו רטרואקטיבית על כל ערסמוביל ורכב סיני (לי-סינג-קאק-יי).ואם כבר, אז גם לנתק את הנעילה של החגורות ברכבים הנ"ל. כך אולי עוד בעייה תיפטר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שוב, מסכים עם כל מילה של ברווז.

בכל זה אשמה גישת החינוך הישראלית "על-הז#ן-שלי-אני-יוצא-כאן-פראיר" ותופעת העדר, שלפיה עדיף להיות חלק מחבורת מטומטמים גדולה מאשר להיות אינדיבידואל חושב.

הדרכים מלאות עד אפס מקום בנהגים מסריחים שחושבים שהם הכי חשובים, וכל השאר תפאורה.

תכונת העדר מוטמעת כה חזק בתתי האנוש הללו, שכשאתה מציית לחוק ומאט בירוק מהבהב או לא עובר באדום, הם ישר קולטים שאתה לא אחד מהעדר ומגנים אותך בפומבי ליד כל חברי העדר האחרים, כדי להוכיח ולחזק את שייכותם לעדר ומעמדם.

לא לחשוב זה שם המשחק, וכמה שתהייה אדיוט גדול ומסריח יותר יאהבו אותך יותר, כי אתה אחד משלנו. (שלהם):-(

פורסם

בכל הנוגע לכללי נהיגה והתנהגות בכביש, כל אחד מאיתנו משוכנע שהוא בסדר והשני אדיוט, חולה נפש מסוכן עתיר חסכים ותסביכים, בקיצור כל מה שכתבת ועוד. ובדיוק באותו אופן בו אתה מתרעם וכמובן בצדק רב מבחינתך, על זה שצופר מאחוריך כי יש כבר ירוק ברמזור, נסה להבין שהוא גם חושב ובצדק אולי, כי משמעות הצבע הזה היא התחלת נסיעה ולא "יש לך עוד כמה דקות לסידורים אחרונים". והואיל ואני נמצא לעיתים באיטליה ונוהג שם לא מעט, אני תמיד מנסה להבין מאיפה צמח אותו הבדל בין תרבויות הנהיגה הכה שונות, ההופכות בני אדם די דומים במזג, מתמודדים עם עומסי תנועה ותנאי דרך בהחלט מקבילים ואפילו עם אותן מכוניות, לנהגים מצוינים, זריזים ומגיבים באופן נהדר שם ונהגים נרפים, איטיים, חסרי מודעות מוחלטת לסביבה ולנהגים האחרים, כאן ( ולמרות ההכללה שאיני אוהב, התמונה, לפחות זו הממוצעת, היא בהחלט כזו ). ונדמה לי שאחד ההסברים האפשריים הוא מאוד פשוט ונובע מכך שאצל איטלקי ממוצע מלאכת הנהיגה כל זמן שהוא מאחורי ההגה, היא העיקר וכל שאר העיסוקים הם מיותרים, שוליים ונעשים, אם בכלל, רק בשל העדר ברירה אחרת. אצלנו זה פשוט הפוך, הנהיגה היא מלאכה אגבית ונעשית מתוך היסח דעת מוחלט, כשהעיסוק העיקרי הוא שיחה בטלפון, או מעבר מהיר על הניירת, או שיחה חשובה עם השכן או סתם ארוחת בוקר, או הרכבים שונים של כל או חלק מהפעולות שמניתי וגם אחרות כמובן. ואגב, שם צופרים ללא הרף ואף אחד לא תופס צפירה כהכרזת מלחמה כמו כאן, אלא כלי נכון וראוי להתריע על סכנה ושמירה על עירנות וכשמדובר בסביבה שהיא ממילא מאוד רועשת, גם אני לא רואה מה הבעיה.

פורסם

איך הוא יכול להאיץ מאחוריך בזמן שאתה מאט? כמובן בהנחה שאין לו כוונה ספציפית להתנגש בך.. בדרך כלל עוקפים, ומאיצים.

א', טרם חיללו, תודה לאל.

ב', לא ישבני שלי, אלא של מכוניתי.

ג', יפית.

ד', אם תקרא טוב את שכתבתי, תוכל להבין שברגע שהרמזור מתחיל להבהב, אני מתחיל להאט, וזה שמאחורי מתחיל להאיץ!!!

לא עזר לי כשהייתי קטן, לא יעזור לי גם בימינו אנו. אני חסר תקנה כבר...

ולמה שהם יחשבו על מישהו זולתם? הרי מה ייצא להם מזה?!

הרי מי שצופר חושב שאתה דפוק, כי אתה כנראה יושן או עיוור צבעים ולא מסוגל להבחין בשינוי הכל כך זניח של אורכי הגל של הצבעים בין צהוב לירוק. א-ת-ה הדפוק. בדיוק כמו במקרים שתיארתי עם ישבן מכוניתי- הגדילו לעשות התולעים הללו ולסמן לי תנועות של "משוגע, מה אתה עושה? למה לבלום?! אני ממהר! אין לך לב, עריץ מרושע שכמותך?".אשכרה. הרימו הידיים לראש, וצועקים לשמשה הקדמית "מה אתה עושה, יא...".

מצורפת תמונה להמחשה.

d7667a2e-6d32-40b1-b1f5-f1d1917ea43b.jpg

אגב. על אלה שלא נותנים זכות קדימה (על עצור אני כבר לא מדבר) ועוד צופרים לך ועושים לך אצבע משולשת, כאילו הרגע תפסו אותך בועל את אימו של במבי ומבשל אותו בחלב שלה תוך כדי, מי-ני-מום, טרם דיברתי. היו כמה וכמה כאלה.

הוציאו אותי "הדפוק". מאד נחמד מצידם.:?

אני בעד הצעת חוק שתכריח לייצר משבת לצופר כל עוד חגורות הבטיחות לא נמתחו ולהתקינו רטרואקטיבית על כל ערסמוביל ורכב סיני (לי-סינג-קאק-יי).ואם כבר, אז גם לנתק את הנעילה של החגורות ברכבים הנ"ל. כך אולי עוד בעייה תיפטר.

פורסם
הרגל מגונה.

צריך לטפל בהרגלים מגונים, לא? כמו שמשרישים בילד שלעשות במכנסיים זה הרגל מגונה, כך צריך להשריש בנהג שלצפור סתם כמו פיל באמצע משגל זה הרגל רע מציק ומגעיל וצריך לעקור אותו מהשורש.

כן, אבל מישהו צריך לעשות את זה, לא?

כלומר, בינתיים אף אחד לא מחנך ולא גורם לנהג אחר לא לצפור. צפירה מיועדת להתריע בפני סכנה ולא לכל מטרה אחרת. צפירה מושכת תשומת לב, ולמשוך תשומת לב של נהגים כשאין בה צורך, זה יצירת סיכון מיותר. אולי יתחילו לקנוס כל נהג שצופר ללא הצדקה סוף סוף?

פורסם
בכל הנוגע לכללי נהיגה והתנהגות בכביש, כל אחד מאיתנו משוכנע שהוא בסדר והשני אדיוט, חולה נפש מסוכן עתיר חסכים ותסביכים, בקיצור כל מה שכתבת ועוד. ובדיוק באותו אופן בו אתה מתרעם וכמובן בצדק רב מבחינתך, על זה שצופר מאחוריך כי יש כבר ירוק ברמזור, נסה להבין שהוא גם חושב ובצדק אולי, כי משמעות הצבע הזה היא התחלת נסיעה ולא "יש לך עוד כמה דקות לסידורים אחרונים". והואיל ואני נמצא לעיתים באיטליה ונוהג שם לא מעט, אני תמיד מנסה להבין מאיפה צמח אותו הבדל בין תרבויות הנהיגה הכה שונות, ההופכות בני אדם די דומים במזג, מתמודדים עם עומסי תנועה ותנאי דרך בהחלט מקבילים ואפילו עם אותן מכוניות, לנהגים מצוינים, זריזים ומגיבים באופן נהדר שם ונהגים נרפים, איטיים, חסרי מודעות מוחלטת לסביבה ולנהגים האחרים, כאן ( ולמרות ההכללה שאיני אוהב, התמונה, לפחות זו הממוצעת, היא בהחלט כזו ). ונדמה לי שאחד ההסברים האפשריים הוא מאוד פשוט ונובע מכך שאצל איטלקי ממוצע מלאכת הנהיגה כל זמן שהוא מאחורי ההגה, היא העיקר וכל שאר העיסוקים הם מיותרים, שוליים ונעשים, אם בכלל, רק בשל העדר ברירה אחרת. אצלנו זה פשוט הפוך, הנהיגה היא מלאכה אגבית ונעשית מתוך היסח דעת מוחלט, כשהעיסוק העיקרי הוא שיחה בטלפון, או מעבר מהיר על הניירת, או שיחה חשובה עם השכן או סתם ארוחת בוקר, או הרכבים שונים של כל או חלק מהפעולות שמניתי וגם אחרות כמובן. ואגב, שם צופרים ללא הרף ואף אחד לא תופס צפירה כהכרזת מלחמה כמו כאן, אלא כלי נכון וראוי להתריע על סכנה ושמירה על עירנות וכשמדובר בסביבה שהיא ממילא מאוד רועשת, גם אני לא רואה מה הבעיה.

לצערי הנהג הצופר לא ממתין לנהג האחר כדי להבין מה בכוונתו לעשות. הוא צופר אוטומטית עם האור הכתום... קורה לי שאני עומד מאחורי רכב, נדלק כבר ירוק, עברה מאית שניה והוא עוד לא התחיל לנסוע. עוברת שניה, ופתאום הוא מתחיל ונוסע, אז למה היה צריך לצפור? אני גם מוכן לעמוד עוד קצת ברמזור אם צריך, לא יקרה כלום.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רועי5: בכל הנוגע לכללי נהיגה והתנהגות בכביש, כל אחד מאיתנו משוכנע שהוא בסדר והשני אדיוט, חולה נפש מסוכן עתיר חסכים ותסביכים, בקיצור כל מה שכתבת ועוד. ובדיוק באותו אופן בו אתה מתרעם וכמובן בצדק רב מבחינתך, על זה שצופר מאחוריך כי יש כבר ירוק ברמזור, נסה להבין שהוא גם חושב ובצדק אולי, כי משמעות הצבע הזה היא התחלת נסיעה ולא "יש לך עוד כמה דקות לסידורים אחרונים".

צפירה קטנה שהאור ירוק ברמזור והנהג שלפניך חולם זה מקובל, אבל למה להתחיל לצפור כשהאור עוד לא ירוק? למה למשוך את הצפירה עד הבית?

כשברמזור אור ירוק מהבהב עפ"י חוק צריך לעצור אם יש לך מספיק מרחק. זה שהנהג האדיוט מתחיל להאיץ בכוונה כדי שלא יהיה לו מספיק מרחק זה משהו אחר.

והואיל ואני נמצא לעיתים באיטליה ונוהג שם לא מעט, אני תמיד מנסה להבין מאיפה צמח אותו הבדל בין תרבויות הנהיגה הכה שונות, ההופכות בני אדם די דומים במזג, מתמודדים עם עומסי תנועה ותנאי דרך בהחלט מקבילים ואפילו עם אותן מכוניות, לנהגים מצוינים, זריזים ומגיבים באופן נהדר שם ונהגים נרפים, איטיים, חסרי מודעות מוחלטת לסביבה ולנהגים האחרים, כאן ( ולמרות ההכללה שאיני אוהב, התמונה, לפחות זו הממוצעת, היא בהחלט כזו ). ונדמה לי שאחד ההסברים האפשריים הוא מאוד פשוט ונובע מכך שאצל איטלקי ממוצע מלאכת הנהיגה כל זמן שהוא מאחורי ההגה, היא העיקר וכל שאר העיסוקים הם מיותרים, שוליים ונעשים, אם בכלל, רק בשל העדר ברירה אחרת. אצלנו זה פשוט הפוך, הנהיגה היא מלאכה אגבית ונעשית מתוך היסח דעת מוחלט, כשהעיסוק העיקרי הוא שיחה בטלפון, או מעבר מהיר על הניירת, או שיחה חשובה עם השכן או סתם ארוחת בוקר, או הרכבים שונים של כל או חלק מהפעולות שמניתי וגם אחרות כמובן. ואגב, שם צופרים ללא הרף ואף אחד לא תופס צפירה כהכרזת מלחמה כמו כאן, אלא כלי נכון וראוי להתריע על סכנה ושמירה על עירנות וכשמדובר בסביבה שהיא ממילא מאוד רועשת, גם אני לא רואה מה הבעיה.

אם הסביבה רועשת לא צריך להוסיף על זה. יש צפירות מוצדקות, ולא סתם יש צופר ברכב, שלא תבין אותי לא נכון, אבל למה נוצרה תרבות שעל כל פיפס קטן חייב לצפור? למה אנשים חייבים להיות קולניים כ"כ? ועוד במקרים שאתה מציית לחוק משתמשים בצופר להודיע לך רשמית שאתה דפוק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
כן, אבל מישהו צריך לעשות את זה, לא?

כלומר, בינתיים אף אחד לא מחנך ולא גורם לנהג אחר לא לצפור. צפירה מיועדת להתריע בפני סכנה ולא לכל מטרה אחרת. צפירה מושכת תשומת לב, ולמשוך תשומת לב של נהגים כשאין בה צורך, זה יצירת סיכון מיותר. אולי יתחילו לקנוס כל נהג שצופר ללא הצדקה סוף סוף?

אחלה רעיון.

פורסם

רועי5 - מהש שכתבת על הנהיגה האיטלקית נכון לא רק לאיטליה - אלא לכל אירופה - וככל שמצפינים הסבר יותר בולט. הדבר נכון לא רק לנהיגה אל א להרב מצבים - עמידה בתור בסופרמרקט או בתחנת האוטובוס, מתן זכות קדימה ליוצאים מהאוטובוס ומהרכבת ולא הדחפות לפני שהם מצליחים לצאת, שמירת שקט כללית, שמירת דר ונקיון ועוד לא מעט.

הישראלים חסרי סבלנות וסובלנות, ואני חייב לציין כי מבחינות רבות המצב מחמיר בשנים האחרונות - ובכבישים הדבר בולט מאוד. בדברים אחרים יש דווקא שיפור (למשל - שמירת ניקיון תאתרי בילוי וטבע). נראה כי מדובר בבעיה של חינוך וגם בבעיה של קצב ומתח החיים הכללי בארץ, השונים לגמרי מאלה שבאירופה. תחשוב, למשל, על כך שיום העבודה אצלנו יותר ארוך - מתחיל סביב 08:00 בבוקר ובמקומות עבודה רבים נמשך 10 שעות ויותר. ומקומות בילוי ומסחר - למשל קניונים - פתוחים עד 22:00 ומאוחר יותר. ניסית פעם להשיג לחם בגרמניה אחרי 18:00? לקנות חולצה בהולנד אחרי 17:00? - פרט לכמה חריגים הכל סגור, כולם כבר ספונים בביתם. כמובן - נחים יותר ונינוחים יותר. וזה בלי להזכיר את המתחים הביטחוניים והכלכליים שבולטים אצלנו יותר ומשפיעים על התנהגותנו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
איך הוא יכול להאיץ מאחוריך בזמן שאתה מאט? כמובן בהנחה שאין לו כוונה ספציפית להתנגש בך.. בדרך כלל עוקפים, ומאיצים.

הנתיב הספציפי המדובר הוא לפנייה שמאלה, כך שלא יעקפו אותי שם. מי שמאחורי צריך לפנות גם הוא (ברוב המקרים-היו כמה הפתעות כבר).

לשאלתך, הכביש היה פנוי מלפני, ראות טובה לרחוק, ושנינו הסתכלנו על הרמזור באותה נקודת זמן- אני התחלתי להאיט והוא להאיץ. הרי הוא לא הסתכל על התנועה מלפניו לראות מה קורה בדיוק, או במראות, או משהו.

מזלי שאני בודק במראות יותר מאדם ממוצע. הרבה הרבה הרבה יותר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אני גם מוכן לעמוד עוד קצת ברמזור אם צריך, לא יקרה כלום.

אני משוכנע שהתגובה שלך באה ממקום סובלני ורגוע, ועל כך אני בהחלט מברך.

לצערי היא משקפת את תמצית הבעיה בכבישים - נקודת המבט האינדיבידואליסטית. לך לא מפריע לעמוד קצת? זה נחמד מאוד. אבל אתה שוכח שאם אתה עומד עוד קצת, אחריך יש תור מכוניות שעומד עוד הרבה. שתי מכוניות פחות יחצו את הרמזור - התור לרמזור הבא יהיה ארוך יותר. וכל סבב רמזור הבעיה רק מחריפה.

אז לא, אני ממש לא בעד צפירות עצבים בכתום. אבל בהחלט אתן "פיפ" קצר כשאני רואה שהאור ירוק והנהג לפני עם הראש שמוט או סתם חולם. ואני מברך על כל פעם שעושים את זה לי אם חלילה איבדתי ריכוז (וזה קורה, לכולנו).

זה גם לא אומר שכל יציאה מהרמזור צריכה להיות זינוק סטייל מהיר ועצבני. זה בהחלט אומר שמאיצים בצורה החלטית, ולא זוחלים הלאה כי ממילא יש רמזור עוד 200 מטר.

זה גם אומר שאם אנחנו ברכב ידני, עלינו להיות משולבים להילוך עם רגל לוחצת על הקלאץ' עד הסוף. לא רוצים לעמוד כך כל מהלך הרמזור? לא חובה. אפשר להסתכל על הרמזור של התנועה החוצה וברגע שהוא משתנה לשלב הילוך. אישית אני מעדיף תמיד להיות בהילוך כדי להיות מוכן לכל צרה שהיא.

אגב, מבט לרמזור התנועה החוצה נכון גם לנהגי האוטומטיות. כך ניתן להיות מוכן להתחלפות האור, וגם לדעת מה מצב התנועה החוצה לפני היציאה לצומת, לוודא שאין שום דביל שחוצה באדום.

אם כולנו נתייחס לנהיגה כפעולה עיקרית באותו רגע, אם נזכור שבאופי הנהיגה שלנו אנו משפיעים ישירות על מצב התנועה סביבנו, אולי נתרום להפחתת העומס, העצבים, הזמן בפקק - וגם לבטיחות הכוללת.

ובברכת חג שמח ננוחם.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
הנתיב הספציפי המדובר הוא לפנייה שמאלה, כך שלא יעקפו אותי שם. מי שמאחורי צריך לפנות גם הוא (ברוב המקרים-היו כמה הפתעות כבר).

לשאלתך, הכביש היה פנוי מלפני, ראות טובה לרחוק, ושנינו הסתכלנו על הרמזור באותה נקודת זמן- אני התחלתי להאיט והוא להאיץ. הרי הוא לא הסתכל על התנועה מלפניו לראות מה קורה בדיוק, או במראות, או משהו.

מזלי שאני בודק במראות יותר מאדם ממוצע. הרבה הרבה הרבה יותר.

נשמע כמו מקרה חריג של בן אדם שבוחר במכוון להתעלם דווקא ממה שנמצא מול העיניים שלו.

פורסם
אני משוכנע שהתגובה שלך באה ממקום סובלני ורגוע, ועל כך אני בהחלט מברך.

לצערי היא משקפת את תמצית הבעיה בכבישים - נקודת המבט האינדיבידואליסטית. לך לא מפריע לעמוד קצת? זה נחמד מאוד. אבל אתה שוכח שאם אתה עומד עוד קצת, אחריך יש תור מכוניות שעומד עוד הרבה. שתי מכוניות פחות יחצו את הרמזור - התור לרמזור הבא יהיה ארוך יותר. וכל סבב רמזור הבעיה רק מחריפה.

אז לא, אני ממש לא בעד צפירות עצבים בכתום. אבל בהחלט אתן "פיפ" קצר כשאני רואה שהאור ירוק והנהג לפני עם הראש שמוט או סתם חולם. ואני מברך על כל פעם שעושים את זה לי אם חלילה איבדתי ריכוז (וזה קורה, לכולנו).

זה גם לא אומר שכל יציאה מהרמזור צריכה להיות זינוק סטייל מהיר ועצבני. זה בהחלט אומר שמאיצים בצורה החלטית, ולא זוחלים הלאה כי ממילא יש רמזור עוד 200 מטר.

זה גם אומר שאם אנחנו ברכב ידני, עלינו להיות משולבים להילוך עם רגל לוחצת על הקלאץ' עד הסוף. לא רוצים לעמוד כך כל מהלך הרמזור? לא חובה. אפשר להסתכל על הרמזור של התנועה החוצה וברגע שהוא משתנה לשלב הילוך. אישית אני מעדיף תמיד להיות בהילוך כדי להיות מוכן לכל צרה שהיא.

אגב, מבט לרמזור התנועה החוצה נכון גם לנהגי האוטומטיות. כך ניתן להיות מוכן להתחלפות האור, וגם לדעת מה מצב התנועה החוצה לפני היציאה לצומת, לוודא שאין שום דביל שחוצה באדום.

אם כולנו נתייחס לנהיגה כפעולה עיקרית באותו רגע, אם נזכור שבאופי הנהיגה שלנו אנו משפיעים ישירות על מצב התנועה סביבנו, אולי נתרום להפחתת העומס, העצבים, הזמן בפקק - וגם לבטיחות הכוללת.

ובברכת חג שמח ננוחם.

שתי מכוניות לא יעברו ? לא נשמע לי כל כך חמור, אפילו נשמע בטוח. הרבה פעמים אני רואה מחליקים לתוך הצומת בכתום, ובאדום (הרי זה אחד אחרי השני, בעיתוי לא רחוק) - מה טוב בזה? אני אישית משתדל לא להתשהות מעבר לסביר אבל אני בטח לא אצפור מיד למי שמשתהה מעט כי הוא בדרך כלל שם לב (אל תשכח שמי שמקדמך יש לו יותר מידע על מה שקורה מקדימה, להבדיל ממך, אז הנה לך עוד סיבה לא לדחוק בו), וגם אתה יודע מה ? זכותי וזה שיקול הדעת שלי בתור נהג לבחור מתי נראה לי בטוח לצאת ומי שרוצה להכתיב לי לבריאות, פשוט אחרי כמה פעמים הבנתי ת'עסק והפסקתי להתייחס. אני לא אוהב לצאת על עיוור ומחפש את הבטוח, ולא את ההזדמנות לעבור גם על חשבון תאונה.

• תוכן חדש...