Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מועדון פיאט ישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין לך מושג כמה אני מסכים איתך!! :D ....מאיזה בית באה הפרארי??? מאיפה אלפא באה???

כמו כם גם לנצ'יה ויש עוד...כולם היו שייכים לבית פיאט!!! אז מי שמזלזל ומטיל ספק בחברה

שנקראת- פאבריקה איטליאנה אוטומובילי טורינו- יכול לחסוך מאיתנו את הטירחה להגיב לו בכלל....

ואם תשימו לב בעלי אלפא/ לנצ'יה, בחיים לא יזלזלו ברכב ששמו פיאט מכל סוג שהו...

כי הם יודעים מאיפה האוטו שלהם שורה תחתונה הגיע....

שורה תחתונה - פרארי הגיעה ממוחו הקודח של אנזו פרארי. אלפא הגיעה מניקולה רומיאו, לנצ'יה הגיעה מוינצ'נזו לנצ'יה.

אז עם כל הכבוד לפיאט, היא לא ילדה את החברות האלו - היא בלעה אותן.

הגדולה של פיאט הייתה תמיד בייצור המוני של מכונית לכל פועל שווספה כבר קטנה עליו. נכון, פיאט ייצרו כמה וכמה מכוניות מאוד מיוחדות, אבל בגדול מדובר במפלצת תעשייתית ולא בחברה שהיא סדנת מירוצים פלוס קו יצור שיכניס קצת כסף להריץ את הקבוצה. חברות עצמאיות כאלו כבר אין באיטליה כי הן נבלעו על ידי הקונצרנים פיאט פולקסווגן אאודי ודומיהן.

לפיאט יש הסטוריה מפוארת משלה. אל תנסה לנכס לה דברים שלא קשורים.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שורה תחתונה - פרארי הגיעה ממוחו הקודח של אנזו פרארי. אלפא הגיעה מניקולה רומיאו, לנצ'יה הגיעה מוינצ'נזו לנצ'יה.

אז עם כל הכבוד לפיאט, היא לא ילדה את החברות האלו - היא בלעה אותן.

אני מסכים עם הדבר שאמרת, אך עליך גם לזכור שבלי פיאט המותגים האלו היו מתים. פיאט (כמה שזה ישמע אירוני) לקחה את תפקיד המושיע וחילצה את החברה מקשיים והרימה אותם מחדש.

חשוב איך היה נראה העולם בלי האלפות החדשות, או בלי הדוגמנית של לאנצ'יה באוטומטור :roll:

בברכה,

עידן

פורסם

אתה ממש לא צודק

אם פיאט לא היתה רוכשת את חברות הללו הן היו נמכרות לקונצרנים אחרים. ואני חושב שהן היו פורחות אף יותר.

ישנו סיפור (אני לא יכול לאמת אותו) כי הממשלה האיטלקית מנעה בזמנו את קניית חברת אלפא רומיאו על ידי חברות זרות (היתה מעוניינת כי פיאט תרכוש אותה) - תנסה רק לנחש מה היה קורה אם היא היתה נקנית והופכת לחוד החנית של קונצרן קצת יותר מוצלח מפיאט!!!

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

בכל אופן,

אסי ואנוכי מעוניינים להתחיל בהקמת התשתית למועדון, אנחנו כרגע עובדים על פורום בפורמט PHPBB2.

החברים בפורום אשר מחזיקים פיאט כלשהי ומעוניינים להצטרף למועדון נא לשלוח לי הודעה פרטית עם שמם, עיר מגוריהם (רק עיר, אין צורך בכתובת) ודגם הפיאט שהם מחזיקים.

אני מקווה שנושא זה יאיר את עינייהם של אתר "קלאסיקאר".

כמו כן אתם מוזמנים להזמין חברי פיאט המעוניינים לבוא ולהשתתף במועדון.

פורסם
בכל אופן,

אסי ואנוכי מעוניינים להתחיל בהקמת התשתית למועדון, אנחנו כרגע עובדים על פורום בפורמט PHPBB2.

החברים בפורום אשר מחזיקים פיאט כלשהי ומעוניינים להצטרף למועדון נא לשלוח לי הודעה פרטית עם שמם, עיר מגוריהם (רק עיר, אין צורך בכתובת) ודגם הפיאט שהם מחזיקים.

אני מקווה שנושא זה יאיר את עינייהם של אתר "קלאסיקאר".

כמו כן אתם מוזמנים להזמין חברי פיאט המעוניינים לבוא ולהשתתף במועדון.

עידן,

אני לא רוצה להיות מגעיל (זה יוצא לי לבד), אבל בשביל להקים ולנהל מועדון פיאט, לא כדאי לפחות, אפילו רק פעם אחת בשביל ההרגשה, לנהוג באחת? אני לא מדבר על להיות בעלים של אחת. רק לנהוג. פעם אחת.

אם אני מבין נכון, נסיונך בנהיגה הוא מה שהספקת לנהוג על הקורולה של המורה לנהיגה שלך, וכל נסיונך בפיאט הוא הנסיעות במושב האחורי שעשית בתור ילד בטמפרה שהיתה להוריך:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?p=280648&highlight=#280648

אתה נשמע כמו ילד נחמד, אבל לא כדאי שלמועדון פיאט תהיה אמינות קצת יותר גדולה מהמותג עצמו?

נמרוד

פורסם

נמרוד נמרוד...

למה לדכא את הבחור?

אני בהחלט חושב כמוך שלהקים מועדון זו מטלה לא פשוטה ומי שאמור לנווטו במים הסוערים של המציאות אמור להיות קברניט מנוסה,מי שמכיר פיאטים לפני ולפנים,מי שניחן בניסיון חיים עשיר ויש לו כושר ארגון וניהול מוכח,מי שמחזיק ונוהג במותג ויש לו זמן ומרץ להגדיש למועדון.

כמוכן נדרשת כריזמה שתשכנע את הכלל להצטרף או לתרום (כולל גופים שונים).

יחד עם זאת,לעידן ואסי יש מוטיבציה והתלהבות,ידע (כך נראה לי) במחשבים ואהבה למותג, אף אחד אחר לא התנדב למשימה ואין שום סיבה שלא לתת להם לנסות.

רצוי שהכל יוקם כמו שצריך כבר בהתחלה אבל מצד שני במציאות הדלה צריך להתחיל מאיפה שהוא.

אני חוזר על ההמלצה שלי לשתף פעולה עם מועדוני "האחיות" מועדון אלפא המאורגן למופת ואשר לו אתר מרשים ביותר והמון פעילויות ומועדון לנציה שהוקם לאחרונה וצובר תאוצה. מועדונים אלו יוכלו לסייע בהקמת מועדון פיאט ולתרום מניסיונם

כפי שאמרתי,אהיה מוכן לעזור ככל שאוכל ואני מאמין שגם חובבי פיאט אחרים יעשו כן שאם לא כן ממילא אין הצדקה למועדון וממילא לא היה מוקם.

ואם נבטיח שהפיאט מריאה לא תכלל בדגמים המוזמנים להצטרף למועדון אני משוכנע נמרוד,

גם אתה תעזור ותסייע....ויש במה! :wave2:

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

תפסתם אותי. :oops:

אז נכון שאין לי רישיון נהיגה, והטמפרה כבר מזמן מזמן (אחחח...יותר מדי זמן :cry: ) לא אצלנו, אבל כאשר אני ראיתי שכמעט לכל היצרנים יש מועדון ורק לפיאט אין, קצת כאב לי.

בנוסף אם תשים לב, בהודעה הראשונה שלי בנושא לא הצעתי שאני אנהל את המועדון. אלא אדאג למשימת הארגון. אז בשביל שלא תעבוד קשה מדי אני מוסיף את הציטוט לכאן:

אני מוכן ליטול עלי את משימת הארגון של המועדון ותפעולו של אתר בחסות קלאסיקאר.

לנהל מועדון? תגיד לי מה אתה בסדר? מאיפה הוספת רצון ה"ניהול" שלי על המועדון שציינת?

אני כולה בן 17 וקצת (ואפילו ממש קצת, עוד לא "וחודש"). וחוץ מבגרויות, מבחנים ולימודים יש עוד פרט קטן שמפריע לי - אין לי אפילו רישיון (מתקרב למטרה במהירות של 60 דק' בשעה - שיעור 18 ).

כמו כן אני גם לא בקיא בקהילת האספנות, אני בסך-הכול דג קטן בין כרישים (במובן החיובי, יש פה באמת אנשים נפלאים כמו), אבל אם תשים לב שיחסית לגילי, מרבית ההודעות שלי הם בפורום אספנות. מכוון שזה בין חדרי הדיון הכי כיפים שיש כאן. אני מקווה שאיזה זכייה טובה בטוטו תאפשר לי להגשים את החלום ולהחזיק פיאט טמפרה ופורד קורטינה MK3 בו זמנית. ולהנות משני העולמות.

ועכשיו לשם השוואה: אני לומד בבית ספר של חיל האויר. יועדתי להיות מכונאי מטוסים.

בטייסת בודדת של חיל האויר משרתים לא מעט אנשים. רק קרוב לאחוז קטן מהם הם אנשי צוות האויר (טייסים, נווטים, מכוננים, מכונאים מוטסים וכיו"ב). חלק גדול של הטייסת הוא אנשי צוות הקרקע שדואגים לפעילות התקינה והשוטפת של הטייסת.

אז אתה מוצא כלשהו קשר? לא נטלתי עלי את מלאכת הניהול (צוות אויר) של המועדון. אלא הצעתי שאני אטל את מלאכת הארגון (צוות קרקע). שהיא לא פחות קשה ולעיתים אף יותר.

אני מניח שהבהרתי את הנקודה. נכנסתי עם היוזמה הזו מכוון שהבנתי שאם מישהו לא יתחיל עם זה, כנראה שזה "נופל" עלי.

אין באפשרותי לנהל את המועדון מכוון ששוב, אני זמן קצר ב"קהילה". אין לי את הקשרים, אני לא מכיר את האנשים הנכונים שמושכים בחוטים המוניטין שלי שואף לאפס. וסביר להניח שרק עוד כמה שנים טובות (וטובות מאוד) אני אוכל להצטרף לקהילה הזו בתור בעל של קורטינה.

כמו כן, אני לא פוסל שיתוף פעולה עם לאנצ'יה ואלפא. תמיד אפשר ולא מזיק ללמוד ממועדונים מנוסים שכבר הוכיחו את עצמם בקהילת האספנות.

ועוד דבר (לנמרוד).

בהודעתך האחרונה הרבת להשתמש במונח "ילד". אם המונח ניתן בתור כינוי, אז בבקשה, אין לי בעיה להיות ה"ילד" של הקהילה. אני אשא אותו בכבוד. אבל אם הכינוי ניתן בתור נימת זלזול של "הנה עוד ילד צעירצ'יק שרוצה להדחף לקהילה" אז אני מבקש ממך להמנע מלכנות אותי בשם זה.

ובנוגע לאמינותי: כל עוד לא פגשת אותי או בילית איתי במשך 24 שעות אז אל תשפוט אותי מראש.

תודה

פורסם
אני מקווה שאיזה זכייה טובה בטוטו תאפשר לי להגשים את החלום ולהחזיק פיאט טמפרה ופורד קורטינה MK3 בו זמנית. ולהנות משני העולמות.

:lol::lol::lol:

תשמע, החלומות שלך צנועים מאוד, בשביל לקנות טמפרה וקורטינה אתה לא צריך טוטו, מספיק בינגו שכונתי שמחלק תווים לחג.

פורסם

מאחר ואנחנו קצת מכירים - אני מתפלא עליך. :roll:

האם לדעתך מי שיש לו פיאט, ונאלץ כמובן עקב כך לבלות איתה במוסכים השונים ללא הרף (ראה ערך - נמרוד/פיאט מריאה ) יכול לארגן לעצמו זמן לניהול הפורום ?????

רק אדם צעיר ונמרץ כמו FIAT TEMPRA יכול. :!::!::!:

לכן נצביע כולנו עבורו ונחזיק לו אצבעות. :fist:

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

יש לי הרגשה שמי שחלומותיו הן פיאט טמפרה (אחת המכוניות היותר מכוערות שהסתובבו כאן בשנות ה-90) ו-פורד קורטינה דור 3 צריך להסתובב איתן איזה שבוע שבועיים בשביל להתפכח או סתם להתבגר קצת ולהבין שחלומותיו מצויים רחוק הרבה יותר.

סתם סיפור אישי - כשאני הייתי ילד (כבר די מזמן) לאבי היה רנו 4 מודל 62 (רצוי להעיר שהיה עם גג נפתח מעור). הרכב היה כל כך גרוטאה שאבי היה יותר מתקן אותו מאשר נוסע עליו. למרות זאת אבי תמיד היה משבח את הרכב (טוב לא היה לו הרבה נסיון עם מכוניות אחרות) והתשבוחות חילחלו לראשי. לפיכך חשבתי שרנו 4 הוא רכב מעולה במיוחד (היום אני יודע שלא כך- למרות ייחודו).

טוב, הזמן עבר, מאז היו ברשותי עשרות מכוניות אחרות והתפכחתי (או התבגרתי) והיום אני מבין שרנו 4 הוא לא יותר מרכב בסיסי ביותר.

סתם כדרך אגב אני אפילו לא מחפש רנו 4 לעצמי - מחוסר עניין ביכולותיו המוטוריות.

מוקדש כחומר מחשבה לדור הצעיר.

כל האמור לעיל אין בו כדי להרפות את הידיים המעוניינות לעסוק בעידוד ושימור רכבים כמובן (בין היתר על ידי הקמת קבוצת התמיכה לפיאט).

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

בואו נקצר כאן את הדרך שנדע איפה אנחנו עומדים,אתם מוכנים לעזור להקים מועדון חדש שלא היה עד כה בישראל??,או שאתם מעדיפים לשאול שאלות כמו מה? איך?? למה? וכמה??

בסה"כ קמו שתי אנשים (אני ועידן) שרוצים להקים מועדון חדש, ואני ממש לא יודע מה פסול בזה שאנחנו צריכים לקבל תגובות כמו...-עיין ערך.... :mm_nah:

לכן נצביע כולנו עבורו ונחזיק לו אצבעות :fist:

אז תודה לך אבי-נ על התגובה המלבבת והתמיכה, או שאתה כנראה לא אינטילגנט מספיק להבין את משמעות הסמיילים בפורום, כי קומיקאי אתה בטח לא תיהיה!!! :splat:

נ.ב: כמו שעידן ציין כבר אנחנו בסה"כ הבסיס, אין זה אומר ששתינו חייבים להיות אשפי המנוע שלא קיימת בעיה שלא נצליח לפתור כי לזה אפשר למצוא את האנשים המתאימים..(וקצת עליי- קיימת בבעלותי אונו תקופה של שנה, אז כמעט כל בורג באונו אני מכיר, אבל זה סתם עניין שולי)

בכל אופן מי שבאמת רציני ומוכן ליטול חלק באחריות של להקים מועדון פיאט בישראל אז welcome, ואתם מוזמנים לשלוח או להעידן או אליי הודעה שבא יכתב קצת עליכם, איזה פיאט קיימת/הייתה ברשותיכם (או שלא הייתה ויש לכם חיבה למותג), ובמה אתם חזקים (ידע מכני/שיפורים חיצוניים/היסטוריה של פיאט/מחשבים-ואינטרנט שיכול לעזור לתחזוקת האתר וכד.......

ולמי שלא רציני, אז פשוט שיגלוש להנהנתו לאשכול אחר ושלא ירשום כאן כלום...ואין צורך לרשום הודעות סתמיות פוגעות ומעצבנות שלא מובילות לכלום וכמובן שחסרי תועלת....

--בתודה הנהלת מועדון פיאט ישראל-- !!! :wink:

Honda hornet 600

פורסם

הדברים נכתבים בפורום בדר"כ ברצינות - ולפעמים בהומור מסויים.

אין ולא היתה לי כל כוונה לפגוע באחד מכם.

אם בכל זאת נפגעתם - הריני מבקש את סליחתכם.

תודה, אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אני אגיב בקיצור.

כל אדם שעושה משהו - צריך לעשותו ברצינות. לא להתכוון ברצינות, לא לרצות ברצינות, אלא לעשות ברצינות.

ההתייחסות שלי נבעה מהבסיס הבלתי סביר של המועדון אותו אתם רוצים להקים. נער בן 17 בלי רשיון נהיגה שמקים מועדון פיאט, זה סביר כמו פנינה רוזנבלום מתמודדת על תפקיד הרמטכ"ל. זה פשוט מעורר גיחוך. אין לך מושג על מה אתה מדבר כי אתה לא יודע לנהוג, ולא היתה לך פיאט או כל רכב אחר.

אתה טוב בניית אתרים? - תקים אתר למותג שאהוב עליך. אתה אוהב פיאט? תאסוף כסף וכשיהיה לך רשיון קנה אחת. אל תתחיל מלנסות לשכנע אנשים ללכת אחריך כשלך אין שמץ של מושג על מה אתה מדבר.

בידידות וסליחה אם העלבתי,

נמרוד

פורסם

היוזמה היא מבורכת. פיאט היתה בעבר חברה עם מכוניות שיש להן אופי. הרכב הראשון שהיה לי לאספנות היתה ה"בלילה", 1935 (שהיום חיה ונושמת ברשותו של חבר מועדון). אבל מכאן ועד הקמת מועדון, הדרך ארוכה. כי אחרי ההקמה וההתלהבות הראשונית, יש מיליון דברים לעשות. קודם כל צריך להגדיר למועדון כזה יעדים: בתחום הפעילות, בתחום האירגוני וכו'. יש כאן השקעת זמן גדולה, עניני כספים, רישום עמותה, המון עבודה משרדית, קשר עם החברים ובעיקר, מה עושים אחרי שוך ההתלהבות הראשונית. וכאן העניין לא מתאים לבן 17 כי מחר הולכים לצבא, מחרתיים לאוניברסיטה וכו. אחד היתרונות של מועדון החמש היה הארגון הטוב והבסיס הנכון שהניח היו"ר הראשון, צבי רכניץ וכן העובדה שהתפתחנו כמו שצריך עם חילופי דורות.

לסיכום, אני מציע שתתארגנו כקבוצה בתוך המועדון, או עם גיבוי חזק של היבואן. בלי זה, ועם הסתמכות רק על כוחותיכם הדלים, העסק יגווע.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
היוזמה היא מבורכת. פיאט היתה בעבר חברה עם מכוניות שיש להן אופי. הרכב הראשון שהיה לי לאספנות היתה ה"בלילה", 1935 (שהיום חיה ונושמת ברשותו של חבר מועדון). אבל מכאן ועד הקמת מועדון, הדרך ארוכה. כי אחרי ההקמה וההתלהבות הראשונית, יש מיליון דברים לעשות. קודם כל צריך להגדיר למועדון כזה יעדים: בתחום הפעילות, בתחום האירגוני וכו'. יש כאן השקעת זמן גדולה, עניני כספים, רישום עמותה, המון עבודה משרדית, קשר עם החברים ובעיקר, מה עושים אחרי שוך ההתלהבות הראשונית. וכאן העניין לא מתאים לבן 17 כי מחר הולכים לצבא, מחרתיים לאוניברסיטה וכו. אחד היתרונות של מועדון החמש היה הארגון הטוב והבסיס הנכון שהניח היו"ר הראשון, צבי רכניץ וכן העובדה שהתפתחנו כמו שצריך עם חילופי דורות.

לסיכום, אני מציע שתתארגנו כקבוצה בתוך המועדון, או עם גיבוי חזק של היבואן. בלי זה, ועם הסתמכות רק על כוחותיכם הדלים, העסק יגווע.

אוקיי מסכים עם מה שאמרת שקצת הרחקנו לכת בהקמת מועדון...אבל נסתפק בפורום טוב ופעיל שמידיי פעם נערוך מפגשים זה נראה לי יהיה מצויין לכל בעלי הפיאט, והפורום עכשיו בתהליכי בנייה ומה שנותר זה רק שתאחלו בהצלחה תודה לכולם ! :D

Honda hornet 600

• תוכן חדש...