Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אדי, לקרוסים של HAT יש 3 נקודות חיבור שונות לטוויטר

3+

0

3- DB :)

אמרתי לו כבר, אבל הפולני הזה עקשן כמו פרד! :|

בהצלחה אדי, תעדכן ברגע שתוכל.

נ"ב: אי אפשר פשוט לקחת את הקרוס של HAT ולהוסיף את הLפד אחריו רק על הטוויטרים?

אבל כמובן בלי הסלילים והקבלים, רק נגדים.

רק בשביל ההנחתה.

או שזה לא עובד ככה?

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כל הכבוד זה מה שצריך ולפי דעתי בכלל לא צריך טוויטרים רק מידים טובים וזהוא

תמשיך ככה ותעדכן

ואני לא מבין למה אנשים מדברים על המגבר בכלל אם הוא ירצה לתקן הוא יתקן ואם לא אז לא

מה צריך את כל התגובות האלה כשאר המגבר הוא לא הנושא פה בכלל:?

8)
פורסם

אני בהחלט יכול לקנות קרוס פסיבי של HAT אבל אני יודע שאני עדיין אאלץ להנחית את הטוויטרים - 99 מהקרוסים הפסיביים ששמעתי עד היום השאירו אותי לא מרוצה מכמות ההספק שפשוט עברה דרכם ישירות לטוויטרים.

אתה מוזמן לשמוע אצלי :) (מהר, אני מפרק את המערכת בקרוב) אני על 0DB כמובן בקרוס'ים של קלארוס

פורסם

אדי, כל הכבוד על לקיחת היוזמה והניסיון לעזור לכאלה שאין להם ידע כמו שלך.. כל הכבוד שוב!

עדיין, הייתי מתקן את המגבר אך משתמש רק בשני ערוצים בדיוק כפי שתכננת.

פורסם

תומר, ויני (שלומי אם זכרוני אינו מטעה אותי)

אני יודע איך קלארוס נשמעים על הסט הפסיבי שלהם - עדיין הטוויטר בהיר מידי לטעמי ואני חייב טיפה להנחית אותו.

אין שום בעיה לקחת את הקרוס הפסיבי ולהוסיף לו LPAD - למען האמת זו מטרת השרשור!!!

מה שאני עושה זה לבנות קרוס פסיבי בעצמי + להוסיף לו LPAD שזה יוצא זול יותר מלקנות קרוס פסיבי מקורי של יצרן (אם יודעים מה נקודות החיתוך והסלופים הרצויים) ואני ממש לא אתפלא אם לא תהיה נפילה באיכות.

אני אמנם משתמש בנגדי חול שידועים בכך שיש להם השראות אבל בתחום האודיו ובהספקים ובתדרים שהם הולכים לעמוד בהם זה מאוד מאוד זניח (כבר בדקתי עם מוהנדס פאפא שבכלל המליץ על נגדים קרמיים עם ליבת אוויר רק עם בא לי ללכת על אובר קיל חסר פרופורציות).

בדקתי באמת גם כמה יעלו לי נגדים קרמיים אבל בשביל התנסות ראשונית זה נראה לי קצת יקר והחלטתי להתפנק בקבלים קצת יותר עמידים מהBENNICים שבדרך כלל אני זוכה לראות בקרוסים פסיביים זולים ומאנדורף - פחות מ20 דולר לקבל שזה עוד זיל הזול - אפשר לשכוח מזה...

רציתי היום לקנות כמה גשרי ברגים אבל איזו בעסה החנות לחומרי בניין בראש העין היתה סגורה - שוב נדפקתי בענבים :-P (הישראלים)...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

LPAD זאת תוספת חיצונית שנבנת חיצונית על מנת להקטין זרימת כוח לדרייבר (הורדת DB).

בתיכנון קרוס חדש , הנחתה רצויה נכנסת בתוך הקרוס. +6DB או -6DB זה חלק הקרוס. אם אתה מתכנן קרוס את תבנה אותו ישירות אם -24DB אם אפשרות +-6DB....

למה לבצע עבודה ערבית אם תוספות חיצוניות לקרוס שעוד לא בניתה???? :shock:

בקיצור, קיבינימט אקטיבי, פסיבי DIY חוזר לאופנה!!!!!!!!!!!!!!!!!

רוצה פלטה פרספקס לחלון?

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

אני רוצה סלופ 6 בין האלמנטים כי הם נשמעים ככה טוב מאוד - אני ממש לא מחפש כרגע לבנות סלופ מטורף מדרגה רביעית שלמען האמת - נוטה לסרס מאוד את החיבור בין האלמנטים.

זה סלופ טוב לסאב וופר או לוופרים ולפעולה בינם לבין עצמם, בין החלקים של הסט הקדמי אני שם לב שאלמנטים של HAT נשמעים לי טוב יותר בסלופ 6 או 18 כאשר באחד מהם הפאזות הפוכות.

המטרה של הקרוס להיות זול אך אם זאת אפקטיבי - הLPAD נבנה מראש היות ואני מכיר את עצמי ואני יודע שהסיכוי שאני אאלץ להנחית את הטוויטרים הוא גדול.

ובאמת אולי סוף סוף זה גם נהיה קצת יותר ברור שבעצם אני רוצה לצאת כאן להרפתקה וניצלתי את ההזדמנות שיש לי תקלה, דווקא לא לתקן אותה וכן לנסות ללכת על פתרון אחר שאני כבר מזמן רוצה להתנסות בו.

וזה רכב שני... שבקושי נוסע - אז יש לי זמן... יש לי סבלנות, אפשר לפרק ולהרכיב ולעשות שינוי ולהחזיר. לא בוער.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אלי

הפכנו לפורום של עניניי טעם הרבה מעבר לפורום של אוהבי אודיו בשנים האחרונות - זה טוב מאוד מהרבה בחינות אבל גם גרוע מבחינות אחרות.

תקרא את מה שאני כותב - מה שאני רואה כאן זה הרבה חברי פורום שהטענה הראשית שלהם היא - אני לא מרוצה מהסאונד, צורם.

וברוב המקרים האלה ה"צורם" זה בכלל העובדה שהטוויטר לא מאוזן.

במקביל לפרוייקט ה- IPAD החלפתי גם על הדרך את ה- HU ל- CLARION HX-D2 - מכשיר שאני מניח שיסכימו איתי הרוב המכריע כי הוא איכותי למדי. היות והמכשיר מאפשר זאת, עברתי להגברה אקטיבית של הסט 2 WAY שלי מדגם SUPERMO (מורל).

מה אגיד לך... בהשוואה לאלפיין המסכן שהיה לי קודם (מכשיר דרגת כניסה, דרדה'לה לגמרי, לא זוכר את הדגם) ובתצורה פסיבית - שמעו *הרבה* פחות טוב בהתחלה. כלומר, האקטיבי נשמע קקי.

ישבתי, כיוונתי, נעזרתי ב, קראתי, חפרתי ולא משנה מה עושים, זה עדין נשמע פחות טוב. יותר דיגיטלי, פחות מוסיקה. יותר מכונה.

שורה תחתונה, ביום ראשון הקרוב אני חוזר ליוסי שישים לי *דחוף* חזרה את הקרוסים המפלצתיים של הסט שלי (שמעולם לא צרח או עשה לי בעיות כלשהו). לא יודע למה רציתי אקטיבי מלכתחילה. בנקודה זו בזמן, זה נראה היה כמו טעות מטופשת.

ליל מנוחה!

פורסם

והנה זה מתחיל...

:-D

פסיבי זה האקטיבי החדש :roflmao:

Pioneer TS-X150

פורסם

לפעמים בשביל להתקדם צריך ללכת אחורה

:-P

Pioneer TS-X150

פורסם
מוזר כשאני התחלתי לדבר על פאסיבי לפני שנתיים כמעט וקטשו אותי..

שמח שיש התקדמות בפורום.

סליחה אדוני, אין שום התקדמות ושום בטיח. אני בכלל אורח מפורום אחר! פורומים שבהם לא יודעים בכלל מה זה אקטיבי. אין דברים כאלה (כמעט), ואין בהם צורך.

למשל, hifimusic.co.il או dtown.co.il

בע"ה הקרוסים של מורל יעשו את העבודה, בניגוד לפרוססור של הקלריון. טפו טפו אינשאללה.

פורסם

זה לא עניין של פסיבי\אקטיבי

זה עניין של אנלוגי VS דיגיטלי.

בקרוס פסיבי איכותי כמו של המורל סופרימו מושקעות שעות של מחשבה

והוא מייוצר מהרכיבים הטובים ביותר ,זה לא מפליא שהסט נישמע טוב יותר פסיבי.

פורסם

מטנוש

אל תשכח גם שהפורומים שאתה מדבר עליהם הם פורומים מתחום האודיו הביתי

אחת הבעיות הכי גדולות בתחום הרכב היא הבעיה שבעצם בתוך בית לא קיימת - המרחק של הרמקולים מהראש

זה האויב מספר אחת של הסאונד בעצם כשאתה מדבר על מערכות לרכב.

תחשוב שאתה יושב בבית שלך 90 ס"מ מרמקול שמאל ובין מטר ועשרים עד מטר וחצי מרמקול ימין... ואתה מושיב אותם על הגברה בריאה... ואתה קרוב לטוויטרים והם מקבלים את אותו ערוץ ההגברה שעליו יושבים המידבאסים...

תוסיף לזה שבתוך בית יש לך את האפשרות אם אתה רוצה להתקין את הקרוסים הפסיביים מחוץ לרמקולים ולעבוד עליהם בנוחות שלך מתי וכמה ואיך שאתה רק רוצה - בתוך רכב אתה כל הזמן צריך לשבור את הגב...

תחשוב על זה שבבית כל האלמנטים יושבים בתוך קופסא מאוד קרובים אחד לשני - הבחירה של נקודות החיתוך פחות אקוטית כי הסאונד תמיד מגיע מאותו המקום ואתה גם במרחק שמאפשר לו "להבשיל" נכון

בתוך רכב ברוב המקרים המידבאסים בגובה הרגליים בצדדים של הגוף בעוד הטוויטרים מעל הדשבורד בכלל וכאן לבחירת נקודות החיתוך והסלופים יש חשיבות מכרעת - תוסיף לזה את המרחק מהראש ואתה מבין מה גודל הסלט שאתה צריך להפוך בחזרה לירקות...

ברכב המעבר לאקטיבי הוא הרבה יותר קל מבחינת התעסקות במערכת עצמה ולכן אנחנו עושים את זה.

אבל כשאני מביט לאורך השנים ואני רואה שהתלונה העיקרית היא בעצם שהטוויטר בסטים פסיביים פשוטים מנגן חזק מידי - אפשר לפתור את זה בצורה פשוטה, לא צריך להשתגע...

Pioneer TS-X150

פורסם
סליחה אדוני, אין שום התקדמות ושום בטיח. אני בכלל אורח מפורום אחר! פורומים שבהם לא יודעים בכלל מה זה אקטיבי. אין דברים כאלה (כמעט), ואין בהם צורך.

למשל, hifimusic.co.il או dtown.co.il

בע"ה הקרוסים של מורל יעשו את העבודה, בניגוד לפרוססור של הקלריון. טפו טפו אינשאללה.

תסלח לי אתה, הייתי רוצה להבין מה לא אהבת במה שרשמתי?

מה קשור אינשאללה? אתה צריך אותו כדיי להיות בטוח שמה שאתה מאמין בו יעבוד?

אל תשווה בין רכב לבית, אם זאת אני מסכים שתחום הרכב קצת חוגג במקום ללמוד דברים שבבית כבר הבינו מזמן.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

• תוכן חדש...