Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש רכב לצעירים לפני צבא בעלות רכישה של 10 אלף שקלים.

אני מעדיף רכב ידני עם מנוע 1400 עד 1600 בקטגוריית מיני.

חשוב לי שהרכב יהיה אמין וצריכת הדלק שלו תיהיה נמוכה.

אין לי הרבה כסף לתיקונים משום שאני ילד שלומד בבית ספר ומשלם על הרכב את מלוא המחיר כולל ביטוח תיקונים ודלק.

אני רוצה רכב משנתון 96 ומעלה עם עלות חלקים זולה וקילומטרז שלא עבר את ה 180 אלף.

תודה רבה על העזרה, אביב.

פורסם

פולקסוואגן פולו תעמוד בדרישות שלך, שנת 96 נפח 1400 שמורה תעשה את העבודה.

יש גם דייהטסו שרייד ופורד פיאסטה ש 2 אלו באמת מומלצים לגיל הזה ולתקציב הזה, אם אתה רוצה לחסוך עוד קצת אז תחפש לך סוזוקי סוויפט.

פורסם

בתקציב כזה עדיף לקנות פונטו משנתון מתקדם יותר מאשר פולו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני למרות היותי בעל רכב נוסף מתנייד בשרייד מנוע קטן , קל לחנייה , גיר מעולה , וחסכוני שלא להאמין .

עושה כ3000 קמ בחודש .

עלות דלק יומית כ 42 שקלים .

הרכב פשוט, אמין , והפריזר של המזגן חלומי.

יוצא איתו המון לטיולים מאוד ארוכים.

בטסט מלבד אישור בלמים לא דרוש לי דבר,פה ושם איזה וישר יבש .

פורסם

בנוגע לפולו, האם היא מכונית חסכונית בדלק ואמינה? ואם חסכונית, כמה היא עושה לליטר דלק?

אותה שאלה לגבי הפיאסטה (עדיפות) והשרייד.

האם הם רכבים אמינים שלא יצריכו ביקור במוסך כל חודש והאם עלות החלפים זולה?

בנוסף ברצוני לשאול האם 150 אלף קילומטר נחשב הרבה לרכבים אלה.

בנוגע לפיאט אני ארד מזה, להורים שלי היה פיאט והם לא יעזרו לי אם יהיה מדובר בפיאט.

פורסם

מדובר על רכבים ישנים יחסית,בנוסף אתה לא יודע איזה תקלות הזניח בעל הרכב,יש גם כבר בלאי לחלקים,לכן גם רכב הכי אמין בתקציב שלך,יזדקק מידי פעם למוסך.

150 נחשב לק"מ טוב לשנים הללו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

טיפים ממישהו שהיה במצבך ועבר אותו:

1) קח עצה ממני, תתמקד ברכב סחיר, כי חודש לפני הגיוס אני מאמין שתרצה למכור אותו אם תתגייס לקרבי כמוני.

2) לא משנה מה סוג הרכב, אם זה רנו קליאו שהשמועות אומרת שזה רכב לא אמין או סובארו "פשע" שהשמועות אומרות שזה רכב שלא רואה מוסך בחיים, בסופו של דבר אם הרנו קליאו טופלה כמו שצריך והסובארו עברה הזנחה אז הקליאו תראה אמינות טובה יותר.

במיוחד ברכבים בתקציב הזה שהם ישנים אל תסתכל על הסמל שעל מכסה המנוע אלא על המנוע עצמו!

3) אין לך תקציב גדול מידי ואתה מחפש חיסכון. רק ידני! פחות דלק פחות תיקונים ויותר זריז מהגירסא המקבילה באוטומט.

4) התקציב שלך כולל בתוכו את הביטוחים או ש10 אלף זה רק לרכב?

5) אל תפחד מקילומטרז' גבוה, לי היו שתי מכוניות ישנות (פיאסטה וסויפט) שניהם היו מעל 270 אלף ק"מ ולא עשו בעיות מיוחדות, כמו שאמרתי אם מטפלים כמו שצריך הרכב שורד.

6) פיאסטה אפשר להשיג בשנתון יחסית חדיש לעומת התקציב, אבל מניסיון זה רכב לא ממש סחיר, לקח לי חודשיים למכור אחת מושקעת במצב מעולה, לעומת סוויפט שיכלתי למכור תוך כמה ימים במצב ממש גרוע (שהמוכר ידע עליו ולא עניין לו כי זה סוויפט) מבחינת פחחות וצבע.

7) אתה יכול להתפשר גם על 1.3 לא יקרה לך כלום, סוויפט מאוד מומלצת, סחירה, אמינה, זריזה, וחסכונית. כמובן שהכל תלוי באקזמפלר ספציפי אבל זה בגדול הסוויפט.

מומלץ בחום, הייתה לי אחת והיא פשוט לא רצתה להתקלקל, וגם אם כן אז זה נגמר בכסף קטן מה שנקרא.

פורסם

10 אלף שקל זה רק בשביל הרכב. יש לי בצד עוד 5 אלף לביטוח.

קשה מאוד למצוא סוויפט שמורה בתקציב כזה ובגלל זה אני מתלבט אם לקחת את הפיאסטה..

אין לי יכולת לחסוך עוד. ואני מתגייס לקרבי ולכן אמכור אותו חודש לפני צבא ( 12 חודשים מהיום) 

פורסם

מבחינת סחירות אל תיקח פיאסטה, רק מהבחינה הזו הייתי שולל אותו.

סוויפט קשה למצוא שמורה? אתה מדבר שטויות. יש כאלה בכמויות שהם עוד יד ראשונה שנייה, ומאנשים מבוגרים.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
בנוגע לפולו, האם היא מכונית חסכונית בדלק ואמינה? ואם חסכונית, כמה היא עושה לליטר דלק?

אותה שאלה לגבי הפיאסטה (עדיפות) והשרייד.

האם הם רכבים אמינים שלא יצריכו ביקור במוסך כל חודש והאם עלות החלפים זולה?

בנוסף ברצוני לשאול האם 150 אלף קילומטר נחשב הרבה לרכבים אלה.

בנוגע לפיאט אני ארד מזה, להורים שלי היה פיאט והם לא יעזרו לי אם יהיה מדובר בפיאט.

רד מהפולו! חלקים יקרים בטירוף!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

פולו יקר מבחינת טיפולים.

מה שרלוונטי עבורך:

יונדאי אטוס

פיאט פונטו, אולי פיאט פונטו ספייס

פז'ו 205

סוזוקי סוויפט

דייהטסו שרייד

סקודה ניו פליסיה (?)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...