Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

ב-2011 אני מתחיל לעבוד בחברת היי-טק והחלטתי לקחת רכב ליסינג.

החלטתי לקחת ליסינג בעיקר בגלל שיהיו לי המון נסיעות מכיוון שאני עובד בתל-אביב ומגיע כל יום מירושלים.

לכן מחירי הדלק והבלאי של הרכב באו פה בחשבון. (אני צופה כ-70,000 ק"מ בשנה)

ניסיתי להבין כמה בדיוק ירד לי במשכורת ולא הצלחתי להבין. כל פעם מישהו אמר לי משהו אחר.

במשכורת אני מקבל את סכום הברוטו שלי פחות 3000 שהחברה לוקחת בעבור הליסינג.

לכן אם אני סיכמנו בחבר על משכורת של 20000 (לדוגמה) אני אקבל 17000 ברוטו.

אבל איפה מס שווי השימוש נכנס פה? האם ירדו לי עוד 2.5% (2600 ש"ח) של שווי הרכב כל חודש מהברוטו של 17000 ל-14,400? או שמא יקחו לי מס מהמשכורת 'כאילו' אני מרוויח בעצם 20000?

עד כמה שחקרתי וניסיתי להבין מאנשים, עדיין קיבלתי תשובות סותרות.

תודה!

פורסם

לדעת סכום מדויק אתה צריך להסתכל במחשבון ליסינג (גוגל)

עקרונית הסכם 3K ירד מהברוטו אבל שווי השימוש מתווסף לברוטו לצרכי מס, משמע (על רגל אחת):

אתה מקבל משכורת שהיא 17K - מסים - ניכויי עובד, המיסים מחושבים לפי משכורת מקורית - הפחתת ליסינ + שווי שימוש שזה 20K - 3K + 2.6K שזה 19.6K. אתה תקבל פחות נטו ממי שמשתכר 17K ברוטו בלי ליסינג (~1100 פחות).

יש עוד פרמטרים שמשתנים בהתאם לחברה וההסכם שלה:

1. החזר הוצאת נסיעה (במקרה שלך זה ~900 ברוטו) נשאר או הולך עם הליסינג?

2. פנסיה וביטוחים למיניהם נפגעים או לא? יש חברות שכן וחברות שלא

3. קרן ההשתלמות נפגעת או לא? יש חברות שגם אם אתה משתכר (אחרי הליסינג) מעל 15K (הרף למתן קה"ש פטורה ממס) הם מנכים את הליסינג מה 15K.

לגופו של עניין, אם אתה מתלבט אם לקחת ליסינע או לא, ב 70K נסועה אין התלבטות, אך רק ליסינג.

פורסם

תקבל 17,000 ש"ח ברוטו, אבל לצורך חישוב המס תובא בחשבון משכורת של 20,000 ש"ח, כלומר על שווי השימוש ברכב תשלם מס בהתאם למס השולי שלך. אם תקבל הקצבת דלק - גם עליה תשלם מס לפי המס השולי שלך.

חישוב המס הוא עניין מורכב שכולל הרבה מאוד גורמים: למשל - מצב משפחתי (ואם האשה עובדת או לא), מקום מגורים, מרכיבים כגון קרן פנסיה וקרן השתלמות ועוד רכיבים רבים. הערכה יוכל לתת רק בעל מקצוע בתחום החשבונאות, ויתכן שתוכל לקבל אומדן ממחלקת השכר של המעסיק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה על התשובות!

הבנתי את מה שאמרתם וזה יותר טוב ממה שחלק מהאנשים אמרו לי שזה.

חלק אמרו לי שה 2.5% משווי הרכב יורד כל חודש ישר מהברוטו.

אבל עכשיו שהבנתי שזה פשוט מתווסף לברוטו ומזה יורד המס זה יוצר יותר הגיוני.

תודה!

פורסם
תודה רבה על התשובות!

הבנתי את מה שאמרתם וזה יותר טוב ממה שחלק מהאנשים אמרו לי שזה.

חלק אמרו לי שה 2.5% משווי הרכב יורד כל חודש ישר מהברוטו.

אבל עכשיו שהבנתי שזה פשוט מתווסף לברוטו ומזה יורד המס זה יוצר יותר הגיוני.

תודה!

קח בחשבון שעל ה-2.5% האלו תשלם גם את אחוז המס השולי, וגם ביטוח לאומי

כמו כן, אתה מאבד הפרשות לפנסיה בגובה משכורת של 3000 ש"ח בחודש (נניח וסה"כ ההפרשה לפנסיה שלך ושל המעביד היא 10%, אז 300 ש"ח פחות ייצברו לך כל חודש לפנסיה)

יובל.

פורסם

הפתרון הטוב ביותר הוא לגשת לחשב החברה, הוא ידע להגיד לך בדיוק מהו סכום הנטו שאתה מאבד (אחרי כל ההפסדים, כולל הפרשות).

כיוון שבכל חברה יש תנאים אחרים, המספרים יכולים להשתנות בין ליסינג לליסינג, אפילו בכמה מאות שקלים.

• תוכן חדש...