Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מצטער לבאס כאן חלק מהאנשים אבל... למה נדמה לכם שמוסך מורשה יבואן הוא מינימום מלאך?

1. כבר שמעתי מיד ראשונה על דילול נוזל קירור במי ברז במוסך מורשה.

2. מכונאי טוב הוא מכנאי טוב, לא משנה באיזה מוסך הוא עובד. ברור, שרצוי שיהיה לו ניסיון עם הרכב הספציפי שלך, אבל כל עוד הרכב לא נדיר, לא צריכה להיות בעיה למצוא מוסך שיודע לטפל ברכב גם אם הוא לא מורשה יבואן.

3. כשבאתי וביקשתי הצעת מחיר להחלפת שמן גיר במורשה יבואן הם היו בהלם מוחלט ולא יכלו להבין למה שארצה לעשות דבר כזה אם אין תקלה, למרות שהרכב עבר מעל 190K ק"מ. ואז כשכבר הועילו לתת לי הצעה, זו כללה שמן פזגיר בעלות של כ-200 ש"ח ובנוסף שעת עבודה. אני בטוח שכמה מכם יגידו שפזגיר לא פחות טוב מהמקורי אבל למה שאני אשלם עליו יותר מאשר על המקורי? ולמה צריך שעת עבודה כדי לפתוח פקק, לתת לשמן הישן לנזול החוצה, לסגור פקק ולשפוך פנימה שמן חדש?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדיוק מאותה סיבה שציינתי, מוסך הוא עסק שאמור להרוויח זאת המטרה שלו עסק בשביל להכניס כסף כמו כל עסק, למוסך יש הוצאות לא מבוטלות שלא כולם רואים במיוחד למוסך מורשה. זה שזה ניראה לך רק בורג הכל טוב ויפה אבל זאת עבודה וזה הסכום בדיוק כמו שטכנאי גובה על ביקור גם אם הוא בא ל10 דקות.

אגב יש למוסך מורשה לא מעט יתרונות חלק מהם: לא תראה ביטול של כל מיני רכיבים, לא תראה חלטורות וקומבינות, עבודה על פי הוראות יצרן, ושימוש בחלפים מקוריים, לא כל עבודה מצדיקה לגשת למוסך מורשה למשל טיפול רגיל עולה פי 2 ולפעמים פי 3 ממוסך לא מורשה שמשתמש בחלפים מקוריים אבל יש עבודות שעדף לעשות במורשה.

פורסם

לדעתי זה מעט יקר, אבל הכל תלוי לאיזה מוסכים ומחירים אחרים אתה משווה.

לי יצא 4300 ש"ח כולל; טיפול[חלקים מקוריים], טיימינג [מותחים מקוריים ,מחזירי שמן מקוריים , משאבת מים תחליפית] ו2 משולשים מקוריים.

כמובן לא במוסך מורשה- אך מתמחה בצרפתיות.

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

מגאן 2001 בדגם הכי מפואר שלה שווה כ20K לפי מחירון יד 2

למה לי נשמע יותר הגיוני למכור את הרכב ולחפש רכב אחר, אפילו עוד מגאן בשנתון זהה

או גבוה יותר לאחר הטיפול הזה שהוא כרבע מערך הרכב? :shock:

ב4900 במוסך כללי אפשר להחליף חצי רכב בחלקים תחליפיים שיעשו את העבודה :wink:

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

השרשור הזה מופרך לאללה... בטח לא אקטואלי!

טיימינג למגאן 2001-4 במוסך רשת קראסו עולה משהו בסביבות 2500 ש"ח. במוסך שאינו מוסך רשת - משהו כמו 1700...

משום מה, במכוניות האלו ההמלצה היא לעשות טיפול כזה כל 5 שנים או 100,000 ק"מ (אפילו במגאן דור 2, שזה בערך אותו מנוע, זה 4 שנים ו 90,000 ק"מ...).

בכל מקרה, בהרבה מכוניות מודרניות אחרות זה בערך מה שעולה לעשות טיימינג "לפי הספר", אז מה ההתרגשות?

והמכוניות מעולות, זולות לקניה ושוות כל אגורה לדעתי.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...