Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר שנים שאני חולמת על הטיגרה, אולי עוד אספיק לממש את החלום לפני שהיא יורדת מהמדפים?

הפאביה נמכרה.:-(

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אנשים שמעדיפים את האגילה, כבר נכנסו למכשירי תנועה והזמינו סוזוקי ספלאש.

גם נכון אבל אני מעדיף אופל, גם אם זה אותו אוטו.

ומשום מה הספלאש עולה 103000 ש"ח.

אין לי עוינות נגד אופל. להבנתי, אינסיגניה היא מכונית מצוינת. גם האסטרה החדשה כנראה לא רעה בכלל. זאת הקודמת שדי מחורבנת...

צודק. היו להם כמה רכבים לא משהו.

אני חושב שיש פה עניין של מיתוג.

בחלקים גדולים מהעולם יש לאופל תדמית של וולוו לעניים.

זה נחשב לרכב יחסית אמין, בנוי טוב וסולידי.

הבעיה למשל של הבריטים היא שהם מחשיבים אותו רכב מאוד משעמם.

אני לא הייתי מתנגד לאיזו טיגרה, אסטרה,ווקטרה אגילה או מריבה.

ובאופן תיאורטי גם הייתי מת שיהיה לי אופל אומגה (מהדור הקודם, לא האחרון שהיה).

פורסם

אופל נמצאת היום בהחלט בשורה הראשונה של יצרניות הרכב באירופה. על האינסיניה נהגתי לא מזמן בגירסת הדיזל שלו והאוטו הזה נוסע יופי. לאסטרה החדשה יש גירסת 1.4 טורבו כמו ל VAG ופיאט. ואם תשאלו אותי עולה על כולנה המריבה החדשה שהיא פשוט אוטו משגע, יפה ומאוד פרקטית עם המון נגיעות חכמות בעיצוב ( דלת אחורית עם ידית קדמית הנפתחת לאחור ) ובאחסון. בקיצור מכוניות יש ואם לשמלצר יש את האנרגיות שהיו לו כשיווק כאן את הסקודה, בצרוף תמחור נכון כמובן, ההצלחה מובטחת.

פורסם

ראה ערך סקודה.. תראה מה נהיה ממנה בשנים האחרונות, זה לא יפני ולא מאזדה אבל הולך להם יפה, אני מאמין שאופל יוכלו לתפוס שוק בארץ, אם זה ייעשה בצורה הנכונה, סה"כ רכב איכותי ונמכר יפה מאוד בחול אין סיבה שאצלנו לא יצליח

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

מי שיעקב אחרי דרכו של שלמה מלצר בעשר ומשהו השנים האחרונות - יבין מהר שהאיש מוכשר ומצליח בגדול בכיוון שהוא בוחר.

בשקט ובלי רעש ויחסי ציבור. דוגמה לחיקוי.

כל תחום שאליו נכנס - החברה שלו הפכה לגורם משמעותי באותו ענף. עסקיו הם הרבה מעבר להשכרה, ליסינג, חברת ביטוח (שלמה... איך לא), בניה רפואית ועוד.

יש הרבה שזוכרים את אופל לטובה. ומה שהיה פעם לא משנה: אם הדגמים הנוכחיים טובים, בטיחותיים ומצויידים ובמחיר זול ממה שיש היום בשוק (בזה אני בטוח שיקרה) - הם יצליחו.

שלמה שמלצר נוקט בקו חכם של חדירה והמשך במחיר טוב לצרכן, רווח קטן יותר על מחזור ענק. חבל שיבואנים אחרים לא מיישמים את השיטה הזו. אם תמחור המוסכים יהיה סביר/זול - החדירה תצליח.

לא מכירים/לא יודעים - תופס רק אצל צעירים וחסרי נסיון עיסקי. אבל הם גם לא מי שחותם על השיק.

רק שיהיה בקולקציה מיניואן טוב וחמוד...

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
כבר שנים שאני חולמת על הטיגרה, אולי עוד אספיק לממש את החלום לפני שהיא יורדת מהמדפים?

יש כמה בודדות בארץ ולא מזמן היתה מכירה בyad2 במחיר של 80 אלף ש"ח שנת 2006.

S2000

פורסם
יש הרבה שזוכרים את אופל לטובה. ומה שהיה פעם לא משנה: אם הדגמים הנוכחיים טובים, בטיחותיים ומצויידים ובמחיר זול ממה שיש היום בשוק (בזה אני בטוח שיקרה) - הם יצליחו.

שלמה שמלצר נוקט בקו חכם של חדירה והמשך במחיר טוב לצרכן, רווח קטן יותר על מחזור ענק. חבל שיבואנים אחרים לא מיישמים את השיטה הזו. אם תמחור המוסכים יהיה סביר/זול - החדירה תצליח.

גם אם המחיר יהיה זול יותר ממה שהורגלנו אליו ב-UMI, אני לא חושב שהמחיר יהיה זול ביחס למתחרות.

אני לא חושב שבמקרה של אופל ניתן לבחור באסטרטגית חדירה מחדש לשוק באמצעות תימחור אטרקטיבי, יש עדיין את היצרן שקובע מחיר מסויים לרכב. אופל זה לא יצרן קוריאני או סיני שיכול להוריד מחירים בשביל חדירה לשוק.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

למה אתה סבור שאירופי לא יודע לעשות את מה שיפני וקוראני יודעים ? מבצעי המכירות האגרסיביים של סיאט וסקודה שנעשו לאחרונה יכולים ללמד פרק בתמחור לא מעט יצרנים מהמזרח. אם היצרן ולא משנה מאיפה הוא, ישתכנע שחדירה לשוק מחדש מחייבת תימחור אטרקטיבי ואין כמעט ספק שזה המקרה אצל אופל, שחייבת טילטול רציני של הצרכן הישראלי מהמשקעים של UMI, קרוב לודאי שהמחירים יהיו תחרותיים, לפחות בתחילת הדרך.

פורסם
מהכתבה ניתן להבין כי אופל רואה במינויו של שלמה מבחן לגבי בחירה במפיצים אחרים במדינות אחרות.

כשכך המצב אני מעריך כי אופל ינסו לסייע לו כאן מעבר לרגיל והמקובל במערכת היחסים בין יצרן ליבואן.

גם אם המחיר יהיה זול יותר ממה שהורגלנו אליו ב-UMI, אני לא חושב שהמחיר יהיה זול ביחס למתחרות.

אני לא חושב שבמקרה של אופל ניתן לבחור באסטרטגית חדירה מחדש לשוק באמצעות תימחור אטרקטיבי, יש עדיין את היצרן שקובע מחיר מסויים לרכב. אופל זה לא יצרן קוריאני או סיני שיכול להוריד מחירים בשביל חדירה לשוק.

למה אתה סבור שאירופי לא יודע לעשות את מה שיפני וקוראני יודעים ? מבצעי המכירות האגרסיביים של סיאט וסקודה שנעשו לאחרונה יכולים ללמד פרק בתמחור לא מעט יצרנים מהמזרח. אם היצרן ולא משנה מאיפה הוא, ישתכנע שחדירה לשוק מחדש מחייבת תימחור אטרקטיבי ואין כמעט ספק שזה המקרה אצל אופל, שחייבת טילטול רציני של הצרכן הישראלי מהמשקעים של UMI, קרוב לודאי שהמחירים יהיו תחרותיים, לפחות בתחילת הדרך.

אני מעריך לאור מה שנכתב בכתבה שהיצרן ייתן רוח גבית ליבואן , וגם היבואן לא נולד אתמול ואת הקריירה שלו הוא התחיל בחדירה אגרסיבית לשוק ההשכרה. אז את מה שהוא שכח ייתכן שחלקנו לא ילמד לעולם.

חז"ל אמרו : " השקרן ירחיק עדותו ". כאן הוא נתן לעצמו פרק זמן סביר של 5 שנים להוכיח את עצמו. ימים יגידו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני חושב שיש עוד כמה צדדים לעניין הזה.

הוא יכול להביא את אופל ולהכניס אותה לצי הרכב שלו, אבל הקהל לא יתעניין כל כך מהר באופל, נדרשות כמה שנים של השקעה בפרסום ושירות בכדי שאנשים ירצו לרכוש את הרכב הזה ויאמינו באיכות של הרכב עצמו ובאיכות השירות.

היבואנים האחרים יבינו ששמלצר בעצם הולך להתחרות בהן ולפגוע להן במכירות אז למה להמשיך למכור לו יונדאי/שברולט/טויוטה/מאזדה? הם יכולים להפסיק למכור לו רכבים, הוא יכול לאבד את כל ההסכמים שלו עם הציים הגדולים כי יש לו רק אופל ומי בכלל אמר שהם רוצים אופל? חברות ליסינג אחרות יזכו בהסכמים הקודמים שלו והן כן יוכלו לקנות מכוניות בדלק מוטורס ובכלמוביל כי הם לא מתחרים בהם.

פורסם
אז למה להמשיך למכור לו יונדאי/שברולט/טויוטה/מאזדה?

אינני מאמין כי עולם העסקים מתנהל כמו פינת המשחקים בגן ילדים "על תשחק בצעצעויי ועל תשתין בסירי" ומצבי הכסח כאלה הם די נדירים. יש לזכור כי חברת הליסינג של מר שמלצר לא רק קונה אלה גם מוכרת ויש לה מאגר ענק של לקוחות. מה גם שהאופל לא הולכת ישר להכות במותגים הקיימים בהכף משמעותי אלה לתפוס נתח שוק קטן לפחות בשנים הראשונות. לכן המהפכות והמאבקים המתוקשרים סביר להניח שלא יהיהו, מה גם שמר שמלצר איננו ילד קטן ויודע היטב לכלכל את צעדיו.

פורסם
אם זה נכון, אז למה שלא תעשה אנדנדינו? זו לא פעולה קשה יותר מ"להחליף מותג".

התשובה, אגב, היא שזה לא נכון.

כן, כי "מטופש לקנות אופל רק מתוך הרגל" שקול ל"תקנו מאזדה 6 במקום, כי לכולם יש". אבא שלך לימד אותך את הלוגיקה הזאת?

אין לי עוינות נגד אופל. להבנתי, אינסיגניה היא מכונית מצוינת. גם האסטרה החדשה כנראה לא רעה בכלל. זאת הקודמת שדי מחורבנת...

אני יודע שלפחות מבחינתנו, סוס מנצח לא מחליפים. אנחנו מרוצים עד השמיים מהרכב (ואגב, גם האחים שלי מחזיקים כולם במכוניות אופל) אנחנו לא קונים אופל מתוך הרגל אלא מתוך ניסיון של 34 שנים. אם היינו קונים אוטו מ"הראש" היינו עם מאזדה 6 שמוחלפת כל שנתיים בהפסד אפסי בגלל ביקוש גבוה. אבל קנינו את הדיזל לפני 7 שנים בקרוב ל-200 אלף שקל. היום היא שווה בלחץ 35 אלף, בגלל חוסר שוק. אנחנו לא מתחרטים על זה כי אנחנו נהנים מרכב איכותי שלמעט רכיבים מתכלים (צמיגים, מצבר וכו') אין בו השקעות נוספות (טפו טפו טפו) ותקלות מיוחדות אולי למעט EGR שהלך לעולמו אחרי 120 אלף קילומטר. אם היינו לחוצים להחליף רכב, ובהעדר דגמי אופל בארץ, אבא שלי היה קונה לבטח פאסאט, אבל הוא לא אוהב את צ'מפיון.

אני גם לא שוכח שלמרות שהווקטרה שלנו היא רכב גדול יחסית, גם אחרי שבע שנים צורכת בנסיעה בינעירונית 500 ק"מ בדיוק לחצי מיכל, הודות למנוע טורבו דיזל 2200 סמ"ק, שאולי לא הכי שקט בעולם (מבחוץ) אבל חסכוני בטירוף.

בקצרה, למה שאתה קורא "לקנות אופל מתוך הרגל" אנחנו קוראים ניסיון לא מאכזב של מעל 30 שנה, ולא מעט מכוניות במשפחה שהוכיחו את עצמן.

Opel Vectra 2.2 TDI 2003

פורסם

אביחי, העניין הוא שאי אפשר לשפוט בנוגע למכוניות החדשות של מותג לפי המכוניות הישנות. 30 שנה? אתה יודע כמה עולם הרכב השתנה ב-30 שנה?

אני לא טוען שאתם "סתם" מרוצים מהרכב. כנראה שהוא באמת טוב. מה שאתה צריך להבין זה שבמקום לקנות אותו אפשר לקנות הרבה דגמים אחרים שהם טובים לא פחות (ואולי אף יותר) ושכבונוס למשל ישמרו על הערך פי כמה יותר טוב ויחסכו לכם הרבה כסף.

לזה אני קורא מתוך הרגל - קניית רכב מסוים מבלי להסתכל בכלל על המתחרים. אני קורא לזה גם קנייה עיוורת וצרכנות לא נבונה, וכל זה על-אף שאתם מרוצים מהרכב.

בשורה התחתונה - עשו לעצמכם טובה ואל תבצעו הזמנה על אופל חדשה ברגע שהיבוא יתחדש. בצעו עליה נסיעת מבחן קודם, סעו גם במתחרות, ותחליטו על סמך זה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
היבואנים האחרים יבינו ששמלצר בעצם הולך להתחרות בהן ולפגוע להן במכירות אז למה להמשיך למכור לו יונדאי/שברולט/טויוטה/מאזדה? הם יכולים להפסיק למכור לו רכבים, הוא יכול לאבד את כל ההסכמים שלו עם הציים הגדולים כי יש לו רק אופל ומי בכלל אמר שהם רוצים אופל? חברות ליסינג אחרות יזכו בהסכמים הקודמים שלו והן כן יוכלו לקנות מכוניות בדלק מוטורס ובכלמוביל כי הם לא מתחרים בהם.

אפשר לקבל את החומר שלקחת לפני שכתבת את השטות הזאת.

לא למכור

דקה אחרי זה היבואנים כבר בחקירה על 22 עבירות פליליות שונות .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אביחי, העניין הוא שאי אפשר לשפוט בנוגע למכוניות החדשות של מותג לפי המכוניות הישנות. 30 שנה? אתה יודע כמה עולם הרכב השתנה ב-30 שנה?

אני לא טוען שאתם "סתם" מרוצים מהרכב. כנראה שהוא באמת טוב. מה שאתה צריך להבין זה שבמקום לקנות אותו אפשר לקנות הרבה דגמים אחרים שהם טובים לא פחות (ואולי אף יותר) ושכבונוס למשל ישמרו על הערך פי כמה יותר טוב ויחסכו לכם הרבה כסף.

לזה אני קורא מתוך הרגל - קניית רכב מסוים מבלי להסתכל בכלל על המתחרים. אני קורא לזה גם קנייה עיוורת וצרכנות לא נבונה, וכל זה על-אף שאתם מרוצים מהרכב.

בשורה התחתונה - עשו לעצמכם טובה ואל תבצעו הזמנה על אופל חדשה ברגע שהיבוא יתחדש. בצעו עליה נסיעת מבחן קודם, סעו גם במתחרות, ותחליטו על סמך זה.

רוני

מצד שני מה שאתה אומר על צרכנות נבונה זה שקול לקניה בסופר של דברים שמתחלפים תוך זמן קצר (היום אני אקנה נסטי, עוד יומיים כשהוא ייגמר ספרינג טי ונראה מה יותר טוב). ברכב אתה לא בהכרח יכול לעשות כזה דבר, המקסימום שאתה יכול זה לבקש נסיעת מבחן על המתחרות, וזה גם אם אתה קונה מהיבואן, ואם אתה לא קונה מהיבואן? (קח לדוגמא את משפחתי, אני בספק אם אי פעם קנו רכב מהיבואן, הכל רכבים יד ראשונה אמנם אבל עם שנה או שנתיים על הכביש) אתה לא יכול יום אחד לקנות מאזדה ואז להגיד "אה זה לא משהו עוד שבוע נחזור לאופל סבבה ראיתי טעיתי ואתקן".

אם הם מרוצים מהאופל שלהם אין להם שום סיבה לפזול לעבר המתחרות פשוט בגלל שהרכב נותן את מה שדרשו ממנו. ברגע שהוא יעשה איזה שהם בעיות ויאלץ את אביו של אביחי לבדוק, אולי אצל יצרנית אחרת אין את הבעיות האלו, אז אני מניח שהם ישקלו בדיקה של רכבים נוספים שלא נושאים עליהם את סמל הברק (או מה שזה לא יהיה שם), בהיעדר בעיות כאלו. המשפחה נשארת עם אופל, ובצדק.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...