Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אדי, מבלי לפגוע כמובן , אני לא מכיר אנשים שהשקיעו אלפי שקלים ומעבר לאקטיבי רק בגלל טוויטר צורם, ברוב הפעמים "הנחתה" מהקרוס המקורי תבטל את הצרימה, לפעמים מדובר בפאזות/זויות התקנה שגויות בלבד.

מעבר לאקטיבי מבוצע ע"מ לקבל גמישות בחיתוכים, גיינים וDF גבוה.

פרט לכך כמו שאמרו קודמי תכנון קרוס אולי פשוט ע"ג תוכנה אבל בפועל לחלקים איכותיים יש מחיר לא מבוטל ומה יקרה אם מחר בבוקר תרצה לנסות נקודת חיתוך שונה? (אני בטוח שבשנים האחרונות החלפת לא פעם ולא פעמיים...)

אני מבין שאתה מנסה במינימום השקעה ברכב הנ"ל לקבל מקסימום , אחלה, אבל כל קשר למהפיכה\קל יותר\טוב יותר הינו מקרי בהחלט, ( השרשור הזכיר לי מתקין מפורסם שלא אנקוב בשמו שניסה להפיץ את "תורתו" המגוחכת משהו שחיתוך אקטיבי הופך את הסאונד לסינטטי והסינרגיה בקרוס פאסיבי עדיפה עד כדי אמונה בזיהוי מערכת אקטיבית במבחן ABX )

גם הייבריד אודיו,סיס, אודיסון, וסינפוני למיטב זיכרוני משווקות סט 3 חלקים ללא קרוס פאסיבי, והתשובה מדוע ידועה לכולנו.

לסיכום, חומוס או אודיו עושים באהבה או שלא עושים בכלל. :idea:

חג שמח לכולם

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוקר טוב אליהו

אני כבר שנה פלוס מינוס מגביר סט 3WAY עם מגבר ארבע ערוצים, בעזרת קרוס פסיבי בין המיד לטוויטר.

בתקופה שעברתי ל"הגברה חצי אקטיבית" ל HAT עוד לא היה קרוס לסדרת לגטיה והשתמשתי בקרוס'ים של סדרת קלארוס. שומעים מעולה דרך אגב.

השיקולים למעבר היו של מקום ותקציב למגבר נוסף (עבור אקטיבי), אבל בפועל הסאונד השתפר פלאים. כנראה ש HAT יודעים מה הם עושים עם הקרוסים...

אבל גם לשחק בנגדים וקבלים זה מגניב :)

פורסם

אני לא אוהב את הנימה שלך (פאסט-ג'י-טי)

אני לא אוהב את הנטיה שלך לקבוע עבורי עובדות

א. תריץ חיפוש טוב לאורך היסטוריית הפורום כמה פעמים המלצנו לחברי פורום שלא הצליחו לאזן את הסט הפסיבי שלהם לעבור לאקטיבי.

זו היסטוריה ארוכת טווח כבר והיא לא מפסיקה לחזור על עצמה.

ב. מהרגע שהתקנתי את המערכת ברכב - לא שיניתי אפילו פעם אחת את נקודות החיתוך שלה - אני מדבר על הרכב שבו מותקן האימג'ן - אפילו לא פעם אחת...

אז בבקשה - אתה מדבר בלי לדעת.

ג. גם הייבריד אודיו עכשיו מוציאים קרוס פסיבי שלושה חלקים ויש להם כבר שני חלקים מזמן.

אודיסון? אתה מדבר על התסיס? - מה גורם לך לחשוב שאין קרוס שלושה חלקים... יש ועוד עם TC פסיבי!

אותו הסיפור הרץ ואותו הסיפור אפילו עם מוראל סופרימו שבתחילת דרכם יצאו כסט להגברה אקטיבית וחיתוך אקטיבי פרופר והיום כבר יש סט פסיבי.

המטרה שלי היא לאזן את הסט בעזרת הנחתה ולא את הגיינים של המגבר בעזרת הגברה אקטיבית.

עופר - המגבר תקול אך ורק בשני ערוצים - וודאי, שום דבר לא מתחבא שם ושום דבר לא מסתתר שם. יש לי מגבר חליפי.

פעם אחרונה שאני אומר את זה ולא אחזור על זה יותר - ת-ר-ד-ו מהנושא של המגבר, זה לא נושא השרשיר וזה ענייני האישי בלבד מה אני אעשה עם המגבר הזה - תודה!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, ממש לא הייתה כוונה לפגוע\לעצבן או לקבוע עובדות עבורך, אם יש לך משהו אישי להגיד אתה יכול לשלוח הודעה.

- לגבי סעיף ג ציינתי למיטב זכרוני... הייבריד אודיו מוציאים קרוס רק עכשיו (לאחר שנתיים בערך).

עדיין כפי שציינתי ישנן חברות שלא מייצרות קרוסים פאסיביים לסטים הגבוהים.

גם בחו"ל ניתן לראות רוב התקנות אקטיביות לF#1, GENESIS , והקרוס של הF#1 יותר משוכלל ממחשב. :lol:

לגבי השאר איש איש באמונתו יחיה, אני באמת ובתמים שמח עבורך שמצאת את הנקודות האופטימליות עבורך ושאתה נהנה מהמערכת.

פורסם

להייבריד אודיו יש קרוס פסיבי כבר כמה שנים טובות - זה הקרוס של הקלארוס

הם ממליצים להשתמש בו גם לסדרת הלגטייה שלושה חלקים לצורך הגברה בתצורת 2.5WAY

בקרוב הם אמורים לשחרר קרוס פסיבי שלושה חלקים.

מה שמוזר בעיניי זה שאנחנו לא רואים קרוסים פסיביים עם LPAD ים מסוג כזה או אחר למעט כמו שרואים בקרוס ברמה של הפוקל (אם זה אכן LPAD) או sound systems (החברת בת של STEG) שיש לו אין ספור קונפיגורציות בתוך הקרוס הפסיבי והקרוס הפסיבי של תסיסס שבא עם כל כך הרבה רכיבים להחלפה שזה פשוט מדהים.

נכון - המינוס העיקרי בעבודה פסיבית נשאר כפי שהיה - עבודה סזיפית - זה לא מה שאני מנסה לשנות.

מה שאני מנסה להראות בשרשיר זה שיש תמיד את האפשרות להוסיף לקרוס פסיבי קיים את היכולת להנחית את האלמנטים שלו בכדי להשיג איזון. לא חייבים לרוץ ישר לאקטיבי בגלל שפיזור ההספק של הקרוס לא מוצא חן בעינינו - זה בר תיקון וזה מאוד זול לביצוע.

עכשיו רק נשאר לי לגלות אם זה אפקטיבי או לא ואם זה איכותי או לא.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה שמוזר בעיניי זה שאנחנו לא רואים קרוסים פסיביים עם LPAD ים מסוג כזה או אחר למעט כמו שרואים בקרוס ברמה של הפוקל (אם זה אכן LPAD) או sound systems (החברת בת של STEG) שיש לו אין ספור קונפיגורציות בתוך הקרוס הפסיבי והקרוס הפסיבי של תסיסס שבא עם כל כך הרבה רכיבים להחלפה שזה פשוט מדהים.

עכשיו רק נשאר לי לגלות אם זה אפקטיבי או לא ואם זה איכותי או לא.

זה לא מוזר זה הגיוני,בשורה התחתונה זה לא משתלם כלכלית וכמו שאמרתה זה עבודה סיזיפית

מי שרוצה יותר ורסיטליות יעדיף בכול מצב עבודה אקטיבית.

אפקטיבי זה כן אם יש לך את הידע לבנות קרוס ברמת קוסטום כזה

איכותי זה גם במידה ואתה משתמש בחלקים איכותיים.

זה מזכיר לי את הגלריה של Hss Fidelity שהתחרו ב-EMMA בקטגוריית Pure Passive

הם השתמשו בקרוסים פסיביים בבניה קוסטום עם רכיבים THE BEST של מונדורף.

http://service.hssfidelity.com/hss/pagine_ing/gallery.asp

פורסם

אני לא חושב שרכב שלהם היה עובר בדיקה בכניסה לקניון מבלי שרובוט משטרתי בדק אותו. :lol:

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

אדי, קודם כל אני רוצה להגיד שאני מעריץ כל שרשור שלך, הרעיונות שאתה מעלה הם נותני השראה.

שנית, אם בחרת בחיתוך של 5KHZ לא היה יותר פשוט להביא קרוסים פסיביים של HAT?

עד כמה זכור לי הקרוסים של הקלארוס חתוכים ב5 ויש שם אפשרות של הנחתה לטוויטר.

DIY זה כיף, נכון, אבל אם קיים פיתרון בשוק ועוד מורכב בתור מוצר סופי איכותי מבית טוב, למה לא לקנות אותו ולסגור סיפור?

למה כל ההתעסקות עם כל מיני לוחות עץ ונגדים וקבלים וסלילים וחארטות?

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

אני בהחלט יכול לקנות קרוס פסיבי של HAT אבל אני יודע שאני עדיין אאלץ להנחית את הטוויטרים - 99 מהקרוסים הפסיביים ששמעתי עד היום השאירו אותי לא מרוצה מכמות ההספק שפשוט עברה דרכם ישירות לטוויטרים.

הרכיבים שקניתי סה"כ מאוד זולים למרות היותם רכיבים טובים, אני רוצה לחתוך את הסט בסלופ 6 ולכן לא נדרשת ממני עבודה רבה.

מה גם שנקודות החיתוך ידועות לי מראש והן גם ככה אילוץ בפני עצמו - הטוויטרים האלה לא יכולים לרדת יותר נמוך מ5K בכל מקרה.

אבל מהנסיון שלי עם הסט הזה - הוא דווקא נשמע נהדר בנקודת חיתוך הזו.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי, לקרוסים של HAT יש 3 נקודות חיבור שונות לטוויטר

3+

0

3- DB :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
480$ לפני מיסים? ממש מציאה.

1600 ש"ח לפני מיסים על קרוסים פאסיביים עם רכיבים מאוד איכותייםחוץ מזה, ניתן לשלוח הודעה פרטית למוכר, אולי הוא מוכן לרדת במחיר או לחסוך בעלות המשלוח.

פורסם

אליקו - בדרך כלל זה לא עושה הבדל רציני, אני מתאר לעצמי שאני אאלץ להנחית לפחות באיזה 6 דציבל את כל הסיפור.

אדגר - אה... לא :-D

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...