Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנסיון של חברים עם רכבי ליסינג ומשפחות גדולות, התשובה תלויה מאד בגיל הילדים.

שלושה בוסטרים יכנסו בלחץ, אבל אם תנסה להכניס שני בוסטרים וכסא בטיחות, זה לא יגמר טוב.

כל אלו שנולד להם ילד שלישי אצלנו בחברה (5-6 אנשים בתקופתי) שדרגו את הפוקוס והמאזדה

לרנו מגאן, פלואנס או שברולט ויוואנט.

פורסם

האם לדעתכם מאזדה 3 יכולה להתאים לקריטריונים שציינתי?

לא !

האם היא צפופה ברמה כזאת שלא יכנסו 3 בוסטרים מאחורה או שהיא רק צפופה יותר ביחס לפוקוס

כן !

ואם אפרט מעט יותר, אז דע לך, שלא הייתי שוקל ב-כ-ל-ל את המזדה 3 בגלל הצורך שלך במרווח בספסל אחורי.

כידוע - או שלא - אני עבדתי בהשכרת רכב. מזדה 3 זה לא רכב מרווח בכלל.

אגב, כשאתה אומר בוסטר, למה אתה מתכוון?

סתם פלטפורמת הגבהה לילד בן 5 נניח? או כיסא תינוק שהופך לבוסטר ?

כי בוסטר פשוט לדעתי תופס פחות מקום מאשר כיסא תינוק.

לצורך העניין, אצלי בפוקוס נכנסים 2 כיסאות תינוק ובחלק האמצעי, אדם מבוגר יכול לשבת

למה הדגשתי את היכול?

כי זה נוח כמו לשבת על כיסא בלי ריפוד. ובנסיעות ארוכות, חלקים שונים בגוף עשויים שלא להסכים לצאת מהרכב.

אל תחשוב על מזדה 3 בכלל. - לדעתי.

פורסם

אין מה להשוות בכלל -

קח מונדיאו - זה רכב בליגה אחרת.

לנו היתה התלבטות דומה לפני 4 שנים ולקחנו מונדיאו 2005. רכב נהדר, רכב מנהלים אמיתי עם נוחות נהיגה. בקרת שיוט, בקרת אקלים וכל שאר הירקות. תא מטען ענק שאפשר להכניס בו גם שתי עגלות או עגלה שנשארת שם קבוע ולא מפריעה לעשות קניות. יש מקום לשלושה ילדים מאחור עם כסאות ובוסטרים בלי בעיה.

אני עכשיו מחליף למונדיאו 2008-2009.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

בתור בעליה של מונדאו 2002, אני יכול לחזק ולומר שזה אוטו בליגה אחרת (אולם...ראה בסוף הפוסט).

הוא ענק, מאובזר, נוח, חזק ויציב.

הוא משרה הרגשת איכות, בטחון ונוחות דוקא בגלל שהוא טנק.

עם זאת, המנוע לא מרגיש כמו בטנק.

הוא חזק מספיק בשביל "להדביק אותך לכסא" ברמזור, הרבה מעבר למה שפוקוס (היתה לי גם, 2006) 1600 מסוגלת. הוא מאיץ בקלות בעקיפות, גם בעליות וגם בכביש מהיר.

הברקסים מגיבים טוב והאוטו עוצר כשצריך והוא "מחזיק את הכביש" מעולה בסיבובים, גם במהירות גבוהה.

מאידך (מאידך מאד חשוב!!!), האוטו הזה אוכל דלק והאחזקה יקרה.

נסיעה עירונית בלבד תעלה לך 5.5-7.5 ק"מ לליטר (בתלות במזגן ופקקים).

נסיעה משולבת זה 9-10 ק"מ לליטר.

נסיעה מחוץ לעיר בלבד 11-12 ק"מ לליטר.

החלפים והמודולים יקרים (יותר מבפוקוס בד"כ, אפילו הרבה יותר) ואם האוטו לא חדש זה משהו שחייבים לקחת בחשבון.

לסיכום, האוטו הוא נפלא אבל...

פורסם

אחרי כל המידע שקיבלת מבעלי הפוקוסים והמונדאו, אם תחליט לפזול לרכבים אחרים מאותה הקטגוריה אז אוליי יעניין אותך רכבים כמו מאזדה 6 (כמעט אותו רכב מבחינה מכנית) או הונדה אקורד, או טויוטה אוונסיס, אלה אחלה רכבים שיתנו לך מרווח ואמינות לאורך שנים, וכמובן שהביצועים וצריכת הדלק קצת שונים ברכבים האלו, אבל בתקציב הזה אלו האופציות שהייתי בוחן (כמובן שגם המונדאו רכב נהדר, פשוט אין לי נסיון איתו).

בהצלחה.

(4 נפשות במשפחה, שני בנים בני 5 ו-9, ואישתי, כבר שנה וחצי אם מאזדה 6 2006 2.0L ונהנים מכל רגע, נסיעה מהנה, לא חסר כוח, ולא חסר מקום גם בסאלון וגם בתא המטען, צריכת דלק 11 ליטר למאה ק"מ בנסיעה 50/50, ובנתיים טפו טפו טפו 0 תקלות)

פורסם
עברו כמעט 3 שנים , אני מאמין שהוא קנה כבר רכב

אולי הוא עדיין מתלבט :-)

* וברצינות, למה קפץ לי הפוסט הזה כאילו הוא אקטואלי (ובעקבות זה החלטתי להשמיץ את האוטו הנפלא שלי)?

• תוכן חדש...