Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלנטרה 2011 (המחליפה של I30)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש למישהו פרטים לגביה? האם המחיר יהיה כמו שעכשיו I30? מה הנתונים של הרכב שיגיע לארץ? מתי בערך היא אמורה להגיע לפה?

תודה.

פורסם

ממש לפני כשלש שעות נכנסתי לסוכנות יונדאי בסיאול ובחנתי מקרוב אחת כזו. כאן היא נקראת Avante ונראת מאד מרשים עם רמת גימור מאד איכותית. מנוע 140 כ"ס, מומנט 17 קג"מ נדמה לי ב 4800 סל"ד, מקדם גרר 0.28, גיר אוטומטי עם 6 הילוכים, בסיס גלגלים של 270 ס"מ, פליטה של 142 גרם לר"מ ומחיר של כ 18000 דולר לדגם הסופר מפואר. מרשים מאד ומרווח מאד. הדגם הושק בקוריאה באוגוסט 2010. אני נוהג ב I30CW ורואים את קפיצת המדרגה שיונדאי עשו באיכות הגימור למרות שגם ל I30 אין לי טענות מיוחדות.

מקווה שיביאו לארץ.

פורסם

מביאים אותו. השאלה מתי ועם אילו נתונים. וכמובן מחיר שלו. אם זה יהיה כמו שמוכרים שם, אז בטוח הרבה יותר יקר מ-120K.

פורסם

זה לא המחליפה של ה-i30 זאת i30 עם תא מטען - דגם כזה משווק בארץ קוראים לו קאיה פורטה והוא עולה 118500 ש"ח ויש לו אחריות לשבע שנים. ( מלאה לשלוש הראשונות חלקית לשנים שאח"כ)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא, אמורה להגיעה לארץ המחליפה של I30. כמו שהבחור למעלה כתב, היא נקראת AVANTE בחו"ל ופה היא תקרא I35.

אין לה שום קשר לקיה.

פורסם

לידיעתך:

יונדאי i30 = קאיה סיד.

יונדאי i35 = קאיה פורטה

יונדאי אקסנט = קאיה ריו

אותה חברה אותו בסיס - רק הגימור קצת שונה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

I35 מגיעה עם 140 כ"ס. אין את זה לפורטה.

חוץ מזה הפורטה המאובזרת עולה כבר 120K. אבל אם זה יהיה גם המחיר של I35, זה יפתיע לטובה. עכשיו נשאר לבדוק מתי היא מגיעה לארץ.

פורסם

אין חשש שהמנוע שאתה מדבר עליו יגיע - אני מהמר על זה שהרכב יגיע עם המנוע של הפורטה משקולי עלות.

אגב - אף אחד לא קונה פורטה במחיר הקטלוגי הנחת מזומן של מעל 5000 ש"ח לקונה פרטי היא דבר שבשגרה.

יד שניה 0 ק"מ מליסינג אפשר לקנות גם ב-106000 ש"ח

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

רק להוסיף על מה שכתבתי אתמול, במחיר של פחות מ 18,000 דולר בסיאול מקבלים מנוע עם הזרקה ישירה. מושבי עור חשמליים, מערכת ניווט אינטגרלית ועוד מיני תוספות שאין סיכויי לקבל בארץ. הרכב מרשים מאד מבחינת עיצוב ונראה מאד איכותי (אין פלסטיקים מרשרשים, הכל יושב במקום ונראה איכותי). במידה ויביאו לארץ אני מניח שהמחיר יהיה כפול ורמת הגימור משמעותית נמוכה יותר

פורסם

דרך אגב, אם כל היונדאים הם העתק של קיות, אז לדוגמא אם I35 היא כמו פורטה, זה אומר גם שהתנהגותה והיגוייה זהים לפורטה? כי לפורטה יש היגוי לא נוח ומשונה. זה אומר שגם ל-I35 יהיה אותו היגוי? או שרק הפלטפורמות של הרכבים זהות?

פורסם

רכבי יונדאי הן לא העתק של קיה ולא להיפך.

קיה היא חברה שנמצאת בבעלות של יונדאי. בהתאם לכך היא נהינת מהפלטפורמות של יונדאי. כלומר רכבי קיה מתבססים בכבודות על תכנונים של יונדאי בנושאי שלדות, מנועים, תיבות הילוכים ואפילו חלקי דיפון ואיבזור.

עניינים של התחושות שההגה מעביר והרכות/כבודות שלו זה יותר עניין של כיול. כיול הוא עניין של דרישות. שני היצרנים ממוקדים מאוד בשווקי אמריקה ואירופה. הפורטה לדוגמה מיועדת לאמריקה שכידוע לא היא לא שוק שמחפש רכב מהנה לנהיגה או מתקשר עם הנהג אלא ממוקד יותר בנוחות ורכות ולכן ההגה שלה רך ופחות מתקשר וגם כיול המתלים שונה מהקיה סיד לדוגמה שהיא דגם שמיועד במובהק לאירופה (כמו יונדאי I30). לראיה, הפורטה משווקת במספר מאוד מאוד מצומצם של מדינות באירופה ובזכותן ישראל מקבלת אותה גם כן. סיד ו-I30 (מלבד ה-CW שמשווקת בארה"ב כגירסת הסטיישן של האלנטרה שכבר הוחלפה שם) משווקות באירופה בלבד.

פורסם

Mike808, אז לא הבנתי כל כך, ה-I35 החדשה תהיה עם אותו היגוי כמו של פורטה או לא? הרכיבים הגדולים כן, אבל מה עם ההגה? כי זאת סיבה חשובה בשבילי לשקול לקנות רכב.

פורסם

ההבדל בין מערכת ההגה של הפורטה לשל ה-I30 היא כיול. אני סבור שמדובר במערכת זהה שפשוט מכוונת באופן שונה. עד שלא אנהג ביונדאי החדשה או שנקבל רשמים מעיתונות הרכב המקומית/עולמית לא נדע מה טיבו של ההגה.

פורסם
יונדאי i35 = קאיה פורטה

מצטער, אבל פורטה נראית ליד I35 כמה רמות מתחת לפחות מבחינת עיצוב ואבזור. אולי יש להן אותו בסיס, אבל זה ממש רחוק מלשים סימן שיוויון בינהן. אני רואה ב-I35 יריבה ראויה לקומפקטיות האיכותיות יותר. לא רואה גם שום סיבה שלא יביאו את כל האיבזור, לפחות כאופציה.

• תוכן חדש...