Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שכיר ממוצע מרוויח כ4500 שח לחודש בערך.

אחזקת רכב פרטי קטן וחמוד, לא רכב ספורט או מנהלים או ג'יפ, עומדת על כ2000-2500 שח בחודש ע"ח נסועה שנתית של כ20K ק"מ.

איך אפשר לחיות, אם עלות אחזקת רכב עומדת על מחצית המשכורת ?

אשמח ללמוד את השיטה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שכיר ממוצע מרוויח כ4500 שח לחודש בערך.

אחזקת רכב פרטי קטן וחמוד, לא רכב ספורט או מנהלים או ג'יפ, עומדת על כ2000-2500 שח בחודש ע"ח נסועה שנתית של כ20K ק"מ.

איך אפשר לחיות, אם עלות אחזקת רכב עומדת על מחצית המשכורת ?

אשמח ללמוד את השיטה.

אני לא מכיר הרבה אנשים שמגיעים להוצאה כזאת ברכבים שלהם כול חודש, לרוב האנשים יש החזר נסיעות על הדלק...

ועד כמה שאני זוכר השכר הממוצע במשק הוא 7700 נטו לשכיר.

השאלה היותר רלוונטית היא איך אתה מחזיק משכנתה עם משכורת כזאת,אבל זה כבר רלוונטי לפורום אחר :)

פורסם

שכר ממוצע, הינו שכר ממוצע, על כל המשתמע ממנו.

לדעתי הנתון של השכר הממוצע הוא קצת מעוות : חישובית הוא נכון, אבל מה שמעלה אותו הוא אותם עובדים בכירים (והלוואי עליי!) שמרוויחים משכורות עתק (קומץ שמעלה לך את הממוצע).

אני רואה מה מציעים במודעות דרושים, וזה עפ"ר מתקרב לשכר המינימום, ולא לשכר הממוצע (נכון - יש משכורות גבוהות למשרות בכירות. אבל הרוב המכריע, אילו הן משרות לאדם ה"קשה יום").

ראו, אני חושב שישראל היא מדינה שבה הפערים/יחסים בין השכר הגבוה ביותר לנמוך ביותר - הם אסטרונומיים. מעט משכורות (גבוהות מאוד) מעלות את הממוצע בדיי הרבה.

לא נדבר על אחזקת רכב. זוג צעיר אינו מסוגל לקנות היום דירה בכוחות עצמו (גם עם משכנתאות). זה קשה עד מאוד.

עריכה - זה קצת לא קשור לפורום הזה.

alfa 156 2.5.

פורסם
אני לא מכיר הרבה אנשים שמגיעים להוצאה כזאת ברכבים שלהם כול חודש, לרוב האנשים יש החזר נסיעות על הדלק...

ועד כמה שאני זוכר השכר הממוצע במשק הוא 7700 נטו לשכיר.

השאלה היותר רלוונטית היא איך אתה מחזיק משכנתה עם משכורת כזאת,אבל זה כבר רלוונטי לפורום אחר :)

השכר הממוצע לא מעניין אלא החציון.

חוץ מזה חלק גדול מאוד מאלה שמשתכרים 4500 ש"ח ומטה לא מחזיקים רכב ואלה שכן בד"כ מחזיקים איזו עגלה ב 4K, עושים אחזקת שבר בלבד ולא עושים 10K ק"מ בשנה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא יודע איפה אתם עובדים אבל אני אשמח לקבל משכורות של 7-8 (גם בתור ברוטו שישאיר לי 6-6.5 נטו זה התקדמות כלשהי).

אני מתייחס לעבודות שכירים אשר אין להם מקצוע כלשהו (קו חלוקה ואו תחנת דלק או כל דבר אחר שניתן לבצע בלי מקצוע ועומד על שכר הקרוב למינימום)

לאנשים שאמרו לי שאחזקת רכב לא מגיעה ל2000 שח בחודש, תעשו חשבון ותראו, עלויות חודשיות של 2000 ק"מ:

דלק בחישוב של 1:12 יוצא כ 1150 שח בחודש לערך (משתנה בהתאם למחירי הדלק ההולכים וגואים).

ביטוח כ-300 שח בחודש לערך

טסט כ-100 שח לחודש בערך

בלאי/תיקונים/אחזקה שוטפת כ-500 שח לחודש בערך

אגב שי, אני אישית הגעתי למסקנה חותכת חד משמעית מבדיקה עצמית ארוכת טווח:

אחזקת גרוטאה בכ4K שח לא משתלמת בעליל, מוציאים המון המון כסף על תיקונים, עדיף קניית משהו חדיש יותר ולא יקר, כדי לשלם פחות תחזוקה שוטפת (את ההבדל משלמים בירידת ערך, מבחינתי זה עדיף, קניתי רכב כדי לנסוע ולא בשביל לפרנס מוסכים, הרי הכסף בכל מקרה יצא מכיסי בדרך זו או אחרת)

מישהו רוצה לחבר הכל ולהגיד לכמה הגענו ?

זה לפני חישובים של ירידות ערך וכד'

אני משתכר במשכורת לא רחוקה מהמינמום, אין לי אפשרות להתנייד בתח"צ עקב נכות כתוצאה מת.ד בעבר הלא רחוק.

כרגע אני מחזיק רכב, אבל כמו שזה נראה, אין עוד הרבה זמן עד שאאלצ למכור בגלל המצב הכלכלי.

למי שדיבר על משכנתא וכד', אני מודע גם לזה, למרות היותי רווק, אבל בתור זוג יותר קל לחיות כי ההוצאות מתחלקות, אז איכשהו עוד אפשר להתגרד.

פורסם

זה ידוע, אבל חשבתי שאולי יש אנשים שמצאו דרך להתמודד עם יוקר המחייה.

שאף אחד פה לא יקפוץ עלי עכשיו עם הלוואה או כרטיס אשראי, אין לי דברים כאלו בחיים, אני גם לא רוצה.

אני אישית בתור התחלה משתדל לצמצם נסיעות מיותרות, מדבר פחות בטלפון הנייד (אפילו שהחשבון שלי עומד רק על 120 שח חודשית), ומבלה פחות בפאבים ומסעדות.

זה עדיין לא מספיק כדי להתמודד.

פורסם

לדעתי בן אדם צריך להיות ריאליסטי, אם אתה או כל אחד אחר שמרוויח 4500- 6000 ברוטו ומשלם משכנתא או שכירות לדעתי צריך לחשוב פעמיים לפני רכישת רכב, כיום בהרבה עבודות כלליות כמו במפעלים וכד' ישנם הסעות על חשבון המעסיק וכנ''ל לגבי תח''צ, ישנם החזרי נסיעות. גם כרווק לדעתי צריך לחשוב על העתיד ולנסות לחסוך.

צריך לזכור שרכב זה לא חובה זו מותרות ועל מותרות משלמים, בין אם 1000 ש''ח לחודש או 10000 ש''ח

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

למי שדיבר על משכנתא וכד', אני מודע גם לזה, למרות היותי רווק, אבל בתור זוג יותר קל לחיות כי ההוצאות מתחלקות, אז איכשהו עוד אפשר להתגרד.

שאף אחד פה לא יקפוץ עלי עכשיו עם הלוואה או כרטיס אשראי, אין לי דברים כאלו בחיים, אני גם לא רוצה.

אני אישית בתור התחלה משתדל לצמצם נסיעות מיותרות, מדבר פחות בטלפון הנייד (אפילו שהחשבון שלי עומד רק על 120 שח חודשית), ומבלה פחות בפאבים ומסעדות.

אור, אתה צעיר, נסיונך עדיין מצומצם אולם אני חייב לציין הגישה הבסיסית שלך, שנראית נכונה מאוד.

כיון שאתה צעיר אתה צריך לבחון את הדרכים להשקיע בעתידך, כיון שאם תסתפק בעבודת שכר מינימום אתה עלול להשאר תקוע ברמה זו לטווח ארוך. עליך למצוא את הדרך לפתח את הכלים להתקדמות - כאשר המסלול שאני מכיר הוא לימודים, אשר יכולים להיות אקדמיים או מעשיים. גם מכונאי או אינסטלטור כל "בעל מקצוע" חסר השכלה פורמלית מבצע עבודה חיונית ויכול להתפרנס היטב, אבל קודם לכן עליו ללמוד את המקצוע. כאשר אתה עובד כצעיר בעבודה לא מקצועית המטרה שלך צריכה להיות קודם כל חסכון לצורך זה, עם שימוש במינימום להוצאות שוטפות. בעוד כמה שנים המצב יראה הרבה יותר טוב.

ד"א אור, הכוונה אינה אישית אליך. פשט בפורום יש לא מעט צעירים, ואני רוצה לנצל את ההזדמנות כדי להעביר להם מסר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני לא יודע איפה אתם עובדים אבל אני אשמח לקבל משכורות של 7-8 (גם בתור ברוטו שישאיר לי 6-6.5 נטו זה התקדמות כלשהי).

אני מתייחס לעבודות שכירים אשר אין להם מקצוע כלשהו (קו חלוקה ואו תחנת דלק או כל דבר אחר שניתן לבצע בלי מקצוע ועומד על שכר הקרוב למינימום)

לאנשים שאמרו לי שאחזקת רכב לא מגיעה ל2000 שח בחודש, תעשו חשבון ותראו, עלויות חודשיות של 2000 ק"מ:

דלק בחישוב של 1:12 יוצא כ 1150 שח בחודש לערך (משתנה בהתאם למחירי הדלק ההולכים וגואים).

ביטוח כ-300 שח בחודש לערך

טסט כ-100 שח לחודש בערך

בלאי/תיקונים/אחזקה שוטפת כ-500 שח לחודש בערך

אגב שי, אני אישית הגעתי למסקנה חותכת חד משמעית מבדיקה עצמית ארוכת טווח:

אחזקת גרוטאה בכ4K שח לא משתלמת בעליל, מוציאים המון המון כסף על תיקונים, עדיף קניית משהו חדיש יותר ולא יקר, כדי לשלם פחות תחזוקה שוטפת (את ההבדל משלמים בירידת ערך, מבחינתי זה עדיף, קניתי רכב כדי לנסוע ולא בשביל לפרנס מוסכים, הרי הכסף בכל מקרה יצא מכיסי בדרך זו או אחרת)

מישהו רוצה לחבר הכל ולהגיד לכמה הגענו ?

זה לפני חישובים של ירידות ערך וכד'

אני משתכר במשכורת לא רחוקה מהמינמום, אין לי אפשרות להתנייד בתח"צ עקב נכות כתוצאה מת.ד בעבר הלא רחוק.

כרגע אני מחזיק רכב, אבל כמו שזה נראה, אין עוד הרבה זמן עד שאאלצ למכור בגלל המצב הכלכלי.

בלי להכניס את האף שלי יותר מדי, אבל אני מניח שהוצאות הדלק שלך ברובם בגלל העבודה, תקן אותי אם אני טועה.

ומקום עבודה שלא מחזיר לך החזר נסיעות(או לפחות חלק מכובד מהם), אתה לא צריך לעבוד שם.

ברוך ה' אנחנו עדיין לא ספרד ואין לנו 30 אחוז אבטלה במדינה.

גרוטאה ב-4 אלף אולי תעשה לך בעיות בלי סוף, אבל באמת שלא חסר רכבים במחירים של 9-11 אלף(הרכב שלי בתור דוגמא, ועוד רכבים של חברים) שיהיו מודרניים יחסית ובאמת שלא ידרשו ממך אפילו 500 שקל בחודש על טיפולים, שלא לדבר על מעבר.

פורסם
...לאנשים שאמרו לי שאחזקת רכב לא מגיעה ל2000 שח בחודש, תעשו חשבון ותראו, עלויות חודשיות של 2000 ק"מ:

...

ידידי,

אתה מדבר על שכר ממוצע ואחזקת רכב אבל רכב ממוצע לא גומע 2,000 ק"מ בחודש.

אני נוסע ברכב ישן (סובארו DL 93) ופרט לבלאי חריג שעשוי לצוץ מדי פעם וטיפולים שוטפים. אני לא מוציא כלום על אחזקה. שם דלק ונוסע. ואני אגב, גומע עם הרכב 2480 ק"מ בכל חודש במינימום. הרבה מעל לממוצע.

עריכה:

אני נוסע עם הרכב בגלל ההעדפה האישית שלי לא להיות תלוי בתחבורה ציבורית אבל מקבל החזר על הוצאות הדלק.

פורסם

אור אתה מעלה נקודה מאוד חשובה שאכן אדם בלי ניסיון ובלי מקצוע ביד משתכר בסביבות ה4-5, אך זה בתור עבודה לאחר שחרור ובמטרה לחסוך כסף ולהשתפשף בחיים, ולא אדם בן 26 שמחפש להצליח.

בחיים אתה לא יכול להישאר במקום אלא רק להתקדם ולנסות לטפס כל הזמן מהיכן שאתה נמצא

יצא לנו לדבר לא פעם מעבר לדפי הפורום ואני חושב שאתה מסוגל להרבה יותר ממה שאתה מתפשר עכשיו

אם תצטרך הכוונה או עזרה אני אשמח לעזור לך לטפס מעלה, אך במצב של היום בשכר כזה אדם מן המניין נשאר תקוע במקום אם לא הולך אחורה.

להחזיק אוטו/דירה/לדאוג לילדים במצב הקיים זה מאוד מסובך עד בלתי אפשרי.

Confidence In Motion

פורסם

עידן שלום, אני מנסה להתקדם ויוצא לי מצב של במקום דרוך, היות והגעתי למבוי סתום, הוצאתי רשיון למשאית ע"מ להרחיב אופקים ללא מקצוע, וגם בתחום הזה, המשכורות הם נמוכות לרמת הגיחוך, מדברים על 5-5.5 ברוטו ל10 שעות עבודה ביום !!!

שורה תחתונה, אני די אובד עצות, יוקר המחיה מסתכם ב120-150 שח חודשית, ואילו המשכורות שלי נותרו על טווח ה4300-5000 שח מאז היותי בן 16, לפני כמעט עשור.

• תוכן חדש...