Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הותקן ברכבי היום דיבורית של Parrot MKI9000.

הדיבורית מתממשקת נפלא עם הרדיו המובנה של הרכב (שימוש בקונקטור יעודי).

שומעים בהחלט טוב שיחות והכל, אבל ברגע שמנצלים את יכולות המוזיקה של הדיבורית - ניגון דרך Line in / USB / A2DP איכות הצליל על הפנים...ירודה יותר מרדיו.

כל עוד שומעים מוזיקה דרך הרדיו דיסק עצמו שומעים כמקודם, אבל ברגע שמתממשקים עם הרמקולים של הרכב דרך הדיבורית לצרכי מוזיקה האיכות צונחת.

האם זה ככה?

האם ניתן לעשות משהו כדי לשפר?

בדקתי באינטרנט ולא מצאתי יותר מדי מידע.

כרגע הדיבורית מעודכנת לגרסה האחרונה (1.83) בעברית.

פורסם

הווליום בהגדרות הדיבורית נמצא באמצע הסקאלה, לא גבוה ולא חלש מדי.

לשחק איתו כמובן ניסיתי..זה לא העניין, העוצמה היא לא הבעיה פה, האיכות גרועה, ברדיו שומעים שיפור מטורף, הצליל עמוק יותר, עם תוכן..פה הוא כאילו יבש, שטוח, ללא שום חן.

פורסם

היום דיברתי עם מישהו ואמר לי שאם תהיה לי הגברה וסט קומפוננטים טוב ישמעו טוב,

הוא טוען שאצלו הדיבורית כמו אצלי מאותה סדרה (ההבדלים בדגמים מינוריים) ושאצלו אחרי הגברה וסט קומפוננטים שומעים מעולה.

האם זה באמת מה שיפתור לי את כל הבעיות?

הרי בגלל שלדיבורית אין הגברה ואין שום ציוד לעומת הרדיו דיסק שיש לו את ההגברה המסוימת שלו, ומפה נובע ההבדלים המשמעותיים בסאונד.

בהנחה וזה כן מה שיפתור את הבעיה, אני ממשיך לשאלה הבאה:

מבחינת המגבר, הוא צריך להגביר את הרדיו דיסק, הדיבורית או..את שניהם? למי זה מתחבר?

פורסם

תוודא שלדיבורית יש יכולת a2dp.

אם אין, זו הסיבה. טלפונים מתממשקים לדיבורית בלוטות ע"י תקן חיבור פחות איכותי שצורך פחות נפח נתונים ולכן מהיר מספיק כדי לבצע קישור תוך כדי שיחה. ניתן גם להעביר מוזיקה באותו התקן אך באיכות שיחה בלבד.

העברת מוזיקה בזרימה ובאיכות מתבצעת ע"י תקן a2dp שמעביר את נתוני השיר דיגיטלית בדומה לממשקי spdif אל הנגן.

פורסם

יש, אבל זה לא העניין כי גם דרך USB או כל ממשק אחר שהדיבורית מציעה האיכות זהה...

הבעיה היא שכאילו אין לה את ההגברה הנכונה, ככה לפחות הבנתי. אין לי מושג מה אני יכול לעשות כדי לקבל צליל איכותי יותר...אבל בינתיים חזרתי לכבל המעצבן שמשתרך לי ברכב לכניסת ה AUX של הרכב

פורסם

מספר שאלות

האם התופעה היא רק בחיבור ״דיגיטלי״ היינו USB או bt ? האם גם במצב line in זאת אותה התופעה?

איך הבירבורית מחוברת למערכת עצמה ?

האם יש לה סוג של line out ? בשביל לחתוך סופית את הבעיה הייתי מפרק אותה ומחבר אותה בבית למגבר ביתי ואז עושה השוואות בין המקורות השונים

אבל ממה שאני הצלחתי להבין הבעיה היא לא בדיבורית תקולה אלא בחיבור לקוי למערכת.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

התקינו לי אותה ברדיו צליל באמצעות מתאם מיוחד שמתממשק עם הרדיו.

אין לי אפשרות לבחון זאת ע"י מערכת בבית וכד' (מאחר ובין היתר אין כזו)

הבעיה חוזרת על עצמה בכל שלושת האפיקים - USB,BT או דרך line in

אינני מתמצא במיוחד עם החיבורים שלה כי לא אני התקנתי, כלומר אין לי דרך לאבחן אם החיבור לקוי או לא גם אם אפרק אותה.

ראיתי בפורום המלצות על קאדנס בתלפיות (י-ם), בטלפון טענו שיבדקו ויראו אם ההתקנה תקינה או לא..

אם אתם שואלים מדוע אני כבר פונה למקום אחר, אז הסיבה היא שבטלפון עם רדיו צליל טענו שאני אבוא ויבדקו, אולי המח של הדיבורית פגום והם יתקינו אחד אחר לצורך הבדיקה..אך משום מה כשהגעתי הם ישר קבעו שזה ככה בלי לנסות לתת דין וחשבון, בלי להסתכל אפילו, וכשציטטתי מה אמרו לי בטלפון הם קישקשו שטות על זה שאם הם יחברו מוח דיבורית אחר, תהרס להם כל הדיבורית וכו' וכו'...

המוח, אגב, איננו פגום מאחר ויש לי 2 דיבוריות כאלו (קניתי נוספת לחברה שלי לרכב שלה שעדין לא הגיע) והחלפתי את המח בעצמי והתוצאה היתה זהה...כלומר זה או שהבעיה היא בחיבורים או ש..ככהה זה

פורסם

הפתרון הוא די פשוט - זה גם מופיע בעמודים הראשונים של המדריך למשתמש של הדיבורית.

יש שתי אפשרויות לחבר את הדיבורית:

במידה ולרדיו המקורי ברכב אין כניסת AUX לנגן חיצוני - מחברים רק את הכבל המתאם בין הרדיו לדיבורית (זה מה שחברו לך).

במקרה כזה - המגבר הפנימי בדיבורית הוא שאחראי להגברת המוזיקה והעברה שלך ישירות לרמקולים. במצב הזה למשל - כאשר אתה שומע מוזיקה דרך הדיבורית - הפונקציות של הרדיו כמו BASS, TREBLE לא משפיעות.

מיותר לציין שהמגבר של מוח הדיבורית נועד בעיקר לשיחות טלפון ולכן האיכות הירודה בשמיעת מוזיקה.

במידה ויש לך ברדיו כניסת AUX או כניסת LINE-IN - יש שני חוטים נוספים בצמה של הדיבורית (אדום/שחור ולבן/חום) שמצריכים להתחבר לכניסת ה-AUX של הרדיו. במקרה הזה - ההגברה של המוזיקה תבוצע דרך הרדיו ויש לך שליטה על כל הפונקציות כמו BASS מהרדיו. (אין לזה קשר לשיחות הטלפון - שהם תמיד מבוצעות דרך המוח של הדיבורית).

מה שנשאר לך לעשות - אם יש לך כניסת AUX ברדיו - חבר את הכבלים מהמוח לכניסת ה- AUX.

אם אין לך כניסת AUX - יתכן וכדאי להוסיף - זה אמור לתת את השיפור בצליל.

פורסם

אצלי ברכב יש כניסת AUX.

האם כל שעלי לעשות הוא להסיר את פאנל הרדיו, לפרק מהצמה של הדיבורית את השני חוטים ולחברם ביחד עם הכניסת AUX?

דיברת על כך שבמצב כזה הפונקציות של הרדיו לא משפיעות - כשאני משתמש בדיבורית הרדיו עובר למצב "Phone" ואף אחד מכפתורי ההגדרות אינם נגישים במצב זה..כאילו הוא נעול. האם זה ישתנה או שאין קשר?

אני מתבונן כעת בדיאגרמת התקנה של הצמה של הדיבורית, ועל-פיו יש 2 סטים של חוטים, Line Out1 & Line Out2.

אני מניח שחיבור אחד משני אלו ל AUX זו כוונתך? אני מניח ש..לא משנה מי מהם, נכון?

כביכול, לטענתך, כרגע כשאפתח את הרדיו דיסק אני אמור לראות את ארבעת חוטים אלו ללא שימוש, נכון?

ודבר נוסף, כשאפרק את הרדיו כיצד אזהה את החוטים שמובילים ל AUX כדי לחברם יחד עם החוטים של ה Line out?

פורסם

כרגע תתעלם מהפתרון שהצעתי ואל תנסה אותו - אחרי מעבר יסודי על השרטוטים - לא בטוח שהוא מתאים לרכב שלך.

ברמה העקרונית - דיבוריות טובות משתמשות בחיבור ה- ISO (אותה צמת חוטים המתחברת לרדיו) לצורך המתח ולמיתוג שיחת הטלפון אל הרמקולים של הרכב - השתקת הרדיו והעברת השיחה ישירות לרמקולים.

את העברת המוזיקה יש לבצע אל כניסת ה- AUX ברדיו אם ישנה. ככה אפשר לשלוט על הכל דרך הרדיו.

במקרה של ה-MK9000 יש שני אפשרויות בשרטוט - או חיבור עם הכבלי ISO / כבל מתאם בלבד - כמו שאתה מחובר כיום.

או חיבור באמצעות החוטים של ה- LINE OUT. אבל בשרטוט של הדיבורית שלך בחיבור כזה מוותרים על חיבורי הרמקולים לצורך שיחת טלפון...שזה לא ממש ברור.

אני צריך לבדוק יותר לעומק ואחזור עם תשובה.

פורסם

זה גם בלי המתאם, אז זה אומר שלא תהיה התממשקות מלאה עם הרדיו?

כלומר, כשתכנס שיחה הרדיו עדין יכנס למצב שיחה באופן אוטומטי (השתקת הרדיו) ויחזיר את הרדיו בסיומה?

לגבי זה שאין חיבור לרמקולים - אני יכול לחשוב על דבר אחד בלבד, שאם אני מתממשק ללא המתאם המיוחד ורק מתחבר ל Line in, אז בעצם הסאונד נכנס למערכת ובעצם מנצל את כניסת ה AUX.

אינני יודע אם הסאונד ישתפר, אבל אני חושב שבמצב כזה אצטרך להעביר לכניסת AUX באופן ידני בכניסת שיחה וכד'.

אבל אולי אני טועה כי בשרטוט מראים שיש חיבור גם לחוטים של MUTE.

פורסם

עדכון חם מהשטח..

עצם התובנות שלי הן שאני צריך לחבר את Line out 1/2 ל aux ברדיו וכך הסאונד יוגבר דרך ה HU ולא דרך הדיבורית.

פירקתי היום כדי להבין יותר טוב על מה מדובר. קודם כל, המתקינים המהוללים (שאפילו רצות פה המלצות חמות עליהם) אפילו לא השתמשו במתאם ISO המדובר, אלא סתם גנבו אותי באיזה 100שקל עליו. כל החיווט שם בלי יוצא מן הכלל הוא האורגינל + הכבל שסיפקתי עם הערכה. אבל נעזוב את הרמאות בצד לרגע.

ברדיו שלי יש כניסת Phone פלוס ומינוס וMUTE. מעבר לכך, יש כניסת AUX.

דיאגרמת החוטים שבמדריך של PARROT שגויה לחלוטין, וממשלא כפי שמתואר. לקח לי זמן לפענח אבל הבנתי את זה. החוטים של ה Line out אכן קיימים פשוט לא במקום המצוין, אלא באמצע בין החשמל לאחד גושי החוטים. בגדול יש את החשמל, לצידו ההשתקה, ואז ה Line out, משם יש גוש אחד של 4 סטים של פלוס מינוס של חוטים לארבעת הרמקולים, ואז גוש נוסף כזה שהוא בעצם "E" במדריך למשתמש שלהם, בעמוד 4. כרגע, ההתקנה היא כזו שמאותו "E" נלקח פלוס ומינוס של אחד הרמקולים, במקרה הספציפי הקדמי שמאלי, וחובר לפלוס ומינוס של הרדיו. כל שאר הרמקולים אינם מחוברים לכלום, וכך למעשה קיבלתי דיבורית שמתממשקת נהדר כטלפון, כי היא מחוברת לשם היטב, אך גרוע לכל השאר...

למעשה, כל מה שאני צריך לעשות זה לנתק את הרמקול הקדמי שמאלי מהטלפון (החיווט הנוכחי), ולחבר את ה line out 1 & 2 ל AUX. ככה אקבל סטריאו ואיכות צליל טובה.

אבלללללל.....ישנן כמה בעיות:

כשחיטטתי בכל החוטים לא הצלחתי למצוא את זוג החוטים המדובר (כן, נשמע דבילי, אבל היה שם בלאגן רציני והיה קשה להבין..). רק כשחזרתי לבית, והחלטתי להתבונן בשנית באותה צמת חוטים מהסט השני שלי של הדיבורית הנ"ל, הצלחתי להבין שהחוטים כן קיימים. מה שבילבל אותי היה כמובן דיאגרמות התקנה שגויות וקצת בלאגן בחוטים שם כרגע.

בינתיים, אותם זוג חוטים Line out לבן וחום המתקין גזר כמעט מהבסיס והשחור והאדום, מאחר והתובנות הללו הגיעו אלי אחרי שסגרתי הכל, אינני יודע מה עלה בגורלם. יכול להיות שהם עברו מיחזור לשימוש אחר ויכול להיות ש...טוב, האמת אין לי מושג, אחרי כל הבלאגן הזה מי יודע מה הולך שם.

כנראה שאני צריך לפתוח מחדש, ואני חושש מזה מאוד כי הפלסטיקים ממש לא מתפרקים בקלות.

דבר שני שמדאיג אותי הוא כיצד הדיבורית הולכת להתנהג אם היא תהיה מחוברת דךר ה AUX, האם להשאיר את ה MUTE? הרי שהוא מחובר ל PHONE ולא ל MUTE.

אולי בסוף אחרי כל התובנות אני אנסה לגשת למתקין אחר....נראה.

• תוכן חדש...