Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע מיבוא - אפשר לדעת כמה הוא עבר ?

smoooth0
שימו לב! השרשור הזה בן 4952 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום,

הגולף שלי שבקה חיים לפני כמה שבועות ועדיין לא מצאתי רכב חדש אז החלטתי להחליף לה מנוע, אבא שלי מחפש לי מנוע והוא מצא אחד כזה (אצל מישהו שהוא מכיר), המוכר רוצה 1500 ש"ח על המנוע והוא טוען שהמנוע עשה רק 60000 ק"מ.

מדובר על מנוע לגולף שנת 92 (שנה אחרונה של MK2) נפח 1.3 ליטר קרבורטור.

אם המנוע לא בסדר אז הוא מוכן להחיליף, ואחרי שמרכיבים אותו הוא נותן אחריות לשלושה חודשים.

אנחנו מחכים שהחבר המכונאי של אבא שלי יראה את המנוע ויגיד אם הוא נראה בסדר, אבל האם יש דרך לדעת אם המנוע באמת עבר רק את המרחק הזה ?

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

אין שום דרך לדעת בוודאות כמה המנוע עבר , בד״כ המוכרים לא שומרים תעוד של מס הקילומטרים שהמנוע עבר ,ומה זתומרת ״ החבר של אבא שלי יראה את המנוע ״ , אני אישית לא מכיר שום בנאדם שיכול לומר לך מה מצב המנוע רק מראיה , חייבים להניע אותו ואז לבצע כמה בדיקות תקינות.

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתור עובד במגרש פירוק אני יכול לומר לך בוודאות שאי אפשר לדעת ק"מ של מנוע ייבוא.

ומחזק את אמירתו של d-mad לא יעזור לך בשום דבר להסתכל על המנוע במיוחד שמדובר במישהו שמתעסק בזה, יש מלא דרכים לגרום למנוע (פנימית וחיצונית) להיראות חדש ובמצב טוב, חבל אבל הדברים האלה הם ממש הימור כי יודעים רק אחרי שמרכיבים.

בקשר לאחריות, כל מקום לא משנה לאן תלך ייתן לך 3 חודשים אחריות אל תסתכל על זה בתור הטבה כלשהי.

אם תרצה עזרה צור איתי קשר בפרטי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז בגדול אתם מציעים לסמוך על המוכר (כי אין דרך לדעת אם הוא משקר או לא) בשביל לשכנע את עצמי שהכל בסדר, ולהרכיב את המנוע ולבדוק שהכל בסדר (לכאורה).

אבל מה שקצת מטריד אותי שהוא מדבר על מנוע לגולף שנת 92 והוא אמר שזה עבר רק 60000 ק"מ, זה נראה מעט מאוד, לא?

אני אענה לעצמי :-D : 60000 ק"מ זה בממוצע 4 שנים, יכול להיות שהרכב עשה תאונה וירד מהכביש אבל המנוע נשאר תקין ולקחו לפירוק.

אבל בכל זאת, זה נשמע לכם הגיוני 60K ?

מה עם המחיר? 1500 ש"ח

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המחיר סביר והשורה התחתונה היא שלא משנה כמה תדון בקילומטראז' ועם מי, זו שאלה שאף אחד לא יוכל לענות עליה.

הדבר הכי טוב שתוכל לעשות זה כמו שאמרו פה לערוך בדיקות למנוע, אני לא יודע איך עושים את זה ומה צריך לבדוק אבל תבקש שחבר שלך יבדוק אותו.

בזמנו יצא לי (לצערי) להחליף גיר ידני שנגמר לרכב הקודם שלי, מצאתי גם כן גיר מייבוא וכששוחחתי עם המוסכניק על מה הכוונה "ייבוא", הוא אמר לי ששולחים נציגים לחו"ל לחפש גירים/מנועים לייבוא לארץ אז מן הסתם בוחרים מההיצע הרחב את הטובים ביותר כי עלויות המכס והייבוא לא זולות בכלל ואף יבואן לא ירצה לשלם על ייבוא מנוע סכום נכבד ואחר כך לגלות שהמנוע לא טוב.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין אפשרות לדעת כמה ק"מ עשה מנוע מיבוא.

ברוב המקרים במחסנים בחול המנועים כבר מפורקים ואין קשר לספידומטר!

בנוסף ברוב המקרים המנועים לא מוטבעים אז איך אפשר לנהל רישום ק"מ??.

אבל המספר 60,000 הכי מעניין...בעשור האחרון נתקלתי ב4 מנועים מיבוא

ותמיד נטען שעשו 60,000.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

העף מבט בצינורות כניסת המים למנוע .

אם ניקו אותם - זה חשוד .

אם הם נקיים יחסית וללא קורוזיה , תקווה לטוב .

זה לא אומר כלום.

יכול להיות מנוע שעבר חצי מיליון קילומטר אבל בעל האוטו השתמש כל החיים בנוזל קירור יעודי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי עניין הקורוזיה , לקרינה של אחי -רכב בן 14 שנה עם 352,000 ק"מ אין קורוזיה בכלל במערכת המים.

אי אפשר לדעת את הק"מ שהמנוע עבר,חוץ מזה,

יש מכוניות שנסעו מעט (נסעו ללא מים{נפוץ בעיקר כתוצאה מתאונות קטנות שצינור מים, זה או אחר נקרע},או שלא הוחלף שמן בזמן והנהג מתעלל ברכב. ) ולכן מצב המנוע יכול להיות בהרבה מן המקרים פחות טוב ממכוניות שנסעו הרבה וטופלו ביסודיות.

לרוב אין סיכוי שיתנו לך לבצע את הפירוק הנ"ל ,אבל אלה האופציות לבדיקה כאשר המנוע מפורק..

יש אופציה לבדיקה חלקית אם מורידים ראש כדי לבדוק אם יש "מדרגה" בצילינדר עדיין לא מעיד על מצב הרינגים.

ויש אופציה לפתוח קרטר, ולפרק גל ארכובה ,כדי לראות את מצב הלאגרים(אם שחוקים -ובקושי נשאר מהם משהו או שחיקה מתקדמת בעזרת קאליבר).

בד"כ נותנים אחריות 3 חודשים על המנוע או מס ק"מ מסויים ,כך שאם הרכבת(כן,כנראה שהוצ' עבודה יהיו עליך) וגילית שהמנוע אינו תקין, האחריות בע"ה תממומש.

לסיכום ,צריך הרבה מזל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבנתי.

אם נגיד הרכבתי ונסעתי על זה שבועיים ומצאתי שיש בעיה ואז החליפו לי, האחריות של ה 3 חודשים תהיה מרגע הרכבת המנוע החדש ? או שישארו לי רק 2.5 חודשים ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בגדול, כמו שכתבו לך כאן, לא ניתן לדעת מה המצב של המנוע, עד שהוא לא עובד,

ועושים לו בדיקת קומפרסיה וכד'.

במיוחד במנועים מיבוא, אין כל דרך לאמת את הנתונים, וצריך באמת לסמוך על המוכר.

לפי מה שאני הבנתי, הם קונים את זה במאסות, ומייבאים, ולוקחים בחשבון שחלק לא

תקין, וזה חלק מהעסק.

בעיקרון, 3 חודשים יספיקו לך לדעת אם המנוע בסדר או לא, אבל הפירוק וההרכבה יהיו

על חשבונך, אלא אם כן אתה עושה את זה במקום שגם מפרק ומרכיב, ואז זה על חשבונו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוברול עולה סביב ה 5000 ש"ח רק חלקים: בוכונת,רינגים ,לאגרים,סט שלייף,משאבת מים,מחזירי שמן ,חריטת גל ארכובה, שיפוץ ראש ועוד דברים שבטח שכחתי.

מניסיון-אני הגעתי להוצאות מאוד גדולות על הפיאסטה האדומה שלי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4952 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...