Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל טוב ויפה, אדי המרחק מכל אלמנט לראש שלך שונה אפילו שהם עומדים בטור ישר לכן תצטרך לשחק פה עם הפאזות באופן פאסיבי.

ושאלה אחת יש לי. שינוי פאזה ב 180 כמה זה בMS?

והאם ניתן לשנות פאזות בטווח תדרים מסויים כדי לצמצם את השפעת הפילטר באופן פסיבי?

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יבגני - במערכת הנוכחית ברכב החדש - כל הסט הקדמי מושהה 40 ס"מ לצד שמאל ו10 ס"מ לצד ימין - והמירכוז פרפקטי...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אין דבר קל יותר מלתקן את המגבר או פשוט להחליף אותו אבל השיקולים שלי במקרה הזה הם קצת שונים.

השיקולים שלי הם לצמצם ברכב הזה את מספר הרכיבים ואת המקום שהם תופסים ואם זאת עדיין לקבל תוצאה מעולה - המחשבה שבעתיד, על מגבר אחד בודד אני אוכל להרים ברכב הזה עד שבעה רמקולים (מערכת 4WAY ) ועדיין לקבל תוצאה מעולה, נותנת לי את הדחף לעשות את זה.

מה גם תחשוב על כמה אנשים פה שנכנסים לפורום עם סט שני חלקים פסיבי ואומרים שהם לא מרוצים מהסאונד - אנחנו ישר דוחפים להגברה אקטיבית. עוד מגבר, עוד חיווט, פחות מקום, עוד הוצאות

למה?

מה אם הרגעה של הטוויטר שלהם או הוספת גבול עליון למידבאס (יש סטים פסיביים שבהם המידבאס בכלל לא נחתך) ושיפור של הרכיבים בעלות מינימלית יוציאו אותם מרוצים עד הגג?

90 אחוז מהתלונות שאתה שומע מחברי פורום חדשים עם סט פסיבי שני חלקים הן - "איי, הטוויטר צורם" - מה אם ממש לא צריך לעבור להגברה אקטיבית בכדי לפתור את אחת הבעיות הכי נפוצות בפורום אודיו?

4 נגדים שאתה יכול לקנות בפחות מ30 שקלים - לא חבל?

תחשוב על זה...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מבחינת נושא החיווט אני ממש לא מסכים. עיקר החיווט הינו בתא המטען, בין הפרוססור למגברים. פחות מקום? מגבר 6 ערוצים כמו הזד (למי שאוהב את התוצאה הסופית איתו) לא רק שלא תופס לך יותר מקום הוא אפילו קטן יותר מ2 מגברים או מגבר 4 ערוצים לא תמיד יותר גדול מ2 ערוצים ככה שגם בעיה של חוסר מקום אין.

למי שלא יודע מה לעשות מבחינה טכנית ולא מעונין בכאב הראש הכרוך בתכנון ובביצוע טובים של המעגל אין דבר גרוע מכך מה עוד שהתוצאה הסופית מוטלת בספק.

אולי הפתרון לקנות סט עם קרוס אובר טוב וג'אמפרים שיכולים להנחית כל אלמנט בנפרד???? לא יותר זול? עדיף? חוסך זמן כסף ועצבים או אפילו ידע שאין למרבית חברי הפורום???

תחשוב על זה........

אלי

נ.ב עם אין קל מלתקן את המגבר במסגרת האחריות למה אתה לא עושה את זה?

פורסם

אלי, תאמין לי, אין כמו מערכת מקורית...

ומה בדיוק הבעיה בזה שיבואן יתקן את המגבר באחריות???

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

אלי

הפכנו לפורום של עניניי טעם הרבה מעבר לפורום של אוהבי אודיו בשנים האחרונות - זה טוב מאוד מהרבה בחינות אבל גם גרוע מבחינות אחרות.

תקרא את מה שאני כותב - מה שאני רואה כאן זה הרבה חברי פורום שהטענה הראשית שלהם היא - אני לא מרוצה מהסאונד, צורם.

וברוב המקרים האלה ה"צורם" זה בכלל העובדה שהטוויטר לא מאוזן.

אין דבר זול יותר מפשוט לאזן את הטוויטר - אם אתה מוציא בזה בן אדם מאושר - עשית את העבודה שלך.

------- כסף, כסף ועוד כסף -- זה תחביב יקר --- לא כל אחד יכול להרשות את זה לעצמו וגם אני די בטוח שיש הרבה אנשים שהיו מעדיפים פשוט להרגיע את הטוויטר מאשר להוסיף עוד ערוץ הגברה ולשדרג HU ועוד ועוד...

למה אני לא מתקן את המגבר?

המממ בוא נחשוב בהגיון -

1. מגבר שלא מיוצר יותר - רוב הסיכויים שלתקן אותו יהיה לשלוח אותו ליצרן.

2. אם שני ערוצים יספיקו לי ואני אגיע לתוצאה טובה - מה אני צריך לתקן אותו בכלל?

השיקולים שלי לא לתקן אותו הם לא נושא השרשיר והם עוד יותר עמוקים מסיבות נוספות כמו שאני רוצה לסחוב עם הרכב שהוא מותקן בו עוד תקופה קצרה ואחרי זה לעבור לרכב אחר, מערכת חדשה, רכיבים אחרים - אז כרגע תיקון המגבר לא על הפרק.

יש לי מגבר חליפי (אמנם שני ערוצים אבל לפי התכנית שלי יספיק לי גם ככה) ואח"כ אני אשתמש בו בכדי להוציא את הסאן דאון ולהחזיר אותו לכשירות מלאה אבל אחרי שזה יקרה אני כנראה גם אמכור אותו כי התכניות שלי למערכת דורשות משהו אחר והמגבר הזה לא יתאים שם גם ככה.

בקיצור - אלו השיקולים שלי, זה לא נושא השרשיר.

Pioneer TS-X150

פורסם

למה אני לא מתקן את המגבר?

המממ בוא נחשוב בהגיון -

1. מגבר שלא מיוצר יותר - רוב הסיכויים שלתקן אותו יהיה לשלוח אותו ליצרן.

2. אם שני ערוצים יספיקו לי ואני אגיע לתוצאה טובה - מה אני צריך לתקן אותו בכלל?

אדי, פולני שכמוך, מי שולח מגברים לתיקון בחו"ל אם יש להם יבוא סדיר??? הרי אחד התנאים ליבוא של ציוד אלקטרוני כזה שחובה ליבואן לספק שירותי תיקון\מעבדה בארץ....

מה בדיוק הבעיה??? אז כמה ימים לא היה לך מגבר. BIG DEAL. לפעמים מזה בא לי BITCH SLAP YOU

http://www.youtube.com/watch?v=3BRw_ihZRJI&feature=player_detailpage#t=29s דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

מצטער אדי אבל גם עם המגבר איננו מיוצר עוד, אחריות חייבת להיות מכובדת, אין מוצר או יבואן שלא מכבדים אחריות גם עם לא מייצרים עוד את המוצר והוא נמצא עדיין באחריות.

תנחש לבד מה היה קורה עם היית קונה רכב והדגם היה מפסיק להיות מיוצר והרכב עדיין באחריות??????????????

או הדבר בטלויזיות, מערכות לבית ובעצם כל מוצר. תבדוק באגודה להגנת הצרכן. אין מצב כזה ועם יש וככה מתנערים אז אני פשוט בהלם מוחלט. פנה לאליקו אני בטוח שהוא יכבד את האחריות ויתקן לך את המגבר לפי האחריות, כנראה שלא הבנת נכון.

לעיניינינו, עם הטויטר צורם אז הבחירה של הסט מלכתחילה לא היתה טובה ולא התאימה לדרישות של הקונה. שום הנחתה משמעותית לא תפתור את הבעיה, מה שכן היא תעשה זה לסרס את אופי הסאונד. שמעתי לא מעט מערכות עם טויטרים חדים כמו סדרת ה-TN של פוקל שסורסו ללא הכר כדי שלא יצרמו. נכון, בסופו של דבר הם לא צרמו אבל גם להקשיב להם אי אפשר היה.

במקרה כזה שכיוונים רגילים, הנחתה מהקרוס, אקולציה ולו בסיסית, כיוונים וזויות לא עזרו, הפיתרון הכי טוב, זול יחסית ומהיר זה להחליף את כל הסט במקרה הגרוע או לפחות את הטויטר. תאמין לי שזה ישיג תוצאה הרבה יותר טובה מהדרך דלעיל.

זה רק מחזק את מה שתמיד אומרים בפורום; תקשיב לסט לפני שאתה קונה אותה.

אלי

פורסם

חברים

אני לא רוצה לתקן כרגע את המגבר הזה, נ-ק-ו-ד-ה

בין אם הוא באחריות או לא זו לא הנקודה כאן - זה ביני לבין מי שרכשתי ממנו את המגבר ותנו לי לאמר לכם יש לי גב מלא לגבי המגבר הזה - זו לא הנקודה, אני לא רוצה לתקן אותו, לא כרגע.

אני רוצה למצוא פתרון עקיף לבעיה

אני כבר הסברתי את השיקולים שלי ומה התצורה הסופית של המערכת שאליה אני רוצה להגיע.

רכב אחד - כל השגעונות שלי נכנסים בו - הרכב עולה עם חלונות XP, יציאה אופטית, פרוססור נהדר, מגבר מהפכני על סט רמקולים חסר פשרות וסאב סופר טונאלי על מונובלוק עם יתרון הספק על הסאב.

רכב שני - אני רוצה מ-י-נ-י-מ-ל-י-ז-ם

פחות ערוצי הגברה, פחות מקום בתא המטען, פחות התעסקות עם כוונים אקטיביים - מקסימום תוצאה במינימום אפשרי של השקעה כספית.

אני לא מתייחס כרגע לזה שאני יכול לתקן את המגבר כחסכון - אני מנסה להגיע לתוצאה מירבית תוך כדי שימוש בכמה שפחות ערוצי הגברה.

זו מטרת השרשיר - בבקשה תכבדו את זה.

אלי - אתה מפספס את הפואנטה

הגברה אקטיבית באה לפתור בעיה עתיקת יומין בסטים שמורכבים מקומפוננטות - הגברה אקטיבית עושה בדיוק את מה שאתה אומר, היא מפרה את פיזור ההספק בין האלמנטים היות והיא שוברת את התלות בקרוס.

מה שאתה מדבר על הסירוס הזה נובע מכך שהנחיתו את הטוויטר בסט ע"י שימוש לא נכון בנגד או באקולייזר - או שממש סירסו את כל הספקטרום שצורם בטוויטר

או ששמו נגד ששינה בכלל את נקודת החיתוך.

ההנחתה שאני בונה - לא משנה את נקודת החיתוך של הטוויטר.

ההנחתה שאני בונה עושה את אותה הפעולה שאתה עושה בהגברה אקטיבית - רק בדרך ההפוכה... זה אותו הדבר בעצם רק הרבה הרבה יותר זול...

Pioneer TS-X150

פורסם

אלי

אתה יודע שאני ואליקו חברים טובים - אל תדאג למגבר - זה לא העניין כאן באמת שלא.

אתה יכול לשאול את אליקו ולהווכח בעצמך שהוא בעצמו הציע לי את התיקון שלו ואני אמרתי לו באופן אישי תודה רבה אבל לא, אני לא מעוניין בזה כרגע.

נכון - ראש בקיר - זה תמיד הייתי אני - אני מציב מטרה והולך עליה גם אם זה יוציא ממני דם.

------------------------

תראה, זרקתי פצצה לא קטנה לאוויר של הפורום

העניין הוא שמועד הפיצוץ עדיין רחוק כי אני עוד צריך לבנות את הקרוסים עצמם, להוסיף עוד כמה נגדים שחסרים לי - לבחור את ההנחתה ורק אז לדווח אם זה באמת נתן תוצאה טובה.

--------- לאיזו תוצאה אני מצפה?

שהסט הקדמי, האימג'ן - ישאר נעים לאוזן ומפורט היטב כמעט כפי שהיא מקודם רק על מגבר 2 עורצים ולא על מגבר 4 ערוצים ועל חיתוך פסיבי עם הנחתה לטוויטרים.

- החיתוך הפסיבי יהיה רק בין המידבאס לטוויטר כאשר החיתוך של הסאב, הגבול התחתון של הסט והגבול העליון של הסט - ישאר חיתוך אקטיבי לכל דבר ודבר מהHU

אני רוצה לקחת את הטוב מכל העולמות ולשלב אותם יחדיו למערכת אחת זולה ומינימליסטית.

אם זה מצליח - אני יכול לחסוך כאן הרבה מאוד כסף להרבה מאוד אנשים.

הסיכוי שנתחיל לראות יותר מערכות כלאיים כמו 2.5WAY או אפילו 4WAY על מגברי מפלצת יהיה יותר גדול ויש לזה מקום מוצדק מאוד בהתחשב בזה שכל רכב שני היום שאתה רואה על הכביש הינו קופסאת סרדינים שקוראים לה ניצוץ (ספארק) או סופר מיני כזו או אחרת.

-------- בוא נחכה ונראה איך הסיפור הזה נגמר - מה שבטוח - זה יהיה מעניין.

Pioneer TS-X150

פורסם

שלום

אדי כל מה שאתה מנסה לעשות כאן הולך בניגוד מוחלט אם נורמות הסאונד וגם נגד כמה חוקים פיסיקלים וגם נגד דעות הקהל.

אבל בכ"ז זאת החלטה שלך ואני לא נכנס לסיבות.

אני מאמין שכן אפשר להגיע לתוצאה טובה עם קרוסים פסיביים, רק צריך לא מעט זמן למציאת נקודת חיתוך לרכיבים. בנוסף תהיה מוכן לשינוי אופי הצליל שאתה רגיל. קרוס פסיבי מכניס עוד התנגדות למסלול הסגנל המוגבר וזה יכול להשפיע על תדרים מסויימים. למה בעצם החלטת על 5 קילוהרץ ועוד דרגה ראשונה? אני חושש שהטוויטרים לא כ"כ יאהבו את זה, אתה צריך להתחשב גם בנקודת הרזוננס של טוויטר ולהרחיק אותה כמה שיותר. תיזכר במה ש-S3T אמר פעם על ה-MT11 שהיה לו. נקודת חיתוך של 8K לא נבחרה סתם ככה לטוויטר הזה. זה הכי בטוח מבחינת הנחתה מספיק חזקה לנקודת הרזוננס של טוויטר אם משתמשים בקרוס מדרגה ראשונה. לדעתי אם אתה רוצה לבנות קרוס פסיבי, תחשוב על דרגה 2 או 3 של קרוס...

בוא נתחיל משאלה כזאת: מה נקודת הרזוננס של הטוויטרים שלך?

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

אדי ,

מציק לי משהו בסיפור שלך, המגבר שהולך להפעיל את הסיפור הזה הוא עדיין תקול, אני לא הייתי סומך על זה ש"רק" שני ערוצים לא עובדים, זה משהו אחר לגמרי אין לך כרגע מגבר שעובד ב 50% , יש לך מגבר תקול שלך תדע מה עוד הוא מחביא שם.

ממה שאני מבין הוא כרגע גם לא יכול לעבוד בגישור ..

אתה לא פוחד ממהשלכות שיכולות להיות לזה? הסאונד שתקבל? תחום הענות לא נכון, ושאר ירקות .

וזאת כמובן מבלי להכנס לעניין על הבחירה שלך לעבור לפאסיבי.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

• תוכן חדש...