Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכונית השנה 2010

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מקווה שלא נראה הרבה מהג'וק הזה על הכביש.. זה לא מחזה יפה.. לפחות לדעתי ):

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אני איתך 200% - הוא פשוט מכוער.

אבל על הנייר עם מחיר כזה הוא מאוד מפתה.

השאלה הגדולה היא, האם הוא באמת מספק את הנוחות והבטיחות של הג'פ או שהכל רק תרמית שיווקית?

Bimmer

פורסם

גם אני חושב שמדובר ברכבי נישה ,במיוחד הלאנצ'יה - מה היא עשתה בדיוק השנה ? מה מיוחד ברכב הזה?

אני לא רואה רכב שממש התבלט השנה או הביא בשורה מיוחדת.

כל המועמדות הללו דחפו אותי לבחירה אוטומטית בבמוו סדרה 5 , לא נשארה כל ברירה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
יש סתירה בין רכב עממי שפונה לכולם לבין תואר "מכונית השנה".

אי אפשר לכוון כלכך נמוך ולפגוע גבוה.

הנה רשימת המכוניות הזוכות בתואר CAR OF THE YEAR באירופה ב 10 השנים האחורנות :

2000- טויוטה יאריס

2001 -אלפא 147

2002 -פיז'ו 307

2003- רנו מגאן

2004- פיאט פאנדה

2005- טויוטה פריוס

2006- רנו קליאו

2007- פורד S MAX

2008 - פיאט 500

2009- אופל אינסיניה

2010 - פולקסווגן פולו

6-7 מכוניות שניתן להגדיר כזולות ועממיות, 0 רכבי יוקרה, 0 רכבי שטח, 0 רכבי ספורט.

בעשור שלפני כן זכו (מהקטגוריה העממית) רנו קליאו I, גולף III,ניסאן מייקרה, פיאט פונטו, פיאט בראבה, ופורד פוקוס.

אז כנראה שאין סתירה.

פה ושם זכו גם מכוניות מקטגוריות אחורת (אלפא 156, פורד מונדאו) אבל הן בפירוש במיעוט.

חבל שהרשימה הסופית באתר מוטוקאר לא כוללת אף רכב עממי ו"פשוט".

הצהרה רעיונית, קדמה ועיצוב פורץ דרך הם דברים חשובים, אבל לכמה מחברי הפורום יש BMW סדרה 5, דיסרברי 4, יונדאי IX 35 או MG סינית ?

לדעתי תחרות "רכב השנה" כפי שהיא הוצגה - כלומר ללא חלוקה לקטגוריות- צריכה לכלול גם דגמים עמיים ו"רגילים" יותר.

אני חושב, שיש לא מעט אנשים שיבחרו ל"רכב השנה" מכונית ריאלית יותר עבורם, כלומר כזאת שהם באמת יום אחד ילכו ויקנו, ולא יבחרו במשהו שככל הנראה ישאר בגדר חלום (או בתור משומשת בעוד 10 שנים).

פורסם

מדובר במקרה קלאסי בו מרוב דוגמאות, כל צד יוכל למצוא די טיעונים לתמוך בגישתו.

אבל, בשנים עברו גם כאשר מדובר היה במכוניות עממיות, לצד אותה ה"עממיות" הן הציעו גם חדשנות כללית כמו אוסטין 1800 זוכת שנת 1965 עם מנוע רוחבי, הנעה קדמית, מתלי הידרו-לאסטיק, תא מטען של 480 ליטרים ועוד (המכונית עצמה נחלה כשלון, המתחרה האלמונית במקום השלישי דווקא הצליחה לא רע - קראו לה מוסטאנג...), או לפחות חדשנות בקבוצתן כמו עיצוב ההאצ'בק המוצלח של רנו 16 זוכת התחרות ב- 1966 (אגב, במקום השני באותה השנה - רולס-רויס סילבר שאדו). גם פיז'ו 504 (1969), פיאט 128 ו- 127 (1970 ו- 1972 בהתאמה) היו מכוניות שלצד פשטותן הציעו רעיונות חדשים או ביצעו אותם היטב. אגב יוקרה ומכונית השנה הנה פרטי טריוויה למיטיבי לכת: בשנת 69 במקום השני הייתה ב.מ.וו וב-72 מרצדס SL.

לצד אותן מכוניות שהוזכרו ברשימה לעיל הוציאה תחרות מכונית השנה תחת ידיה גם זוכות אחרות לגמרי. ראו את NSU RO80 הכישלון המפואר אך הטכנולוגי של 1968, סימקה 1307 ב-1976 או רובר 3500 בשנה שלאחר מכן.

בקיצור, הצלחות (אונו 1984) או כשלונות (רובר 2000 - 1964), עממיות (אסקורט ב- 1981) או יוקרתיות (מרצדס S קלאס - 1974) מה שקובע הוא מידת החדשנות או השונות שמביאה המכונית.

מעבר לכך, לא בושה לומר שבעשור וחצי האחרונים לא הייתה זוכה גדולה שהעיפה לי את הגג. אני יכול למנות על יד אחת את אלו הראויות ביותר לתואר בשנים הללו (סניק, 156, פוקוס, פנדה ופריוס).

גם השנה, מה לעשות שמכוניות הלחם והחמאה, אלו שעם כל הכבוד מושכות את היצרנים החוצה מהמשבר הכלכלי והאקולוגי לא מדליקות לי את פנסי הערפל. מה נשאר? הנישות.

אם חושבים על זה, הנישות הן הסיפור של השנים האחרונות ולכן מועמדות מתחום הנישות בעיני נמצאות כמועמדות טבעיות מאוד לתואר.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

ג'וק הולך להמכר בכמויות היסטריות לדעתי, יש כבר הרבה מהם מסתובבות. אישית בחרתי ב- CRZ. לא נהגתי עליה ועל הנייר היא עגלה, אבל על הביצים להעמיד רכב ספורטיבי היברידי עממי ראשונים מגיע להונדה את התואר.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

אומנם הכול בעניי המתבונן, אבל הג׳וק פשוט מזעזעת ששום מחיר שבעולם לא היו מביאים אותי להחלטה לשים את כספי עלייה. אכן חסרות מכוניות יותר עממיות אך אחת מהן לא עשה איזו פריצת דרך כזו שגרמה לשוק לשינוי או לקנייה מרובה שלה.

** Alfa Romeo 2007 GT 3.2 v6 **

**למכירה** סאב/מגברים של JBL - ROCKFORD

פורסם

אני מסתכל מהיבט של שימושיות פר שקל, לכן הייתי בוחר בהונדה ג'אז הברידית, אבל בלעדיה בחרתי בייטי. :-)

גם מבחינת עיצוב שני הרכבים מעניינים. ג'וק לדעתי זה סתם הקצנה של העיצוב של מיקרה ורכב פוזה נטו, חסר כל שימושיות.

עריכה: מסכים עם מה שבוקי אומר, אם הייתי בוחר מכונית חלומית מהרשימה, הייתי בוחר בב.מ.וו סידרה 5, רכב שאני מאוד אוהב לכל דורותיו, אבל לפחות בעתיד הנראה לעין אין כל סיכוי שאהיה בעלים של אחת כזאת.

פורסם

מהי ההגדרה של מכונית השנה? הטובה ביותר? - א"א להשוות בין דיסקאברי לסדרה 5, כל אחת מצטיינת בתחומה. היקרה ביותר? - בדוק מחירון במקום להטריד אותנו. אני חושב שההגדרה היא ההשפעה על עולם הרכב בכללו, כלומר רכב שייזכר גם אחרי שנים. אם בגלל הייחודיות שלו או היותו מוצלח במיוחד.

אפשר לדון בהגדרות הנ"ל (אתם מוזמנים) אבל אם אלך לפיהן ואצמד לרשימה, הרי שלמרות שלעצמי ייתכן שהייתי מעדיף את ה-5, בחרתי בטוסון שמציע איזוןן כמעט מושלם בין הדרישות שלי ממכונית. הג'וק והסול הן לתחושתי אפיזודה חולפת.

אגב, שמתם לב שסדר המכוניות ברשימה השתנה בכניסה נוספת לדף? רעננו ותראו. האם זה מרמז על מצב ההצבעה באותו רגע?

עריכה: לא נראה לי, בהנחה שקצב ההצבעה נמוך מ-10 מצביעים לדקה. כנראה זה משיקולי הגינות.

פורסם

מסכים לגבי מה שאמרת, אין מדובר בהשוואה בין מכוניות. צריכים לבחור את הרכב עם ההשפעה הגדולה ביותר על ענף הרכב, גלובאלית ומקומית.האם ניתן לבחון את זה כלכך מהר ? לא נראה לי, אבל אפשר לנחש.

לגבי סדר התצוגה, הוא רנדומלי והוא ככה בכוונת תחילה בכדי להעניק שיוויון הזדמניות.

• תוכן חדש...