Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

לאחרונה אני מתעניין בחיפוש פיגו 306 אוטומט 1.6 מהשנתונים 2000/2001.

מצאתי פיגו 306 שנת 2001 יד 2 עם 250.000 ק"מ.

רציתי לשאול האם הק"מ סביר לשנתון? מה כדאי לבדוק ברגע שאני בא לבדוק את הרכב?

תודה.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

פגיו 306 הוא אוטו מצוין בהשווה לכסף שהוא עולה!!

מנוע ה1600 בשנה הזאת הוא TU מנוע שידוע כאמין ולכן זו בחירה טובה

האוטומט הוא AL4 לא כזה אהוב על הרוב הוא עצל עושה מה שבה לו וידוע כלא אמין בפי רוב אלה שהיה ברשותם!!

עכשיו בלי כל קשר צריכת הדלק של אוטו כזה היא בערך 11 ליטר ל100 ק"מ והאוטו מרגיש עצלן כיוון שהוא מסורס בAL4

בנוסף לכך כל מנוע וגיר צריך לבדוק בקפידה בקלומטראג' כזה!!

אחרי קלומטראג' כזה אי אפשר לדעת באיזה מצב במנוע או הגיר ולכן אני ממליץ בחום מכון בדיקה בעל המיכשור המתאים!!

פורסם

תודה על התשובות. לצערי אני צריך אוטומט בלבד ולא ידני אמי גם תנהג ברכב לכן ידני יורד מהרשימה.

הגיר עד כדי כך גרוע ולא טוב? זה לא אותו גיר כמו ב206? יש לי עוד אחת עם ק"מ שמתקרב ל190 אלף זה יותר טוב מבחינת הק"מ?

אם אני לוקח את הרכב למכון בדיקה הם בכלל יתחיבו לי בבדיקה על תקינות הגיר או שאין סיכוי?

פורסם

יש לי 306 שנת 2001 מנוע 1600 אוטומטית (סדאן), עם קצת מעל 200 אלף קילומטר (אם שמת לב, זה כתוב בחתימה שלי).

למרות הגודל, האוטו נוסע מצויין ולא מורגש מחסור בכח. תיבת ההילוכים מגיבה טוב לדוושת הגז (במודלים האלו לא מדובר במערכת הזרקה עם מצערת חשמלית - אז העסק מגיב בנחישות ביחס לדגמים אחרים חדשים יותר).

למרות שמדובר במנוע 1600 סמ"ק עם 100 כ"ס ו-8 שסתומים בסה"כ, הוא מגיב מצויין ובכל נסיעה שגרתית או כזאת שגם דורשת קצת כח, אין שום מאבק עם דוושת הגז וביחס לנתונים "על הנייר", המציאות מפתיעה לטובה. נכון - לא מדובר בטיל בליסטי, אבל גם אין שום בעיית סחיבה שיכולה להצביע על שידוך לא מתאים בין המנוע לגיר או משהו כזה.

צריכת הדלק אצלנו משביעת רצון; המון (!!) נסיעות קצרות על מנוע קר בלבד ומידי פעם גיחות קצרות של 10-15 ק"מ מחוץ לשכונה. סה"כ כ-9 ק"מ לליטר. מיכל הדלק גדול יחסית (60 ליטר). אני מאמין שבנסיעות רגילות על בסיס יום-יומי, אין שום בעיה להשיג 10-11 ואף יותר מזה מחוץ לעיר.

במחיר שלו - אין מתחרים. תא המטען גדול, נוחות הנסיעה מעולה (!) והאיבזור בפנים משביע רצון לגמרי; ABS, בקרת אקלים, 4 כריות אויר (מתוכן 2 מלפנים ו-2 בצדדים על המושבים), כל החישמולים הרגילים + חיישן גשם לוישרים הקדמיים, פנסי ערפל בחלק התחתון של הפגוש הקדמי, שלט רחוק מקורי (אם הבעלים של הרכב שמר עליו... אצלנו קיים ועובד !) וכו'.

דווקא הגיר, שרבים טוענים שהוא מסרס את המנוע, לא מסרס את המנוע.

הגיר נועל את הממיר מומנט תוך כדי נסיעה בהילוך שני, ומשם ואילך הוא מספק את הכח מהמנוע AS IS ללא איבוד מומנט - ישר לגיר האוטומטי.

התחושה שרבים מרגישים ומפרשים אותה לסירוס של הגיר נובעת בעיקר מהתחושה שהמנוע לא מעלה טורים בלחיצה חזקה על הגז כמו במכוניות שהממיר מומנט לא ננעל בהן, ולכן חושבים שבגלל שהטורים עולים יותר לאט (אבל גם יותר כח עובר מהמנוע לגיר והתוצאה הסופית היא שהרכב זז טוב-מאוד בלי לעשות הרבה רעש) אז התחושה המתקבלת היא כאילו הגיר "מסרס" את המנוע.

כמו שאמרתי קודם לכן - במחיר שלו, אין מתחרים. המתחרות היפאניות עולות פי 2 או פי 3 במודל 2001 - ולרובן אין 4 כריות אויר, ABS, בקרת אקלים וכו'. נכון- הגיר לא נחשב לשיא האמינות - במיוחד כשמדברים על רכב בן 10 שנים. אם היה זה רכב חדש שהיית קונה, היית יכול לשמור על הגיר למשך שנים רבות עם 0 תקלות רק אם היית מקפיד על החלפת שמן גיר בזמן. במקרה של רכב בן 10, אין דברים כאלה ולכן אתה נאלץ לקחת סיכון מסויים כמו בכל רכב בן 10 שנים שתקנה עם תיבת הילוכים אוטומטית. שיפוץ גיר נע בין 5K ל 8K שח, תלוי ברמת השיפוץ. גם כשלוקחים בחשבון עלויות כאלה, מדובר בקניה משתלמת.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק,

יש מתחרה - רנו מגאן, אבל זהו רכב עם בערך אותם יתרונות וחסרונות כמו 306.

לשאלתך על מכון הבדיקות - הם לא יקחו שום אחריות על הגיר. להיפך, גם אם הגיר במצב תקין, יכתבו כל מיני ניסוחים, כדי שלא תוכל אחר כך לחזור עם הדרישות למכון, במיקרה והגיר יתקלקל תוך כמה חודשים.

ובכלל, אחרי שתצא מהמכון, תהיה עוד יותר מבולבל. כי ברכב בן 10 ועם 250 אלף ק"מ (וגם 190 אלף) הרוב ייצא לא תקין, אבל עדיין לא תקבל תמונת המצב האמיתי של הרכב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מתעלק, אני חייב לציין שיש בחזקתי 2 רכבים ידניים:

1. מגאן 2001 1600 דגם EX.

2. פזו 306 1400 דגם XR.

יהיה מי שיגיד שהשתגעתי, אבל אני מבסוט עד הגג.

אגב, אשתי שנוהגת יום יום במגאן, נכנסה לפזו אתמול והמשפט הראשון שהיא אמרה:

"ואאו, הכיסאות פה ממש תומכים ומחבקים"

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

תודה איציק על התשובה. תמיד טוב לקבל פרטים ממישהו שמחזיק רכב כזה אצלו.:-)

שרכשת את הרכב מה הדברים ששמת לב אליהם במיוחד? האם אפשר לדעת ולהרגיש שהגיר כבר צריך שיפוץ?

ומה יותר כדאי דגם שנת 2000 או דגם שנת 2001 מבחינת המנוע?

שוב המון תודות.

פורסם
תודה איציק על התשובה. תמיד טוב לקבל פרטים ממישהו שמחזיק רכב כזה אצלו.:-)

שרכשת את הרכב מה הדברים ששמת לב אליהם במיוחד? האם אפשר לדעת ולהרגיש שהגיר כבר צריך שיפוץ?

ומה יותר כדאי דגם שנת 2000 או דגם שנת 2001 מבחינת המנוע?

שוב המון תודות.

בשביל לבדוק גיר אוטומטי כמו שצריך, צריך לחמם אותו לטמפ' מספיק גבוהה בשביל שתרגיש איזו בעיה. ביום חם זה יקרה תוך 10-15 דקות של נסיעה אגרסיבית, בימים כמו אלו אתה יכול גם לנסוע חצי שעה ולא תרגיש שום בעיה. בנוסף, זו גם בעיה לקחת רכב של מישהו ולהתחיל לקרוע אותו בשביל "לבדוק את הגיר".

אם הגיר לא עבר שיפוץ מעולם או לא הוחלף מעולם, קח בחשבון שהוא יצטרך כזה. אם לא עכשיו אז בקרוב מאוד. 250K ק"מ זה הרבה מעבר לגבול היכולת של גיר אוטומטי ממוצע.

למיטב ידיעתי אין הבדל בין שנת 2000 ל 2001, שניהם זה הצורה החדשה עם אותו המנוע ואותו הגיר.

ממה שאני יודע, עיקר הבעיות שנתקלתי בדגמים האלו זה אך ורק במשאבת דלק. לא מדובר בתקלה חשמלית אלא שהמכלול עצמו שבנוי פלסטיק יצוק עם מספר אלמנטים של מתכת בפנים, נשבר בנקודה מסויימת ואז המשאבה "מתנתקת" מצינור ההזנה של הדלק.

לעניין האוטו שלי:

את ה 306 שקניתי, קניתי בידיעה שיש בה 2 רג'קטים שצריכים טיפול; האחד במשאבת דלק והשני בגיר. אומנם אני זה לא אינדיקציה טובה לקונה הממוצע כי אני בא מתחום הדיאגנוסטיקה של פג'ו סיטרואן ואני מכיר את המכוניות מספיק טוב בשביל לדעת מה מתאים לי ובאיזה מחיר - לכן זה לא מונע ממני לקפוץ על הזדמנויות (כמו האוטו הזה) מידי פעם.

לרכב יש היסטוריה מלאה וקניתי את הרכב במצב לא מניע (לאחר שבדקתי וראיתי שאין לחץ דלק) - וזאת היתה סיבה מעולה לקבל את האוטו במחיר זנותי. פתחתי את המשאבה, ביצעתי *תיקון* בעצמי לחלק (שים לב, לא יתקנו לך כזה דבר במוסך) ולקחתי את הרכב בנסיעה הביתה - ומאז הרכב נוסע עם התיקון הזה.

דבר נוסף שלקחתי בחשבון זה עניין הגיר. 200K ק"מ זה מכובד להחריד לגיר אוטומטי ולקחתי בחשבון שבבוא העת, אם הגיר ישבוק חיים, אשפץ אותו. האדם שממנו קניתי את הרכב התלונן במוסך שמידי פעם נדלקות לו הנורות של תקלה בגיר - ובמוסך אמרו לו לשפץ את הגיר כי לא רצו להתעסק עם תיקון בגיר של 200K ק"מ.

לאחר שנסעתי ברכב וראיתי שהגיר בעיקרון בסדר ואין החלקות, קניתי אותו. בינתיים, טיפלתי בגיר כמיטב יכולתי והוא עובד יפה מאוד. במקרה שלי הסתפקתי בניקוי השסתומים לגיר, החלפת שמן גיר וסידרתי גם מחזיר שמן אחד שנזל (בציריה השמאלית) וגומיה נוספת לאיזה פקק מתחת לגיר שגם כן נזל.

את האוטו קניתי במחיר שהשתיקה יפה לו (הביטוחים עלו לי יותר מהאוטו) כך שבשורה התחתונה, מעבר להשקעה של קצת זמן ועוד כ 200 שקל על שמן גיר ומחזיר שמן, לא היה מה להשקיע ברכב. אני מתכנן לקראת הטסט (בעוד כחודשיים) להחליף לו צמיגים וזהו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שוב תודה. כנראה שאני ארד מזאתי עם ה250 אלף ק"מ ואחפש אחת אחרת עם ק"מ יותר נמוך אבל עדיין 306.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

ברשותי 306 2001 ידנית 1400 כ-8 שנים עם 140000 ק"מ.

מניסיון עם הרכב ב-8 שנים האחרונות ו-80000 הק"מ שעברנו ביחד, אני נפעם כול פעם מחדש מהתמורה שרכב שעולה 6500 ש"ח היום יכול לתת.

במהלך ה-8 שנים האחרונות התקלות היו בודדות והסתכמו במזרק דלק תקול שהוחלף, משאבת דלק ששבקה חיים, ודוד אגזוז אחורי שנשבר פעם בשנתיים.

האוטו מטופל ע"י ברמה גבוהה בהתאם לצורך ולא מעבר.

מומלץ מאד.

• תוכן חדש...