Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמר SPERIAL מקודם, דברי חכמה (לא אצטט שוב).

על אחת כמה וכמה, אם אתה צעיר - תלמד, תלמד ושוב תלמד ! (מקצוע / עיסוק /פיתוח תחביב שניתן להשתכר ממנו/תואר כלשהו, ע"מ לשפר את המצב הכלכלי שלך. אסור היום לדרוך במקום).

alfa 156 2.5.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עידן שלום, אני מנסה להתקדם ויוצא לי מצב של במקום דרוך, היות והגעתי למבוי סתום, הוצאתי רשיון למשאית ע"מ להרחיב אופקים ללא מקצוע, וגם בתחום הזה, המשכורות הם נמוכות לרמת הגיחוך, מדברים על 5-5.5 ברוטו ל10 שעות עבודה ביום !!!

שורה תחתונה, אני די אובד עצות, יוקר המחיה מסתכם ב120-150 שח חודשית, ואילו המשכורות שלי נותרו על טווח ה4300-5000 שח מאז היותי בן 16, לפני כמעט עשור.

אור, לך ללמוד מקצוע.

אם זה מסגר או מפעיל CNC שיכול להביא הביתה בקלות את ה 6500-7000 או להיכנס למקום עם אופק לקידום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שי, אצלנו מפעיל cnc מתחיל שעובד בחברת הקבלן מרוויח בחודש בסביבות 8000 ברוטו, ויש גם אחלה תנאים.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אור שלום

העצות שניתנו לך כאן טובות ונכונות ולא אחזור עליהן.

לגבי מצבך בהווה, אייעץ לך לגבי מה שעבד טוב עבורי.

הכנתי לי רשימת הוצאות שכללה הכל (שכירות, חשבונות, קניות, רכב וכו'), יש להשתדל לא לשכוח שום דבר.

בשלב ראשון, כל דבר נתון לשיקול:

*האם אני באמת צריך חיבור לHOT/YES, האם אפשר להתפשר על חיבור אנלוגי.

*האם ניתן לצמצם את הקניות שאני עושה (אנחנו עברנו לקניה מול רשימה מראש, ולא לפי מגיעים לסופר ורואים...)

*האם ניתן לוותר על ביטוח כזה או אחר.

בשלב שני לדרג את ההוצאות עד למצב שהם מהווים כ 90% מההכנסות (היכן להכניס את עלויות אחזקת רכב, זה שיקולך האישי).

בשלב שלישי להימנע ככל האפשר מהתקפלות ממה שהגדרת לעצמך.

אני בטוח שזה יותר קל לכתוב מאשר לבצע...

עוד מניסיוני האישי, אני השקעתי בלימודים, ואכן זו השקעה שהוכיחה את עצמה.

בהצלחה

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

אור,

2 הסנט שלי,

1. להתקמצן (למשל, אני פשוט לא נוסע הרבה...ממש מנסה לעשות תדלוק אחד לחודש...).

2. לוותר על דברים גדולים כמו טיסות לחו"ל או בתי מלון בעונות החמות. להתקמצן על פלאפון/לוותר על עסקאות טריפל של יס/הוט וכו' וכו'.

3. להסתמך על הון/רכוש משפחתי (אם יש לך אפשרות למשל, לגור בדירה שאתה לא משלם עליה שכירות...ויש כאלה מצבים).

4. להשקיע בדברים עתידיים כמו לימודים/קורסים/השתלמויות וכו' - דברים שעושים להעלות את המשכורת לאורך זמן.

5. קניות בסופר לקנות אוכל שאתה יכול לבשל בבית, ופחות אוכל מוכן (שעולה הרבה יותר...).

לדעתי, בחור צעיר שמרויח 5000-6000 נטו צריך לכלכל צעדיו בתבונה, ועדיין, יוקר המחיה כאן מאוד יקר, ומטורף (איפה השרשור ההוא של שלומי...?)

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

היי, לימודים זה אפיק עתידי, הוא יבוצע ללא כל קשר לכלום.

אני מדבר על משהו עכשיוי ומיידי.

את כל מה שנכתב כאן לגבי התנהלות נכונה, אני יודע ויודע טוב, אני מכניס לרשימות האלו גם חפיסת מסטיקים ב6 ש"ח שאני רוכש לעיתים בתום התדלוק.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

Guest ספורטמוטורי
פורסם
היי, לימודים זה אפיק עתידי, הוא יבוצע ללא כל קשר לכלום.

אני מדבר על משהו עכשיוי ומיידי.

את כל מה שנכתב כאן לגבי התנהלות נכונה, אני יודע ויודע טוב, אני מכניס לרשימות האלו גם חפיסת מסטיקים ב6 ש"ח שאני רוכש לעיתים בתום התדלוק.

אני עם משכורת של 5000 ניטו +-

מחזיק ברכב 1600 ידני נוסע 20K בשנה בזמן האחרון,עולה לי כ1300 שקל בחודש כולל הכל ואני מסתדר יופי

פורסם

ספורטמוטורי - הבעיה אינה אחזקת הרכב. הבעיה היא התחשיב הכולל של הכנסות מול הוצאות וקביעת סדרי עדיפות.

לדוקמא - אם כל הוצאותיך מסתכמות באחזקת רכב וקצת בילויים יתכן שאתה יכול לחסוך 2-3K בחודש. אם אתה צריך להחזיק משפחה ה-5K שלך הם מעט מאוד. כמובן שתנאיך האישיים צריכים להיות חסויים (אלא אם אסאנג' יגלה בהם עניין), אבל הפוסט שלך די סתמי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המעסקי חייב לשלם הוצאות נסיעה, לא הוצאות רכב. מה שמעסיקים נוהגים לעשות הוא לשלך "חופשי חודשי" לקו שבין הבית לעבודה, שיכול להסתכם בכמה מאות שקלים ברוטו, בודאי לק מתקרב להוצאות רכב אמיתיות. כמובן שכאשר הרכב משמש לעבודה על המעסיק לספק אותו (או, לפחות, לשלם תמורת אחזקתו) אבל כידוע יש מעסיקים ויש מעסיקים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמו בכל דבר יש תמיד trade-offs שצריך לדעת לעשות, אם אתה נוסע 24K בשנה, תעשה הסבה לגז או שתחליף לדיזל שעושה 1-20 לא?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

הסבה לגז עולה כ7K ש"ח לרכב בעל 4 בוכנות סטנדרטי

מחיר הגז עומד על כ3.5 ש"ח פר ליטר, כלומר בנסועה חודשית שלי זה 700 שח לגז + 70 שח לבנזין (הנעות בוקר וכד')

את ההשקעה של ההסבה יקח לי כ18 חודשים להחזיר, לפני שהכנסתי למשוואה עלויות טיפול שוטפות של המערכת + עלויות של תקלות למערכת ואו תקלות בלאי מואץ של הרכב שנגרמו בעקבות הגז.

שורה תחתונה - לא בשבילי.

דיזל שעושה 1:20 ? למה ? איזה סיבה ? הסולר היום משתווה לבנזין, מחירי התחזוקה של רכבי סולר בעננים, ואתה נוסע על טרקטור.

גם זה לא בשבילי, אולי אולי אולי הסבה לגז (וגם זה רק בגלל שיש לי עלויות מוזלות של גז + התקנה בעקבות קרבה לעניין).

אני אשמח לעוד הצעות ורעיונות, כשנצא מהנחה ואני נוסע ברכב שעולה בערך כמו מערכת גז ואו מעט יותר.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

My 2 cents:

1. תרכוש מקצוע. אני מבין שאתה אדם צעיר. תשקיע את כל הנדרש (!!!) כדי לרכוש מקצוע טוב ויציב לטווח ארוך. ככל שתדחה את זה, העניין ייעשה הרבה יותר קשה עד בלתי אפשרי.

2. תחסוך כמה שיותר כסף כל עוד אתה יכול. כשתהיה לך משפחה, ההוצאות יתפחו שבעתיים (אני משלם 4.5K בחודש רק על גני ילדים). את הרכב הראשון שלי רכשתי בגיל 25 למרות שמיד עם השחרור היה לי די כסף לרכוש רכב ממודל חדיש. האם אתה באמת זקוק לרכב? האם אתה גר עם ההורים?

אגב, לגבי התהייה שלך - השכר הממוצע במשק הוא 8.5K לשכיר (ולא 4.5K...). אם מדובר במשפחה, אז זה כבר למעלה מ-15K לחודש. זו כבר הכנסה לא רעה.

פורסם

אמנם לא קראתי את כל התגובות כאן, אבל מה שיש לי להגיד בגדול (ומצטער אם מישהו אמר את זה קודם) הוא שאם אתה מרוויח 4500 שקלים לחודש ולא גר אצל ההורים, אין לך מה להחזיק אוטו. אחזקת מכונית נעה בין 1000 ל-2000 שקלים בממוצע, לרוב לפני ירידת ערך (שגם אותה צריך לשקלל). אם יש לך הוצאות כמו שכר דירה, חשבונות, אוכל וכדומה - אתה בקלות גומר את כל המשכורת שלך ונשאר חנוק. למשך תקופה ארוכה בזמן הלימודים אני חייתי עם משכורת דומה והוצאות על רכב והייתי צריך לוותר על כל מיני דברים (או לבקש הלוואה מההורים).

כמו שאמרו לך - צא ורכש לך מקצוע. זה אפילו יכול להיות אינסטלטור או מתקין מזגנים (החבר'ה האלה עושים המון כסף באופן יחסי). אין סיבה שתוך מספר שנים לא תגיע למדרגות שכר של 8 ברוטו (שכר ממוצע במשק), ועם זה אפשר לחזור הביתה עם 6.5 נקי, אחרי הפרשות לקופות גמל ופנסיה (חשוב מאוד!).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...