Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים עם מה שאומר רוני.

ואני יכול לספר לך על הנסיון שלי. שאני עזבתי את הבית והלכתי ללמוד, וגם עברתי עיר מגורים,

היתה לי אלפא שמאוד אהבתי(פעם היו לי רק איטלקיות...). באותו יום שידעתי שאני עוזב

את הבית, שמתי שלט על הרכב, כי ידעתי שאין מצב שאני יכול לממן רכב, לימודים, ומגורים.

הרכב נמכר, ועברתי לקטנוע, ומחוץ לעיר תחבורה ציבורית. הייתי הולך המון ברגל, וחוסך בכל

דבר, לא כי אני קמצן, אלא כי לא היה לי, וכל שקל היה חשוב. אבל הכל היה למען המטרה.

אחרי שסיימתי ללמוד, ועברתי לעבוד במקצוע שלי, לאט לאט אתה עולה בשכר, ואחרי שנתיים

שלוש אתה יכול להרשות לעצמך רכב יותר יקר בהרבה, וזה כי השכר שלך גבוה בהרבה, והוא מגיע

באופן קבוע. איך אמר לי פעם מישהו, אדם שמרוויח 15K כל חודש, מרגיש עשיר יותר מאחד שלא

עובד ויש לו 5 מליון בבנק.

לצערי, אין קיצורי דרך, אבל הסבלנות משתלמת, ועובדה שלא מעט אנשים קונים רכבים חדשים,

גם אם הם לא מרוויחים משכורת של מנהלי בנקים, אלא את השכר הממוצע.

מי שלרוב לא מגיע לכלום זה אלה שקופצים מעל הפופיק, ותמיד מסתבכים מזה. עושה רושם שאתה

בדרך הנכונה, תתמיד בדרך הזו, ותראה שהרוב אפשרי.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אושרי, כל הכבוד לך, מה שעשיתת הוא בדיוק למה שהתכוונתי בהודעה הראשונה שלי בשרשור זה, ויתור בהווה למען העתיד. אני יכול להעיד גם על ניסיוני האישי, אמנם מלפני שנים רבות, על כך שבתקופת הלימודים שלי התגוררתי בבית ההורים, אבל עבדתי שעות רבות (משמרות לילה), וגם בהמשך, לאחר סיום הלימודים, דאגתי לחסוך את מרבית המשכורת. בזכות זה, כאשר התחתנתי היה בידי סכום שכיסה 1/3 מהדרוש לרכישת דירה טובה באותם ימים.

רוני, במשפט האחרון שלך, לגבי חסכון לפנסיה ושאר חסכונות ארוכי טווח נגעת בנקודה קריטית שאנשים נוטים לשכוח בגיל צעיר. חשוב מאוד להתחיל לחסוך לפנסיה וגם במסלולים אחרים לטווחים בינוניים וארוכים (למשל - קרנות השתלמות), וצריך לדאוג לעשות זאת דרך המשכורת או לדווח למס הכנסה - כך שאם אתה מגיע לסף המס תוכל לקבל הטבות מס. כמובן שעניין הטבות המס לא רלוונטי למי שאינו מגיע לסף המס.

ודבר אחרון, אור - עשה שוב את החשבון שלך. האם אתה באמת צריך לנסוע כל כך הרבה? האם ההוצאות שלך באמת מוצדקות? אם אתה חי משכר מינימום אתה צריך לודא שההוצאות שך מינימליות, בפירוש להיות קמצן. אחת מצבך ילך ויחמיר, בדיוק הדבר ממנו אתה חושש (לקיחת הלואות, בכל דרך שהיא). ערוך מעקב אחר הוצאותיך ואני בטוח שתוכל למצוא דרך לחסוך בהן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
My 2 cents:

2. תחסוך כמה שיותר כסף כל עוד אתה יכול. כשתהיה לך משפחה, ההוצאות יתפחו שבעתיים (אני משלם 4.5K בחודש רק על גני ילדים). את הרכב הראשון שלי רכשתי בגיל 25 למרות שמיד עם השחרור היה לי די כסף לרכוש רכב ממודל חדיש. האם אתה באמת זקוק לרכב? האם אתה גר עם ההורים?

תסלחו לי, אבל איך אתם משלמים 4.5K על גני ילדים? פקידה של אמא שלי משלמת 1,200 ש"ח לגן של העירייה סה"כ עבור כל הילדים.

פורסם
תסלחו לי, אבל איך אתם משלמים 4.5K על גני ילדים? פקידה של אמא שלי משלמת 1,200 ש"ח לגן של העירייה סה"כ עבור כל הילדים.

הבעיות הכלכליות הללו מלוות את החברה הישראלית מקדמת דנן , אין כאן חדש , תמיד היו הוצאות למשפחות.

פורסם

מניסיון, להחזיק רכב עם משכורת מינימום זה מאוד קשה.

יכול להיות שזה יהיה קל בשביל מישהו שהמשכורת שלו, היא נטו שלו. זאת אומרת, אין לו תשלומים פה ושם, לא חוסך, לא עוזר בהוצאות של הבית וכל מיני דברים אחרים.

בעבודה הקודמת שלי, עבדתי בשכר מינימום, מה שכן, היו לי מלא שעות והרווחתי כמעט 5K לחודש. בשנה הראשונה כמעט חצי מהמשכורת הלכה לחיסכון, והשתמשתי רק בתחבורה ציבורים.

יום אחד החלטתי לקנות רכב. אלפא, זה כבר אומר הכל. ב-3 חודשים שמתי על הרכב קרוב ל 7K, וכשראיתי שהעסק לא הולך להסתיים פה, העדפתי למכור בהפסד.

היום, שנה וחצי אחרי, אני יכול להרשות לעצמי רכב ב60K בלי הלוואות, בלי שום התחייבויות, אבל אני מעדיף להשתמש ברכב של אבא מדי פעם, כשאני באמת חייב, וכשאני לא צריך, אז יש תחבור ציבורית.

שונא גזענים !.

פורסם
שי, אצלנו מפעיל cnc מתחיל שעובד בחברת הקבלן מרוויח בחודש בסביבות 8000 ברוטו, ויש גם אחלה תנאים.

ומ 8 ברוטו הוא מביא הביתה קצת פחות מהסכום שכתבתי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בקלות.

כששני בני הזוג עובדים אתה צריך סידור לפחות עד 16.00. אם אתה מדבר על גן עירייה (ואני מדבר על אשקלון שזולה מאוד בגנים יחסית למרכז) אז אתה משלם 800 ש"ח לעירייה ועוד 900 ש"ח לצהרון. עכשיו תכפיל 1600 ש"ח במספר הילדים.

אם אתה מדבר על גן פרטי (ילדים מתחת לגיל 4) אז קח בחשבון 2000 ש"ח לחודש.

באיזור המרכז המחירים הרבה יותר גבוהים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לכל התוהים -

גן ילדים בגילאי שנתיים-שלוש (לפני גיל של גן עירייה) עולה בעיר מגוריי (אני לא גר בתל אביב ששם זה הרבה יותר יקר!) בסביבות 2,300 ש"ח לילד (מדובר בגן רגיל ולא במשהו פלצני, אלו המחירים). יש לי תאומים מקסימים. הנה הלכו להם 4500 ש"ח בחודש.

אגב, לפי מה שאני מבין, גן עירייה עולה באזור 1,800 ש"ח לילד לחודש, אז זה גם לא מאוד זול.

פורסם

את כל מה שנכתב כאן לגבי התנהלות נכונה, אני יודע ויודע טוב, אני מכניס לרשימות האלו גם חפיסת מסטיקים ב6 ש"ח שאני רוכש לעיתים בתום התדלוק.

אני לא רוצה להישמע קטנוני אבל צריך להתחיל מהדברים הקטנים - חפיסת מסטיקים בסופר עולה כארבעה שקלים והנה "חסכת" עוד שני שקלים...

פורסם

אני אתחיל במסטיקים.

אני רווק ואינני נכנס לסופר כמעט לעולם

נסיעה לסופר לצורך רכישת מסטיקים אינה כדאית, אני מניח שאין צורך בהסברים.

כשאני נקלע לסופר מכל סיבה שלא תהיה (סתם דוגמא, הצטיידות בבשרים לערב מנגל חברתי), אני רוכש 3 או 4 חבילות מסטיקים, מהסיבה שצויינה.

לגבי החסכנות, אין יותר קמצן ממני, אני שותה גולדסטאר בשביל לחסוך שקל

אגב, אני גם לעולם לא נכנס עם הרכב שלי למוסך, מי שצריך הסברים מפורטים לזה מוזמן לחפש קצת רקע עלי בדפי הפורום, משמע עוד חסכון (ופה כבר מדובר על כזה משמעותי), מעבר לזה יש לי קומבינות עם חלקי חילוף מוזלים ועוד.

כרגע אני גר אצל ההורים, אבל בקרוב צריכים לעזוב, ומכאן בעצם מתחילה להוולד הבעיה.

כמו שהזכרתי, אין באפשרותי לחיות בלי רכב, בעקבות פציעה ברגליים.

כמובן אשמח לשמוע עוד רעיונות :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
אני אתחיל במסטיקים.

אני רווק ואינני נכנס לסופר כמעט לעולם

נסיעה לסופר לצורך רכישת מסטיקים אינה כדאית, אני מניח שאין צורך בהסברים.

כשאני נקלע לסופר מכל סיבה שלא תהיה (סתם דוגמא, הצטיידות בבשרים לערב מנגל חברתי), אני רוכש 3 או 4 חבילות מסטיקים, מהסיבה שצויינה.

לגבי החסכנות, אין יותר קמצן ממני, אני שותה גולדסטאר בשביל לחסוך שקל

אגב, אני גם לעולם לא נכנס עם הרכב שלי למוסך, מי שצריך הסברים מפורטים לזה מוזמן לחפש קצת רקע עלי בדפי הפורום, משמע עוד חסכון (ופה כבר מדובר על כזה משמעותי), מעבר לזה יש לי קומבינות עם חלקי חילוף מוזלים ועוד.

כרגע אני גר אצל ההורים, אבל בקרוב צריכים לעזוב, ומכאן בעצם מתחילה להוולד הבעיה.

כמו שהזכרתי, אין באפשרותי לחיות בלי רכב, בעקבות פציעה ברגליים.

כמובן אשמח לשמוע עוד רעיונות :)

ללא קשר לדיון אני מאחל לך בריאות טובה .

פורסם

מה הבעיה להוציא 1100 שקל בדלק לחודש?

זה שלושה מיכלי דלק.

נגיד 55 ליטר על 10 ק"מ\ליטר = 550 קילומטר למיכל =1650 ק"מ לחודש = 55 קילומטר ליום.

ממש לא מופרך וזה אפילו פחות ממה שאני עושה.

• תוכן חדש...