Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בספק אם יש מישהו בארץ שיכול לייצר אלטרנטור 240AMP ו 125 ב IDLE.

בכל מקרה אני אתקשר לבחור נראה מהו יגיד.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם

טוב העיניין הוחלט ואני קונה את האלטרנטור ואחרי בירור לתהליך שאני אצטרך לעשות כדי לייבא את האלטרנטור ועכשיו שאני יודע את כל הפרטים.

1. האלטרנטור מוציא ב 800 סל"ד WOOOOOWWW :shock::shock::shock::shock: 125AMP.

2. ברכב שלי אין PCM יש רק נוריות חיווי לתקלה ללוח השעונים + חוט להדלקה של האלטרנטור הוא יפעל כמו המקורי

אחד לאחד בנושא הזה.

3. הבורר וולט הכרחי למידי כדי להגביל את הוולט שיגיע למצבר אפשר לשלוט על זה בקלות זה בעצם מעין דיודה שאפשר

לשלוט עליה.

4. עקב שידרוג האלטרנטור תהיינה הרגשת איבוד כוח מנוע כאשר המערכת תצרוך הרבה חשמל אבל 55 אמפר שווה ערך לכוח

סוס אחד לכן הצפי יהיה לאיבוד של 4 כוחות סוס דבר שאפשר לספוג מכיוון שכרגע המונו אומנם זללן אבל לא מאמין

שהוא ידחוף אותו לתקרה של האלטרנטור של 240 AMP אמרנו כבר WOOOOOWWWW ?

5. ישלח דרך USPS PRIORITY לא EMS או UPS או כל משלוח אקספרס אחר שיכול לעשות רק בעיות וכתוצאה מכך אוכל

לשחרר את החבילה בחיפה (גר בצפון) ולא בתל אביב.

6. הוא יגיע עם מתאמים ברגים וכל מה שצריך כדי להתקין אותו ברכב.

7. לגבי אישור משרד התחבורה לחלפים מחו"ל יש שתיי אופציות כרגע ישנה תקנה חדשה המתירה לייבא כל חלפים שאינם חלפי

בטיחות ללא צורך באישור פורמלי ממשרד התחבורה.

אז אופציה א':

האלטרנטור יחשב כלא חלק בטיחותי האישור לשיחרור ינתן אוטומטית ומה שישאר זה לשלם את המיסים עליו.

אופציה ב':

ידרש אישור ממשרד התחבורה כי החלק נחשב חלק בטיחותי

צריך לשלוח בדואר טופס בקשה לאישור עם אישור בכתב ממוסך מורשה שהאלטרנטור שלי לא תקין וכמו כן האלטרנטור שאני מייבא

מתאים לרכב.

אחרי יומיים ישלח אישור בהימצא כל המסמכים שצריך לבית ואיתו לגשת למכס ולשחרר את החבילה.

8.רק נשאר להזמין איתו כבלי 0 GUAGE לשלושת הגדולים ולהתחיל להכין את הקרקע לנחיתה של האלטרנטור והמצבר קינטיק 1800 טרמנלי למצבר מפצלי מתח בתי פיוז ופיוזים.

כל העלות המשוערת של העסק הזה:

מצבר קינטיק

אלטרנטור + משלוח + מיסים

כבלים מפצלים טרמינלים בתי פיוז וכו

5500 ש"ח לא זול השקעה די גדולה ואני מאמין שתחזיר את עצמה (לא מתכנן למכור את האוטו ב 5-7 השנים הקרובות).

מה שכן האלטרנטור עמיד ל 150אלף מייל לפי הצהרת היצרן בחישוב פשוט זה 240 אלף קילומטר חחח חולני בקיצור.

9. נשאר לי לסגור כמה פרטים קטנים בנושא ואני מאמין שההזמנה תצא בעוד איזה שבוע.

אפשר להגיד חלום שמתגשם מהרגע שקניתי את המונו :). אעדכן את האשכול הזה כל פעם שיהיה עידכון בנושא כדי לעורר

התעניינות והתרשמות מהתהליך שכזה ואולי זה יוביל לעוד אנשים שיזמינו אלטרנטורים כאלה. ישראל (ג'וניור הפעם) לא שכחתי אותך אל תדאג.

JVC KW-AVX836

פורסם

כל הבלאגן הזה בשביל מונו של אודיסון וIDMAX?

לדעתי זאת הגזמה פרועה, מילא היית נוסע ברכב כמו של האמריקאים ביוטיוב עם 4 סאבים 15' SPL אז הייתי מבין, אבל בשביל מה שיש לך כרגע? אז מה עם המונו הוא קלאס AB.

אני חושב ש"האכילו" אותך יותר מדי על המערכת חשמל ה"לא מספקת" שלך.

אם אתה מרגיש שהאלטרנטור שלך מזייף ואימתת את זה בעזרת מדידת טעינה, אז קח לך איזה אלטרנטור מחוזק של בוש+ העברת מינוס חדש ואיכותי וסגרת את הבעיה. וגם תוכל להוסיף עוד מגברים וסאבים בעתיד.

אבל לשים חמישיה על אלטרנטור מחו"ל עם נתונים טובים ככל שיהיו? אפשר לעשות דברים יפים בכסף הזה לשיפור המערכת.

יתכן שכשיגיע האלטרנטור ותתקין אותו תרגיש שיפור מסוים ,אבל אני לא חושב שזה יהיה מה שאתה מצפה, העיקר שלא תצא מאוכזב.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם
תשמע ראיתי סרטון ומתך V16.5 ממש לא טוב לרכב וחיישנים שונים

אני שקלתי גם להזמין מחול אבל מסים גדולים ולא שווה בגלל כמה סיבות

1. עם הלטרנטור לא מתעים? עוד פעם לשלוך או להמתין לפטרון

2. תקלה באלטרנטור ? זמן המנתנה נוסף

3. כל רכב משנת 2000 מגיעה עם אלטרנטור ממוחשב ויש לבנות אלטרנטור בהתעמה לרכב ומערכת מחשב

אני בניתי אלטרנטור אצל אסי סטארט בתל אביב. מ 80AMP ל 162 (שזה היה המקסימומ אפשרי למחשב של הרכב) הלטרנתור נבנה על מדידה של כל המערכת + צריכה של הרכב כולל מזגן

עז לפניי שאתה נכנס לסיפור של איבאו תברר בארץ

עם תרצה טלפון דבר איתי בפרטי

על השטות הזאת אני חייב הסבר,

בעל מקצוע שמעלה הודעה לפורום מוטב שיהיה מאחוריה ידע בסיסי, אם כך הדבר - אני ממתין להסבר

פורסם
כל הבלאגן הזה בשביל מונו של אודיסון וIDMAX?

לדעתי זאת הגזמה פרועה, מילא היית נוסע ברכב כמו של האמריקאים ביוטיוב עם 4 סאבים 15' SPL אז הייתי מבין, אבל בשביל מה שיש לך כרגע? אז מה עם המונו הוא קלאס AB.

אני חושב ש"האכילו" אותך יותר מדי על המערכת חשמל ה"לא מספקת" שלך.

אם אתה מרגיש שהאלטרנטור שלך מזייף ואימתת את זה בעזרת מדידת טעינה, אז קח לך איזה אלטרנטור מחוזק של בוש+ העברת מינוס חדש ואיכותי וסגרת את הבעיה. וגם תוכל להוסיף עוד מגברים וסאבים בעתיד.

אבל לשים חמישיה על אלטרנטור מחו"ל עם נתונים טובים ככל שיהיו? אפשר לעשות דברים יפים בכסף הזה לשיפור המערכת.

יתכן שכשיגיע האלטרנטור ותתקין אותו תרגיש שיפור מסוים ,אבל אני לא חושב שזה יהיה מה שאתה מצפה, העיקר שלא תצא מאוכזב.

הגעתי למצב שאני עובד על 8 אוהם ב IDMAX כדי שהמגבר לא יכנס לקליפינג וינגן טוב אומנם לא חזק ננמצא על חצי גיין.

לא שמתי חמישיה על האלטרנטור גם אם תוציא את הלאטרנטור אני צריך לטפל בשאר הדברים שציינתי בלי קשר לשידרוג או אי

שידרוג האלטרנטור.

המצבר יעלה בסביבות 2000

חיווט בתי פיוזים וכו הכל של קונספט יעלה איזה 1000-700

ככה יוצא שאני שם על האלטרנטור 2000-2500 שקלים על אלטרנטור שלא תמצא בארץ משהו שמתקרב לו בשום אופן.

יש לציין שקיבלתי הצעות מחיר בארץ 1200-2000 על כל מיני אלטרנטור בינהם של בוש 125AMP פיק ולא IDLE.

ההבדל הוא כמה מאות כשההבדל בינהם עצום.

עקרונית אני אשדרג קודם 3 הגדולים

אשדרג את החיווט לתא מטען מ 4 ל 0

כל העיניין של החיווט בתי פיוז וכו.

אחליף את המצבר ב KINETIK 1800 כרגע צפי לא ידוע.

לאחר מכן אם אני אראה שזה לא מספיק ולא יציב עדיין

אין מנוס מלשדרג את האלטרנטור.

תשמע אני יודע שזה יהיה די OVERKILL אבל אני מעדיף להשקיע ככה מערכת חשמל מאוד בריאה מאשר לקנות מגבר

קלאס D או להתפשר.

אני פשוט הולך לכיוון אם כבר אז כבר זאת תשתית שלא תוחלף אחרי זה ותהיה קבועה ורוצה לבנות תשתית חשמל שלא

תצטרך שידרוג יותר בעתיד.

לדעתי סדר הפעולות שכתבתי יתן את התוצאה הטובה ביותר על הצד הבטוח של העיניין.

לגבי ההערה של אלכס על קיום PCM בכל רכב אחרי שנת ייצור 2000 התבררה כלא נכונה עובדתית על הרכב שלי שהוא שנת יצור 2003 ואין

לו PCM. למרות שזאת הנישה שהתחילה מאז אבל זה לא גורף.

מבחינת החסרונות שהוא כתב.

1. לגבי מתאים לא מתאים הבחור שדיברתי איתו מ MECHMAN עשה עבודת מחקר והשוואה בין האלטרנטור של שתיי המנועים וקבע כי לא בצורה

ובגודל יש שנוי שיכול לגרום כך שהאלטרנטור לא יתאים. מדובר בחברה שזה תחום ההתמחות שלה ולא איזה חשמלאי שזורק לאוויר

דברים.

אפשר לראות את העבודות שלהם וההסברים שהם מביאים לשיקולים אחרי כל שידרוג אלטרנטור למשל יש להם סירטון של שידרוג אלטרנטור של הונדה סיוויק

של סטיב מיד שבו הם מעירים כי ההספק המקסמלי שהם יכולים לדחוף בסל"ד מסויים הוא ככה וככה בגלל מיעוט התופסים בחגורה וכו.

הבחור ממש לא ניסה לדחוף לי את האלטרנטור וביקש כל מידע שיוכיח בשבילו שמדובר באותו אלטרנטור וישנה תאימות.

2. לגבי תקלה הכל עיניין של מזל בזה באמת יש סיכון אבל לחברה יש רזומה ארוך של שירות מצויין לפי הפורומים בחו"ל אז פה אני לא דואג כל כך

JVC KW-AVX836

פורסם

גם אם האלטרנטור המקורי עם PCM אין שום בעיה לעקוף את זה בקלי קלות

מניסיון

בקשר לתקלה, שאלטרנטור מתקלקל סך הכל פותחים מנקי מחליפים פחמים ווסט וסוגרים

לא תהיה שום בעיה לשפץ אלטרנטור כזה פה בארץ, אולי רק ווסט יכול להיות בעייתי למצוא ווסט לעוצמות כאלו

• תוכן חדש...