Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אמי זקוקה לרכב (לא צריך להיות משפחתי) חדש.

רכב משפחתי יש לנו של ליסינג אם זה משנה.

אמא שלי זקוקה לרכב אמין, רצוי מאוד יפני, חדש מהניילונים, עם צריכת דלק נמוכה.

כרגע מוכרת את הפיג'ו 307 בגלל אי אמינותו (צריכת הדלק שלו לדעתה טובה).

רצוי מנוע 1600, אני כמעט בטוח שהיא תתאכזב ממנוע 1400.

אוטומטי.

יש ברשותי כרטיס "חבר" אך כרגע אין מבצעים על רכבים, אם ידוע לכם משהו אשמח לדעת.

תודה רבה על העזרה,

אביב.

פורסם

קודם כול יש צורך להבהיר שהסמ"ק של המנוע לא קובע כלום לגבי העוצמה שלו.

מנוע TSI 1200 לרוב חזק יותר ממנוע 1600 רגיל וגם במצבים מסויימים ממנוע 2000.

כרגע לא ידוע לי על שום מבצעים מתאימים בשבילך.

סה"כ הרכב שאני ממליץ לך הוא הSKODA FABIA 1.2 TSI DSG הרכב מצוייד במלוא הטכנולוגיה חסכוני מאוד מאוד (18.8 ק"מ\לליטר ממוצע יצרן) בעל תיבת הילוכים רובוטית כפולת מצמדים מצויינת עם 7 הילוכים הרכב גם כן בטיחותי הוא קיבל 4 כוכבי בטיחות במבחן ריסוק כאשר נבחן עם 4 כריות אוויר ובארץ הוא נמכר עם 6 כריות אוויר.

חוץ מי זה הרכב נראה טוב במיוחד עם הגאנטים של סקודה בצבע שחור עם גג PEARL בצבע לבן הבגאז טוב והמרחב הפנימי מצויין.

פורסם

דווקא לאנשי "חבר" יש כרגע את המבצע ביונדאי.

היא יכולה לבדוק את היונדאי I20, רכב סופר מיני מרווח וגם מצוייד למדי בדגמי הפרמיום ומעלה, לדעתי ה-1.4 מספיק אבל יש גם מנוע 1.6.

אגב היונדאי I30 הבסיסית נמכרת לאנשי חבר ב-109 אלף שקלים בלבד וזה רכב משפחתי כשר למהדרים בדיוק בגודל של הפיג'ו שלה. צריכת הדלק במנועי ה-1.6 מניסיון טובה ונעה סביב 12 - 13 ק"מ לליטר.

שבת שלום ובהצלחה.

פורסם

תודה רבה על התגובות, המבצע של יונדאי נגמר בדיוק לפני שבוע.

אמא שלי ואבא שלי הלכו לסוכנות יונדאי ונאמר להם במפורש שהמבצע נגמר ואי אפשר לעשות יותר את ההנחות האלו.

איזה עוד רכבים אפשר? אמא שלי לא כל כך מעוננינת בסקודה פאביה.

פורסם

ההמלצה שלי ליונדאי נשארת בעינה גם במחיר מלא.

אפשר לבדוק את סוזוקי ספלאש שיושבת על התפר בין מיני לסופר מיני.

הסוויפט החדשה ששויקה אמור להתחיל ממש בקרוב אמנם תפרוץ את גבולות התקציב אבל גם היא אופציה טובה.

הייתי בודק גם את טויוטה ורסו והנדה ג'אז המיקרוואניות אבל שוב הם יעברו את גבול התקציב.

אפשרויות נוספות הן האחיות החורגות סיטרואן C3 ופיג'ו 207 שמצויידות במנועי 1.6 וגם במימדים קרובים לתחום המשפחתי.

פורסם

איזה עוד רכבים אפשר? אמא שלי לא כל כך מעוננינת בסקודה פאביה.

למה בדיוק? עצה שלי תסחוב אותה לנסיע בפאביה 1.2 או בפולו מכיוון שהפאביה נותנת את התמורה הטובה ביותר למחיר ברגע זה.. גם מקבלים אוטו בעל מרחב טוב בנייה איכותית מנוע זריז וחזק בהרבה מה1600 עם תיבת 7 הילוכים רובוטית כפולת מצמדים וגם רכב חסכוני במיוחד (צריכת דלק אמיתית שנעה סביב 15.5 ק"מ לליטר).

השיקול הגדול לכיוון הפאביה היא צריכת הדלק והמנוע מחירי הדלק רק יעלו דרמטית בשנים הקרובות עם כניסת מחסור הנפט העולמי והדלק הולך להיות מתח כבד הרבה יותר מאכשיו. המנוע שמשיג כוח בסל"ד נמוך אומר שנסיע בפקקים ויציאה מרמזורים הרבה יותר חלקה וזריזה ללא צורך ב"חימום" מה שנותן לה היתרון בעתיד הקרוב עטור הפקקים והרמזורים בשל צמיחת האוכלוסין.

יש גם את הפולו היא כמו הפאביה רק מבית פולקסוואגן אותו המנוע אותה טיבת ההילוכים אותה הפלטפורמה רק הסלון שונה נראה יותר סולידי העיצוב שונה יותר פולקסוואגן ורציני והבגאז קצת קטן יותר.

בכללי יש גם את ההונדה גאז' (רק ידנית) והטויוטה יאריס שתי מכוניות מאוד מאוד אמינות בעלות שוק מצויין וצריכת דלק מצויינת כמו הפאביה אך יש להן חסרון אחד דיי גדול.

המנועים שלהן מאוד חלשים אולי הם נותנים 100 כ"ס אך רק 13 קג"מ (מומנט) ב4800 סל"ד לגאז' ו3800 סל"ד ליאריס כאשר הפאביה 1.2 נותנת 105 כ"ס ו17 קג"מ ב1750 סל"ד.

אגב אם אתם מעוניינים באוטומט פשוט תשכחו מהגאז' הגרסא האוטומאטית (רובוטית) עולה 130 אלף ש"ח מה שפשוט לא מציאות ומופרח מהחלל החיצון.

גם כן המרחב ביאריס קצת צפוף והסלון הפלסטיקי לא בנוי מחומרים איכותיים ונעימים כמו בפאביה או הפולו.

פורסם

הג'אז נפטרה מהגיר הרובוטי ומגיעה עכשיו עם מנוע 1.2 ידני בלבד. 1.4 עם גיר רציף וגם גירסה היברידית ומאוד מסקרנת.

שבת שלום.

פורסם
הג'אז נפטרה מהגיר הרובוטי ומגיעה עכשיו עם מנוע 1.2 ידני בלבד. 1.4 עם גיר רציף וגם גירסה היברידית ומאוד מסקרנת.

שבת שלום.

כבר? תודה על העדכון =)

http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/261/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%94%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%94-%D7%92%27%D7%90%D7%96-%D7%94%D7%99%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%93%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%92%D7%99%D7%A2%D7%94-%D7%9C%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C

פורסם

הייתי בדילמה דומה לחמותי.

גם אני הייתי נעול על יונדאי I20, עד שעשיתי סיעת מבחן. האוטו הזה עגלה וגם תצרוכת הדלק שלו בכלל לא משהו.

בסוף קנינו סוזוקי ספלאש. היה חשש מסוים מנפח מנוע של 1250 סמ"ק כי חמותי נוסעת לעבודה בכביש מהיר. אבל לטענתה האוטו החדש זריז יותר מ1600 הישן. החיסרון היחיד לטענתה על פני רכב משפחתי הקודם הוא בכך שעקב ישיבה גבוהה היא מפחדת לקחת פניות במהירות שהיא רגילה. הסטבר שבחורה למרות היותה בת 60 היא נהגת שודים ולוקחת פניות ב60-70.

פורסם

המחיר בו נמכרת ההונדה ג'אז נראה לי מוגזם לרכב מיני\סופרמיני וזה לא משנה עד כמה הוא חסכוני .

אם ההונדה היתה מתומכרת במחיר דומה למחיר הפאביה,היתה תחרות אמיתית בין השתיים ואנו ,הצרכנים רק

היינו מרוויחים.

קרוב לוודאי שבארץ,ההונדה היתה זוכה למכירות עדיפות.

כל עוד ההונדה כ"כ יקרה ,לדעתי ,לא אמורה להיות תחרות בין השתיים.

פורסם

למה אנשים עדין ממשיכים לקנות ספלאש אם מייבאים כבר את האחות התאומה הספארק ב25K פחות. אותו הרכב, אותו בסיס גלגלים רק העיצוב שונה - לטובת הספארק.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

כמה דברים:

דבר ראשון תעזבי את הדעות הקדומות על 1600.

היום יש מעט מאוד מנועי 1600 שנותנים חסכון משמעותי בדלק והרבה יותר כוח.

כמו כן תעזבי את הדעות הקדומות על רכב יפני.

דווקא הן פעמים רבות פחות מוצלחות מהאחרות.

כל הדברים האלה אולי יתנו נחת לאמא שלך אבל יהיו קנייה שגוייה.

דבר שני

רוב ההצעות שהוצעו לך כאן חורגות מהתקציב.

הונדה ג'אז בכל המובנים תחרוג מהתקציב. הגרסה הידנית עולה אמנם 99K אבל כבר חורגת מהתקציב עם כל התוספות המתבקשות כמו קודנית, מרימי שמשות, חיישני רוורס. אם תבחרי בכל זאת ללכת עליה אז עדיפה ההיברידית שתעלה 117K ולא 130 כמו הרגילה שזה מופרך.

פולקסוואגן פולו רק בגרסתה הידנית נכנסת לתקציב אבל באמת שהיא מרגישה עירומה בגרסה המוצעת והרגשה של "עובדים עליי" עלתה בי כשנסעתי עליה.

הפיאט פונטו איבו גם יכולה להיות אופציה טובה אבל על הכביש רק הידנית תעלה לך 99K וזה אחרי אגרת רישוי וכל התוספות.

הצרפתיות למיניהן יזללו לך דלק ביחס לאחרות.

יונדאי וקיאה אמנם זוכות להצלחה השקטה אבל השם של המותג כבר עולה על המוצר ולכן תשלמי מחיר על השם ולא על הרכב (כמו בפולקסוואגן). אולי הן סיפקו אמינות בדגמים הקודמים.

ולבחירה שלי

סקודה פאביה!!!!

המנוע שלה אמנם 1.2 אבל הוא TSI עם 105 כ"ס. יש לי סיויק עם מנוע 1800 שלא הצליח להשתוות לביצועיו של ה1.2 של פאביה.

אמנם קרוב אבל זה לא זה.

המחיר של הפאביה עד סוף החודש מוזל ב 4K. מה שאומר שאת גרסת הAMBIENT תוכלי להשיג ב 100K כולל אגרת רישוי וכל התוספות הנלוות אבל רק 4 כריות אויר ו4 כוכבי בטיחות.

אוטומט כבר אמרתי?

השאלה האם את מוכנה להשקיע טיפה יותר משהו כמו 105K

חשוב לך אוטומט או רגיל?

• תוכן חדש...