Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי הפוקוס - הדגם בסוף חייו, ביולי הקרוב מגיעים הדגמים החדשים, שזה רכב חדש לגמרי, אם יש לך אפשרות להאריך את החוזה בכמה חודשים על הרכב הקיים - נראה לי שזה הכי שווה.

לגבי האסטרה - אני נהגתי השבוע על האסטרה טורבו המאובזרת והחזקה יותר. על הנייר נראה שגם גירסת הליסינג לא רעה, 115 כ"ס, תיבה 6 הילוכים סבירה (כל עוד לא קורעים אותה), תא נוסעים מאד איכותי. האבזור לא מדהים, אבל גם לא נורא.

שווה בדיקה לדעתי.

קצת מגזימים פה לגבי הספרטניות של הקורולה, והיא מפצה על זה במנוע משובח. סה"כ רכב איכותי ונעים לנסיעה.

את הI30 אני אישית לא אוהב, ממש מרגיש אוטו צעצוע, התא נוסעים ממש לא איכותי, פלסטיק זול וכפתורים מצועצעים.

גם מבחינת נסיעה לא אהבתי כל כך.

עוד אופציה ששווה לך לבדוק אם אתה יכול לקבל - סיטרואן C4 החדשה, מנוע 1.6 עם 120 כ"ס, תיבה אוטומטית משופרת קלות, אבזור עשיר מאד ותא נוסעים מאד איכותי. גם עליה נסעתי בגירסת הטורבו.

ועוד אופציה - סקודה אוקטביה 1.2 TSI עם גיר DSG. לדעתי היא המנצחת מכל הבחינות, השאלה אם זו אופציה בשבילך.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הליסינג במקרה דרך חברת שלמה סיקסט?

ממליץ לך לעשות נסיעת מבחן על האסטרה, הגיר שלה קצת מוזר (יש שאוהבים ויש שלא).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני מנסה לתאם נסיעה באסטרה, אדווח לכם על התרשמותי.

לגבי היונדאי I30 גם אני קיבלתי תחושה של צעצוע, אולי בגלל הקוטר הקטן של הגלגלים?!

הסקודה אוקטבייה היא בעקרון אופציה אבל לא כל כך רלוונטית מבחינתי מכיוון שיקרה ב-400 ש"ח מהפוקוס והלנסר.

את הקורולה עדיין לא בדקתי מכיוון שהיא יקרה ב-100 ש"ח וחסרה באיבזור בטיחות (פחות שתי כריות).

לגבי הפוקוס החדשה, אף אחד לא יודע מתי היא באמת תגיע לארץ ומה יהיה מחירה.

אני יכול למשוך עד אוגוסט אבל לא בטוח שזה יספיק.

לאחר בדיקת האסטרה אני יחליט אם לקחת אותה או להתחדש בעוד פוקוס כנראה.

תודה,

איל

פורסם

לאחר נסיעת המבחן באסטרה ההתרשמות היא של אוטו טוב בסך הכל.

תאוצה טובה יותר בהשוואה לפוקוס, ישיבה טובה על הכביש ושקט יותר.

הפריע לי עודף החלפת ההילוכים בעיקר בנסיעה עירונית והגה רך מדי.

איכות החומרים בינונית, נחמד לראות קצת דיפון בד על הדלתות,

ריכוז גדול מדי של כפתורים קטנים וצפופים בלוח המרכזי.

תא המטען קטן יחסית למשפחתיות.

למרות שהאסטרה נראית כאופציה טובה, בסופו של דבר הפוקוס עדיפה לצרכים שלנו.

חבר לעבודה הציע לי בחום לבדוק את הסקודה רומסטר החדשה (1.2 TSI) כחלופה (יש לו את הדגם הקודם ומאוד מרוצה),

האם היא מתאימה להיות רכב משפחתי?

מבחינת כדאיות כלכלית היא יקרה בכ-100 ש"ח מהפוקוס, האם יש לכם המלצות?

תודה,

איל

פורסם

יש לי הצעה יצירתית אליך -

תחזיר את רכב הליסינג ותרכוש במקומו רכב משומש יחסית חדש לפי בחירתך החופשית (או אפילו רכב חדש).

כך תחסוך בסביבות 1000 ש"ח בחודש ואף יותר (תלוי כמובן בתנאים שלך, בנסיעות שלך וברכב בו תבחר), מבלי להוריד במ"מ את רמת\איכות החיים (כלומר, תמשיך לנסוע בלי לעשות חשבון ועדיין תחסוך הרבה כסף).

עשיתי כרגע חשבון עבורנו במחשבונים שלמטה, והתוצאה היתה שרכב ליסינג עולה לפחות 1000 ש"ח לחודש יותר מרכב פרטי. אני אומר לפחות כיוון שאחת הפגיעות העיקריות היא בחסכונות הפנסיוניים שלך, ושם מדובר בחסכונות לטווח ארוך שאתה מאבד ועשויים להצטבר במשך השנים (כתוצאה מרווחים פיננסיים של עשרות שנים) לסכוםמים משמעותיים ביותר. בקיצור, אם אתה עובד הייטק ממוצע הכנסה אתה מאבד איזה 10% מהפנסיה בשביל הנוחות הזו (מעבר להפסדים המיידיים שלך).

http://www.bankrate.co.il/site/banking_lising_calc.asp

http://www.goleango.com/leasing.php

בקיצור, אל תמשוך ועל תחכה, פשוט לך תרכוש לך רכב משלך ותחזיר את הליסינג לחברה - ויפה שעה אחת קודם.

בעניין אחר, לגבי האופציות לסטיישן, מפנה אותך להודעה הכוללת קישורים בנושא.

פורסם
לאחר נסיעת המבחן באסטרה ההתרשמות היא של אוטו טוב בסך הכל.

תאוצה טובה יותר בהשוואה לפוקוס, ישיבה טובה על הכביש ושקט יותר.

הפריע לי עודף החלפת ההילוכים בעיקר בנסיעה עירונית והגה רך מדי.

איכות החומרים בינונית, נחמד לראות קצת דיפון בד על הדלתות,

ריכוז גדול מדי של כפתורים קטנים וצפופים בלוח המרכזי.

תא המטען קטן יחסית למשפחתיות.

למרות שהאסטרה נראית כאופציה טובה, בסופו של דבר הפוקוס עדיפה לצרכים שלנו.

חבר לעבודה הציע לי בחום לבדוק את הסקודה רומסטר החדשה (1.2 TSI) כחלופה (יש לו את הדגם הקודם ומאוד מרוצה),

האם היא מתאימה להיות רכב משפחתי?

מבחינת כדאיות כלכלית היא יקרה בכ-100 ש"ח מהפוקוס, האם יש לכם המלצות?

תודה,

איל

לאחר מתיחת הפנים ועם מנועי הTSI הסקודה רומסטר בהחלט יכולה להציע אלטרנטיבה ראויה לשמפחתומטיות הנפוצות כל כך, חיצונית היא עברה מקצה שיפורים, העיצוב הפנימי החכם והפרקטי עודכן ומציע איכות חומרים והרכבה טובים יותר, קח אותה לנסיעת מבחן לדעתי לא תתחרט.

פורסם

לגבי החזרת רכב הליסינג,

גם אני עשיתי חישובים בעזרת המחשבונים,

ובמקרה שלי יצא 700 ש"ח בחודש תשלום על הנוחיות.

לא יורד לי החלק היחסי מההפרשות הסוציאליות,

מכיוון שתשלום הליסינג לא יורד משכר הבסיס אצלנו.

לגבי קניית רכב (משומש או חדש) אין כרגע כסף נזיל לצורך כך,

וגם לא מתאים לי לקחת הלוואה כרגע.

מוכן לשלם את הסכום הזה בעבור נוחיות ורכב חדש,

ואל תשכח את מחירי הדלק...

פורסם

יצא לך 700 ש"ח כיוון שהטעו אותך לחשוב שאתה לא נפגע בסוציאליות.

אם זה לא יורד משכר הבסיס שלך מאיפה זה יורד בדיוק? מהשעות הנוספות הגלובליות? במרבית חברות ההיטק משלמים סוציאליות גם על השעות הנוספות הגלובליות (אם יש כאלו). יודע למה? כי זה מחוייב על פי חוק (ראה למטה). אם לא משלמים לכם סוציליות על זה אז החברה שלך גוזלת לכולכם כספי פנסיה ושאר זכויות ואם מישהו יתבע אותם הם יאכלו אותה בגדול (גם אם זה יהיה בעוד שנים).

האם יש אפשרות שלא ממש בדקת מה קורה אם אתה מחזיר את הרכב, איך ישתנה השכר שלך ואיך ישתנו הסוציאליות?

לחלופין, ייתכן שאתה נוסע הרבה מעל הממוצע (30K ומעלה לשנה) והחברה לא מחייבת אותך על תוספת הקילומטרז' (אולי כי אתה גר רחוק). במקרה כזה בהחלט ייתכן שכן משתלם לך להחזיק רכב ליסינג.

לגבי הנוחות - נו באמת. על מה בדיוק מדובר? פעמיים בשנה ללכם עם הרכב למוסך? העובדה שאתה לא צריך להוציא כרטיס אשראי בעת תידלוק? אם אתה מוכן לוותר בשביל זה על כמות כסף השווה ליציאה נוספת עם האישה כל שבוע או לטיול שנתי נחמד בחו"ל או למטבח חדש בעוד כמה שנים או לשכר לימוד של הילדים לאוניברסיטה, אז סבבה. לנו לפחות יש עוד כמה דברים טובים לעשות עם הכסף חוץ מאשר לבזבז אותו על הימנעות מיציאה מהאוטו בזמן תידלוק.

לגבי הלוואה - מבין לחלוטין על מה אתה מדבר - זו נקודה מדאיגה וגם אני לא רץ אף פעם לכיוון כזה. אבל, צריך לקחת בחשבון שאתה יכול לקחת הלוואות חוץ בנקאיות או אפילו בנקאית שלא נכנסת לך לשום חשבון אחר. (או לפעמים לקחת הלוואה משפחתית, שזה כמובן עוד יותר נוח; או לקחת הלוואה ממקום העבודה בריבית מזערית במידה ואתה עובד ותיק ודי קבוע). עכשיו השאלה היא כמובן באיזו מידה אתה מרגיש יציב במקום העבודה, שזה משפיע מאוד על רמת הסיכון שבלקיחת הלוואה. שים לב שמדובר כאן ככלל על הלוואה חד פעמית; ברגע שתחזיר אותה כבר כנראה לא תצטרך לקחת שוב בעת החלפת הרכב, אבל החסכון ימשיך איתך לאורך שנים (לכן עלות ההלוואה הזו מאוד נמוכה יחסית לעלות הליסינג שלך).

מה שאני מנסה לומר לך בקיצור, זה שמחזיקים אותך בכלוב זהב קטן, שבמסגרתו אתה במאמצים אדירים המתבטאים בזה שאתה עובד כל-כך קשה שאין לך זמן לטפל באוטו, מממן הרבה מאוד אנשים שעובדים הרבה פחות ממך, שהשקיעו הרבה פחות ממך בלימודים, שיש להם הרבה יותר זמן פנוי ממך, ושחיים לא רע על חשבונך. ומצד שני, אם אתה מודע לכל אלו, נהנה מכך ומוכן לשלם על כך (או שאולי זה באמת משתלם לך), תמשיך להנות מכל רגע ושיהיה לך בכייף (אני אומר זאת בכנות ומכל הלב).

כתבתי מה שכתבתי כאן לא רק בשבילך באופן ספציפי (לא יודע מי אתה ולא יודע מה מצבך), אלא למען מודעותם של רבים מאוד הנמצאים בנקודה די דומה. כמובן שכל אחד במצב ספציפי המצריך שיקולים ספציפיים.

----

הסבר לגבי שעות נוספות גלובליות: אין דבר כזה מבחינה חוקית לשלם שעות נוספות באופן גלובלי, לכן מבחינה חוקית זה חלק משכר הבסיס. זו פשוט פיקציה שכולם מסכימים עליה בשתיקה (או שבכלל לא מודעים אליה) כי ממילא משתכרים שכר גבוה ומה זה כבר משנה שלא משלמים שעות נוספות. מבחינה חוקית ניתן לשלם שכר גלובלי (כלומר להימנע מתשלום שעות נוספות לפי מספרן האמיתי, ואז אין בכלל צורך בסעיף של שעות נוספות מכל סוג) רק למי שנמצא במעמד של מנהל, ולא על-פי שם התפקיד אלא על פי מבחנים חוקיים (בעיקר רמת העצמאות בהתנהלות ורמת האמון שנותנים בו. למשל, אם סופרים שעות אז כמובן שזה לא עובר את המבחנים).

הבסיס החוקי:

חוק הגנת השכר

חוק שעות עבודה ומנוחה

הסברים לגבי עובדי הי-טק - http://www.benchmark.co.il/law-info/article-display.php?articleno=346

לגבי מי הוא באמת מנהל ומי לא - http://www.ralc.co.il/site-article-op-a-id-2321-tno-1.html

• תוכן חדש...