Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגולף לא זזה רוורס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם מלוא הכבוד לשי ועם קצת פחות כבוד למכונאי שאמר לו את זה, אני אאמין לזה כשיהיה כשלבטיימינג שיתקנו אותו בחינם במסגרת אחריות מורחבת שכזאת ולא כשאומרים משהוא בע"פ.

אבל גם אם הם יעשו את זה, לצערי ולצערך מדובר ביוצא מן הכלל שאינו מעיד על הכלל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מודה שלא קראתי בעיון את כל התגובות האחרונות, אבל הדיון הזה עלה בעבר כבר מספר פעמים.

אתה קונה רכב חדש עם אחריות ל X שנים. במחיר הרכב כלול מרכיב האחרויות ויבואן/יצרן חייבים לדאוג לתפקוד התקין של הרכב במהלך התקופה של X שנים.

אם המוסך מחליף לך חלק במסגרת האחריות - הוא לא מרוויח על החלק הזה, הוא לא נהנה מהרווח שבמכירת החלק, ולכן אין מקום לתת לחלק הזה אחריות נוספת מעבר לתקופת האחריות המקורית של הרכב.

בקניית הרכב אתה "רכשת" אחריות לתקופה מסויימת, מעבר לתקופה הזאת האחריות לא חלה, כי אף אחד לא שילם עליה.

פורסם

קבלו עדכון: הרכב תקוע.

הסיבה: נזילת מים (נוזל קירור) בלתי נשלטת, מאזור שנראה לעיניי הבלתי מקצועיות, סמוך מאוד לאזור בו הוחלף מחשב ה- DSG (כלומר, נובע מהעבודה שבוצעה אתמול על הרכב).

אשמח מאוד אם יש כאן איש מקצוע שיכול לאמת/לאשש/לסתור את הסברה שאכן צינורות נוזל קירור עוברים שם.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מצטער לשמוע שהרכב שוב תקוע, זה ככל הנראה בגלל שלא הראית להם את הסרטון ביו-טיוב :lol:

פורסם
עם מלוא הכבוד לשי ועם קצת פחות כבוד למכונאי שאמר לו את זה, אני אאמין לזה כשיהיה כשלבטיימינג שיתקנו אותו בחינם במסגרת אחריות מורחבת שכזאת ולא כשאומרים משהוא בע"פ.

אבל גם אם הם יעשו את זה, לצערי ולצערך מדובר ביוצא מן הכלל שאינו מעיד על הכלל.

מי שאמר את זה הוא לא עובד זוטר אלא אחד הבעלים של סוכנות המשנה והמוסך.

מעבר לזה יש שלט גדול במוסך שעל תיקון בחלפים מקוריים יש שנה אחריות ואין שם שום סייג לגבי מי משלם (והתיקון כן רשום בהיסטוריה של הרכב ומופיע בחשבונית רק עם סכום 0). עם שלט כזה גם אם לא היה אומר מפורשות תהיה לו בעייה להתחמק מהאחריות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בגירה

אין אחריות על המוצר לשלוש שנים, כי כתב האחריות מחריג פריטים רבים מתוך המוצר והם ללא אחריות.

בדוגמה שנתתי יוצא שיש אחריות לחלק , על פי זמן החלפתו ולא על פי אופיו, וזה לא ההגיוני בטענתך.

החלפתם חלק תן עליו את האחריות , מינימום לתקופת האחריות הכוללת( שלוש שנים ) ואם מדובר בחלק שהוחלף בסמוך לסיום תקופת האחריות לפחות לשנה.

כך לדעתי צריך לנהוג יצרן/יבואן שמכבד את עצמו.

ישה, אתה סתם מזבל את המוח בתיאוריות ומעשיות שאין להם שום קשר למציאות בשטח.

מתי בפעם האחרונה רכשת רכב והיית צריך להחליף חלק במסגרת האחריות ?

אז בו תשמע ממישהו שהחליף בעשור האחרון 3 רכבים חדשים מסוג גולף ואני אומר לך חד-משמעית כפי שכתבו קודמי האחריות על חלק שהוחלף במסגרת האחריות על הרכב מסתיימת עם בתום האחריות על הרכב.

ברכב הנוכחי מערכת השמע התקלקלה לאחר שנה חצי בערך והיא הוחלפה ללא שום טענות/בקשות/צעקות במערכת חדשה ואני שאלתי בתמימות עד מתי האחריות על המערכת ? התשובה בסיום האחריות על הרכב.

ישה...תעבור לחפש פאקים/חוסר הגיון או הגיון בתחום העיסוק שלך (מהו דרך אגב ? לזיין את השכל :-D)

דיי נמאס ! בעלי מקצוע ואנשים שעברו את הטירונות כתבו לך שחור על גבי לבן מה המדיניות נכון ? לא מתאים לך ? פנה לגורמים המוסמכים לשינוי התקנות.

איזה כייף לי :)

פורסם

הסיבה: נזילת מים (נוזל קירור) בלתי נשלטת, מאזור שנראה לעיניי הבלתי מקצועיות, סמוך מאוד לאזור בו הוחלף מחשב ה- DSG (כלומר, נובע מהעבודה שבוצעה אתמול על הרכב).

אשמח מאוד אם יש כאן איש מקצוע שיכול לאמת/לאשש/לסתור את הסברה שאכן צינורות נוזל קירור עוברים שם.

אנשי המקצוע המומחים נמצאים בעבודה לכן הצעתי קפוץ למוסך רון 125 מטר ממוסך פליקס לשם קבלת חוות דעת נוספת.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, מדובר ברכב באחריות, רון לא יכול לעזור לו.

פורסם

רון כבודו במקומו מונח , אבל מה הוא קשור לתקלה הזאת ?

הרכב בתקופת אחריות . יש לו נזילה של מים (בטח לא כדאי להסתובב עם האוטו ללא תכלית , והוא לא צריך עוד נזק ב125 מטר),

ולמה ?

אין לצמפיון מכונאים שיודעים לזהות נזילה ?

פורסם

באמת חבל,תבדוק שלא נגרם נזק למנוע/טורבו/מגדש על/באם הרכב עבד ללא נוזל קירור.

פורסם

באותה שניה שהתחילה הנזילה (ראיתי אותה אח"כ על הכביש), נדלה נורה מהבהבת אדומה, ועצרתי בצד (בת"א - בדיוק היתה חניה בכחול לבן ;-) ). המיים עוד המשיכו לזרום... כך שאני לא חושב שנגרם נזק כלשהו, אבל תודה.

אני כרגע מצליח לחשוב על שתי אפשרויות: היתה נזילה קטנה שגרמה לבעיה במכטרוניק, נזילה שלא אותרה ע"י פליקס, שעכשיו התפרצה לה; או שבעת הטיפול במכטרוניק הם פגמו באיזה צינור (מה שנראה לי יותר הגיוני). נחכה ונראה. בינתיים הם שלכו גרר על חשבונם (יפה מצידם), ואני אוסף קבלות של מוניות...

אז על איזו סובארו אתם ממליצים? ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
איציק אין הגיון בשיטה שלך.

אם אני מקבל אחריות מיצרן מקומי של המצבר למה שלא אקבל אחריות של היצרן המקורי שיושב בחו"ל והוא יצרן המכונית.

אני צריך לקבל באבו אבוה.

בוא נתחיל לדייק;

1. לא מדובר ב"שיטה שלי" או משהו שאני המצאתי. כך נהוג בעולם הרכב.

2. למה שלא תקבל אחריות של היצרן המקורי שיושב בחו"ל ? הוא, מבחינתו, לא מכיר במצבר שהתקלקל. ככה בזין שלו. לך תתווכח איתו ותראה שהוא יעיף אותך לקיבינימט. "צריך לקבל באבו אבוה" זה משפט עם הרבה רעש אבל מעט משמעות שהרבה ישראלים אוהבים להשתמש בו. ציפיתי ממך ליותר מזה...

בגירה גם אם לא שילמתי כסף, אחריות זו אחריות.

למעשה "שילמתי " למוסך אבל קיבלתי החזר בגובה התשלום מהיבואן/יצרן , כי אני באחריות.

לגבי המוסך שילמתי , המוסך מתחשבן עם היבואן. המוסך לא עובד בחינם ולא מספק את החלקים בחינם .

אתה רחוק שנות אור מלהבין איך עולם הרכב פועל בכלל.

מוסכים שעובדים במסגרת אחריות לא מרוויחים לירה על החלק, וגם על שעת העבודה הם בקושי מקבלים משהו. כן, זה אשכרה לעבוד בחינם. לא מאמין ? זה כבר סיפור אחר.

בעניין האחריות: אף אחד לא אמר שלא תקבל אחריות. קיבלת, נניח, אחריות ל 3 שנים או 100K ק"מ ? סבבה, 3 שנים או 100K ק"מ (מה שמגיע קודם) היצרן ידאג שהאוטו שלך ישאר תקין, למעט חלקי בלאי (ברקסים, צמיגים, קלאץ' וכד').

נושא המצברים הוא נושא מאוד בעייתי במכוניות שבמסגרת אחריות, כי תכל'ס אין שום דבר בעולם שיכול לומר בוודאות כמה זמן צריך להחזיק מצבר ברכב מסוג X, לכן - לפחות אצל חלק מהיצרנים, מצברים מוחלפים במסגרת אחריות של הרכב (בד"כ רכב נורמלי מקבל עד 3 שנים אחריות) רק פעם אחת על חשבון היצרן. מעבר לזה אם התקלקל המצבר שוב, הספק המקומי סופג את הנזק בעצמו.

כדאי שתקרא תעודת אחריות של רכב חדש, עד סופה, בשביל לקבל אינדיקציה מה בכלל נותנים היום היצרנים וכמה במסגרת אחריות יצרן.

בעניין התיקון במכונית המדוברת בשירשור זה: ראה בעצמך את עצם הרמה המקצועית אליה מביאים היצרנים את מוסכי השירות: לא להתעסק עם כלום. יש חשד בחלק דפוק ? מחליפים הכל. לפי הסירטון על החלפת ה"מכטרוניק" למעשה מדובר בהחלפת בלוק הידראולי של הגיר ("מוח"), חלק שלרוב קל מאוד להחליף בו רכיבים (רכיבים = סולונואידים חשמליים שתפוסים עם בורג אחד לפחות על הבלוק ההדראולי). לא ברור לי למה היצרן בעצמו לא נותן הוראה להחליף את הרכיב התקול על הבלוק, אבל זה כבר עניין שלו. מחר מחרתיים מכוניות יצאו ממסגרת האחריות ובמקום להחליף שסתום או שניים במחיר של 1.5K-2K שח, יחליפו להם בלוק הדיראולי קומפלט ב 5K-7K שח, כנראה שב-VW זה מקובל כי גם ככה אתה משלם כפול על כל דבר (על הרכב, על החלקים, על השירות וכו'). עוד 20-30 שנה אנשים יתחילו להבין שלא קיים מושג כזה שנקרא "אמינות" במכוניות מודרניות, פשוט כי הפוטנציאל לתקלות מכפיל את עצמו כל פעם שמוסיפים עוד מחשב\פונקציה לרכב - ובסופו של דבר, כל תעשיית הרכב רק הופכת מיום ליום לעתירת מחשבים בצורה היסטרית ובשורה התחתונה הצרכנים משלמים את המחיר (תרתי משמע).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בגירה

בד"כ זה כתוב בחשבונית , כמו כן זה כתוב באתר שלהם שחור על מסך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...