Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

קודם כל אני מתנצל על ההסבר המסובך אבל הוא חיוני לשם הבנת הבעייה. אני אנסה לפשט את הנושא כמה שיותר.

מערכת השמע ביאריס בנוייה משני חלקים:

קונסולה עליונה - בעלת מסך הכוללת את כפתור הווליום, העברת תחנות והרצת דיסקים,הצגת שם התחנה ושליטה על הבאלאנס והפיידר.

קונסולה תחתונה - כוללת את מכשיר הרדיו ועליו כפתור הדלקה וכיבוי, כפתור הוצאת דיסק, כפתור סריקת תחנות רדיו אוטמטי ו6 כפתורים לבחירת תחנות הרדיו. תמונה להמחשה:

in_Toyota_Yaris_18.jpg

כל השליטה על הרדיו מתבצעת בעצם ע"י הקונסולה העליונה דרך פרוטוקול תקשורת שמתחבר לקונסולה התחתונה בקונקטור CN772 ופינים 9 ו 10 בתמונה המצורפת:

Radio1.jpg

מכאן נובע שאם קונקטור CN772 לא יהיה מחובר לרדיו (ז"א לקונסולה התחתונה) לא תהיה עליו שום שליטה, וכאן אנחנו מגיעים לשאלה שלי:

לאחרונה רכשתי מתאם שאמור להתחזות לצ'יינג'ר אך יודע לנגן MP3 מ DOK או כרטיס SD ולהתחבר במקום קונקטור CN772 לרדיו.

הקונקטור הזה כפי שניתן לראות מיועד לחיבור צ'יינג'ר מקורי כאשר ככל הנראה בצ'יינג'ר ישנו רכיב HUB (או כל דבר שמבצע פעולה דומה) שיודע לדבר עם הקונסולה העליונה ולומר לה מתי הצ'יינג'ר עובד ומתי ה CD של הרדיו עובד.

הבעייה היא שעם המתאם שרכשתי לא הגיע שום מפצל או איזה DEVICE ואני מאוד בספק שבמתאם שרכשתי יש סוג של HUB שידע לנתב את הסיגנל.

בקיצור מה שאני מעוניין לדעת הוא איך ניתן לחבר את המתאם החדש? האם צריך או ניתן לרכוש סוג של HUB כזה? מישהו יודע באיזה פרוטוקול תקשורת הרכיבים מדברים אחד עם השני? בספרות הטכנית מופיע משהו בשם AVC-LAN, זה עוזר? צירפתי תמונה של חלקה האחורי של הקונסולה העליונה, אני מאמין שהיא "מדברת" עם הקונסולה התחתונה דרך קונקטור CN700 ופינים 3 ו 11:

Radio2.jpg

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בעבר רכשתי מתאם דומה לAUDI A4 2009 וגם אני נתקלתי בבעיה דומה, הקונקטור של המתאם מתחבר במקום קונקטור מהצמה המקורית אשר אחראי על שליטה של הרדיו מההגה ועל תצוגת התחנות ושמות השירים בלוח השעונים באמצאות תקשורת CAN BUS, לאחר בירור עם המוכר נאמר שיש צורך במתאם צמה שידע להתמודד עם שני הקונקטורים, הוא שלח לי צמה עם קונקטור אחד שמתחבר לHU ומצידה השני שני חיבורים (נקבות) שאלהם מתחברים גם המתאם וגם הקונקטור של צמת החוטים המקורית,

הבעיה נפתרה והכל עובד כמו שצריך , יצרת קשר עם המוכר ? אולי מדובר בפיתרון פשוט ..

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

היי דרור, לצערי פרוטוקול התקשורת ביאריס שלי הוא לא CAN BUS, התקן הזה קיים בטויוטה רק בדגמים החדשים יותר.

אולי בכל זאת מישהו יוכל לעזור?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מה שאני מבין מהקבצים שצירפת זה שהמתאם הזה אמור להחליף את הרדיו-דיסק הקיים, ולא להתחבר בנוסף אליו.

פרוטוקול AVC-LAN הוא תקן תקשורת שדומה עד כדי זהה ל-IEbus. האחרון הוא תקן תקשורת ידוע ומוכר כך שלא אמורה להיות בעייה למצוא רכיבי מדף שתומכים בו. ממה שאני מבין, מדובר בתקן CSMA/CD, שזה אומר שלא אמורה להיות בעיה לחבר כמה מכשירים על אותו קו תקשורת, כי כל רכיב אמור לבדוק שהקו פנוי לפני שהוא משדר. ספציפית במקרה הזה, צריך לבדוק ששני הגישפטים לא יושבים על אותה כתובת.

אני מניח שאפשר לחפור קצת יותר בנושא, אבל אולי עדיף שתחכה לעצתם של מהנדסים שמתעסקים קצת יותר ממני בתקשורת (אולי אביב?).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מה שאני מבין מהקבצים שצירפת זה שהמתאם הזה אמור להחליף את הרדיו-דיסק הקיים, ולא להתחבר בנוסף אליו.

לא, בדיעבד אני יודע שהמתאם הזה מתאים רק ליחידות רדיו שלמות, כלומר שהפיקוד, מסך וכו' נמצאים ביחידה אחת, כמו ב 99% מהרכבים. דווקא ביאריס החליטו לצ'כלל את העסק ו"חילקו" את הרדיו לשתי יחידות שמצריכות תקשורת ביניהן.

חשבתי לבצע ניסוי ולעשות גישור של המתאם על אותם הפינים, אבל חבר שלי (שמבין דבר או שניים באלקטרוניקה) פסל את זה על הסף בטוענה שחייבים רכיב HUB שידע לבצע את המיתוג, ממש כמו USB HUB.

איפה אביב ומרק כשבאמת צריכים אותם? :wink:

איתמר.

פורסם

תן לחבר שלך לקרוא את הקישור הזה.

שים לב לצורת החיבור שבשרטוט הראשון ולמשפט האחרון של הפיסקה הראשונה:

The IEbus allows 50 units on the bus over a maximum length of 50 meters
עריכה:

את הקישור הזה אתה מכיר?

הבחור שם עשה משהו הרבה יותר מסובך ממה שאתה מנסה לעשות, אבל שים לב שהוא נותן את השרטוט של "מעגל הHUB" שאתה כל כך מחפש.

בתחתית הדף יש גם את הקוד המלא שמריץ הצ'יפ הגדול שבמרכז. שני הצ'יפים שבצד שמאל הם בסך הכל ממירי תקשורת פשוטים וטיפשים.

sch_aux.png

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עדכון:

כמו רוב הדברים בחיים הפתרון בדרך כלל פשוט הרבה יותר ממה שנראה.

לאחר חקירה לא יותר מדי מעמיקה הגענו למסקנה שכנראה אין שום צורך ב HUB ופשוט ניתן להתחבר על חוטי הפיקוד והרדיו יידע לזהות מי זה ה CD ומי זה ה"צ'יינג'ר" ואכן כך היה :wink:

כנראה שלכל רכיב במערכת ה AVC LAN מוגדר ID שונה והבקר יודע "לדבר" עם כולם על אותו הקו.

הכל עובד מעולה! תודה לכל מי שעזר!

איתמר.

• תוכן חדש...