Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק ביונדאי i10

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי לקרוא כל מיני מבחני דרכים על יונדאי i10 וצריכת הדלק של הרכב הייתה די גרועה- 1:10 עד 1:12 בשביל אוטו קטן.

יש לציין שמבחני הדרכים היו כולם על הגירסאות האוטומטיות.

פשוט לא הגיוני שסוזוקי אלטו מפציצה עם צריכת דלק מצויינת וה-i10 משתרכת מאחור.

האם צריכת הדלק של יונדאי i10 אכן כל כך גרועה? אם למישהו יש נסיון עם האוטו- מה צריכת הדלק של i10 ידנית?

פורסם

לי יש i10 אוטומטית עם מנוע 1.25. צריכת הדלק בנסיעה מעורבת (עירוני, בין עירוני ומעט פקקים של גוש דן) היא באזור ה-1:13 עד 1:14. בנסיעה בין עירונית אפשר להגיע לאזור ה-1:15-16 ובנסיעה עירונית בלבד של נסיעות קצרות (היונדאי עכשיו רכב שני) הצריכה יורדת לכדי 1:10.5.

לדעתי האישית הבעיה נובעת ממשקל גדול יחסית לרכבים האחרים (כ-1030 ק"ג לעומת 800 של ה-107 ו-880 של האלטו) ומתיבה אוטומטית רגילה עם הילוכים קצרים (שמביאה לקצב האצה יפה בעיר אבל מורידה את התצרוכת).

כולי תקווה שעם מנוע קטן יותר (ה-1.1) ותיבה ידנית התצרוכת תשתפר , אבל המשקל העודף ישפיע בכל זאת לעומת האלטו, ה-107 או הפנדה. בתמורה אבל אתה מקבל רכב שמרגיש כמו רכב ולא כמו צעצוע - ה-i10 גדולה יותר מהן, מרווחת יותר וגם בטוחה יותר. תעשה אתה את השיקול.

פורסם

אלי, אם אני לא טועה, ה-1.25 אוטומטית היא הכי בזבזנית מבין 3 האופציות בישראל. דווקא מעודד אותי, שלמרות שזו הגירסה הכי בזבזנית, הצריכה היא יחסית טובה (1:13- 1:16 לפי דבריך).

אני מודה לך על התגובה אך הייתי רוצה גם שמישהו עם ה-i10 הידנית יספר מה צריכת הדלק אצלו.

האם מה שכתוב בלינק הבא הוא נכון?

http://www.kml.co.il/Car/%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99_i10_%D7%95%D7%94%D7%9C%D7%90%D7%94-2009_2971

פורסם

אני נוהג על האלטו הידנית, לא מזמן שכרתי בחו"ל את הI10 הידנית 1.1.

האלטו שלי עושה בממוצע 1:19.5 - 1:20. משולב עירוני ובינעירוני עם מזגן.

היונדאי עשתה אצלי כ1:14 במשולב.

היונדאי מרגישה טוב יותר, מרגישה איכותית יותר בהרכבה ובחומרים.

הגיר של היונדאי עובד חלק יותר גם, אני לא כל כך מרוצה מהגיר של האלטו (בעיקר אחרי שנהגתי על הI10).

אני לא יודע לומר האם היא בטוחה יותר, יש דעות חלוקות לכאן ולכאן, שתיהן מגיעות עם 4 כ"א, ABS וESP.

מבחינת הצריכה, אלו הם ההבדלים, כמובן שההשוואה שלי לא לחלוטין הוגנת - כי היונדאי הייתה שכורה ולחצתי עליה קצת יותר כי סיקרן אותי לדעת כמה כוח יש לה שם.

היתרון העיקרי מבחינתי של היונדאי הוא ההבדל בין 3 ל4 צילנדרים. המנוע של האלטו שלי זה מנוע של מכסחת דשא, ליונדאי יש מנוע של מכונית, אמנם קטנה אבל מכונית :wink:

חשוב לציין שאחרי 10 אלף קילומטר, המנוע של האלטו מרגיש יותר נמרץ - כבר לא עצל כמו בהתחלה ובסך הכל ברוב המקרים (במיוחד אם אני נוסע לבד) אני לא מרגיש שחסר כוח. לעיתים אני אפילו מופתע בהילוך שני איפשהו בין 40 ל90 קמ"ש. בעיקר בזכות משקל נמוך.

פורסם

המנוע של האלטו מרגיש לי כמו מנוע של אופנוע סוזוקי R750 ולא כמו מכסחת דשא

יש לו כח שזה היתרון של ה 3 צילינדרים.

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

• תוכן חדש...