Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ,

בזמן האחרון גילתי את נפלאות כרטיס האשראי , ושלשום עשיתי קניות לאמא שלי ושילמתי מהכרטיס אשראי שלי 550 שקל וחילקתי ל-4 תשלומים והפלא ופלא זה עבר למרות שאני במינוס דיי גדול ביחס למסגרת שלי.

אני חייל והמסגרת שלי היא 500 או 1000 אני לא זוכר כבר , בכל מקרה השאלה שלי היא האם אני קונה מוצר ב-6000 שקל ומחלק ל-10 תשלומים כלומר כל חודש 600 שקל הכרטיס יעבור או שזה לא יכבד ? איך זה עובד ? החנות מקבלת את כל הסכום במכה ואז זה כבר עסק שלי עם הבנק או חברת האשראי ? תעזרו לבור כמוני להבין :oops:

פורסם

החנות גם כן מקבלת את זה בתשלומים לדעתי, כי אחרת בכל החנויות היה משהו קבוע, הרי תחשוב - כל חנות מציעה לך מספר תשלומים שונה וכו'..

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אבל זה קצת לא נשמע הגיוני כי אם זה עובד ככה אני יכול גם לקנות משהו ב-20 אלף שקל ולחלק ל-24 תשלומים במידה ואפשר וזה יעבור נשמע קצת אבסורד.

אגב שאלתי חבר והוא אמר לי שצריך מסגרת תואמת לסכום שרכשתי . לדוגמא אם קניתי מוצר ב-6000 שקל וחילקתי ל-10 תשלומים אז אני צריך בכל זאת מסגרת של 6000 שקל בבנק .

פורסם

אין קשר בדרך כלל בין המסגרת שלך בבנק לבין מסגרת האשראי שלך בכרטיס.

כנראה שבכרטיס יש לך מסגרת יותר גבוהה, וההערה האחרונה של חבר שלך נכונה. אם יש לך מסגרת של 5,000 ש"ח לא תוכל לקנות מוצר ב 6,000 ש"ח גם אם תפרוס אותו ל 200 תשלומים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מסגרת האשראי בעו"ש שלך ומסגרת האשראי עבור כרטיס האשראי שלך הן שתי מסגרות שונות. אם מיצית אחת מהן, זה לא אומר שאינך יכול להמשיך ולהשתמש בזאת שיש לה עדיין יתרה, אם כי עדיף להימנע מהגעה למצב כזה.

במידה וכרטיס האשראי שלך הוא בנקאי (הונפק ע"י הבנק שבו מתנהל חשבונך ולא ישירות מול חברת האשראי), הבנק רשאי גם להפחית ואף לבטל באופן חד-צדדי את המסגרת שלו במידה ויש לו יסוד סביר להאמין שמסיבה כלשהי אינך תעמוד בתשלומים.

מניסיוני, הדבר מתרחש בעיקר במקרים שבהם בעל החשבון מזוהה כנוכל, כאשר העו"ש נכנס לחריגה ולא ניתן להשיג את בעליו או כאשר ללקוח יש מחזור כספי ידוע ולפתע רואים זרם של רכישות ולא ניתן לברר או לאמת אותן מולו מסיבות שונות.

בשונה מכרטיס אשראי חוץ בנקאי, הבנק חייב לכבד כל חיוב שמגיע מחברת האשראי ברגע שהכרטיס הוא בנקאי, ולכן הבנק נוקט במקרה זה במשנה זהירות.

לגבי אופן ההתחשבנות של העסק מול חברת האשראי: בעסקת תשלומים רגילה, העסק מקבל מידי חודש בחודשו את התשלום היחסי מחברת האשראי. אם העסקה בוצעה בקרדיט, העסק מקבל את כל הכסף במכה אחת בהתחלה, ואז ההתחשבנות שלך היא מול חברת האשראי. לכן, בעסקאות מסוג קרדיט, חברת האשראי גם גובה ריבית, מכיון שהיא שילמה עבורך על הרכישה ועכשיו אתה מחזיר לה את הכסף בתשלומים. שיעורי הריבית מופיעים בפירוט החודשי שנשלח אליך מידי חודש. שים לב שמדובר בריבית לא נמוכה בכלל במידה וזה כרטיס בנקאי, וריבית גבוהה במקרה של כרטיס חוץ בנקאי (מגלמת את פרמיית הסיכון הטמונה בסיטואציה).

ועצה קטנה לסיום: אם אתה חייל, אני מניח ששכרך החודשי הוא בגובה שלוש ספרות, מהצד הנמוך של הסקאלה. אני ממליץ לך בחום להימנע בשלב זה של חייך מלקיחת אשראי - בראש ובראשונה בעו"ש, אולם גם לצמצם את העסקאות בחיוב נדחה בכרטיס אשראי (תשלומים בלשון העם) למינימום ההכרחי. אני לא אומר לך לא לרכוש בתשלומים את הנעליים שכרגע במבצע ושממילא תכננת עליהן הרבה זמן, אבל אני כן אומר לך לספור עד 10, לנשום עמוק ולחשוב לפני מסירת הכרטיס לקופאית כיצד ומהיכן אתה הולך לשלם על זה.

היו לי לא מעט מקרים שבהם אנשים החלו להרהר בעניין רק לאחר שנאלצתי להתקשר אליהם. השיחה הזאת ממש לא נעימה - לא לי ובטח שלא להם. אל תגיע לזה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לפותח השרשור,

אכן אשראי מאפשר רמת חיים גבוהה יותר כל עוד ניתן לעמוד בתשלומים העתידיים.

את המשכורת הצבאית אני מציע לך לנסות ולחסוך, במידה ואתה גר בבית ההורים ויכול לצמצם את ההוצאות שלך.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
אני במינוס דיי גדול ביחס למסגרת שלי.

- - - - - - - - - - - -

אני חייל

אין כזה דבר "ביחס". אתה במינוס.

תפסיק מיד לקנות, אפילו אם זה שקית שוקו,

עד שייעלם לך המינוס. לא משנה איזה מחיר זה יגבה ממך

באופן אישי (אפשר לחשוב, נעליים). פשוט אל תיכנס למינוס.

לא עכשיו, לא מחר, EVER.

בשיא הרצינות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

קודם תודה על התשובות , החכמתי :-)

לגבי המינוס זה ידוע לי ואני גם סוגר אותו כרגע.

אני שואל את זה כרגע כי מצאתי עבודה בתור מדריך חדר כושר בזמן הצבא ואני אוכל לעבוד דיי הרבה ככה שהמשכורת שלי דיי תשתדרג פלאים (בתקווה להגיע גם ל-5.5 אלף).

וחשבתי להגדיל את המסגרת שלי אם אני לא אוכל לרכוש בסכום גבוהה במסגרת הנוכחית שלי.

פורסם

בד"כ הבנק מאשר מסגרת של פי 2 עד פי 3 מגובה המשכורת במידה ואין לך עבר של צ'קים חוזרים/מינוסים גדולים/חשבון שהוקפא.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מספיק לראות שנכנסה לי משכורת בחודש הראשון לעבודה והם מגדילים או שצריך לחכות כמה חודשים כדי לראות שזה באמת יציב ואז מגדילים ?

פורסם

כשתכנס משכורת לא אמורה להיות בעיה להגדיל את מסגרת הכרטיס.

את המסגרת בעוש אני מציע לא להגדיל ולא לנצל לעולם. מינוס הוא ההלוואה הכי יקרה שיש מחוץ לשוק האפור.

אם תתחיל לעבוד אני מציע לך לחכות לפחות חודש לראות שאתה נשאר בעבודה הזו לפני שאתה מוציא כסף שאתה מתכנן להרוויח בעתיד.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
מספיק לראות שנכנסה לי משכורת בחודש הראשון לעבודה והם מגדילים או שצריך לחכות כמה חודשים כדי לראות שזה באמת יציב ואז מגדילים ?

בד"כ דורשים לראות לפחות 3 תלושים אחורה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מישהו יכול להסביר קצת יותר לעומק לגבי מסגרת אשראי בכרטיס אשראי?

לדוגמה מסגרת האשראי בכרטיס הינה 5000 ש"ח,מתבצעת קניה של מוצר שמחירו 5000 ש"ח ומחולקת ל5 תשלומים של 1000 ש"ח כל אחד.

עכשיו השאלה,אם סכום העיסקה הינה 5000 ש"ח,הכרטיס כביכול "נשרף" לאותו חודש ולא ניתן להשתמש בו?

או מכיוון שבוצעה חלוקה לתשלומים וסכום החיוב הינו 1000 ש"ח,לכן נותר עוד 4000 ש"ח לקניות לאותו חודש?

במילים אחרות האם יש אפשרות לקנות בחודש אחד מוצרים על סך לדוגמה 15000 ש"ח,כאשר מידי חודש יורד חיוב שהוא פחות מ5000 ש"ח? שזוהי מסגרת האשראי.

תודה לעונים.

Renault Clio TCe 120 EDC

• תוכן חדש...