Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא נראה לי שיש הסבר מדעי לתופעה שאת מתארת. אצלנו במגרשים רכבים עומדים לפעמים שבוע או שבועיים בלי תזוזה ולא נגרם נזק ממשי לרכב. גם רכב חדש שמגיע מהיצרן באוניה יכול להמתין כמה שבועות ואפילו כמה חודשים בנמל או אצל היבואן עד שימסר ללקוח ולא יגרם נזק. לפעמים קורה שאם המצבר היה חלש אז יש בעיות בהתנעה או משהו כזה, אבל אני לא חושב שזה גורם לנזק.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שוב שלום ותודה לכולם.

אחרי בדיקות רבות, התיעצויות עם חברים וקריאת אינספור פוסטים בפורום המדהים הזה, הגענו למסקנה שאם אנחנו רוצים רכב לכמה שנים טובות שגם ישמש זאטוטים עתידיים (בע"ה), הכיוון צריך להיות יותר משפחתי ופחות קומפקטי.

הציעו לי פורד פוקוס טרנד 2008 אוט', 5 דלתות, עם קצת יותר מחמישים אלף קילומטר בסביבות ה65,000 ש"ח

הרכב מליסינג אך הוצע לי ע"י חבר של חבר שעובד בליסינג ואמור להיות אמין, כמובן שאבצע גם בדיקה עצמאית בנוסף

מזכיר שהדרישות שלי היו בטיחות, אמינות וחסכון (בהנחה שהתפשרתי על עניין הגודל) - רצוי שלא יהיה עגלה אבל אני לא חולה הגה, בעיקר רוצה להגיע ממקום למקום

אודה על המלצותיכם/התייחסותכם ושוב תודה רבה

מוטי

פורסם

רציתי דווקא להמליץ על קיה ריו אבל אני רואה שאתה עולה ליגה.

פורד פוקוס וחסכון... לא בדיוק באים באותה משבצת.

קורולה תהיה יקרה לרכישה ולכן אתה תרד בשנתון - אבל היא תהיה חסכונית, אמינה, זולה לתחזוקה.

המלצה - קיה פורטה

גם עדיין תהיה באחריות חלקית (7 שנות אחריות) גם חזקה וזריזה יחסית, גם חסכונית, אמינה, זולה לתחזוקה - בקיצור - שווה בדיקה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

חסכון הוא שיקול, אם כי הוא בא הרבה אחרי בטיחות ואמינות (הרכב לא יעבור את ה10K בשנה, הרוב בינעירוני - להורים בסופי שבוע).

האם הפוקוס שותה הרבה? לפי הנתונים ומה שנאמר לי היא צורכת ברמה סבירה ביחס למשפחטומטיות אחרות כמו המזדה 3, לדוגמה....

איך היא מבחינת ביטוח מקיף, עלויות טיפולים וחלפים ואגרה?

ההתלבטות הייתה בינה לבין מזדה 3 עם קילומטראז' גבוה יותר, מחיר גבוה יותר, ומפרט בטיחותי פחות מרשים....

פורסם

גם אני חושב שהפוקוס לא בזבזנית במיוחד ובסך הכל מדובר במשפחתית לא רעה בכלל ובבחירה טובה בתקציב שלכם.

אופציה נוספת שאתם יכולים לשקול במסגרת התקציב שלכם היא הרנו מגאן. מדובר ברכב בטיחותי (6 כריות אוויר), מרווח מאוד ונוח למדי.

פורטה גם אופציה טובה, אבל לא תיכנס ב-65 אלף ש"ח.

פורסם

המגאן נשקל, ואפילו טיפה יותר זול, אבל זה רכב שיהיה לי מאוד קשה למכור

תא המטען של הפוקוס האצבק מתאים לעגלה של תינוק? ראיתי שהוא יותר קטן משל המאזדה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, יש התפתחויות

בדקתי היום פוקוס האצ'בק 2008, קצת מעל חמישים אלף קילומטראז המחיר קצת למעלה משישים אלף ש"ח

הבעיה היא שהסוכן של הליסינג התחייב בפני שהרכב נקי, ולמעט החלפת מראה לא עבר שום טיפול

בבדיקה עליה התעקשתי, נתקבלו התוצאות הבאות:

"פגוש אחורי חופשי, תיקוני פגיעות בגוף הרכב סביב פח וצבע, פגיעה ותיקון דופן אחורית ימין ומשקוף חיצוני ומילוי חומר"

כמו כן רשמו שהבלמים "לא תקין", וכתבו שצריך לפרק את הגלגלים..

די מפריע לי שסוכן הליסינג, שאמור להיות אדם אמין, שהפנו אותי אליו באופן אישי, מסתיר בפני את העובדה שהרכב עבר תאונה או שתיים וכנראה החליפו לו חלקים. מי יודע מה עוד לא בסדר עם הרכב...

לגופו של עניין, עד כמה לדעתכם הפגיעות חמורות ועד כמה יהיה לי יותר קשה למכור רכב "לא נקי"?

פורסם

זה שיש תיקוני פח וצבע לא אומר שהאוטו לא נקי מתאונות,

רכבי ליסינג המון פעמים "משתפשפים" בחניות כשהרכב הולך להשבחה ליפני המכירה חברת הליסינג מתקנת את כל השריטות והמעיכות.

שאלת את הבוחן רכב אם הרכב עבר תאונה ? (הוא יודע הכי טוב)

פורסם
לא נראה לי שיש הסבר מדעי לתופעה שאת מתארת. אצלנו במגרשים רכבים עומדים לפעמים שבוע או שבועיים בלי תזוזה ולא נגרם נזק ממשי לרכב. גם רכב חדש שמגיע מהיצרן באוניה יכול להמתין כמה שבועות ואפילו כמה חודשים בנמל או אצל היבואן עד שימסר ללקוח ולא יגרם נזק. לפעמים קורה שאם המצבר היה חלש אז יש בעיות בהתנעה או משהו כזה, אבל אני לא חושב שזה גורם לנזק.

הם מספרים שהם גרים במרכז ת"א. בהנחה שאין להם חניה פרטית, הרכב לא יעמוד כל השבוע במגרש מגודר עם מאבטח, אלא ברחוב וחשוף לכל פגעי הטבע: ונדליסטים, פורצים, גנבים, מכוניות שמנסות להכנס/לצאת מהחניה, שיפוצניקים, עובדי ניקיון ועוד ועוד. לדעתי בשביל רכב לנסוע לחיפה לסופי שבוע יותר כלכלי לשכור ולא לקנות.

פורסם
הם מספרים שהם גרים במרכז ת"א. בהנחה שאין להם חניה פרטית, הרכב לא יעמוד כל השבוע במגרש מגודר עם מאבטח, אלא ברחוב וחשוף לכל פגעי הטבע: ונדליסטים, פורצים, גנבים, מכוניות שמנסות להכנס/לצאת מהחניה, שיפוצניקים, עובדי ניקיון ועוד ועוד. לדעתי בשביל רכב לנסוע לחיפה לסופי שבוע יותר כלכלי לשכור ולא לקנות.

א. אני מסכים, אבל אחרי שלוש שנים של שכירת רכב מזדמנת, כולל קר2גו, גם לשיקולי הנוחות יש משקל

ב. עוד שלושה חודשים עוברים לדירה עם חניה

לגבי תאונות - הבוחן אמר שהוחלפו חלקים, דופן אחורית ימין וכנראה גם קדמית שמאל, הרכב כנראה לא עבר תאונה קשה, אבל הוא לא "נקי" כמו שתיארו בפניי (הוחלפה רק מראה פעם אחת) ומכאן ש:

א. יש לי בעיית אמינות

ב. אותן שאלות בדיוק יעלו על ידי הקונה כשאנסה למכור את הרכב ואני חושש שזה יפגע בסחירות

פורסם

יש משהו במה שאתה כותב אבל אני לא חושב שזה קריטי. גנבי הרכב מגיעים בדרך כלל בלילה, וגם מי שנוסע עם האוטו שלו כל יום לעבודה וחזרה הולך לישון בסוף. מכוניות שמנסות להיכנס לחניה, שיפוצניקים ועובדי ניקיון יש גם במקומות העבודה. ונדליסטים זאת באמת בעיה, אבל בגלל אנשים רעים לא נחייה את חיינו?

לפותח השרשור - אני מבין שאתה מאוכזב ואני מבין אותך. אני לא יודע מהיכן לקחת את הרכב אבל אציין בזהירות שלא בהכרח מדובר בנזק בעל משמעות גדולה. תיקון בדופן אחורית ימין יכול גם להיות תיקון פחחות קל שבוצע עם קצת חומר פחחים, אולי בעקבות חניה לא זהירה ופגישה עם פח מיחזור בקבוקים (כן, גם על זה כבר שמענו). פגוש אחורי משוחרר אפשר לתקן בקלות יחסית.

בכל מקרה, אתה מוזמן ליצור איתי קשר בהודעה פרטית ולהגיע לבדוק גם פוקוס אחרות.

• תוכן חדש...