Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום למנהלים ולחברי הפורום

במהלך השנים אני נפגש או עובד עם מכונאים שעלו לארץ מרוסיה, הופתעתי לגלות שהידע והרמה המקצועית של רובם גבוהה ברמה אחת או שנים מרוב המכונאים שעברו הכשרה בארץ.

מה שהפתיע אותי מאוד זו ההתמצאות בספרות אחזקה וחלקם גם הביאו איתם ספרות אחזקה בשפה הרוסית כמעט לכול רכב.

האם גם אתם בעלי המקצוע במיוחד אלא המנהלים מוסך ?

פגשתי אדם עם דולר, החלפנו דולרים ועדיין לכל אחד מאיתנו יש דולר אחד. פגשתי אדם עם רעיון, החלפנו רעיונות ועכשיו לכל אחד מאיתנו יש 2 רעיונות.

פורסם

דורון שלום רב !

אני חייב לציין שאני מסכים איך בכל חלקי תגובתך, אך שאלתך לא מובנת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מעניין, אני דווקא הופתעתי לרעה. אמנם זה לא מעיד על הכלל אבל היו מספיק כאלו (יותר מידי לדעתי) שפגשתי, שספרות טכנית מעניינת אותם כמו הנייר טואלט בשירותים ורובם באים מרקע מכונאי חאפרי ודל של תחזוקה עצמית, עוד מהימים שהחזיקו רכב ברוסיה או בשאר מדינות הגוש הסובייטי.

דווקא אלו שהיו מכונאים מדופלמים עוד שם, באו עם רקע חזק יותר של מקצוענות אמיתית, אך כאלו פגשתי מעטים מאוד.

פורסם
מעניין, אני דווקא הופתעתי לרעה. אמנם זה לא מעיד על הכלל אבל היו מספיק כאלו (יותר מידי לדעתי) שפגשתי, שספרות טכנית מעניינת אותם כמו הנייר טואלט בשירותים ורובם באים מרקע מכונאי חאפרי ודל של תחזוקה עצמית, עוד מהימים שהחזיקו רכב ברוסיה או בשאר מדינות הגוש הסובייטי.

דווקא אלו שהיו מכונאים מדופלמים עוד שם, באו עם רקע חזק יותר של מקצוענות אמיתית, אך כאלו פגשתי מעטים מאוד.

צר לי ידידי, אך גם נייר טואלט חשוב מאוד -בשירותים.

פורסם
שלום למנהלים ולחברי הפורום

במהלך השנים אני נפגש או עובד עם מכונאים שעלו לארץ מרוסיה, הופתעתי לגלות שהידע והרמה המקצועית של רובם גבוהה ברמה אחת או שנים מרוב המכונאים שעברו הכשרה בארץ.

מה שהפתיע אותי מאוד זו ההתמצאות בספרות אחזקה וחלקם גם הביאו איתם ספרות אחזקה בשפה הרוסית כמעט לכול רכב.

האם גם אתם בעלי המקצוע במיוחד אלא המנהלים מוסך ?

דניאל אנא קרא את הדגשתי באדום, שסותרת את הנחתך, ואת הכללתך בנושא.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
דורון שלום רב !

אני חייב לציין שאני מסכים איך בכל חלקי תגובתך, אך שאלתך לא מובנת.

בברכה

צביקה

צביקה שלום רב

כוונתי הייתה לקרוא את דעתם של בעלי המקצוע על הרמה המקצועית של מכונאים שעלו ארצה מרוסיה.

פגשתי אדם עם דולר, החלפנו דולרים ועדיין לכל אחד מאיתנו יש דולר אחד. פגשתי אדם עם רעיון, החלפנו רעיונות ועכשיו לכל אחד מאיתנו יש 2 רעיונות.

פורסם

אתן את דעתי הצנועה.

בתור אחד ששהורים שלו הם "מכונאים שהגיעו מרוסיה" אני מכיר את התופעה מקרוב.

בבריה"מ לא היו מוסכים ולכן כולם היו צריכים לתחזק את הרכבים בעצמם ולכן כמעט לכל אחד היה ידע בסיסי בתחזוק רכב.

הסיפור הזה מתחלק ל-2 חלקים:

1. גבר ממוצע המכיר את הרכב שלו ויודע לטפל בו: מדובר על אותם מכונאים "חאפרים" שאמנם יודעים איך לעשות את העבודה אבל כמובן לא ברמה מקצועית.

2. מכונאי מוסמך: עם כל החסרונות שהיו לבריה"מ (והיו הרבה מאוד) היו גם יתרונות. אחד מהם - מערכת החינוך וההכשרה. לרוב, מכונאי רכב מוסמך יעשה את העבודה ברמה מאוד גבוהה, בדר"כ אנשים עם חוש טכני מצוין והרבה ניסיון בתחום.

* אחד הדברים שיכולים מאוד לעזור היא תעודה המוכיחה כי אותו אדם באמת סיים בית ספר/אוניברסיטה כלשהי וכו' וכו'. למרות שהסיכוי שמישהו ישמור אותה אחרי 20 שנה, קלוש.

Bimmer

פורסם

העולים שבאו מברה"מ באו מתרבות של מצוינות.

שמעתי מקרוב משפחה שמי שלא היה מצויין היה פשוט הופך למנקה רחובות.

היהודים בכלל יחסית היו משכילים לאוכלוסיה , רצו לא ללכת לצבא ... .

היה שם ציון בבגלות או עובר או נכשל ולא ניתן היה לשפר.

בקיצור המכונאים הרוסים מאוד מקצועים מהסיבה שהם יפתרו את הבעיה בלי להתיחס לזמן ולעלות של התיקון ויעשו את זה עד הסוף.

מנסיון אישי יש להם הרבה נחישות והתמדה , פחות עובדים אם השכל והחישוב של עלות תועלת וזמן.

פורסם
בקיצור המכונאים הרוסים מאוד מקצועים מהסיבה שהם יפתרו את הבעיה בלי להתיחס לזמן ולעלות של התיקון ויעשו את זה עד הסוף.

האמת שזה נכון, רק בארץ הכרתי את עניין "שעת עבודה".

העיקרון היה יותר פשוט - עלות החלף + הערכה עבודה (זמן מאמץ וכו') = הצעת מחיר

לא משנה כמה זמן זה היה לוקח המחיר היה נשאר קבוע.

יש לכך יתרונות כמו מחיר שלא יכפיל את עצמו פתאם וגם חסרונות כמו העובדה שאף אחד לא ממהר לשום מקום כי התשלום לא יגדל אם העבודה תעשה מהר יותר.

* כמובן שמדובר על ברית המועצות לפני 20 שנה ויותר :)

Bimmer

פורסם

החזקתי זמן לא קצר סאאב 9-5 משופרת.

אין צורך להכביר על חוסר המקצועיות והרמה הנמוכה של היבואן הרשמי דאז UMI באחזקת המכוניות הללו , שאינן פשוטות

לאחזקה. היבואן גרם לאחזקה קלוקלת של הסאאבים ולהוצאת שם רע למותג.

הזדמנתי להכיר שני מכונאים רוסיים מבוגרים (שאינם קשורים זה לזה ) שהתגלו כמומחים מהמעלה הראשונה לתחזוק ותיקון

רכבי סאאב. (כל חבר במועדון סאאב מכיר אותם).

אחד מהם מחזיק מוסך שנראה נקי ומסודר יותר ממעבדה אטומית , ועובד באופן מסודר ו"מדעי" ומתגבר על תקלות נדירות

ומסובכות . התימחור ממש הוגן. הם משלבים עבודה מושלמת מצד אחד "לפי הספר" אבל גם מכניסים יכולת אילתור ותושייה

שאינה בגדר "חפיף" ועיגול פינות. תענוג של בעלי מקצוע !

פורסם

ומה דעתכם על מכונאים עיראקים, מרוקאים ופרסים ?

מי מהם טוב יותר ?

אפילו שרוב התגובות חיוביות, אני רואה בשירשור הזה דיון גזעני ופוגע, ששופט בני אדם לפי ארץ המוצא שלהם.

יש חאפרים, ששמים בכיס הקטן כל חאפר מרוקאי, ויש בעלי מקצוע מעולים ברמה מאוד גבוה.

רוצים לדעת אם ה"רוב" הם מהסוג הראשון או מהסוג השני - כאן בדיוק מתחילות הכללות על רקע עדתי.

פורסם
ומה דעתכם על מכונאים עיראקים, מרוקאים ופרסים ?

מי מהם טוב יותר ?

אפילו שרוב התגובות חיוביות, אני רואה בשירשור הזה דיון גזעני ופוגע, ששופט בני אדם לפי ארץ המוצא שלהם.

יש חאפרים, ששמים בכיס הקטן כל חאפר מרוקאי, ויש בעלי מקצוע מעולים ברמה מאוד גבוה.

רוצים לדעת אם ה"רוב" הם מהסוג הראשון או מהסוג השני - כאן בדיוק מתחילות הכללות על רקע עדתי.

כל עדה אחרת הייתי מסכים עם מה שכתבת פה אבל ספציפית על רוסים (אני רוסי) אני מבין את פשר הדיון.

למה? כמעט כל העולים בעלייה הזו הגיעו עם יד כזה או אחר ברכבים ולכן השאלה של פותח השרשור מאוד הגיונית ואפילו נדרשת.

כי אמנם הרוב הגיעו עם ידע בנושא אבל זה לא אומר שכולם מקצוענים. הדיון הוא יותר על העלייה עצמה מאשר על איזה עדה זאת.

Bimmer

פורסם
כל עדה אחרת הייתי מסכים עם מה שכתבת פה אבל ספציפית על רוסים (אני רוסי) אני מבין את פשר הדיון.

עצם העובדה שאתה עושה את ההפרדה הזו הופך את הדיון ללא נעים.

פורסם
עצם העובדה שאתה עושה את ההפרדה הזו הופך את הדיון ללא נעים.

שוב לא מסכים איתך - פירוק בריה"מ (הסיבה לעלייה) היה מאורע היסטורי.

למה אני חותר? אזרח בריה"מ שינחיתו אותו פתאם בארץ עם תרבות מערבית יראה כאילו נפל מכוכב אחר ולכן העלייה הזאת (כמו גם הרבה עליות אחרות) מיוחדת במינה.

כל עלייה וה"שטויות" שלה - ידע ברכבים זה בהחלט אחד הסממנים הבולטים של זו.

Bimmer

פורסם
העולים שבאו מברה"מ באו מתרבות של מצוינות.

שמעתי מקרוב משפחה שמי שלא היה מצויין היה פשוט הופך למנקה רחובות.

.

הבעיה שכאן גם המצויינים הפכו למנקי רחובות.

• תוכן חדש...