Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי רנו 19 שנת 93 מנוע 1400. לרכב היו לא מעט בעיות סל"ד וכח (עם שאר תופעות נלוות) המעידות על בעיה בקרבורטור.

כידוע הרכב זול, ולכן עלתה השאלה האם שווה להשקיע בו ניקוי קרבורטור מקצועי.

לאחר התעייצות עם צביקה (המאסטר בנושא זה), הבנתי שמדובר ב"לב" של המנוע וניקוי יכול לחולל פלאים שבעתיד ישתלמו.

אני גר חצי שעה דרומית לב"ש. לא רק שביצעתי את הניקוי, נסעתי עד לצביקה בנתניה (175 ק"מ לכל כיוון הלוך חזור) כדי

להיות בטוח שהניקוי יהיה מקצועי כאשר הוא מבצע אותו... אצלו גם קיבלתי הסברים מפורטים על הכל ומה יתבצע, ולא רק שירות תיקוני נטו.

אחרי העבודה נוכחתי לדעת כמה הוא צדק. כרגע אני מרוצה מאוד. בעיות הסל"ד נעלמו, האוטו הרבה יותר "חי" על הכביש

ומגיע למהירויות שלא היה מסוגל להן לפני. המשמעות הכלכלית: פחות לחיצה על הדוושה, חיסכון בבלאי ודלק.

עדיין לא ניסיתי להניע את הרכב כשהוא קר, אבל מאמין שגם שם יהיה שיפור.

אז לכל אלה שיש להם בעיה בקרבורטור ומתלבטים - זה כדאי גם ברכבים זולים, וכפליים אם עושים את זה אצל צביקה.

השלב הבא - החלפת שמן לשמן בצמיגות מתאימה והתקנת תרמוסטט שהבעלים הקודם הוציא מהרכב.

שאלה - אני יודע שהתקנת תרמוסטט זה לא הליך מסובך כלל, האם כדאי לנסות לבצע לבד? כמה אמור לעלות במוסך

העבודה + התרמוסטט?

תודה,

חולה על גיר ידני!

פורסם

אל חי שלום וברכה !

ראשית תודה על הפרגון שמחמם את הלב, לעבודה שהתבצעה מהלב .

ולשאלתך בנוגע לתרמוסטט:

עד כמה שזכור לי, סיפרת לי שהתרמוסטט בוטל על ידי המוסך בעקבות התחממות יתר בעבר, שהתבררה שנבעה בגלל רדיאטור סתום, המלצתי לך בזמנו לנקות רדיאטור, ואכן רמת החום ירדה בצורה משמעותית, ולכן המלצתי לך להרכיב תרמוסטט.

ובכן החלפת התרמוססט אינה מסובכת, אך עלולה להיות בעייתית במקרים מסויימים.

בגלל שאין כרגע תרמוסטט, אינך יודע את מיקום ההרכבה של התרמוסטט, בתוך תושבתו בתוך התרמוסטט, והרכבה לקויה, שלא בזווית מסויימת, או חס וחלילה בצורה הפוכה,

יכולה לגרום להתחממות יתר.

מומלץ להשתמש בספרות מקצועית, בה מוסבר סדר הפירוק וההרכבה, ותחום המעלות חום בוא הוא אמור להפתח ולהסגר, לפי המלצת היצרן.

כן מומלץ להחליף מי קירור איכותיים, ולא מי זבל עם צבע ירוק, שימכר לך במוסכים פיראטים או חאפרים למינהם, במידה ותחליט לבצע את הליך העבודה במוסך(מומלץ בחום).

כן חובה לבצע ניקוז אוויר למערכת הקירור על ידי שחרר אוויר מפקקים יעודים לכך המורכבים על צנרת מים ראשית, וכמדומני גם על צנרת לחימום פנימי.

חזור לפורום לעדכון לאחר החלפת התרמוסטט.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תאמין לי צביקה, כאילו חזית את העתיד.

כשהלכתי למוסך להרכיב את הטרמוסטט שקניתי, המוסכניק פלט משהו בסגנון:"אני לא בטוח מה הכיוון של זה..."

אחרי ההרכבה המנוע היה מתחמם מאוד והונטה לא נכנסה לפעולה... כמובן שידעתי שמשהו בהרכבה לקוי, גם כי זכרתי

את תגובתך בשרשור זה.

עזבתי את המוסך מבלי לשלם ולקחתי את הרכב למכון רדיאטורים שאני סומך עליו. הוא הראה לי שהרכבת התרמוסטט הייתה

הפוכה (עם הפין כלפי הצנרת ולא כלפי המנוע). מיד לאחר הרכבה חוזרת (הפעם נכונה), המנוע הראה שמירה על טמ"פ עבודה

די קבועה, כאשר הונטה נכנסת לפעולה כשצריך.

אני מאוד מרוצה מהתהליכים האחרונים, ונשאר לי לראות איך האוטו נוסע בלילה קר בכביש בין עירוני, שאז קר מאוד

וניתן לראות אם הוא יצליח לשמור על טמפ' עבודה גם בתנאים כאלה.

תודה צביקה על התמיכה הטכנית גם כשלא מדובר בקרבורטרים נטו.

חולה על גיר ידני!

• תוכן חדש...