Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

האוטו עשה 180 אלף , ב150K היינו אמורים להחליף מסנן דלק, ולא מזמן הופיעה לי בעייה באחד המצתים [כויילים] של הרכב, אחד מהם פשוט מת, החלפתי את הכוייל שמת, והשארתי את השני, לאחר כמה זמן נדלקה נורת הבדוק מנוע בכרב, נסעתי לחשמלאי מוסמך [לא במוסף מזדאה, אך מוסך מורשה-בכאילו] במחשב זה נתן לו תקלה של חיישן חמצן, לאחר שהחלפנו ושמנו לא חיישן מקורי התקלה חזרה ואז התווספה תקלת תבערה = החשמלאי אמר שכנראה שבגלל שהכוייל השני לא מתפקד, יש גם תקלה בחיישן חמצן

לאחר שהחלפנו את הכוייל השני [הפעם שמנו משומש] הופיעה תקלת מנוע והחלטתי לנסוע למוסך מזדאה, שם היה להם מחשב יותר מקצועי והבחור אמר שכנראה הכוייל שלא תפקד גרם להצפת הממיר הקטליטי שממיר את אדי הדלק בחזרה לנוזל, הפילטר שלו נסתם וצריך להחליף אותו [ממיר מקורי כזה לא קיים באזור, ולא בחנות שלהם, גם בהצעת מחיר שנתנו לי על הדף לכל פריט היה מק"ט של מזדאה ורק הממיר לא היה לו=חלק לא מקורי]

השאלה שלי עד כמה התאוריה של הטכנאי ממוסך המזדאה הגיונית והאם לדעתכם אחרי החלפת הממיר האוטו יחזור למצה הרגיל

*יש לציין שאחרי שהחלפתי את הכוייל, ובהזדמנות גם רצועת טיימינג האוטו לא לא רק שהתחיל לנסוע, גם לא מזייף בכלל בטורים ואני לא מרגיש הבדל בנסיעה לאיך שהוא היה כשקנינו אותו [חוץ מהדלק שהוא שורף יותר עכשיו בקצת]

ועוד שאלה,

נראה לכם זה שלא החלפתי את מסנן הדלק בזמן דפק את הכוייל שדפק את הממיר הקטליטי ?

פורסם

היה שתביא את קודי התקלה שנשלפו מהסקנר שחובר במוסך מאזדה (ולא היה מזיק שהיית מביא גם את קודי התקלה הקודמים מהמוסך הראשון).

אחרת, גם כאן כל אחד יאמר משהו אחר וכל מיני ספקולציות ושאר ירקות.

בברכה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
שלום לכולם

האוטו עשה 180 אלף , ב150K היינו אמורים להחליף מסנן דלק, ולא מזמן הופיעה לי בעייה באחד המצתים [כויילים] של הרכב, אחד מהם פשוט מת, החלפתי את הכוייל שמת, והשארתי את השני, לאחר כמה זמן נדלקה נורת הבדוק מנוע בכרב, נסעתי לחשמלאי מוסמך [לא במוסף מזדאה, אך מוסך מורשה-בכאילו] במחשב זה נתן לו תקלה של חיישן חמצן, לאחר שהחלפנו ושמנו לא חיישן מקורי התקלה חזרה ואז התווספה תקלת תבערה = החשמלאי אמר שכנראה שבגלל שהכוייל השני לא מתפקד, יש גם תקלה בחיישן חמצן

לאחר שהחלפנו את הכוייל השני [הפעם שמנו משומש] הופיעה תקלת מנוע והחלטתי לנסוע למוסך מזדאה, שם היה להם מחשב יותר מקצועי והבחור אמר שכנראה הכוייל שלא תפקד גרם להצפת הממיר הקטליטי שממיר את אדי הדלק בחזרה לנוזל, הפילטר שלו נסתם וצריך להחליף אותו [ממיר מקורי כזה לא קיים באזור, ולא בחנות שלהם, גם בהצעת מחיר שנתנו לי על הדף לכל פריט היה מק"ט של מזדאה ורק הממיר לא היה לו=חלק לא מקורי]

השאלה שלי עד כמה התאוריה של הטכנאי ממוסך המזדאה הגיונית והאם לדעתכם אחרי החלפת הממיר האוטו יחזור למצה הרגיל

*יש לציין שאחרי שהחלפתי את הכוייל, ובהזדמנות גם רצועת טיימינג האוטו לא לא רק שהתחיל לנסוע, גם לא מזייף בכלל בטורים ואני לא מרגיש הבדל בנסיעה לאיך שהוא היה כשקנינו אותו [חוץ מהדלק שהוא שורף יותר עכשיו בקצת]

ועוד שאלה,

נראה לכם זה שלא החלפתי את מסנן הדלק בזמן דפק את הכוייל שדפק את הממיר הקטליטי ?

במזדה לנטיס או כמעט בכל רכב בנזין כאשר נשרף סליל הצתה או חוטי הצתה נדפקים או פלאגים דפוקים וממשיכים לנסוע עם התקלה אז הממיר מתחמם ונשרף .

התאוריה של מכונאי מאזדה מאוד נכונה, סליל ההצתה שהתקלקל והמשך נסיעתך עם הרכב מקרטע זה מה שיכול לגרום לממיר הקטליטי להשרף.

פורסם

קודם כל תודה לשניכים על העזרה וחג שמח

לגבי הקודים, למעשה מעולם לא הציגו לי אותם, במוסך הראשון הקוד תורגם לי למילים [וגם במחשב הוא היה רשום במילים כ"תקלת תבערה, והשני זה "תקלת מאזן חמצן"] לא במילים מדוייקות...

השאלה השנייה היא האם הגיוני שממיר קטליטי מקורי יעלה לי 1200 ש"ח, ואם לא האם זה חלק שחשוב שיהיה מקורי [הרי הוא רק מחזיר דלקים למערכת ומונע פליטה מוגזמת של זיהום..] והאם זה מחיר גבוה מדי או סביר גם לממיר לא מקורי [שכמו שאמרתי כנראה שלא נמכר באזור שלנו מהספק של רוב המוסכים באזור?]

פורסם

1. בלי להעליב, הניסוח שלך עילג ואינו מובן. "תקלת תבערה" ו"תקלת מאזן חמצן" אינן מובנות, נסה לקבל מהמוסך את מספר התקלה ואז יהיה קל יותר לעזור.

2. לא סביר שממיר קטליטי מקורי יעלה 1200 ש"ח, נשמע זול מדי. רצוי שהממיר יהיה מקורי אך ממיר תחליפי איכותי יהווה תחליף טוב.

[הרי הוא רק מחזיר דלקים למערכת ומונע פליטה מוגזמת של זיהום..]
זה תפקיד הקיניסטר, תפקיד הממיר קטליטי הוא לשרוף ולנקות את גזי הפליטה ולהקטין את כמות זיהום הנפלט. בקש יעוץ מחבר הפורום בשם "אבי פארטס" בנוגע למחיר ממיר קטליטי מקורי ותחליפי איכותי.
פורסם
קודם כל תודה לשניכים על העזרה וחג שמח

לגבי הקודים, למעשה מעולם לא הציגו לי אותם, במוסך הראשון הקוד תורגם לי למילים [וגם במחשב הוא היה רשום במילים כ"תקלת תבערה, והשני זה "תקלת מאזן חמצן"] לא במילים מדוייקות...

השאלה השנייה היא האם הגיוני שממיר קטליטי מקורי יעלה לי 1200 ש"ח, ואם לא האם זה חלק שחשוב שיהיה מקורי [הרי הוא רק מחזיר דלקים למערכת ומונע פליטה מוגזמת של זיהום..] והאם זה מחיר גבוה מדי או סביר גם לממיר לא מקורי [שכמו שאמרתי כנראה שלא נמכר באזור שלנו מהספק של רוב המוסכים באזור?]

החלק שמחזיר דלק למנוע זה קנקן הקניסטר ולא הממיר הקטליטי. ברגע שקנקן הקניסטר נסתם/מתמלא הדבר היחידי שנותר לעשות זה להחליפו(ולא נראה לי שקיים תחליפי בשוק) אחרת המנוע יוצף בדלק ומנורת התקלות תדלק כל הזמן על תקלות שונות כגון:

1. תקלות של בעירה לא תקינה

2. תקלות של מערכת עשירה מדי

3. חיישן חמצן לא תקין.

כמו כן זה עלול לסיים את חיי הממיר די מהר.

פורסם
החלק שמחזיר דלק למנוע זה קנקן הקניסטר ולא הממיר הקטליטי. ברגע שקנקן הקניסטר נסתם/מתמלא הדבר היחידי שנותר לעשות זה להחליפו(ולא נראה לי שקיים תחליפי בשוק) אחרת המנוע יוצף בדלק ומנורת התקלות תדלק כל הזמן על תקלות שונות כגון:

1. תקלות של בעירה לא תקינה

2. תקלות של מערכת עשירה מדי

3. חיישן חמצן לא תקין.

כמו כן זה עלול לסיים את חיי הממיר די מהר.

זאת אומרת שיכול להיות שעבדו עליו במוסך והממיר הקטלטי בסדר, וכל מה שאני צריך להחליף זה קנקן הקניסטר? יש סיכויי שקנקן הקניסטר יושב בתוך הממיר או חלק ממנו בדגם של האוטו שלי, או שזה חייב להיות חלק נפרד ?

וכמה יכול לעלות קנקן קינסטר מקורי?

מזכיר שוב שמדובר בלאנטיס 2003?

והאם יש עוד דרך שניתן לדעת אם רק הקנקן הלך לעולמו או שיש צורך להחליף את כל הממיר?

פורסם

חוזר על השאלות :

זאת אומרת שיכול להיות שעבדו עליו במוסך והממיר הקטלטי בסדר, וכל מה שאני צריך להחליף יש סיכויי שקנקן הקניסטר יושב בתוך הממיר או חלק ממנו בדגם של האוטו שלי, או שזה חייב להיות חלק נפרד ?

והאם יש עוד דרך שניתן לדעת אם רק הקנקן הלך לעולמו או שיש צורך להחליף את כל הממיר?

פורסם

מקפיץ, [עדיין ללא מענה]

זאת אומרת שיכול להיות שעבדו עליו במוסך והממיר הקטלטי בסדר, וכל מה שאני צריך להחליף זה קנקן הקניסטר? יש סיכויי שקנקן הקניסטר יושב בתוך הממיר או חלק ממנו בדגם של האוטו שלי, או שזה חייב להיות חלק נפרד ?

תודה

פורסם

יש דרך, והיא ניתוק צינור הואקום שבא מהקנקן אל סעפת היניקה. צריך לשים פקק בסעפת היניקה. מאפסים תקלות אחרי כן עושים סיבוב עם הרכב ובודקים קריאות חיישני למבדה ובדיקת 4 גזים. אם יש שינוי רציני לטובה אז הקנקן דפוק אם לא ממשיכים לבדוק.

פורסם

קראתי את השרשור ואני ממש לא מבין לאן אתה חותר.

א, אתה גורר תקלה ברכב שלך.

ב, אתה ניגש למוסך שלא פותר את הבעיה.

ג, אתה עובר למוסך מורשה.

ד, אפילו שתיקנו לך את הרכב עדיין יש לך ספקות.

ה, לדעתי לא הבנת בכלל מה הסבירו לך ועשית לעצמך סלט בראש ובילבלת את חברי הפורום.

שורה תחתונה הרכב נסע עם תקלה בסליל ההצתה שגרם לקרטועי מנוע בזמן זה נזרקו אדי דלק לממיר הקטליטי אשר יצרו תבערה בממיר, תפקיד הממיר (וזה מה שהסבירו לך) הוא לקחת את הגזים הרעילים שנפלטים מהמנוע וליצור תרכובות כימיות אשר לא מזהמות את הסביבה, מה שגרמה התקלה שבמקום גזים (עשן) הגיע דלק לממיר.

עכשיו, חיישן החמצן תפקידו "להעביר" נתונים למחשב ניהול המנוע אודות ריכוז החמצן בפליטה במידה ויגיע אליו דלק במקום עשן הוא לא ייתן קריאה תקינה וזה ידליק את נורת "בדוק המנוע"

אני חושב שקיבלת הצעת מחיר על הממיר שזה מניסיון עבר של אותו מאבחן שבדק את הרכב, ואני אומר לך שבוודאות המהלך של המשחקים שלך עם הסלילים קיצר את אורך החיים של הממיר באחוזים ניכרים.

יתכן גם שמניסיון אותו מאבחן נתן לך בהצעה את הממיר על מנת שלא תבוא לאחר מספר שבועות עם מנורת מנוע דולקת על הממיר הלא תקין ותאמר לו כי הוא זה שגרם לתקלה מעצם התיקון ברכב (גם תופעה מוכרת של אנשים שלא מבינים) ותדרוש תיקון על חשבון המוסך.

פורסם
קראתי את השרשור ואני ממש לא מבין לאן אתה חותר.

א, אתה גורר תקלה ברכב שלך.

ב, אתה ניגש למוסך שלא פותר את הבעיה.

ג, אתה עובר למוסך מורשה.

ד, אפילו שתיקנו לך את הרכב עדיין יש לך ספקות.

ה, לדעתי לא הבנת בכלל מה הסבירו לך ועשית לעצמך סלט בראש ובילבלת את חברי הפורום.

שורה תחתונה הרכב נסע עם תקלה בסליל ההצתה שגרם לקרטועי מנוע בזמן זה נזרקו אדי דלק לממיר הקטליטי אשר יצרו תבערה בממיר, תפקיד הממיר (וזה מה שהסבירו לך) הוא לקחת את הגזים הרעילים שנפלטים מהמנוע וליצור תרכובות כימיות אשר לא מזהמות את הסביבה, מה שגרמה התקלה שבמקום גזים (עשן) הגיע דלק לממיר.

עכשיו, חיישן החמצן תפקידו "להעביר" נתונים למחשב ניהול המנוע אודות ריכוז החמצן בפליטה במידה ויגיע אליו דלק במקום עשן הוא לא ייתן קריאה תקינה וזה ידליק את נורת "בדוק המנוע"

אני חושב שקיבלת הצעת מחיר על הממיר שזה מניסיון עבר של אותו מאבחן שבדק את הרכב, ואני אומר לך שבוודאות המהלך של המשחקים שלך עם הסלילים קיצר את אורך החיים של הממיר באחוזים ניכרים.

יתכן גם שמניסיון אותו מאבחן נתן לך בהצעה את הממיר על מנת שלא תבוא לאחר מספר שבועות עם מנורת מנוע דולקת על הממיר הלא תקין ותאמר לו כי הוא זה שגרם לתקלה מעצם התיקון ברכב (גם תופעה מוכרת של אנשים שלא מבינים) ותדרוש תיקון על חשבון המוסך.

קודם כל תודה, הסבר ברור ומקצועי של אופצייה אחת

לגבי התקלה, אני יחזור בקצרה על רצף הארועים

אוטו: לאנטיס 03, הכויילים יושבים ממש על הפלאגים, יש 2 כויילים - אחד מהם מת, כתוצאה כמו שאמרת נסעתי וכנראה גם הצפתי את הממיר הקטליטי בדלק, נסעתי לחשמלאי מורשה, ובקריאת התקלה הוא ראה שהכוייל לא טוב והחליף אותו, הרעידות שהיו לאוטו פסקו הזייופים נעלמו לגמרי

לאחר נסיעה של כמה ימים הנורה נדלקה שוב, חזרתי למוסך והוא אמר שכנראה חיישן החמצן נהרס הפעם, החלפתי את החיישן והתקלה חזרה על עצמה שוב, הוא הזמין חיישן חדש, ולבסוף היום קנה מכספו חיישן מקורי והחזיר אותו למקום.

הבעייה שהתקלה לא הייתה בחיישן, אז נסעתי למוסך מורשה של היבואן, המכונאי \ חשמלאי שעשה את בדיקת המנוע שהייתה מקצועית בהרבה מזאת שנעשה במוסך הקודם, לפי הבדיקה הוא הסיק את המסקנה שלך

אבל, לפי מה שקראתי לגבי בדיקה של ממירים קטלטים, לרוב אמורים להרגיש הבדל משמעותי בביצועי המנוע מאחר וכל הפיח חוזר בחזרה למנוע ברגע שהממיר סתום

אני לא מרגיש הבדל, אולי רק בצריכת הדלק [שזה לא אמור להיות קשור אחד לשני באופן ישיר לא ?]

היום גם עשיתי טיפול לאוטו ונתתי למכונאי לנסוע בו [שהאינטרס שלו זה להחליף לי את הממיר ולהרוויח] הוא אמר שהוא לא מרגיש שום בעייה בביצועי מנוע

לכן לשאלותי:

1) איך אפשר לבדוק [בלאנטיס 03'] אם הממיר באמת סתום או שהתקלה נמצאת בחלק אחר ? ואיזה מוסכים באזסור נהריה-קריות מתעסקים בזה [חוץ ממוסכים מורשים, שהם יקרים מדי בשבילי]

2) ואיך קנקן הקניסטר יכל להסתם בגלל התקלה הזאת ? הוא בכלל אמור לשבת בתוך תא הדלק לא ? איך הכוייל יכל להשפיע עליו, או שאולי הוא התקלקל מעצמו [קנקן הקניסטר זאת השארה אגב שהועלתה רק פה ולא באף מוסך אחר לכן אני שואל...]?

3) איזה השפעות שליליות, חוץ מבעיות בביצועי המנוע, יכול הממיר לתת על האוטו?

תודה לכולם על הסבלנות ועל חוות הדעת, אני בצבא אוטו של אמא היא לא מתקנת אותו, ולכן אני לחוץ מאוד על תיקון לא נכון ומיותר של חלקים תקינים רק בשל חוסר מקצועיות המוסך

• תוכן חדש...