Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה באמת הרבה יותר זול לקנות פיגו 107 אבל זה נראה לי רכב פצפון, לא משהו שארגיש בטוחה בו לצאת לנסיעות בין עירוניות ארוכות, שזה השימוש העיקרי שלי ברכב.

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חשבתי הכי חזק שאני יכולה ועדיין לא הצלחתי להבין מה כבר יכול להשתנות בגרסה הידנית? אשמח לפירוט.

מסכימה שלא כדאי לקנות את הרובוטית שהיא כנראה כושלת ולכן תוחלף, אבל שוב - ידנית, מה אפשר לשפר בה שמצדיק לא לקנות כרגע?

הכוונה היא שהוצג דגם חדש לחלוטין. דגם חדש מתיימר להיות "יותר" בכל התחומים. חזק יותר, מרווח יותר, זריז יותר, חסכוני יותר, פשוט כל יותר שאת יכולה לחשוב עליו. כמובן שמתמקדים מאוד בתחומים מהותיים כמו בטיחות וגם בתחומים כמו איכות הסביבה ובטיחות הולכי רגל. בקיצור לא חסרות נקודות לשינויים ושיפורים ביאריס.

בנוגע להצעה לרכב מיני, 3 נסיעות של חיפה תל אביב בשבוע זה אומר יחסית הרבה נסיעות בין עירוניות וכידוע זה תחום בו רכבי מיני פחות חזקים.

לדעתי האופציה שמסתמנת כהכי מתאימה היא פביה 1.2 TSI ידנית. אם תבחרי להתפנק ברמת הגימור המאובזרת יותר זאת כבר בחירה שלך אבל כמו שכב ציינתי היא עולה פחות מ-100 אלף שקלים ונראה לי שזאת עיסקה טובה. בבחירה הידנית את מוותרת על ה-DSG שנחשב גיר מעולה אבל יש גם מיעוט שלא מתחבר לאופי הפעולה שלו.

לדעתי בהוצאה של סכום כזה מהותי וגדול שווה לבחון טוב טוב על מה את הולכת להניח את הכסף שלך וזה אומר התייעצות עם קרובים או כאן בפורום, נסיעת מבחן מקיפה וממצה, קריאה של כתבות בעיתונאות הרכב שמספקות נקודת מבט בקצועית וגם חוות דעת של לקוחות מרוצים/לא מרוצים אם תוכלי להשיג. אל תשכחי שיש לך לא מעט שנים לחיות עם הרכב הזה וכדאי לבדוק מה הכי יתאים לך.

כאן בפורום יש לפחות בעלים אחד של פביה TSI ידנית שבוודאי ישמח לספר לך על היתרונות וגם על החסרונות שלה.

כמו שציינתי קיימת גם גירסה פשוטה וחלשה יותר שתשאיר אותך עם עודף וקיימת האפשרות לרכוש פולו 1.4 ידנית שתשאיר אותך עם כמעט עשרת אלפים שקל בארנק, סכום לא מבוטל.

פורסם

אם החשש להשאר בלי רכב עד למסירה אולי כדאי לך לנסות בפיאט, אני קיבלתי מהם רכב שכור על חשבונם מהרגע שהשלמתי את התשלום ועד למסירה של הרכב החדש.

במסגרת התקציב שהגדרת אולי קיימת אפשרות לדחוס אחרי מו"מ פונטו איבו עם מנוע המולטיאייר החדשני והמצוין בשילוב עם תייבת ההילוכים הידנית. המחירון הרשמי הוא 109 אם אני זוכר נכון.

לדעתי פיאט עשו קפיצת מדרגה משמעותית עם ליין הדגמים והמנועים הנוכחי, וזאת גם הסיבה שהחלפתי פיאט ישנה בפיאט חדשה.

הייתי מציע לך להתנער קצת מדעות קדומות וכמו שהציעו מוקדם יותר בשרשור, לקחת את הכי טוב שהכסף שלך יכול להשיג.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם
אנשים חיים באייטיז. העניין הוא שהאייטיז נגמרו מזמן.

הכי טוב זה לשכור רכב כזה ליום אחד ולהתפרע איתו. בשביל לחסוך 40 אלף ש"ח, הייתי משקיע בהשכרה של רכב ליום אחד.

אתה רציני? היית שולח את אשתך או הבת זוג שלך או הילדים שלך ליסוע בפיגו 107 מתל אביב חיפה לפעמים גם בגשם ובסופה או באמצע הלילה, כשכולם דוהרים מסביבך על כביש החוף וכל תאונה הכי קטנה אתה בסכנת חיים?

מי שחי באייטיז לדעתי זה מי שיעדיף מתוך חסכנות לרכוש כזה רכב קטן ולטחון איתו כבישים בין עירוניים. למה במצב כזה בכלל להחליף רכב, הרי ציינתי שיש לי רכב מצויין הוא פשוט 10 שנים על הכביש והגיע הזמן לשדרג (חסכתי מספיק זמן בשביל זה)

פורסם

אפשר לחשוב שכביש החוף זה איזה אוטובאן :roll:

כולה כביש 2 מסלולים מסכן שהמהירות המקסימלית שלו היא 100 קמ"ש. ה-107 עושה את זה בלי למצמץ.

זה אמנם לא גולף, אבל זה גם עולה חצי ממנה.

ונראה לי שה-107 יכולה לנסוע גם בלילה...ואפילו בגשם. ועם 6 כריות אוויר שיש לה, היא גם יותר בטיחותית מהרבה מכוניות אחרות, גדולות פי 2.

פורסם
אתה רציני? היית שולח את אשתך או הבת זוג שלך או הילדים שלך ליסוע בפיגו 107 מתל אביב חיפה לפעמים גם בגשם ובסופה או באמצע הלילה, כשכולם דוהרים מסביבך על כביש החוף וכל תאונה הכי קטנה אתה בסכנת חיים?

מי שחי באייטיז לדעתי זה מי שיעדיף מתוך חסכנות לרכוש כזה רכב קטן ולטחון איתו כבישים בין עירוניים. למה במצב כזה בכלל להחליף רכב, הרי ציינתי שיש לי רכב מצויין הוא פשוט 10 שנים על הכביש והגיע הזמן לשדרג (חסכתי מספיק זמן בשביל זה)

צר לי לאכזב אותך אבל בתאונה ה-107 תהיה יותר בטוחה מהגולף הישנה שלך.

ברור שלגולף יש את יתרון הגודל אבל עשור של התפתחות טכנולוגית בתחום הבטיחות מפצה על הגודל.

זה מצחיק שמצד אחד לא מפריע לך לקנות רכב חדש עם 2 כריות אוויר (לכל אחת מממכוניות המיני שהציעו לך יש יותר כריות אוויר) אבל מצד שני את מפחדת מהגודל של רכבי המיני.

כשהחבר מלמעלה רשם לגבי האייטיז, הוא התכוון שבעבר חשבו ש"עובי פח" אומר רכב בטוח יותר. תסתכלי פה כדי לראות מפגש בין וולוו ישנה ששוקלת כמעט פי 2 מהרנו הקטנה ותראי את ההבדלים בנזק שנגרם לנוסעים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בערך 30 אלף ק"מ עם סיריון 99 מנוע ליטר ותיבה ידנית, שנה וחצי והרבה נסיעות, הרכב לא ראה מוסך, נסע לירושלים עם 4 אנשים ברכב (מבוגרים), ביקר באילת, בחיפה ואיפה חא, אפילו הסוויפט ליטר שהייתה לי נסעה לכל מקום בלי בעיה. אין בעיה לשייט 110 120 עם 107 או I10, אפילו סוויפט שנת 88...

וסמארט ששירתה אותי לעבודה עם כ200-250 ק"מ ביום. בלי בעיה .

אני חושב שאת ממש מתוסבכת עם ההודעות שלך, זה התחיל מזה שאת מכריזה שאין מצב שאת קונה טויטה כי היבואן הזוי.

בעמוד השני כתבת שכבר פתחת הזמנה...

באמת שאני לא יודע מה להגיד לך ובאמת שמצחיק אותי לקרוא את הדאגה שלך מנסיעות עירוניות. זה הכל יחסי.

זה לא שאת הולכת לנסוע על הילוך חמישי, 150 קמ"ש במשך 8-10 שעות רצוף. זה או שאת עומדת בפקק או שאת נוסעת איזה שעה וחצי, לא ביג דיל.

תעשי לעצמך טובה, תעשי נסיעות מבחן וכמה שיותר, תוותרי על הטויטה או שתחכי למחליפה, יש לך כרגע רכב אז אין מה למהר כ"כ.

haters will hate

פורסם
צר לי לאכזב אותך אבל בתאונה ה-107 תהיה יותר בטוחה מהגולף הישנה שלך.

ברור שלגולף יש את יתרון הגודל אבל עשור של התפתחות טכנולוגית בתחום הבטיחות מפצה על הגודל.

זה מצחיק שמצד אחד לא מפריע לך לקנות רכב חדש עם 2 כריות אוויר (לכל אחת מממכוניות המיני שהציעו לך יש יותר כריות אוויר) אבל מצד שני את מפחדת מהגודל של רכבי המיני.

.

אין להן 2 כריות אוויר, את זה בדקתי בוודאות, יש או 4 או 6 כריות אוויר בדגמים שאני מתלבטת לגביהם. (יאריס ידנית כתוב באינטרנט 2 כריות אוויר אבל הם בפירוש אמרו לי אתמול שיש 4)

הגולף אולי מיושנת ולא בטיחותית במיוחד (אני נוטה להסכים) ובכל זאת היא חזקה ואני כל הזמן צריכה להיות עם הרגל על הברקס בכביש החוף (היא מאיצה מעצמה ל-130 קמש), מצחיק אותי לחשוב על לנסות בכלל ליסוע במהירות כזו בפיגו 107, נראה לי לעבור בה את ה-90 קמ"ש לשעה (ובחלק מהכבישים בארץ העלו לאחרונה המהירות המותרת ל-110 קמש) זה המקסימום האפשרי.

אני מעדיפה ללכת ברגל מאשר לקנות פיגו 107. עניין של טעם כנראה.

פורסם

אני חושב שאת ממש מתוסבכת עם ההודעות שלך, זה התחיל מזה שאת מכריזה שאין מצב שאת קונה טויטה כי היבואן הזוי.

בעמוד השני כתבת שכבר פתחת הזמנה...

.

אני אכן הכרזתי שאין מצב שאקנה אצלם בגלל הטרייד אין הנצלני, אבל כולם פה אחד אמרו לי שזה לגיטימי לסרב ל"מחירון תמורת מחירון", ושעדיף לי לנסות למכור בעצמי את הרכב בלי שום טרייד אין. אז השתכנעתי ופתחתי הזמנה!

אני לא מצליחה להבין עד הסוף מדוע ההתנגדות הקולקטיבית יחסית כאן בפורום לטויוטה יאריס הידנית. יתכן שלכם יש יותר דרישות וציפיות מאשר לי מהרכב. בואו נזכור כאמור שאני נוהגת ברכב ישן משנת 2001, אני מניחה שמה שלא אקנה בסוף - בין אם יאריס או ההונדה גאז הקטנה הידנית או איביזה או סקודה - כולן יראו לי כשדרוג עצום ומן הסתם יתאימו לצרכים שלי, וסביר להניח שלפחות ב-3 שנים הראשונות לא אראה מוסך באף אחת מהן, וגם המחירים שלהן די זהים, הפרש של 2K לפה או לשם. אז אולי זה באמת לא כזה משנה. אני לא בטוחה עד כמה זה משנה לי שהיאריס תושק בשנה הקרובה בדגם משופר, לפני כמה שנים הם השיקו את הרובוטית המשופרת שלהם וזו היתה נפילה, אז לא בהכרח דגם חדש עולה על קודמיו. בנוסף קראתי את הכתבה מחו"ל שהפנו אותי אליה כאן, ודווקא אנשים כותבים שחיצונית הדגם מאוד התכער.

פורסם
אם החשש להשאר בלי רכב עד למסירה אולי כדאי לך לנסות בפיאט, אני קיבלתי מהם רכב שכור על חשבונם מהרגע שהשלמתי את התשלום ועד למסירה של הרכב החדש.

.

זה רעיון מעולה, אני אבדוק את זה בטויוטה ובאחרות, או שאתה בעצם אומר שזו הצעה רק של פיאט? כי זו באמת בעיה, כדי להשלים את מלוא התשלום אני חייבת למכור את הרכב, ואז יש 14 ימי עבודה לדבריהם עד מועד האספקה. איך זה עובד אגב בטרייד אין? אני אמורה לשלם הכל וביום מסירת הטריד אין יחזירו לי את ההפרש?

פורסם
אפשר לחשוב שכביש החוף זה איזה אוטובאן :roll:

כולה כביש 2 מסלולים מסכן שהמהירות המקסימלית שלו היא 100 קמ"ש. ה-107 עושה את זה בלי למצמץ.

זה אמנם לא גולף, אבל זה גם עולה חצי ממנה.

.

אומנם רק שני מסלולים אבל בשעות מסוימות אנשים נוהגים בו בפראות, אף אחד כמעט לא נוהג על 100 קמ"ש, בשעות הבוקר (לא בפקקים כמובן) המהירות הממוצעת היא 120 קמ"ש. היא לא עולה חצי מהגולף היא עולה לי כפול מהגולף שיש לי ובכלל לא התכוונתי לקנות גולף חדשה.

אני לא נהגת חדשה ולא פחדנית במיוחד, וגם לא פרועה מצד שני, אבל בחורף האחרון היו כמה פעמים שמצאתי עצמי נוהגת כשהיתה ממש סופה של גשם וברד וערפל ורוח, וזה לא היה נעים בכלל. ראיתי אפילו מכוניות שעצרו בצד מרוב שהיה קשה ליסוע, לא הייתי רוצה להיות במצב הזה בתוך רכב מיני קטן ועירוני. נכון שזה קרה כולה 2-3 פעמים כל החורף, ועדיין, אם כבר אני משקיעה את מיטב חסכונותיי כדי להשתדרג, מן הסתם העדפה היא לרכב שישרת אותי שנים רבות, כפי ששירת אותי הגולף. גם אם זה אומר לשלם 100 אלף שקל (שגם לטעמי זה מחיר מופקע, בטח כשרואים כמה עולות כל המכוניות הללו בחו"ל, אבל זה מה יש)

פורסם
לדעתי האופציה שמסתמנת כהכי מתאימה היא פביה 1.2 TSI ידנית. אם תבחרי להתפנק ברמת הגימור המאובזרת יותר זאת כבר בחירה שלך אבל כמו שכב ציינתי היא עולה פחות מ-100 אלף שקלים ונראה לי שזאת עיסקה טובה. בבחירה הידנית את מוותרת על ה-DSG שנחשב גיר מעולה אבל יש גם מיעוט שלא מתחבר לאופי הפעולה שלו.

תודה רבה. כרגע זו אכן האופציה המרכזית שאני מתכוונת לבדוק. מה זה אומר המנוע DSG הזה? ברכב הזה עדיף אוטומט על ידני? כי אנשים אומרים לי שאני הזויה לקנות ידני, למרות שלי זה ממש לא מפריע.

פורסם

DSG זה הגיר ולא המנוע. בניגוד לגיר הרובוטי של טויוטה זה גיר רובוטי כפול מצמדים. ההתנהגות שלו מאוד דומה לגיר אוטומטי ולרוב חוסכת את הטילטולים המרגיזים שיש בטויוטה. ההבדל היחיד הוא שהרכב מתדרדר כשאת עומדת בעליה (חלק מהרכבים מצויידים במערכת שפשוט לוחצת על הבלמים ומונעת את התופעה אך זה תלוי ברמת הגימור). הגיר הזה סוחט מהמנוע ביצועים מעולים וגם צריכת דלק טובה. זה בעצם הגיר האוטומטי ברכב הזה.

אם את אוהבת ידני אני לא רואה סיבה לרכוש אוטומט. הידני מציע שליטה מלאה ברכב, ביצועים טובים וגם צריכת דלק טובה. ספיציפית במקרה הזה גם ה-DSG מציע את כל אלה אבל במאה אלף שקל תוכלי לרכוש את הגירסה הכי פשוטה עם הגיר הזה. אם את הולכת על ידני את יכולה לקחת את הדגם הכי מאובזר ולהינות מהאיבזור הנוסף.

אני מציע לך כמובן שוב לבדוק היטב מה את קונה ומה את הולכת לקבל ואין ברירה אלא להקדיש זמן משום שמדובר בהוצאה גדולה מאוד.

שבת שלום.

פורסם
זה רעיון מעולה, אני אבדוק את זה בטויוטה ובאחרות, או שאתה בעצם אומר שזו הצעה רק של פיאט? כי זו באמת בעיה, כדי להשלים את מלוא התשלום אני חייבת למכור את הרכב, ואז יש 14 ימי עבודה לדבריהם עד מועד האספקה. איך זה עובד אגב בטרייד אין? אני אמורה לשלם הכל וביום מסירת הטריד אין יחזירו לי את ההפרש?

לי הציעו את זה רק בפיאט, אבל תוכלי להעלות את זה במהלך משא ומתן עם כל מותג, אולי יהיה מי שיסכים.

אני לא עשיתי טרייד אין בפיאט (הציעו לי מחירון) כי חשבתי שאוכל להשיג יותר בשוק הפרטי, שילמתי מקדמה לרכב החדש, פירסמתי את הרכב הישן שלי ביד 2, מכרתי אותו בסכום שרציתי תוך 24 שעות, השלמתי את התשלום על הרכב החדש וכעבור שעה כבר הייתי עם רכב שכור עד למסירה.

במקרה של טרייד אין יכולות להיות 2 אפשרויות:

א. מפתח תמורת מפתח- מגיעים לסיכום על כמה תקבלי תמורת הרכב הישן שלך, את משלמת את יתרת הסכום וממשיכה לסוע ברכב שלך עד ליום המסירה של החדש.

ב.טרייד אין מיידי- הסוכנות מתנה את עסקת הטרייד אין בכך שתמסרי לו את הרכב מיידית (הוא רוצה לנסות למכור אותו כמה שיותר מהר) מה שאומר שתצטרכי למצוע פתרון תחבורתי עד להגעת הרכב החדש.

בשורה התחתונה, אני חושב שבמידה ובמהלך מו"מ תצייני שחשוב לך מאוד לא להשאר ללא רכב סוכנות רצינית שרוצה למכור תמצא לזה פתרון.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

• תוכן חדש...