Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המוסכניק שלך גונב את החלקים \ מייצר אותם לבד למעלה בגלריה\ לא משלם שכירות\ אין לו הוצאות או שעובד בהתנדבות.

סט טיימינג מקורי עולה ללקוח סביב ה 700, שני פקקים מקוריים עולים 100.

אם הוא לוקח 300 על עבודה כזאת הוא פשוט עובד בחינם או שהוא מלכ"ר.

*אני לא מבין את המושג אם צריך, ע"פ הוראות יצרן יש צורך להחליף את הגלגלות והרצועה וזה לא "אם צריך".

אל תישכח שמה שעולה לך זה לא מה שעולה לו. אם סט טיימינג עולה ללקוח בחנות חלפים 700 ש"ח אז הוא קונה אותו בסביבות ה-500 ש"ח כי הוא מוסך והוא מוכר אותו ב-600 ש"ח גג ללקוח. עוד 400 ש"ח +- עבודה זה מעל ומעבר בשבילו ואפילו מחזיר עודף לפעמים תאמין לי, אני לא יגיד סתם. אה, משהו קטן ששכחתי להוסיף ולציין. הוא ערבי עם ידיים מקצועיות יותר מכל אכבר ישראלי שזה כניראה מה שמוזיל אצלו את העלויות. אה ו....לא, הוא לא מייצר את הסטים למעלה בגלרייה כי אין לו עוד קומה. :)

:)
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כבעליו של רנו (לשעבר) תזהר מלקנות סט טיימינג תחליפי זול.

במוסך שאינו מורשה יבואן שיעשה את אותה עבודה, תוכל לחסוך כמה מאות שקלים אבל זה לא ישנה את התמונה באופן דרסטי.

סט טיימינג מקורי למגאן עולה כ-1600 ש"ח + מע"מ ומשאבת מים עולה כ-400 ש"ח +מע"מ.

כלומא רק חלקים של הטיימינג בלי עבודה 2000 ש"ח + מע"מ.

אגב הרכב שלך הוא עם 16 שסתומים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

חבר ביצע טיפול 90K במוסך מורשה למגאן 03 ויצא עם 4900 ש"ח (היו לו שם עוד כמה קטנות)

כך שהמחיר נראה נכון לטיפול במרכזי, כך בחשבון שיש משהו בזה שהרכב מטופל סדיר באותו מוסך (גם במכירה),

ושקונים אותו עושים בירור מה טיפלו ומה עתיד להיות כולל הערכת מחיר כך שלא היית אמור להיות מופתע.

תהנה מהרכב.

פורסם

אומנם אין לי מגאן אך בעבר התעניינת ברכישת סניק.

כאשר שאלתי את המוסכניק שלי מה דעתו על הרכב הוא ציין כי זה רכב טוב אך הטיפולים מאוד יקרים ובפירוש ציין לדוגמא את החלפת הטיימינג.

לטענתו, החלפת טיימינג במגאן/סניק היא מסובכת מאוד מאחר ואין סימון על הגלגלות ולכן צריך להשתמש במחשב בכדי לכוון את הגלגלות (אם אני מדבר שטויות אז ככל הנראה אני לא מצטט אותו נכון). הוא אף ציין כי בעבר הוא עשה למישהו החלפת טיימינג במגאן והסתבך עם העבודה עקב כך וזה לקח לו יומיים עד שכיוון כראוי ולכן הוא נשבע שהוא לא עושה יותר טיימינג במגאן.

לאור האמור, הוא טען בפני שטיפול טיימינג למגאן יש לעשות אך ורק במוסך מורשה רנו, אחרת יש סיכוי טוב שהעבודה לא תעשה כראוי ואם המוסך לא יעלה על זה בזמן זה יגרור נזק כבד למנוע.

כמובן, ברגע שאתה חייב לעשות טיפול במורשה רנו את נתון לחסדיו ולמחירים ההזויים שהם דורשים לשעת עבודה (275 ש"ח לשעה :shock: )

אגב, כל האמור לעייל התייחס לסניק 2005.

פורסם

אני יודע שזה לא קשור ולא עוזר לשאלת פותח השרשור, אבל אני פשוט נדהם מהמחירים!

בפוקוס שלי יש צורך בטיפול הבא לבצע טיימינג (5 שנים או 120 אק"מ). במרכזי ששם טיפלתי תמיד (מכיר היטב את מנהל העבודה) נאמר לי להכין 2600 ש"ח כולל הכל (מע"מ, עבודה) וכו'. זה כולל גם כמובן מותחנים ומשאבת מים וטיפול מלא.

הוא גם אמר לי שזה לפני ההנחה שאקבל כלקוח קבוע.

אז אני יודע שיש הבדלים, ויתכן שיש גם רכבים זולים יותר לטיפול, אבל כאלו הבדלים במחירי טיפול בין משפחתומטיות מאוטו סגמנט?

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

כמה נקודות בקשר לטיימינג במגאן 1.6 16 שסתומים 2000-2004 :

סט טיימינג מקורי מלא של VALEO תוצרת צרפת 700-800 ש"ח.

משאבת מים מקורית, אך יש גם חברות מאיטליה וספרד 200-300 ש"ח - רצוי ביותר להחליף עם הטיימינג.

שני מחזירי שמן גלי זיזים 100 ש"ח.

רצועת אביזרים(מנוע) של GATES גג 100 ש"ח - רצוי גם להחליף כבר על הדרך.

יש לבדוק בקפדנות פולי אלטרנטור, כדאי ורצוי ביותר להחליף בכל מקרה אם לא הוחלף בעבר - 100-150 ש"ח.

כל המחירים הנ"ל הם מחירים בחנויות חלקים, מי שרוצה אני יכול הראות לו קבלות, אם אצליח למצוא אותן.

החלפת טיימינג במגאן לוקחת למכונאי שלי שעה וחצי-שעתיים, זה שבמורשה יבואן מחייבים 4 שעות או אני לא יודע כמה

זה הוראה מהיצרן, ז"א שגם אם למכונאי שם לוקח פחות עדיין יחייבו ע"פ שעתון יצרן.

בקשר לטיפול רגיל : פלאגים אך ורק מקוריים של רנו בסביבות 150 ש"ח החלפה כל 60 אלף אם אני זוכר נכון.

ודי כבר עם כל הסיסמאות שאם זה זול אז זה לא טוב, מי שמוכן לקבל את מחירי השחיטה אצל היבואן שיבושם לו

המכונאים במקומות אחרים לא פחות טובים אם לא יותר, מה שבטוח הרבה יותר זולים.

רות. סוף.8)

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

אני מסכים , אני החלפתי וטיפלתי במוסך פרטי אבל כל החלקים היו עם לוגו של רנו עליהם .

כך שאין סיבה אמתית לעשות במוסך המורשה את הטיפול , לעומת זאת אם הטיפול הכן כולל גם טיימינג גם רצועות ומותחנים וגם משאבת מים וגם טיפול 90000 אני יכול להבין למה זה מגיע ל -4000 שח .

לא לשכוח לנהוג בסבלנות

פורסם

אתם מבלבלים דברים כמה עובדות:

1.ולאו לא מייצרים שום סט טיימינג של רנו 16 שסט'

2.סט טיימינג לא עולה 1500 ש"ח

3.מוסך הוא עסק וככזה הוא פועל למטרות רווח

פורסם

איפה אתה קונה משקפיים בהלפרין או באופטיקה פרטית ?

איפה אתה קונה מחשב באיבורי או בחנות מתמחה ?

איפה אתה מקבל טיפול רפואי במרפאה אצל רופא או לוקח כדורים על סמך הנסיון ?

אותה שאלה תקפה לגביי מוסך מרכזי( מורשה ) או מדרכה ?

......

כל אחד והתשובות שלו .

פורסם

ממש אין קשר בין הדברים יש מוסכים לא פחות טובים ולא פחות מקצועיים ממוסך מורשה.

אנשים פה ממציאים כל מיני סטים של טיימינג שלא קיימים ובנוספף במחירים אסטרונומיים.

יש כלל מאוד חשוב שהוא תקף לכל דבר זול בסופו של דבר עולה ביוקר, זה שיש פה אחד שעושה טיימינג כזה ב 1000 שקל במוסך בשיטחי A שיבושם לו ואני בספק רב אם הוא באמת מקבל מה שהוא חושב שהוא מקבל.

אתם חושבים שמוסך צריך להוריד את המכנסיים ללקוח ושהלקוח עושה טובה למוסך שהוא נותן לו להרוויח 100 שקל.

פורסם

חס וחלילה שיטחי A. שאף אחד לא יעיז אפילו לחשוב על זה. המוסך עליו אני מדבר נימצא בשטח שלנו ואם תרצה פרטים מדוייקים יותר הוא על כביש 5 אחרי ראש העיין. אף בעל מקצוע לא צריך להוריד את המיכנסיים בשביל לקוח זה בטוח אבל יש היגיון עד כמה אפשר לשחוט לקוחות. זה ההבדל בין מי שמחפש להיתפרנס לבין מי שמחפש להרוויח!

פורסם

סליחה אבל זה ממש לא להתפרנס זה לעבוד בחינם.

סט עולה למוסך 550, סוג פקקים 100 אם הוא לוקח על טיימינג במנוע של רנו 16 שס' 350 ש"ח עבודה ולא מרוויח גם על החלקים אז הוא עובד בחינם ואתה יכול לשאול כל בעל מקצוע פה.

פורסם

אני לא יודע אם אי פעם יצא לך לטפל אצל בני דודנו אבל בהמלצה שלי אישית, ברגע שאתה מאמץ לך אחד שכזה שאתה יודע בהמלצה שהוא ישר ולא איזה חאפר אתה תגלה עד כמה אתה תופתע ולא תאמין ותחשוב שבגלל שזה כזה זול אז אולי משהו שם לא בסדר. אז אני ממליץ לך לנסות זאת בחום. :)

לגבי בעלי מקצוע פה, אני מאוד מכבד אותם וכל אחד זכותו לדרוש כמה שהוא רוצה ואני לא ניכנס לכיס של אף אחד אבל לכיס של עצמי אני כן אכנס ויאמר בתוקף שאיני מוכן לשלם את המחירים המטורפים האלה.

פורסם

זה ממש לא מחירים מטורפים, זה המחיר שוק זה שאתה באת וקבעת לך שזה יקר זאת בעיה שלך בלבד, ואני ממליץ בחום להתרחק מכל המוסכים הללו לא כולם אבל רובם משתמשים בחומרים סוג ז' לרבות שמני פרסטון, K&M ונוזלי קירור חנני מצונני ומשפחתם...

• תוכן חדש...